| WISHLIST WEDNESDAY | #29. Steampunk/time travel/post-apocalyptic en meer!

| WISHLIST WEDNESDAY | #29. Steampunk/time travel/post-apocalyptic en meer!

Al zeg ik het zelf.. Vandaag heb ik weer een aantal hele gave boeken waarmee je je wishlist kunt aanvullen! Ik zit echt te popelen totdat ik ze kan kopen en lezen, want ze lijken me zo ontzettend gaaf! Dit keer heb ik een paar boeken waarin steampunk centraal staat, een onderwerp waar ik nog niets over las en ook nog niet eerder iets van op mijn wishlist zette.

Verder komt er nog meer fantasy aan bod, tijdreizen, zit er YA tussen maar ook volwassen boeken. Er is dus voor ieder wat wils! Ik ben benieuwd of jij net zo enthousiast wordt als mij na het lezen van onderstaande samenvattingen. Veel plezier!

DARK LIFE van Kat Falls (#1 Dark Life)

Per toeval kwam ik deze post-apocalyptische dystopian tegen die een nette 3.89/5 scoort met 12.034 ratings. Een boek waarbij ik tijdens het lezen van de synopsis al meteen zoiets had van: Ja, dit is volgens mij echt een heel gaaf boek! Vooral de setting trekt me enorm: onder water. Het is een verhaal vol avontuur en ik denk dat er genoeg actie aan bod komt. Iets waar ik van tijd tot tijd echt enorm van kan genieten, net zoals ik onlangs de geweldige Wrekers trilogie van Brandon Sanderson uit las waar ook lekker veel actie en avontuur in zit! Als je hier ook zo van houd, dan is Dark Life denk ik ook echt iets voor jou!

Dark Life (Dark Life, #1)A thrilling futuristic adventure set deep undersea, Dark Life follows the settlers of the world’s first subsea settlement as they defend their homesteads against a brazen band of outlaws.

Set in an apocalyptic future where rising oceans have swallowed up entire regions and people live packed like sardines on the dry land left, DARK LIFE is the harrowing tale of underwater pioneers who have carved out a life for themselves in the harsh deep-sea environment, farming the seafloor in exchange for the land deed.

The story follows Ty, who has lived his whole life on his family’s homestead and has dreams of claiming his own stake when he turns eighteen. But when outlaws’ attacks on government supply ships and settlements…

KISS OF STEEL van Bec McCaster (#1 London Steampunk)

Ik heb geen flauw idee wat ik me nu precies bij steampunk kan voorstellen, maar ik ben ontzettend nieuwsgierig om erachter te komen! Er zijn behoorlijk wat steampunk reads te vinden en mijn wishlist is alweer goed aangevuld. Eentje wat meteen mijn aandacht trok was deze serie van Bec McCaster, Steampunk romance. Het speelt zich af in Victoriaans London, dus er is voor mij eigenlijk geen twijfel: ik wil deze serie lezen!! – Las jij al iets van steampunk? Dan hoor ik heel graag wat je ervan vond!

Kiss of Steel (London Steampunk, #1)Most people avoid the dreaded Whitechapel district. For Honoria Todd, it’s the last safe haven. But at what price?

Blade is known as the master of the rookeries—no one dares cross him. It’s been said he faced down the Echelon’s army single-handedly, that ever since being infected by the blood-craving he’s been quicker, stronger, and almost immortal.

When Honoria shows up at his door, his tenuous control comes close to snapping. She’s so…innocent. He doesn’t see her backbone of steel—or that she could be the very salvation he’s been seeking.

TRAVELER van L.E. Delano (#1 Traveler)

Boeken over tijdreizen blijf ik eigenlijk veelal vanaf. Zo startte ik Passenger van Alexandra Bracken en het deed me helaas niet veel (moet ‘m nog steeds uitlezen). Toch kon ik dit boek niet weerstaan, want het lijkt me gewoon een ontzettend leuke read. Het boek is pas sinds 7 februari op de markt, dus er zijn nog niet superveel reviews te vinden online. Maar met een gemiddelde van 3.97/5 met 145 ratings scoort het dus zeker niet verkeerd op Goodreads. En wauw, die cover ook. Stiekem wil ik het boek alleen al voor de cover hebben, erg he?  

Traveler (Traveler #1)Jessa has spent her life dreaming of other worlds and writing down stories more interesting than her own, until the day her favorite character, Finn, suddenly shows up and invites her out for coffee.

After the requisite nervous breakdown, Jessa learns that she and Finn are Travelers, born with the ability to slide through reflections and dreams into alternate realities.

But it’s not all steampunk pirates and fantasy lifestyles—Jessa is dying over and over again, in every reality, and Finn is determined that this time, he’s going to stop it…This Jessa is going to live.

LEVIATHAN van Scott Westerfeld (#1 Leviathan)

Om nog even terug te komen op steampunk.. Dit boek van Scott Westerfeld is ook eentje wat ik direct moest toevoegen aan mijn wishlist. Na het lezen van de synopsis ben ik helemaal enthousiast geworden! Young adult/steampunk/science fiction/historical fiction. Die combinatie lijkt me geweldig! Het speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het speelt zich af over de hele wereld dus er zullen veel verschillende settings aan bod komen. Yep, ik heb dit boek nodig! 

Leviathan (Leviathan, #1)Prince Aleksander, would-be heir to the Austro-Hungarian throne, is on the run. His own people have turned on him. His title is worthless. All he has is a battletorn war machine and a loyal crew of men.

Deryn Sharp is a commoner, disguised as a boy in the British Air Service. She’s a brilliant airman. But her secret is in constant danger of being discovered.

With World War I brewing, Alek and Deryn’s paths cross in the most unexpected way…taking them on a fantastical, around-the-world adventure that will change both their lives forever.

QUEEN HEIR van Jaymin Eve (#1 NYC Mecca)

Een fantasy boek waarin shape-shifters centraal staan. Het hoofdpersonage is een erfgenaam voor de troon, samen met nog drie anderen. Als de huidige koningin wegvalt, moet zij tegen de anderen strijden voor de troon. Dit lijkt me zo’n boek waarbij het of een epic eerste boek is, of een grote fail. Ik heb een voorgevoel dat dit tot de categorie EPIC behoort en hoop het snel te kunnen toevoegen aan mijn collectie en te lezen! Met een gemiddelde van een 4.1/5 met 1522 ratings, scoort het ook zeker niet verkeerd! En die cover, prr..

Queen Heir (NYC Mecca #1)A gripping new fantasy series by USA today bestselling authors Jaymin Eve and Leia Stone.

Arianna is a queen heir and at 20 years old she’s now eligible for the crown of wolf shifters. Heirs are trained and groomed so that they’re ready, should the queen perish during their time of eligibility.

Of course, there’s little chance of that happening. The Red Queen has stood for a century, and her power is beyond reckoning.

Or so Arianna believes, right up until the final tolling of the bells. The queen has fallen. Four heirs will now fight it out for the crown.

Let the summit begin.

En, zat er iets voor jou tussen? Ik hoop van wel! Ik wordt langzaam een beetje gek van het feit dat er zoveel boeken te krijgen zijn wereldwijd en ik zoveel wil lezen. En dan ook nog elke week mijn wishlists alleen maar voller en voller maak haha.

Nu kan ik er natuurlijk voor kiezen om gewoon niet meer te kijken, mijn wishlists niet meer aan te vullen en eerst al mijn ongelezen boeken te gaan lezen. But were’s the fun in that? 😉 Het blijft gewoon heerlijk om nieuwe boeken te ontdekken!

1 Comment

  1. Ik heb nog maar één echt Steampunk-boek gelezen en dat was Alice in Stoomland. Al deden sommige ingrediënten van andere boeken me wel af en toe aan Steampunk denken. Vooral de visuele details en kleding.
    zwartraafje onlangs geplaatst…Boekige quotes #11My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge