Story Sound Saturday: Breathe van Abbi Glines

Twee weken terug kwam voor het eerst sinds maanden weer een Story Sound Saturday online. Een artikel waar ik voorheen altijd met veel liefde mee bezig was, maar welke een tijdje stil heeft gelegen. Ik zit weer boordevol energie om met dit artikel verder te gaan.

Deze keer heb ik een boek voor jullie wat weer ontzettend goed aansluit bij muziek (ja duh, anders hoort hij natuurlijk ook niet thuis in deze post). Het mannelijk hoofdpersonage in dit boek is een zanger en het is ook weer een ontzettend emotioneel en pakkend verhaal wat je met muziek kunt laten voelen.

Afbeeldingsresultaat voor music blog divider

STORY-LINE 

Wat story-line betreft is het niet het meest originele verhaal ooit; een jongen met veel roem en wat in een hele andere ‘wereld’ leeft ontmoet een ‘doodnormaal’ meisje en BAM de vonken vliegen er vanaf. En ondanks dat hun beide werelden eigenlijk niet samen gaan, worden ze verliefd en wil de jongen er alles aan doen om haar te krijgen en te houden.

35

Maar tja.. ik ben echt een sucker for romance en dit boek is toch wel echt heel romantisch en heeft ook geweldige sexy momenten hihi. En ook al is de story-line vrij cliché, ik zou liegen als ik zei dat ik het niet heerlijk vind om ze te lezen hihi, zeker als ze gewoon zo goed neergezet worden als dat Abbi Glines dat doet.

En even over de personages: Sadie is een heel herkenbaar en realistisch personage en hierdoor krijg je ook echt een klikt met haar vanaf het eerste moment. En Jax.. haha, nou daar is genoeg over te vertellen. Een stukje over Jax uit mijn recensie van Breathe;

Jax..zucht.. Jax is een awesome Rock ster en gewend dat meiden van over de hele wereld aan zijn voeten liggen. Maar vanbinnen is hij nog steeds een persoon die de roem niet naar zijn hoofd heeft laten stijgen en is hij iemand wat nog steeds normale dingen nodig heeft in zijn leven. Dan ontmoet hij Sadie; een doodnormaal meisje met haar eigen problemen en hij wordt head-over-heels verliefd op haar! Zij wordt de adem die hij nodig heeft om te overleven en al snel wordt hij dat ook voor haar.

Jax is romantisch, liefs, speels en sexy en zo ongelooflijk ECHT ondanks dat hij dus zo’n wereldberoemde rockster is. Jax is de belichaming van perfectie eigenlijk haha. Op elke pagina waar Jax verschijnt, smelt ik tot een plasje op de grond hihi. Het zou me verbazen als er een lezer is wat zijn echtheid en charme weet te weerstaan, prr..”

untitled-2
Maar even eerlijk; zijn niet heel veel New Adult boeken qua story-line wel een beetje cliché? Maar dat vind ik absoluut niet altijd storend! Ik blijf boeken als deze gewoon heerlijk vinden om te lezen! Abbi Glines is een auteur wat toch in elk van haar boeken wel iets van vernieuwing erin weet te schrijven en een heel divers scenario aan personages weet neer te zetten. En in combinatie met haar ge-wel-dige schrijfstijl zorgt dat er gewoon voor dat je een verslavende read hebt van begin tot eind!

And don’t get me started on the FEELS!!! De Sea Breeze boeken zijn ontzettend emotioneel en intens en weten je boek na boek te raken, te beginnen met dit eerste deel ‘Breathe’.

Afbeeldingsresultaat voor music blog divider

Abbi Glines heeft zelf een playlist samengesteld op spotify die ze luisterde tijdens het schrijven van het boek. En al vanaf het eerste liedje, zit ik als verslaafd te luisteren. Het past allemaal zo prachtig bij het boek! Ik heb dus vandaag een combinatie van een zelf samengestelde lijst met nummers, maar ik deel ook Abbi’s eigen playlist, waarbij ik een aantal nummers in ‘t bijzonder even wat meer aandacht geef! Veel luisterplezier!

*en O.M.G. er staan bon jovi nummers tussen dus tja ik ben echt verkocht hoor!
IN THESE ARMS.. luister en voel! KIPPENVEL!

KIP MOORE – HEY PRETTY GIRL

Als ik dit nummer hoor.. Al vanaf het eerste woord; de tekst en de combinatie van tekst en die heerlijke stem van de zanger, prrr. Net als met het nummer wat hierna komt, heeft dit nummer ook een country feel en dat is precies het soort muziek wat ik me inbeeld als ik aan dit boek denk.  Qua lyrics komt het ook met momenten heel erg overeen met het boek vind ik en nogmaals: die stem van die zanger, damn! Die dringt wel lekker tot me door en ik zie Jax helemaal voor me als ik hiernaar luister hihi..

Hey pretty girl, can I have this dance
And the next one after that
Gonna make you mine there’s a real good chance
Hey pretty girl, can I have this dance

Hey pretty girl, it feels so right
Just like it’s meant to be
All wrapped up in my arms so tight
Hey pretty girl, it feels so right

I WANT CRAZY – HUNTER HAYES

Toen ik Abbi’s Playlist aanzette was dit het eerste nummer wat ik tegenkwam en het raakte me meteen. Het geeft me meteen heerlijke feels die me verbinden met het boek. Het past qua noten/geluid, het past qua lyrics.. Ik snap heeeel goed waarom Abbi dit nummer op haar platlist zette en deze verdient het zeker om even extra aandacht te krijgen! Het laat je goed voelen hoe de romantische feels in het boek ook zijn en ook vooral hoe Jax alles ervaart.

But I don’t want “good” and I don’t want “good enough”
I want “can’t sleep, can’t breathe without your love”
Front porch and one more kiss,
it doesn’t make sense to anybody else

Who cares if you’re all I think about,
I’ve searched the world and I know now,
It ain’t right if you ain’t lost your mind
Yeah, I don’t want easy, I want crazy
You with me baby? Let’s be crazy

IN THESE ARMS – JON BON JOVI

Deze stond dus o.a. ook op de playlist van Abbi en het is ook nog eens een van mijn eigen favorieten uit Bon Jovi’s aanbod. THE FEELS wat ik krijg bij dit nummer.. Kippenvel! Bon Jovi kan zulke geweldige love lyrics schrijven en deze lijkt ook wel echt gemaakt voor dit boek! De tekst spreekt voor zich, dus ik zou zeggen: Luister/lees mee met de lyrics en laat je meeslepen!!

You want commitment
Take a look into these eyes
They burn with fire
Until the end of time
I would do anything
I’d beg, I’d steal, I’d die
To have you in these arms tonight

Baby I want you
Like the roses want the rain
You know I need you
Like a poet needs the pain
I would give anything
My blood, my love, my life
If you were in these arms tonight

I’d hold you
I’d need you
I’d get down on my knees for you
And make everything alright
If you were in these arms
I’d love you
I’d please you
I’d tell you that I’d never leave you
And love you ’til the end of time
If you were in these arms tonight

We stared at the sun
And we made a promise
A promise this world would never blind us
And these were our words
Our words were our songs
Our songs are our prayers
These prayers keep me strong
and I still believe
If you were in these arms

Deze Story Sound Saturday is dus eigenlijk door Abbi zelf samengesteld haha aangezien ik haar spotify playlist gebruik. Maar tja, als de nummers kloppen, dan klopt het he? 😉 NEVER CHANGE A WINNING TEAM!

Ik vind het zo heerlijk om elke keer bezig te zijn met dit artikel. Om liedjes te luisteren die me helemaal terugbrengen in de wereld van het boek en ervoor zorgen dat al die Feels weer naar boven komen. Kun jij ook zo heerlijk genieten van muziek en deze koppelen met een boek waar je veel emoties bij ervoer tijdens het lezen? Las jij BREATHE van Abbi Glines al?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge