|Monthly Monday| Book Shelfie ♡ 3

Vandaag is het tijd voor het volgende |MONTHLY MONDAY BOOK SHELFIE| artikel. Ik werd door Kwante in Wonderland benaderd of ik interesse had om me aan te sluiten bij een nieuw project van haar. Een artikel waarin je maandelijks een stukje van je collectie laat zien aan de hand van een vooraf toegewezen onderwerp! Kijk je gezellig mee?

Wat houdt dit maandelijkse Book Shelfie artikel in?

 • Elke maand verzint Kwante een nieuw onderwerp!
 • Je vertelt kort over je gekozen boek!
 • Hoe kom je er aan?
 • Las je het al?
 • Wat vond je ervan of wat verwacht je ervan?
 • En je maakt natuurlijk een mooie book shelfie!

Ook nu vond ik het maar heel lastig om een keus te maken, want ik heb best wat keus als het aankomt op boeken met Heksen en/of Demonen erin. I.p.v. 1 boek/serie kiezen, kies ik er 2!

Als ik aan heksen en boeken denk, is het eerste boek/serie waar ik aan denk: Wicca van Cate Tiernan! Deze 15 boeken tellende serie is ontzettend leuk en staat compleet in het teken van ‘heksen’ en Wicca. Ook wordt er best wat verteld over de achtergrond van Wicca, etc. Dus naast een leuke story-line krijg je ook heel veel leuke side-note informatie!

En als ik aan Demonen in boeken denk, dan valt mijn keus eigenlijk meteen op 2 boekenseries; The Shadowhunter Chronicles van Cassandra Clare en Lords of the Underworld van Gena Showalter. Aangezien ik met Wicca hierboven al voor een YA serie koos, kies ik nu dus voor Lords of the Underworld van Gena Showalter, een paranormal romance serie!

Hoe kom ik eraan?

Wicca. Ik las wicca jaren terug in het Nederlands (kocht het eerste boek via Bol omdat het me een leuke read leek. Vlak erna volgde de rest ook haha), toen ik nog niet lang Young Adult boeken las en ik vond het al vanaf het eerste moment geweldig. Ik vloog ook echt door de hele serie heen! Ondertussen ben ik van Nederlands overgestapt op de Engelse omnibus boeken en heb ik ze ook al herlezen.

LOTU. Na het lezen van 50 shades of grey ging ik steeds meer sexy verhalen lezen en toen kwam ik lords of the underworld tegen. Een sexy schrijfstijl in combinatie met fantasy/paranormal elementen en ik was meteen nieuwsgierig. Dit was dus mijn eerste Paranormal romance read en ik was verkocht!

Las ik het al?

Wicca heb ik dus nu twee keer gelezen. 1x Nederlandstalig en 1x Engelstalig. Ik ga ze zeker weten nog vaker lezen, want ik vind het een heerlijke serie! Vol met magie en folklore, leuke personages en een leuke story-line. Ook qua romantiek werd ik zeker niet teleurgesteld!

Van Lords of the Underworld las ik nog niet alle boeken, ik geloof de eerste zes? De eerste twee heb ik in boekvorm en de rest las ik digitaal. Ik hoop de serie wel zeker weten nog compleet te maken in fysieke vorm en natuurlijk nog helemaal uit te lezen!

Wat vond ik ervan of wat verwacht ik ervan?

Op het moment dat ik Wicca voor de eerste keer las, had ik eigenlijk geen verwachtingen. Het was mijn eerste ‘heksen’ read alsook één van mijn eerste Young Adult series die ik las. Aangezien ik de serie al twee keer gelezen heb nu zegt dat wel al genoeg over wat ik ervan vond, niet? 😉 Een heerlijke, entertainende read!!

Toen ik aan Lords of the Underworld‘s eerste boek begon, had ik ook eigenlijk geen verwachtingen. Het zou mijn eerste paranormal romance read worden, dus ik wist gewoon niet wat ik precies moest verwachten. Safe to say; Het eerste boek in deze serie is DE reden geweest dat ik een paranormal romance liefhebber ben geworden. En met liefhebber druk ik me nog zachtjes uit haha. Ik ben met dit genre net een drugs verslaafde; Ik krijg er geen genoeg van en ik heb regelmatig een shot nodig 😉

SHELFIE
De gehele wicca serie heeft regelmatig een nieuw plekje gekregen op de kasten. Ik schuif nogal graag haha. Momenteel staat hij te pronken met mijn andere boeken van Cate Tiernan naast mijn Laini Taylor collectie! Ik ben echt zo gek op de Engelse omnibussen van Wicca, zelfs de ruggen zijn al zo prachtig ♥, vind je ook niet?
En zoals ik al zei heb ik van de Lords of the Underworld so far pas alleen de eerste twee boeken in fysieke vorm, dus ik kan jammer genoeg van de rest nog geen covers laten zien op mijn plankje.

Wil jij ook meedoen?

Link dan even je post door naar deze Monthly Monday Book Shelfie ♥ pagina bij Kwante, je pingback komt dan daaronder te staan zodat we alle bloggers kunnen zien die meedoen! Elke maand deelt Kwante aan het einde van haar post het onderwerp van de volgende maandelijkse Book Shelfie ♥ Ik hoop dat jullie gezellig mee doen! Tot de volgende kee

8 Comments

 1. Wat een mooie series en de shelf ziet er ook lekker strak uit. Zodra mijn boekenkast en kantoor klaar is, wil ik zeker mee doen. Nu zijn het boekenstapels en dozen, niet bepaald boeiend. 😉
  Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Recensie: Dagboek uit de rivierMy Profile

  1. Author

   Ja dat wordt inderdaad lastig als je momenteel alleen stapels en dozen hebt haha. Ik kijk dan wel alvast uit naar de tijd dat je ook kunt gaan meedoen met de Monthly Monday! Ik vind het erg leuk om andermans collecties te zien hihi!
   melissasbookworld onlangs geplaatst…|Monthly Monday| Book Shelfie ♡ 3My Profile

  1. Author

   haha ja ik heb echt Te veel keus dus ik besloot dan maar gewoon van beide 1 te kiezen. Vooral wat heksen betreft heb ik nog behoorlijk wat andere boeken staan maar Wicca was mijn eerste heksen read en een van de eerste YA series die ik las dus die verdiende wel een plekje!
   melissasbookworld onlangs geplaatst…|Monthly Monday| Book Shelfie ♡ 3My Profile

 2. De Wicca-reeks heb ik zelf niet geleden maar ik ben wel net als jij fan van de Lords of the Underworld-serie. Jammer genoeg komt het er met het Blogger Vriendenboek maar niet van om opnieuw mee te doen met Monthly Monday Book Shelfie. Misschien moet ik binnenkort gewoon de afgelopen twee (gemiste) deelnames op een andere dag delen of zo.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Foto-update #90My Profile


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge