| BLOG-ISH ITEM | Bloggen en Lezen met de telefoon! Deze apps zijn onmisbaar voor mij.

| BLOG-ISH ITEM | Bloggen en Lezen met de telefoon! Deze apps zijn onmisbaar voor mij.

Bloggen en Lezen met mijn telefoon, wat een uitkomst! Ik zou niet weten wat ik zonder mijn iPhone moest hoor. Ondanks dat ik een e-reader heb en een tablet, lees ik al jaren heel veel via de telefoon als ik digitaal lees. De telefoon heb ik Altijd bij de hand en een reader app op de telefoon is binnen enkele seconden opgestart en je zit in je boek! Heerlijk! Ook even een status update doorvoeren op Goodreads, een boek toevoegen aan je shelf of een boek opzoeken is zo gepiept met je telefoon in je handen.

Naast het lezen op de telefoon en het bijhouden van mijn boeken(stats) staan er ook meerdere apps op mijn telefoon die te maken hebben met mijn blog. Het ‘grote werk’ doe ik op de laptop, maar toch zijn er genoeg apps te vinden die ik gebruik voor de blog. Apps waarmee ik dus snel en efficient dingen kan doen voor de blog, als ik geen laptop bij de hand heb.

Ik kwam bij Lilian van Woorden door Lilian ook een blog post tegen hierover en deze stuurde mij aan om mijn eigen post ook af te maken! Ik ga vandaag mijn favoriete apps delen met jullie! Apps die ik dus gebruik voor de blog en apps die ik gebruik om te lezen en de rest eromheen!

BLOGGEN.

WORDPRESS.
Ik gebruik deze app voornamelijk om reacties te lezen die binnenkomen en om dan meteen met de app te kunnen antwoorden. Ook is het fijn als ik een idee opdoe voor de blog en ik ben niet in de buurt van de laptop te vinden, dat ik dan even snel via de app een concept aanmaak. Dan hoef ik deze later op de laptop maar even terug te zoeken in de berichten in mijn WP ADMIN en kan ik eraan verder werken.

GOOGLE ANALYTICS.
Sinds december ’16 check ik mijn stats van de blog niet meer via WP zelf maar via Google Analytics. Op de laptop heb ik een snelkoppeling zodat ik snel op de site terecht kom en kan checken. Ook gebruik ik een plug-in zodat ik in de WP ADMIN een snel overzicht krijg van mijn statistieken.

Maar als ik de deur uit ben kan ik heel makkelijk via de app op de telefoon alles inzien wat ik maar wil weten van de statistieken. Het is een gebruiksvriendelijke app en ik vind hem echt geweldig! Ik heb op deze manier altijd de statistieken bij de hand aangezien ik nooit zonder mijn telefoon ergens naartoe ga haha.

FOTOR.
Ik maak de foto’s voor mijn blog(posts) altijd met mijn iPhone 6. Voorheen gebruikte ik mijn spiegelreflex camera maar de camera van de iPhone is eigenlijk ook prima! Ik bewerk mijn foto’s namelijk altijd na. Daar gebruik ik onder andere FOTOR voor. Zowel als app op de telefoon maar ook als programma op de laptop, is fotor het eerste wat ik start nadat ik een foto gemaakt heb! Vooral vanwege de hoeveelheid filters wat het programma aanbied, ben ik fan!

SPOTIFY & YOUTUBE.
Huh, denk je? Wat moet je met een muziek apps voor je blog? Laat me je dan even verwijzen naar DEZE PAGINAWaar je mijn Story Sound Saturday posts terug vind. Een terugkerend artikel waarin ik boeken samen met muziek combineer. Waarin ik probeer om de emoties uit een boek wat ik las over te brengen met liedjes die ik bij dat boek vind passen. Spotify en Youtube zijn mijn grootste bronnen! Maar ook vind ik het heerlijk om spotify en youtube aan te hebben staan tijdens het bloggen. Lekker wat muziek op de achtergrond!

SOCIAL MEDIA.
Instagram, Twitter en Facebook.. Het spreekt wel voor zich denk ik haha. Deze apps worden toch wel het meest intensiefst gebruikt op mijn telefoon, zowel voor privé doeleinden als ook voor de blog. Ik gebruik ze om de blog en posts mee te promoten, maar ook om via Melissasbookworld contact te houden met lezers en mede-bloggers. Social Media platforms zijn onmisbaar voor een blogger vind ik en via deze weg komen ook de meeste mensen op mijn blog terecht, dus ik blijf er lekker actief gebruik van maken 😉

LEZEN. 

KINDLE APP.
Sinds een tijdje heb ik een Amazon account. Ik lees natuurlijk vooral Engelstalig en Amazon’s aanbod is gewoon geweldig. Daarnaast heeft Amazon ook nog een dagelijks aanbod van 30.000+ e-books die gratis te downloaden zijn! Lees HIER meer over dat concept van gratis e-books bij Amazon!

Wat je dan natuurlijk hebt bij Amazon is dat de e-books aangeboden worden als mobi. bestanden en deze op veel readers en apps niet te lezen zijn. Daar heb je dus een kindle reader of voor op je telefoon, een kindle app voor nodig. Deze is gratis te installeren! Als je dan via Amazon een boek aanschaft en je hebt je telefoon gelinkt met je Amazon account, wordt het boek automatisch in je bibliotheek gezet op je reader alsook in de app, ideaal!

iBOOKS.
Ook heb ik naast mobi. bestanden ook genoeg epub. bestanden op voorraad en dan komt iBooks weer goed van pas. Deze reader app staat standaard op elk apple apparaat. Heb je geen iPhone of iPad? Niet getreurd, want er zijn nog veel meer reader apps te vinden natuurlijk, welke gratis te downloaden zijn in je AppStore. Kobo is ook erg fijn in gebruik bv. of Mantano reader. En ook is Aldiko heel erg aan te raden!

GOODREADS.
Deze app mag toch eigenlijk bij geen enkele lezer ontbreken op de telefoon. Ikzelf gebruik de app vrijwel dagelijks. Of om een update te plaatsen over het boek dat ik lees, of om een boek op te zoeken waar ik meer over wil weten of om gewoon eens lekker te struinen door het aanbod dat er te vinden is op het platform. Ook gebruik ik de app om nieuwe boeken toe te voegen aan mijn shelves d.m.v. de scan-optie, wat een geweldige uitvinding haha!

Of je nu een lezer of blogger bent of beide, je zult vast wel 1 of meerdere apps gebruiken op je telefoon, niet? Als ik zie dat Milan al met 4 jaar weet hoe hij meerdere digitale apparaten kan besturen(en nee, ik laat hem niet overvloedig daar gebruik van maken maar hij wordt er overal mee geconfronteerd; bij opa en oma’s, school, ga zo maar door) wordt duidelijk dat we in een digitaal tijdperk leven. Deze 27 jarige mama is ook lekker actief in het digitale wereldje. Ik ben echt hartstikke blij met de uitvinden van apps en gebruik ze volop.

En jij? Welke boeken en/of blog gerelateerde apps zijn er op jouw telefoon te vinden? Mis ik nog iets?

6 Comments

  1. Author

   Dankje! En ja, die is echt handig he! Ook voor als je bloggers hebt, zoals mijzelf ahum, waarbij artikels per ongeluk online verschijnen terwijl dat nog niet de bedoeling was haha. En dat je dan net niet thuis bent.. Dan kun je dat via de telefoon nog even fixen 😉

 1. Super handige blogpost! De meeste apps die je hier noemt gebruik ik zelf ook. Verder gebruik ik de WordPress app ook om andere blogs te volgen. Bloglovin gebruik ik hier ook voor 🙂
  Inge onlangs geplaatst…Recensie: PyjamadagenMy Profile


 2. Wat een leuke blogpost! Je gebruikt heel veel apps die ik nog niet kende. Eigenlijk gebruik ik alleen twitter, instagram, goodreads en de iBooks app. Ik luister sinds kort ook af en toe naar een boekgerelateerde podcast dus die app heb ik ook gedownload 🙂
  Do onlangs geplaatst…Ik lees ook YAMy Profile


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge