|Monthly Monday| Book Shelfie ♡ 4

Vandaag is het tijd voor het volgende |MONTHLY MONDAY BOOK SHELFIE| artikel. Ik werd door Kwante in Wonderland benaderd of ik interesse had om me aan te sluiten bij een nieuw project van haar. Een artikel waarin je maandelijks een stukje van je collectie laat zien aan de hand van een vooraf toegewezen onderwerp! Kijk je gezellig mee?

Wat houdt dit maandelijkse Book Shelfie artikel in?

 • Elke maand verzint Kwante een nieuw onderwerp!
 • Je vertelt kort over je gekozen boek!
 • Hoe kom je er aan?
 • Las je het al?
 • Wat vond je ervan of wat verwacht je ervan?
 • En je maakt natuurlijk een mooie book shelfie!

Mijn keus viel deze keer op THE SELECTION serie van Kiera Cass. Want het koninklijke leven en alles eromheen staat heel erg centraal in de gehele serie. De setting speelt zich voornamelijk af in het paleis en het hoofdpersonage van de eerste boeken, America, is goed op weg om misschien wel aanstaande echtgenote van de kroonprins te worden. Het hele ‘selectie’ traject, waar de boeken grotendeels om draaien in combinatie met de romance, is dus gebaseerd op en rondom het aspect ‘koninklijk’ en hierdoor wel een goede keus vind ik voor de Book Shelfie van deze maand!

HOE KOM IK ERAAN?

Ik moest even goed en hard nadenken en ben zelfs nog in mijn bol.com archieven gedoken om te kijken of ik de boeken daar tegen zou komen. Ik wist eerlijk gezegd niet meer wanneer ik ze namelijk kocht en waar. Maar inderdaad, gekocht bij bol.com op 3-11-2014! Wauw, dat is al best een tijdje geleden dus haha.

LAS IK HET AL?

Ik heb de boeken niet lang nadat ik ze kocht ook gelezen en ik heb alle 3 de boeken op 1,5 dag uitgelezen. Ik was verslaafd aan de heerlijke schrijfstijl van Kiera en ik houd nu eenmaal van romantiek dus stoppen met lezen was gewoon geen optie meer.

WAT VOND IK ERVAN OF WAT VERWACHT IK ERVAN?

Aangezien ik er op 1,5 dag doorheen was, zegt dat wel al een beetje wat ik ervan vond, niet? haha. Ik vond ze geweldig en stuk voor stuk heerlijke reads. Het concept vond ik heel leuk bedacht. Er zitten zeker wel bepaalde cliches in verwerkt zoals een love-triangle (ugh) maar de boeken wisten me toen echt te verrassen! Ik was ook echt gek op de personages. America en Maxon zijn zo leuk!!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik in de afgelopen 2,5 jaar, na het lezen van the selection, nog enorm veel andere boeken heb gelezen en dus eigenlijk ook wel veel betere boeken als the selection ben tegengekomen. Ik heb de boeken nog een keer herlezen en ook las ik the heir al. The Crown kocht ik ook als pre-order, maar die staat al sinds de release op de kast, ongelezen, oops.. Ik ben zeker nog van plan om the Crown ook uit te lezen, maar wanneer? Dunno 😉 Maar bottom line; the selection zijn heerlijke reads als je van romance houdt. Romantiek, intrige en mean girls staan echt centraal in deze serie en het is een heerlijke read voor tussendoor vind ik! Ik heb ervan genoten en zal ze zeker nog wel eens herlezen.

SHELFIE
De eerste drie boeken en ‘the selection stories’ zitten in een box. The Heir en The Crown heb ik los gekocht. Ik heb het hele setje op de plank staan waar ik de rest van mijn YA box sets heb staan.

Wil jij ook meedoen?

Link dan even je post door naar deze Monthly Monday Book Shelfie ♥ pagina bij Kwante, je pingback komt dan daaronder te staan zodat we alle bloggers kunnen zien die meedoen! Elke maand deelt Kwante aan het einde van haar post het onderwerp voor de volgende maandelijkse Book Shelfie ♥ Ik hoop dat jullie gezellig mee doen!

5 Comments

 1. Oh tof! Ik ga ‘m vandaag gelijk nog schrijven, want voor die koninklijke setting weet ik er nog wel eentje! Wat een enorm leuk idee zo 🙂
  Lisa Kievits onlangs geplaatst…SchrijfcursusMy Profile


 2. Jaaaaa haha! 2 mensen 1 gedachte 😉

  Ik koos dezelfde boeken als jou! Is toch denk ik wel het meest koninklijke in mijn kast 🙂
  Eens dat Kiera een heerlijke schrijfstijl heeft! Haar nieuwste boek Siren moet je ook echt lezen!
  Kwante onlangs geplaatst…Winnaar | Spring in Wonderland ♥My Profile

 3. Ik heb een beetje vals gespeeld. Vermits er op maandag steeds een Bloggers of Auteurs-vriendenboek verschijnt komt mijn deelname van de drie edities die ik nog niet deed volgende zaterdag online. Yep, een Monthly Monday Book Shelfie op zaterdag. Ik ben gewoon ontzettend rebels. 🙂
  zwartraafje onlangs geplaatst…In de sjakoshMy Profile


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge