| BOEKENKAST TOUR | 2.0 – april 2017 Part 1/5

| BOEKENKAST TOUR | 2.0 – april 2017 Part 1/5

In juli en september 2016 kwamen er vier Boekenkast tour posts online. In februari dit jaar kreeg ik een nieuwe kast erbij en heb ik alles omgegooid. Het wordt dus hoog tijd om jullie een 2.0 versie te geven van de boekenkast tour posts. Ben je er klaar voor? 😉

Deze tour deel ik ook weer op in meerdere posts, omdat het anders gewoon een te lang artikel wordt. Ik heb twee losstaande kasten en dan heb ik nog een grotere kast welke bestaat uit 2 grote billy kasten 1 smalle billy kast aan elkaar vast gemaakt op een andere plek in de woonkamer staan. Ik begin vandaag met een van de losstaande kasten waarin alles behalve Young Adult boeken te vinden zijn! Je kunt hierbij denken aan new adult boeken, adult romance en paranormal romance boeken bv. Ook zijn hier mijn Nederlandstalige chick-lit boeken e.d. te vinden.  Veel kijkplezier!

In deze kast zijn mijn ‘alles behalve Young adult-boeken’ te vinden, zowel Engels- als Nederlandstalig. Ik heb alle young adult boeken dus naar de grote kasten verplaatst en mijn andere losse kast, zodat dat netjes bij elkaar staat. Laat ik beginnen met een TOEN en NU foto. De eerste foto is van JULI 2016 en de tweede foto is van APRIL 2017. Er is best wat veranderd, niet? 😉

Op de bovenste plank vind je mijn ‘adult romance’ boeken terug. O.a. 50 shades of grey in zowel paperback als hardcover edities, welke mijn eerste introductie waren tot het adult romance genre en nog steeds tot mijn favorieten behoren. Links kom je als eerste een aantal Laurelin Paige boeken tegen. Een auteur waar ik echt enorm fan van ben geworden! Dan zie je ook nog hardwired, die ik van een vriendin kreeg, het eerste deel in the hacker series. Deze las ik digitaal al, maar ik vind de serie zo goed dat ik ze nog graag in boekvorm wil om te herlezen. Hierna kom je een aantal boeken van Jodi Ellen Malpas tegen, wiens boeken ik ook enorm graag lees. En dan komen in het midden de hardbacks van 50 shades of grey en rechts bovenop de stapel de paperbacks. Eronder alle Sylvia Day boeken.

Op de volgende plank vind je al mijn Paranormal Romance boeken terug. Een genre wat zeker in mijn top 3 van favoriete genres hoort. ‘het beste van beide werelden’ zeg ik altijd haha. Een volwassen, sexy romance i.c.m. met paranormale wezens/elementen. Links vind je de eerste twee boeken uit the kingmaker chronicles van Amanda Bouchet, welke ik eerder dit jaar voor het eerst las. Zij kwam met deze boeken meteen op mijn auto-buy en favorieten lijstje want WAUW WAT ZIJN ZE GOED! Het is een soort Sarah J. Maas schrijfstijl i.c.m. Griekse mythologie. Vervolgens mijn Amelia Hutchins collectie met the fae chronicles boek 1 t/m 4, opgevolgd door A demon’s dark embrace. Deze collectie wordt vergezeld met een boekenlegger en een kaars van Ryder die Willemijn voor me maakte, zo gaaaaaf <3. Dan krijgen we de Renegade Angels duologie van Sylvia day, waarvan ik het eerste deel al las en niet enorm van onder de indruk was helaas maar wat me wel nieuwsgierig genoeg achterliet om deel twee ook nog te willen lezen.

Vervolgens gaan we door naar mijn Nalini Singh collectie, welke nog lang niet alles bevat wat ik wil hebben maar oke hihi.. Als eerste de eerste vier boeken uit de Psy-Changeling serie, gevolgd door de eerste 9 boeken uit de Guild Hunter serie welke een van mijn favoriete paranormal romance series is. Aansluitend nog een novel collectie; angel’s heart, welke ik van Nalini zelf toegestuurd kreeg uit Nieuw-Zeeland en deze is persoonlijk gesigneerd met een lief berichtje erbij! Ooit hoop ik deze geweldige auteur te mogen ontmoeten, wat een ontzettend leuk en lief mens is zij en haar boeken zijn GE-WEL-DIG. Als iemand aanraders zoekt binnen het paranormal romance genre is haar Guild Hunter serie altijd de eerste welke ik aanraad.

Dan krijgen we rechts nog een stapel boeken met bovenin de eerste twee boeken uit de Lords of the Underworld serie van Gena Showalter, ook een van mijn favorieten! Ik las ze grotendeels digitaal, maar wil de hele serie zeker weten nog in mijn collectie toevoegen! Vooraan zie je nog wicked nights van Gena staan, het eerste deel in de Dark Angels serie, welke ik ook geweldig vond! Hier hoop ik snel de rest ook van te kunnen aanschaffen. Onder de LOTU boekjes krijgen we de eerste drie boeken uit de Dark Hunter serie van Sherrilyn Kenyon, welke ik nog moet lezen. Dan volgt het eerste boek uit de Black Dagger Brotherhood serie van J.R. Ward, waar ik nog steeds aan moet beginnen. Erna de eerste vier boeken uit de Fever serie van Karen Marie Moning, waar ik in boek 3 ben blijven haken. En we sluiten af met het eerste deel uit de Dark Angels serie van Keri Arthur.

Ik HOUD van paranormal romance, maar wat ik vooral lastig vind is om de series compleet te krijgen omdat ze zo lang zijn allemaal. En omdat ik naast paranormal romance ook nog heel graag new adult lees, adult romance en young adult, duurt het gewoon enorm lang voordat ik een paranormal romance serie compleet heb. En dan nog eens het gevaar van nieuwe series ontdekken hahaha..

Nu komen mijn new adult/contemporary romance boeken, verdeeld over twee planken. Op de bovenste plank vind je mijn absolute favorieten terug met aan de linkerkant; de Flight & Glory serie van Rebecca Yarros, gevolgd door Wilder van Rebecca. Dan krijgen we een stapel boeken met bovenaan de Starcrossed trilogie van Leisa Rayven, gevolgd door twee series van K.A. Tucker: ten tiny breaths (boek #3 uit deze serie mist op de foto, die heb ik uitgeleend) en de Burying Water serie. K.A. Tucker’s ten tiny breath boek 1 tm 3 kreeg ik van mijn vriendinnetje Kim en dit waren mijn allereerste New Adult reads. En ik ben haar zo dankbaar, want tot op de dag van vandaag behoort K.A. Tucker nog steeds tot mijn favorieten, want WAUWWWW wat kan deze auteur schrijven zeg.

Hierna volgt er een hardcover boek van K.A. Tucker; He will be my ruin, welke uitgegeven is door Crave Romance en dit is een Illustrated edition. En dan vind je rechts mijn Colleen Hoover collectie terug met achterdoor de Crave romance Illustrated edition van November 9 en vooraan ‘maybe someday’,’ugly love’, ‘it ends with us’ en ‘november 9’. November 9 blijft mijn favoriete Hoover boek! Misschien kun je het een beetje zien op de foto maar ik heb dankzij Kim ook een collectie van gesigneede bookplates van Hoover, die ik bij elke nieuwe aankoop in de boeken plak. Zo zo zooo gaaf zijn die bookplates.

Verder is er op deze plank nog van alles te vinden qua decoratie: een bedel armband uit Australië met echte Australische stenen eraan, welke van mijn oma is geweest die er 5 jaar gewoond heeft. Een gelukspotje met geluks bedeltjes erin, een geluks poppetje aan een ketting en zo zie je ook bovenin links nog de geweldige tissue box van Blossom Books!

Door met de volgende plank: de stapel links bevat incomplete series. En dan krijg je vervolgens mijn Abbi Glines collectie te zien, welke ook nog veeeeeel te klein is haha. Dan krijgen we 3 boeken van Jamie Mcguire met o.a. Beautiful Disaster, welke ik echt geweldig vond en regelmatig herlees. Deze rij boeken wordt afgesloten met een trilogie van Chanel Cleaton: Wild aces, welke ik nog moet lezen. En helemaal rechts vind je mijn Christina Lauren collectie, met de eerste vier boeken uit de Beautiful Bastard serie.

Dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste twee planken. Hier is een gedeelte van mijn NL collectie te vinden, welke geen Young adult boeken zijn.

Op de bovenste plank beginnen we met de In de ban van de Ring trilogie van J.R. Tolkien. Gevolgd door een historische roman van Philippa Gregory. Historische romans zijn een guilty pleasure van mij. Ik kan echt intens genieten van een verhaal wat zich zover terug in de tijd afspeelt. Dit boek staat al eeuwen op mijn kast, ongelezen, maar ik kijk er al naar uit om aan te beginnen! Dan volgt er een arsenaal aan stand a lone boeken; romans en/of chick lit. en de rij wordt afgesloten met mijn Chantal van Gastel collectie.

De onderste plank is vrij ‘leeg’ maar zeker niet minder speciaal. Misschien zelfs wel de meest speciale plank van mijn gehele collectie. Eerst kom je het boek tegen van de Soldaat van Oranje, welke ik kocht nadat ik de musical had gezien. De musical heeft zo’n enorme indruk op mij achtergelaten.. Ik snap waarom deze al zolang een succes is hier. Ik kan echt Iedereen aanraden om er een keer naartoe te gaan!

Naast dit boek komen we drie boeken tegen van Gejaagd door de Wind van Margareth Mitchell. Een historische roman welke gaat over de Amerikaanse Burgeroorlog (ik vind de Amerikaanse burgeroorlog sowieso interessant. Ik keek documentaires, las andere boeken erover en ben ook gek van de verfilmingen die er door de jaren heen over gemaakt zijn). Maar wat de boeken echt zo speciaal voor mij maakt is dat ze van mijn opa zijn geweest. Hij was net zo’n boekenwurm als ikzelf ben en ik vind het echt geweldig dat ik iets van zijn eigen collectie nu in mijn collectie heb staan. Zo bijzonder!

Deze plank wordt voor de rest nog opgevuld met een stapel harlequin/boutique boekjes, welke een guilty pleasure zijn voor mij om te lezen. Soms heb je gewoon even een luchtige read nodig met een gegarandeerd happy end en dan zijn deze boekjes een heerlijke uitkomst!

Dan zijn we alweer aan het eind gekomen van de eerste boekentour post. Ik heb zelf dus alles grotendeels ingedeeld op genres en auteurs bij elkaar. Sommige auteurs hebben een hele eigen ingerichte plank, waar je binnenkort nog wel meer van krijgt te zien. Ik zal niet zeggen dat mijn inrichting van planken altijd het meest logisch is, maar voor mij werkt het wel heel goed :). – heb jij een bepaalde ‘logica’ als het aankomt op het inrichten van je boekenkast(en)?

 

 

11 Comments

  1. Author

   ahh dankje :D. Ja, dat is zo jammer als je weinig plek hebt 🙁 Ik kan nu ook echt geen kast meer erbij proppen in de kamer, dus moet het hiermee doen totdat we kunnen verhuizen en hopelijk heb ik dan een aparte kamer waar ik mijn eigen bieb van kan maken hihi. Ik heb nu 4 grotere billy kasten en 1 smalle billy kast staan. 1 grote billy kast kocht ik in februari dit jaar bij maar alles zit alweer ver vol, oops.
   melissasbookworld onlangs geplaatst…| BOEKENKAST TOUR | 2.0 – april 2017 Part 1/5My Profile

 1. Ik vind het zo heerlijk deze posts te lezen! Kan nu al niet wachten op de rest <3 ik heb voor mezelf wel een logica erin zitten maar weet niet of iemand anders er wijs uit zou kunnen worden haha!
  Isabelle onlangs geplaatst…Monthly Monday Book Shelfie AprilMy Profile

  1. Author

   Leuk om te horen, dankje!!! 😀 Ik ben momenteel bezig met het uitwerken van post 2/5, die staat gepland voor volgende week woensdag! Ik denk dat veel mensen mijn logica ook niet zullen volgen hahaha , maar als we het zelf maar snappen toch? 😉 Zo zou ik er absoluut niet mee overweg kunnen om alles in regenboog kleuren neer te zetten, hoe prachtig ik het ook vind. Zo zal iedereen zijn eigen voorkeuren wel hebben 🙂 Ik kan wel echt elk boek met mijn ogen dicht vinden, weet van mijn 500+ boeken die nu in de kasten staan, precies Welke Waar staat 😀
   melissasbookworld onlangs geplaatst…| BOEKENKAST TOUR | 2.0 – april 2017 Part 1/5My Profile

 2. Wat een mooie edities van Gejaagd door de Wind. Natuurlijk staan die mooi op display. Ik wil Nalini Singh graag lezen maar ik vind het moeilijk om haar series te starten omdat ze al zo lang zijn. En gezien ik al een paar series ben gestart die lang zijn (In Death, Discworld) vind ik het last om ook deze te starten.

  Het is wel leuk om te zien hoe je kasten zijn veranderd door de jaren heen. Ik heb nieuwe foto’s eens naast de foto’s van twee jaar geleden gezet en dat was wel heel erg om te zien hoeveel meer boeken ik nu heb, haha.
  Annemieke onlangs geplaatst…Book Review – A Conjuring of LightMy Profile

 3. Hahah, ik heb alleen The Lord of the Rings ook in mijn boekenkast staan, de rest heb ik allemaal niet, zo zie je maar dat smaken verschillen haha 🙂 Ik heb zelf mijn boekenkasten nu geordend op uitgeverij, aangezien hun uitgaves meestal even groot zijn.

  1. Author

   haha ja dit is dan ook net de kast wat, als ik dan idd kijk naar wat met ons overeen zou komen, wat inderdaad het meest buiten jouw genres ligt. Maarrr.. vanaf de volgende editie komt alleen nog YA aan bod, yay! haha Daar zullen we vast en zeker veel meer overeenkomsten gaan hebben xD

 4. Vermits boekenwormen hun boekenkasten regelmatig opnieuw inrichten (= pure noodzaak als je er nieuwe boeken wil bijplaatsen) moet je uiteraard ook af en toe de nieuwe inhoud van je kasten laten zien. Leuk trouwens dat je ook de vorige foto laat zien. Zo zie je meteen hoeveel er veranderd is. Ik blijf het ook tof vinden dat we deels dezelfde paranormal romance boeken in de kast hebben staan. Net als jij heb ik er nog heel wat die vervolledigd moeten worden. Ooit gaat dat me lukken. Maar ik blijf er ook steeds nieuwe ontdekken dus ik weet niet wanneer die ooit gaat zijn. 🙂
  zwartraafje onlangs geplaatst…In de sjakoshMy Profile

  1. Author

   Ik vond het zelf ook erg leuk om het verschil te zien van de kasten. En dat met die paranormal romance boeken.. da’s inderdaad echt een hele lastige opgave, om die allemaal compleet te krijgen :O Maar series zoals die van Sherrilyn Kenyon en Karen marie moning en sheri arthur.. Daar ga ik nu eerst de eerste boeken van lezen voor ik beslis of ik de rest aanschaf. Van Nalini en Gena bv. ben ik er wel zeker van dat ik echt Alles wil hebben haha. Maar bij de andere series wacht ik eerst nog even af wat ik ervan ga vinden, dat scheelt dan wel ook weer in mijn koopgedrag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge