| BOEKENKAST TOUR | 2.0 – april 2017 part 2/5

On April 12th I started the bookcase tour of 2017 by showing one of my freestanding cases with my paranormal romance books, new adult and some of my dutch books collection. This time my second freestanding case is in the picture.

This bookcase contains YA books only!
*You can click on every picture in this post to enlarge and get a closer look at things*

 

The arrows on the left picture are pointing towards the position in which the case is standing at the moment. This pic is from last year, in which you also see a small case and another larger case on the right side next to the case I’m showing you guys today. This small one and one larger one in the meanwhile are moved to another spot in the living room. But this picture shows you a bit how it looks like now – Two freestanding book cases opposite each other with my ‘reading couch’ in between.

On top of the bookcase, as you can see in the right picture above, you can see some of my Harry Potter collection; a tote bag with Dobby, which I bought at the 9¾ shop @ King’s Cross station in London. Next to the tote bag you find Fantastic Beasts and where to find them and Harry Potter and the Cursed Child. On the right side on top you see my DC COMIC ultimate character guide book with some DC funko: speedy, Green arrow, Felicity and the Flash

The top shelf is decorated with the rest of my Harry Potter stuff. The first two illustrated editions on the left – still need to read them! My marauders map mug I bought at the studios in London, accompanied with some bookmarks – I LOVE bookmarks. a Quidditch set next to it, which is so awesome! In front of the quidditch set you see a LONDON TO HOGWARTS card holder. Then there’s also a Dobby mug with a quote on it. Inside the mug I keep my Gryffindor stationary set. In the background you see a leather Hogwarts notebook. In front of that my Harry funko. On the right you see 5/7 of my adult hardback editions. I still need to find book 3 and 4 in this edition but these are extremely rare so if I’m ever able to find em? Doubt it.. 🙁 Let’s see, then there’s a door hanger on the right with a coloring kit on the left.

On with the next shelve.. That’s were I’ve shelved my YA box sets collection, starting with the Legend trilogy by Marie Lu on the left. This hardcover boxset came with an exclusive Life before Legend short story, so awesome! Next to this trilogy you find the Seven Realms box set by Cinda Williams Chima. I’ve heard so many good things about this author, and I definitely want to start with this series somewhere this year! Next to this box set you see Flamecaster, this is the first of a new series set in the same world as the Seven Realms series, therefore I decided to put it next to the Seven Realms box set. Then you come across the Caster Chronicles box set written by Kami Garcia & Margareth Stohl. I’ve only read the first book so far, which I liked. I haven’t read the rest yet because I opened book 4 by accident instead of book 2 and on the first page I’ve read a terrible spoiler which made me stop reading the series haha, lol. I hope I’m emotionally ready to finish the series someday.

Then you’ll see the Goddess test trilogy box by Aimee Carter, which contains an extra book with novella’s and there’s a signed poster inside the box as well, really awesome! Next is the Selection box with next to it the Heir and the Crown by Kiera Cass. And we finish this shelf with the School for good and evil trilogy box set by Soman Chainani. I haven’t read this trilogy yet, but heard many good things about the books so I’m really curious!

In the front on the left you find my Disney mug, which I’ve bought at the Disney store in London last year. And in the mug I keep my Bookdepository bookmarks collections. On the right you’ll find my Harry Potter wand which I bought at the Studios in London a couple of years ago. It didn’t fit on the HP shelve so I decided to put it here then.

The next shelf contains a lot of my complete YA series, starting with: the Tiger’s Curse saga by Colleen Houck, of which I’ve read the first book and need to finish the rest of em. Underneath these books you find the first three Red Queen books by Victoria Aveyard, of which the 4th book has yet to be published. In front of it you find a card holder with art of Mave Barrow on it, which was in one of the Celebrate Books boxes, really awesome! Then on with the next books: the Grisha trilogy by Leigh Bardugo, I thought the first book, Shadow and Bone, was amazing but I haven’t gotten around to read the rest yet. Lets see, then there’s the Elemental trilogy by Sherry Thomas, which has been on my shelves unread for forever now too. Then there’s the starcrossed trilogy by Josephine Angelini, which I really loved and like to re-read sometime. I love Greek Mythology re-tellings and this one is really awesome! The stack on the right contains the following books; the Worldwalker trilogy by Josephine Angelini, which I got from my bestie Kwante. I can’t wait to read this trilogy. Then there’s the Syrena Legacy by Anna Banks, of which I read to somewhere in the second book and I absolutely loved the series so far! Then you see the Kanin Chronicles by Amanda Hocking, which is the spin-off series of the Trylle trilogy which you see underneath. Trylle was a nice read and made me fell in love with the world/setting and Kanin Chronicles is definitely one of my favorite series, loved it!

 

Op de volgende plank ook weer vooral complete YA series, met v.l.n.r. : Miss Peregrine’s Home for Peculiar Childeren van Ransom Riggs, welke persoonlijk gesigneerd zijn toen ik hem en zijn vrouw ;), vorig jaar mocht ontmoeten op het Ransom Riggs-event van uitgeverij Clavis! Dan komt de Faery Rebels trilogie van R.J. Anderson. Deze zag ik 3 jaar geleden in London liggen en trokken me meteen vanwege de prachtige cover. Dus deze heb ik dan uiteindelijk een keer besteld, maar nog niet gelezen, oops. Dan krijgen we de Modern Faery tale trilogie van Holly Black. Ook hele gave covers overigens. Nog niet gelezen, maar kijk er naar uit! Hierna de Wings serie van Aprilynne Pike, waar ik al veel goeds over heb gehoord. Wederom; nog niet gelezen haha. Dan de Dark Heart trilogie van Lee Monroe waar ik het eerste deel van las; ik was niet helemaal onder de indruk, maar wil ooit nog wel doorlezen in boek twee. Dan komt de Wolves of Mercy Falls trilogie van Maggie Stiefvater, welke ik ook nog niet gelezen heb.. Dan de Anna duologie van Kendare Blake, waarvan ik alleen het eerste boek nog las maar die vond ik echt supergaaf dus kijk al uit naar het volgende boek! Dan liggen er nog een 3tal standalone boeken boven: the Dead House van Dawn Kurtagich, the House van Christina Lauren en Shutter van Courtney Alameda. De stapel rechts begint met de Mara Dyer trilogie van Michelle Hodkin, welke ik echt heel erg gaaf vond en graag nog een keer wil herlezen. Dan komen de eerste twee boeken van de To all the Boys I loved before trilogie van Jenny Han. Haar mocht ik in Haarlem ontmoeten vorig jaar en wat was ze leuk!! Het eerste boek mocht ik ook als manuscript lezen voor Uitgeverij Moon en ik vond het superleuk! In boek twee bleef ik een beetje hangen maar die wil ik zeker nog uitlezen en dan ook boek drie nog aanschaffen. Anna and the French kiss trilogie van Stephanie Perkins volgt dan en deze boekjes zijn zo ontzettend leuk en romantisch en gewoon echt heerlijke reads. Love them! Wil ze ooit nog graag in hardcover! En als laatst sluiten we af met de eerste twee Did I Mention I Love you? boeken van Estelle Maskame (Boek 3 heb ik uitgeleend op het moment).

En dan zijn we aangekomen bij de onderste twee planken van de kast en deze bestaan uit incomplete YA series. Eerst kocht ik liever de complete serie vooraleer ik begon met lezen, maar omdat mijn kasten echt beginnen uit te puilen heb ik besloten om nu eerst meer eerste delen te lezen en dan pas te beslissen of ik de rest aanschaf, tenzij het een serie is die ik Echt heel graag meteen door wil lezen. Op de foto mist het eerste boek in de box van Brandon Sanderson, die lees ik tussendoor dus die ligt ergens anders haha.

Deze planken zijn rustig wat items betreft. Ik heb een F.R.I.E.N.D.S. mok gekregen van manlief een tijdje terug, dus die kreeg een mooi plekje en op de onderste plank heb ik het unicorn bordje staan wat ik met kerst van mijn lieve Secret Santa kreeg!

– aan welk boek moet ik als eerste beginnen volgens jou? 😉

Het is een langer artikel geworden als gedacht met flink wat lappen tekst, oepssss. In de volgende editie die gaat verschijnen, ga ik jullie mijn GROTE KAST laten zien, welke ik dan dus opdeel in 3 artikelen. Daar komen dan o.a. mijn hardcovers aan bod alsook meer Auteurs-planken! En heel veel bookish items haha.. Zie ik je dan? 🙂

13 Comments

  1. Author

   Dankje xD
   Ik ben echt heel benieuwd naar the school for good and evil en ik ben ook onwijs fan van die covers, vind ze zo gaaf!
   Half Bad en Seeker heb ik beide nog niet gelezen #FAIL. Vooral Half Bad hoor ik heel veel goeds over, die hoop ik ook zeker weten dit jaar nog te lezen. M’n telling van ongelezen boeken is momenteel zo’n 250+ ongelezen in de kasten wat onder staan dus het is elke keer vreselijk om een nieuw boek te moeten kiezen en dan de rest te moeten laten liggen haha.
   melissasbookworld onlangs geplaatst…| BLOGISH ITEM | ENGELSTALIGE RELEASES – MEI 2017My Profile

  1. Author

   dankje!!
   Ja de onderste twee planken zijn beiden voor 98% nog ongelezen haha oops.
   Incarceron dus ook nog niet gelezen, maar die lijkt me wel heel erg tof overigens! Die staat op mijn to-read lijstje voor dit jaar, benieuwd of ik eraan toe ga komen. Moet er dan ook net voor in de mood zijn zeg maar. Veel lezers online zijn wel heel positief over het boek, dus ik ben benieuwd!
   melissasbookworld onlangs geplaatst…| BLOGISH ITEM | ENGELSTALIGE RELEASES – MEI 2017My Profile

 1. Mooie kast. Ja Seven Realms. 😀 Ik herken het kopen van meerdere boeken in series voor het eerste boek te hebben gelezen. Ik probeer dit nu ook veel minder te doen, haha. Anders zit ik met boeken waarvan ik het eerste boek niet leuk vond maar toch maar het volgende boek ga lezen, want ja, die heb ik immers al.
  Annemieke onlangs geplaatst…Book Review – Veiled IntentionsMy Profile

  1. Author

   dankje xD
   Haha ja erg he dat Seven Realms nog steeeeeds ongelezen op de kast staat terwijl ik zo ontzettend benieuwd ernaar ben. Maar er komt ook elke maand weer heel veel nieuws uit wat ik dan heel graag wil lezen en ik heb dan ook weer tijden dat ik weer niks anders lees als new adult of paranormal romance en dan blijven deze boeken sowieso weer liggen.

   En dat probeer ik nu inderdaad dus ook minder te doen; alles in 1x kopen. Dus eerst het eerste boek lezen en dan beslissen of ik boek 2 koop. Het enige nadeel is dan weer dat ik moet wachten tot boek 2 er is en dus niet meteen verder kan #HORROR.
   melissasbookworld onlangs geplaatst…| BLOGISH ITEM | ENGELSTALIGE RELEASES – MEI 2017My Profile


 2. I should redo my bookshelves, and the posts I made about them. I’ve moved stuff around again!
  I love your shelves, they’re neat and tidy and cheerful.

  1. Author

   Thank you, that’s so nice to hear!! And you should definitely make new posts, I’d love to see your bookshelves <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge