| TAG TIME TUESDAY | Creatures of the Night book tag

| TAG TIME TUESDAY | Creatures of the Night book tag

Ik werd door Rowan van My Pink Fairytale aangetikt om de Creatures of the Night tag in te vullen. Deze tag stond al een behoorlijke tijd klaar in mijn notitieboekje om gemaakt te worden, maar het kwam er telkens niet van. Nu ik aangetikt ben door een mede blogger is er maar één optie; invullen, yes! Dankjewel Rowan, ik vond hem onwijs leuk om in te vullen!

Het is de bedoeling om bij elk wezen van de duisternis/nacht mijn favoriet te benoemen. Een favoriet personage of boek/serie. Mijn favoriete (boek met een) Vampier, Demon, FAE!!! en nog veel meer bovennatuurlijke wezens komen dus aan bod in deze leuke tag. Benieuwd wie mijn favorieten zijn? Lees snel verder! Ook geef ik de tag weer door aan een mede-blogger. Veel leesplezier!

VAMPIER

Tja eerlijk? Als ik aan vampier denk, denk ik automatisch aan twilight haha. Niet omdat ik twilight tegenwoordig nog zo goed vind, maar gewoon omdat het mijn eerste read met vampieren was en ik er jaren terug obsessed over was. Gelukkig heb ik ondertussen meer gelezen en ben ik heel wat leukere vampieren tegenkomen als de glinsterende Cullens hihi.

Als ik denk aan een vampieren boek/serie welke mij van mijn stoel heeft geblazen en nog steeds mijn favoriet is, dan ga ik zonder ook maar een seconde te twijfelen kiezen voor de VAMPIRE ACADEMY serie van Richelle Mead!! ook al zijn de strigoi verre van ‘goed’, de dhampir vond ik wel weer heel erg leuk!

WEERWOLF

Eerlijk gezegd ben ik nog geen boek tegengekomen waarin ik echt gek ben van de weerwolf personages haha. Misschien komt het omdat de weerwolven in kwestie dan als een bijrol verschijnen ipv het hoofd onderwerp? Geen idee.. Wel heb ik nog iets op de TBR stapel liggen, waar ik nog heel nieuwsgierig naar ben: the Wolves of Mercy Falls van Maggie Stiefvater. Ik hoor gemengde dingen over deze trilogie en ik las nog niets van deze auteur. De boeken liggen al twee jaar op mijn tbr stapel, oops. – Las jij ze al en wat vond je ervan?

ZOMBIE

Ik las tot nu toe nog helemaal niks over zombies en ik heb er ook nog niks van in de kast staan. Ik maakte rondom halloween, afgelopen oktober, een to-read list waar onder andere ook een hele lijst met zombie boeken voorbij kwamen. Een aantal daarvan lijken me enorm gaaf om te lezen, dus ik hoop dat ik dit jaar nog een start kan maken in één van die boeken! – – Las jij al eens een boek met zombies en ken je er één wat geschikt zou zijn geweest voor deze tag post? let me know!

GEEST

ANNA.ANNA.ANNA! Anna dressed in blood van Kendare Blake is het eerste boek waar ik aan denk. Ik las het eerste boek van de duologie afgelopen jaar in oktober en ik was verrast over hoe leuk ik het verhaal vond en het Anna personage! Nooit verwacht dat een auteur romantiek zou kunnen combineren met zo’n spooky verhaal en het dan ook nog een succes zou weten te maken.. Maar Kendare Blake is het gelukt, zeg ik je!

Anna dressed in blood, welke geschreven wordt vanuit een mannelijk pov wat ik ook heel verfrissend vond, is gewoon echt een geweldige spooky read en ik kan ‘m dan ook zeker weten aanraden! => Lees HIER mijn spoiler vrije recensie!

HEKS/TOVENAAR

Ik denk dat Magnus Bane uit the Shadowhunter Chronicles toch wel mijn favoriete tovenaar is! Zijn heerlijke sassy karakter is geweldig en tegelijkertijd heeft hij een hart van goud! Een bij-personage wat een geweldige toevoeging is in de Shadowhunter wereld van Cassandra Clare. En als je dit personage leuk vind, dan is THE BANE CHRONICLES ook echt het lezen waard!

HALFGOD(IN)

Dan denk ik meteen aan de Starcrossed trilogie boeken van Josephine Angelini! Een verhaal wat vol zit met elementen uit de Griekse mythologie en natuurlijk halfgod(innen). Het eerste boek, starcrossed, was een enjoyable read. Niet spectaculair maar er zaten zeker weten elementen in die ik ontzettend gaaf vond en ervoor zorgden dat ik door wilde lezen. Boek 1 kreeg een 3 sterren rating van me en boek twee en drie beiden een 4 sterren rating. Een trilogie wat ik toch graag nog eens zou gaan herlezen!

FAE

Hier hoefde ik dus echt niet lang over na te denken haha. Maar eerlijk gezegd is het een beetje onmogelijk voor me om maar ééntje te kiezen, want ik heb toch echt meerdere favorieten waar ik het liefst gewoon niet tussen wil kiezen.. Let me introduce you to:
RHYSAND uit the A Court of Thorns and Roses serie van Sarah J. Maas
ROWAN WHITETHORN uit de Throne of Glass serie van Sarah J. Maas
RYDER uit the Fae Chronicles serie van Amelia Hutchins

Zowel Sarah als ook Amelia zijn echt zo goed in het schrijven van FAE. Ze worden geschreven, precies zoals ik ze ook zou verwachten: Bruut, wreed, enorm aantrekkelijk, primitief en sexueel ingesteld, onsterfelijk en enorm krachtig! Rhysand, Rowan en Ryder belichamen het wezen ‘FAE’ voor mij tot in detail en perfectie!

DEMON

Hier zou ik makkelijk meerdere antwoorden kunnen geven. Je zou denken dat ik moeite zou hebben om zelfs maar één leuk boek/serie met gave demonen te benoemen? Nee hoor, ik heb een heel harem aan Demon’s en dus boeken waar ik gek van ben!

Aangezien ik de Lords of the underworld serie al eens vaker voorbij liet komen, kies ik nu voor een andere serie hier met een geweldige Demon erin: The dark elements trilogie van Jennifer L. Armentrout. Als je deze boeken gelezen hebt.. Vertel mij dan maar eens waarom hij hier niet zou thuishoren? Precies 😉

 

ENGEL

Ik was al bang dat deze zou komen. Engelen zijn mijn zwak..En ik las er ondertussen dus al behoorlijk veel boeken over. Zowel binnen het YA genre alsook erbuiten. En mijn god, ik kan gewoon echt geen keus maken?! Ik zal proberen mijn keus zo klein mogelijk te houden, goed? hihi
RAFFE uit de Penryn and the End of Days trilogie van Susan Ee (YA)
RAPHAEL uit de Guild Hunter serie van Nalini Singh (paranormal Romance)
GABRIEL uit de halo trilogie van Alexandra Adornetto (YA)
AKIVA uit de Daughter of Smoke and Bone trilogie van Laini Taylor (YA)
ILLIUM uit de Guild Hunter serie van Nalini Singh (Paranormal Romance)

Penryn and the End of Days, Daughter of Smoke and Bone, Guild Hunter en Halo zijn dan toch wel echt mijn favorieten als het aankomt op Engelen in boeken! – Welke is jouw favoriet?

ALIEN

JAAAAAAAA, ik hoopte al dat deze ertussen zou zitten haha. Toen ik ‘m voorbij zag komen bij Rowan zat ik ook al meteen te stuiteren: ik weet wel welke serie ik hier zou neerzetten haha!

Wat dacht je van de LUX serie van Jennifer L. Armentrout?! Met DAEMON BLACK.. YEP, geen twijfel over mogelijk. Ja, hij is een alien.. en alien of niet.. Hij is een van mijn meest favoriete personages ooit die ik so far tegenkwam in een YA. Maar ook is LUX in het algemeen één van mijn favoriete reads ooit dus daarmee ook het perfecte antwoord bij deze vraag.

MENS MET SUPERKRACHTEN

Dan kies ik zeker weten voor de Wrekers trilogie van Brandon Sanderson. Al van jongs af aan ben ik gek op MARVEL en DC COMICS en dus mensen met superkrachten. Ik las comics, ik keek tekenfilms en tegenwoordig dan natuurlijk ook de geweldige movie adaptions! Toevallig komt er volgende week een re-tellings post online waarin ik lijstjes neerzet van boeken waarin mensen met superkrachten/superhelden in voorkomen!

Zelf las ik o.a. de Wrekers trilogie dus waarin mensen met superkrachten voorkomen. En dan niet zoals je in eerste instantie misschien verwacht.. Nee, deze mensen met krachten worden verzwolgen in duisternis en hebben dus niks goeds voor met de mensen en de aarde. Superhelden gone bad.. HET IS ZO WAANZINNIG GAAAAAF! Yep, de Wrekers trilogie komt hier zeker weten op nummer 1 te staan haha.

Een ontzettend leuke tag om in te vullen. Heerlijk om even weer stil te staan bij alle geweldige creatures of the night die ik ondertussen tegengekomen ben! Ik geef deze tag door aan:
– Adinda
Belle’s book adventures
Veel plezier met invullen dames!

1 Comment

  1. Ik heb nog maar één boek met zombies gelezen en dat was Warm Bodies van Isaac Marion. Mijn favoriete weerwolf is Simon Wolfgard uit de Anderen-reeks van Anne Bishop.
    zwartraafje onlangs geplaatst…Foto-update #90My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge