| TAG TIME TUESDAY | Rapid Fire Questions Book Tag

| TAG TIME TUESDAY | Rapid Fire Questions Book Tag

Voor vandaag heb ik een Rapid Fire book tag ingevuld. Je krijgt stellingen/vragen voorgelegd welke je dus z.s.m. moet beantwoorden. Het antwoord opschrijven wat dus als eerste in je opkomt.. Een leuke uitdaging met soms hele verrassende antwoorden. Geef ik de voorkeur aan paperback of hardcover? Geleende of gekochte boeken? Serie of stand-a-lone? En nog veel meer komt aan bod in deze Rapid Fire Book Tag. Veel leesplezier!

SERIES. Ik ben zeker weten een lezer wat liever een serie leest en het liefst binge-read ik dan ook alles. Een stand-a-lone heeft ook zeker z’n charmes van tijd tot tijd. Maar ik wordt toch sneller aangetrokken door series. Ze zijn de meeste boeken op mijn stand-a-lone plank grotendeels nog onaangeraakt hihi.


Normaal zou ik zeggen: Maak er een TV adaption van i.p.v een book -> movie zodat je de boeken uitgebreider kunt uitbeelden. Maar als ik dan kijk naar Shadowhunters.. Dan vind ik de film weer beter als de TV adaption die momenteel uitgezonden wordt, welke ik ook niet meer kijk. Dus, ehm, een lastige keus om te maken omdat ik nogal eens verschil van mening in het beter vinden van een TV of movie adaption.

YES. Toevallig ben ik al een tijdje bezig met een confessions artikel over dat ik boeken wel regelmatig beoordeel op hun cover en dat een cover vaak doorslaggevend is voor mij in de beslissing of ik een boek wel/niet aanschaf. Maar tja, de cover is nu hetgeen wat je normaal gesproken als eerste ziet en een voor mij mega onaantrekkelijke cover zal ik sneller overslaan tijdens het (online) shoppen als een cover wat meteen in het oog springt. Nu is het ook een kwestie van smaak natuurlijk. Waar ik langs zou lopen omdat ik het niks vind, pakt iemand anders het boek in kwestie misschien meteen op omdat het hem/haar wel aantrekt.

GEEN IDEE. Ik heb ze nog nooit geluisterd. Als ik op mijn gevoel afga denk ik dat ik het ook niet snel zal proberen omdat het mij denk ik te langzaam zal gaan hihi. Maar aangezien ik het nog nooit geprobeerd heb, weet ik het niet zeker. Dus ik zal het misschien ooit een keer proberen, wie weet..

FICTIONAL WORLDS. Is dat niet de reden waarom we grotendeels lezen? Zodat we onszelf kunnen verliezen in andere/nieuwe werelden? Onze wereld ziet er maar bleekjes uit in vergelijking met werelden waar ik me dankzij boeken in mocht bevinden. Werelden waarin Engelen voorkomen, FAE’s en nog veel meer. Ja, ik zou er voor tekenen om deel te mogen uitmaken van een paranormale wereld, hoeveel gevaren dat ook weer met zich mee mag brengen. Of de mogelijkheid mogen hebben, zoals in de SciFi boeken, om het universum te mogen ontdekken met ruimte reizen.

BOTH. Sorry, ik wil echt niet kiezen tussen een boek wat me laat lachen of huilen. Want beide emoties zijn voor mij essentieel tijdens het lezen. Beiden emoties ervaren of het ontbreken van deze emoties tijdens het lezen, maken of breken voor mij een boek toch wel. Ik zou echt niet willen kiezen voor een boek met humor en dan weten dat het een boek is waarbij ik geen tranen zou laten vloeien alsook andersom! Voor mij gaat het hand in hand samen in een goed boek; je lacht en je huilt hoort er gewoon beiden bij, klaar 😉

THE VALIANT. Deze las ik toevallig net uit dus het boek spookt nog helemaal in mijn hoofd. Wat een heerlijke read was dit boek zeg, wauw!
RIDERS. Omdat ik deze nog graag wil lezen voordat ik naar het yalfest ga en ik toevallig net ook nog een smsje kreeg van Isabelle met de vraag of we hem gaan buddyreaden.
A COURT OF WINGS AND RUIN. En dit boek spookt al een jaar lang door mijn hoofd, bijna dagelijks. Mijn countdown app geeft momenteel aan dat het nog maar precies 3 weken is tot de release van dit boek. Jeetje, ik kijk er zo naar uit. Ik leef er Echt naartoe! Er gaat momenteel geen dag voorbij waarin ik niet denk aan dit boek..

LONG. Ik houd van dikke boeken, ik houd van lange hoofdstukken.. ALS ze dan natuurlijk ook goed geschreven zijn. Zo moet ik eerlijk bekennen bv. dat ik vond dat Lady Midnight van Cassie misschien wel iets te dik was. Dat er best wat pagina’s overbodig waren voor het verhaal en meer opvulling leken als dat ze toevoeging gaven. Maar City of Heavenly Fire van Cassie bv. is lekker dik en elke pagina was perfect en nog had ik er alleen maar meer van gewild! Het is dus echt afhankelijk van de inhoud en de impact welke deze maakt op mij of ik meer wil of minder nodig vond.

CHARACTERS. En eerlijk gezegd was ik in eerste instantie verbaasd over mijn eigen antwoord. En het blijft een lastige.. Maar toch lees ik bv. vaak boeken waarin het plot bv. niet verrassend is of soms zelfs misschien cliche maar vind ik dat niet erg omdat de schrijfstijl van de auteur en de geweldige personages alles goedmaken en ervoor zorgen dat je gewoon een geweldige leeservaring hebt.

Andersom.. heb je een geweldig plot maar personages die je niks doen? #FAIL. Als ik geen klik heb, geen emotionele band voel tussen mezelf en de personages, vind ik dat veel erger als dat ik geen ijzersterk plot zou hebben. Hoe denk jij hierover? Neemt niet weg dat ik niet van een goed plot houd natuurlijk, maar voor mij zijn de personages, hun ontwikkeling en diepgang toch eigenlijk wel hetgeen wat naast de schrijfstijl, een boek maken of breken voor mij.

BUY. BUY ALL THE BOOKS!
Als je mijn BOOKHAUL POSTS bekijkt zegt het wel genoeg denk ik; ik ben een Buy-over-Borrow reader in hart en nieren haha. Het liefst heb ik gewoon een Eigen boek in handen.

Niet op volgorde:
– YOUNG ADULT
– NEW ADULT
– PARANORMAL ROMANCE

YES. Maar ik ben wel een beetje een zeur en koop ze alleen tweedehands als ik ook weet dat ze er nog redelijk goed uitzien. Mijn voorkeur gaat wel gewoon uit naar een compleet nieuw boek, maar soms kun je een tweedehands boek gewoon niet afslaan als je per toeval tegen iets leuks ‘aanloopt’.

Ik zou hier eerlijk gezegd geen ‘vreemd’ antwoord op kunnen geven, want ik heb altijd een legger bij de hand haha. Aangezien ik extreem gek ben van boekenleggers verzamelen in alle vormen en maten, is er overal in huis wel iets binnen handbereik te vinden als het op boekenleggers aankomt. Normaal houd ik sowieso de boekenlegger ook altijd bij het boek als ik aan’t lezen ben (dan stop ik hem achter in het boek ertussen tijdens het lezen bv.)

THE VALIANT VAN LESLEY LIVINGSTON. Ik wilde al langer een boek van Lesley lezen maar op Valiant na, had ik nog niks in huis. Valiant staat sinds de release hier en ik keek erg uit naar dit boek. Omdat deze maand yalfest plaatsvind en Lesley ook aanwezig zal zijn, was het wel een check-list-item voor me om dit boek nog te lezen voor die tijd. Ik had al begrepen van vriendinnen dat het een heel gaaf boek was, waar je doorheen zou vliegen. Ik startte zondag in de namiddag en ik las hem maandag morgen al uit. Zegt genoeg toch?!

TRUTHWITCH van SUSAN DENNARD. Ik kom de boeken van Susan al een hele tijd op elk platform wel regelmatig tegen en truthwitch stond al een hele poos op mijn wishlist, net als nog vele andere 100-en boeken die ik allemaal even graag wil kopen. Maar dat boek trok me gewoon ineens heel erg toen ik op het punt stond om een nieuw boek aan te schaffen, dus eindigde het in mijn winkelmandje en werd daarmee het laatst gekochte boek. Zit al te popelen om ‘m te gaan buddy-readen samen met Adinda.

Ik schreef een tijdje terug een post: UNDERRATED BOOKS, waarin ik een samenvatting/lijstje neerzet van boeken/series waarvan ik vind dat ze gewoon veel meer aandacht verdienen. Ik zou zeggen, neem daar vooral even een kijkje
klik op de onderstaande linkjes
– UNDERRATED YA BOOKS
– UNDERRATED BOOKS: New Adult/adult romance/paranormal romance

HEB JE EVEN? hahaha. Dit is geen stelling/vraag wat je mij moet voorleggen eigenlijk. Kan ik het hier bij 1 boek aanraden houden? Nee. Ik zal het lijstje dan wel zo kort mogelijk houden ter compensatie, goed?
– Daughter of Smoke and Bone trilogy van Laini Taylor
– Throne of Glass serie van Sarah J. Maas
– a Court of.. serie van Sarah J. Maas
– Penryn and the End of Days van Susan Ee
– The Infernal Devices van Cassandra Clare
– An Ember in the Ashes serie van Sabaa Tahir

HEROES. Hoewel ik van mening ben dat elk verhaal een geweldige villain of villains verdient, zijn het in de meeste gevallen toch wel echt de heroes wat het verhaal maken of breken voor mij. Of misschien toch wel een mooie combinatie van beiden? Hmm..

Nope, Als het er Echt op aankomt, kies ik wel voor de heroe(s) van het verhaal..

SERIES. Als ik verhaal geweldig vind, kan ik blijven lezen. En sommige werelden/personages/verhalen zijn zo epic dat het ook gewoon echt perfect materiaal is om te verdelen over een hele serie i.p.v. maar 3 boeken. Ik vind het dan ook echt zo erg als ik dan na boek 3 klaar ben met een epic verhaal, zoals the Remnant Chronicles of Daughter of Smoke and Bone, om maar iets te noemen. Dit zijn verhalen/personages/werelden waarover ik kan blijven lezen! Dit zijn ook auteurs waarbij ik het volste vertrouwen erin heb dat ze ook een Geweldige serie kunnen neerzetten, kwalitatief. Mary E. Pearson schrijft momenteel aan iets nieuws, wat in dezelfde wereld is als the Remnant Chronicles, dus dat is wel echt heeeeel gaaf! Er zouden ook oude bekenden terugkomen, dus ik zit echt al zo erg uit te kijken naar dit nieuwe boek, ieeehhhh..

ONLINE. En dan kijk ik naar mijn eigen ervaring met het kopen in een winkel. Ik lees grotendeels Engels en 95% van de boekenwinkels hier in de omgeving heeft geen Engels of als ze het al hebben, hebben ze misschien 10 boeken in de collectie. En ik moet echt al met de auto naar een winkel toe en als ik kijk naar het gemiddelde aantal keren per maand dat ik een boek koop, moest ik er niet aan denken om daar telkens voor de deur uit te moeten gaan. Ik kan er overigens wel echt van genieten als ik in een winkel kom, zoals laatst in Sittard, waar ze een leuk Engels aanbod hebben.

Maar online shoppen heeft gewoon echt mijn voorkeur. Je vindt er nagenoeg alles, kunt prijzen vergelijken als je zoals mij Engels leest, en hebt een veel beter/mooier overzicht van alle genres waar je graag in leest.

HARDBACK. Qua looks sowieso hardback, maar ook met lezen vind ik het vaak fijner om een stevige hardback in handen te hebben! In mijn COVER CRUSH items liet ik eerder al mijn favoriete PAPERBACKS en ook HARDBACKS uit eigen collectie zien!

FYSIEK BOEK. Zeker weten een fysiek boek. Ik lees gerust digitaal hoor, maar als het erop aankomt kies ik altijd voor een fysiek boek. Het is gewoon een heerlijk gevoel om een echt boek in je handen te hebben! En.. er is niks leukers als naar mijn boeken kunnen kijken in de kasten.

Ik heb een aantal vragen van de originele rapid fire book tag eruit gelaten omdat het anders echt een te lange post zou worden haha. Ik ben erg benieuwd naar de antwoorden van deze mede-bloggers:

Kwante in Wonderland
– Belle’s Book Adventures
het Leven van een Boekenworm

Veel plezier met invullen dames! En denk eraan: ZO SNEL MOGELIJK antwoorden i.p.v. lang na te denken over je antwoord hihi. Misschien verras je jezelf nog wel met je antwoorden, wat mij wel een paar keer gebeurd is!

7 Comments

 1. Leuke en vurige tag . Zelf heb ik helemaal niks met audioboeken. Ik heb de 2 weken proef van Storytel gedaan en heb niet eens een boek uitgeluisterd. Nee, laat mij maar lekker zelf lezen en stemmen bedenken hij dialogen.
  Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Recensie: Cress van Marissa MeyerMy Profile

  1. Author

   dnkje 🙂
   Eerlijk gezegd den ik dat het ook niks voor mij is nee. Ik zou het wel nog eens willen proberen, maar ik denk dat er voor mij inderdaad niks beters is als een boek in handen hebben en lezen op mijn eigen tempo.

 2. Wat een toffe tag! Misschien ga ik mezelf ook wel eens over deze dilemma’s buigen 😀

  1. Author

   Jaaaaaa, DOEN! Hij is zo leuk om in te vullen en ik ben ook heel nieuwsgierig naar jouw antwoorden!

 3. Oh, deze is echt leuk. Ik ga hem alvast opslagen want deze stond nog niet op mijn Tag-lijst.
  Al vrees ik dat dat snel antwoorden moeilijk gaat worden, ik begin immers steeds meteen
  te twijfelen. Misschien helpt het inderdaad door gewoon meteen een antwoord neer te
  pennen en dan te achterhalen waarom dat je eerste antwoord was. Die kleine magnetische
  boekenleggers zijn echt superleuk. Daar ga ik er toch ooit eens enkele van bestellen.
  zwartraafje onlangs geplaatst…In de sjakoshMy Profile

  1. Author

   Ja ik moest mezelf soms ook even weer op het rechte pad zetten want ik wilde ook nogal graag mijn antwoorden overdenken haha i.p.v. gewoon alles heel snel te beantwoorden, maar uiteindelijk is het wel goed gegaan. Ik ben heel erg benieuwd naar jouw antwoorden! En de magnetische boekenleggers zijn echt leuk he. Ik bestel eigenlijk altijd wel bij dezelfde shop @ etsy omdat deze ontwerper de mooiste maakt voor mijn gevoel: HappyHello. Ik wil mijn huidige collectie ook nog heel graag uitbreiden, want zo heb ik bv. van Sarah J. Maas nog geen magnetische boekenleggers wat ik wel een schande vind hahahaa.. Ik zou graag alles aan slingers willen hangen aan de kasten, wat ik vaak bij booktubers zie en dat vind ik zo leuk uitzien 😀

 4. Ze stonden al een hele tijd op mijn wenslijstje en nu ik dankzij jou wist waar ik ze kon bestellen heb ik meteen een bestelling geplaatst. 🙂 Eigenlijk zou ik me daar schuldig over moeten voelen vermits ik al super veel bladwijzers heb maar voor één keer zijn er eens geen schuldgevoelens te bespeuren.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Auteurs Vriendenboek: Gena ShowalterMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge