| Blog-Ish item | RE-TELLINGS: (klassieke) sprookjes

| Blog-Ish item | RE-TELLINGS: (klassieke) sprookjes

Net als vele anderen groeide ik op met Disney en ik ben het dan ook volledig eens met het bekende gezegde: “You’re never too old for a disney movie”. Ook nu geniet ik nog steeds graag van een Disney film, ook zonder Milan erbij  

De laatste jaren is er nog iets nieuws bijgekomen voor de sprookjes liefhebbers: re-tellings in boekenvorm. Boeken waarin de auteur een eigen twist geeft aan een bekend sprookje met een vaak wat meer volwassen feel eraan. Zo las ik zelf ook al een aantal re-tellings (nog lang niet genoeg naar mijn gevoel) en blijf ik er stiekem ook naar uitkijken tijdens het kopen van nieuwe boeken. Mijn collectie re-tellings begint gestaag te groeien en op het moment heb ik deze boeken in mijn eigen kasten staan:

En omdat het een populair onderwerp in boeken is op het moment, leek het me leuk hier een blogpost over te schrijven. Ik ga een mooie lijst neerzetten van re-tellings welke voornamelijk binnen het Young Adult genre geschreven zijn maar alsook een paar paranormal romance boeken! Van alles zal aan bod komen wat sprookjes betreft; Beauty and the Beast, Cinderella, Rapunzel en nog veel meer!

Ben jij gek op re-tellings? Dan houd je pen bij de hand, neem even wat van je spaargeld op wat je kunt uitgeven en start www.bol.com zodat je meteen kunt bestellen. Want geloof me; er zitten zulke gave boeken in deze lijstjes verwerkt, die je gegarandeerd wil hebben! Veel lees/kijk plezier.

*Side note: alle covers zijn aanklikbaar zodat je op de Goodreads pagina terecht komt!

BEAUTY AND THE BEAST

             

CINDERELLA

       

SNOW WHITE

SLEEPING BEAUTY

TANGLED/RAPUNZEL

THE LITTLE MERMAID

PETER PAN

ALICE IN WONDERLAND

RUMPELSTILTSKIN

LITTLE RED RIDING HOOD

TWELVE DANCING PRINCESSES

OVERIG; klik op de titel en je wordt naar goodreads gelinkt

WIZARD OF OZ: Dorothy must die – Danielle Paige
WIZARD OF OZ: spelled – betsy schow
THE ISLAND OF DOCTOR MOREAU: the madman’s daughter – Megan shepherd
THE STRANGE CASE OF DR. JEKYLL AND MR. HYDE: Her Dark Curiosity – Megan Shepherd
THE LEGEND OF SLEEPY HOLLOW: The Hollow – Jessica Verday
THE SINGING BONE: The Great Hunt – Wendy Higgins 
ARABIAN NIGHTS: A thousand nights – E.K. Johnston
A MIDSUMMER’S NIGHT DREAM: Wondrous Strange – Lesley Livingston
PHANTOM OF THE OPERA: Roseblood – A.G. Howard
ALADDIN: A whole new world – liz braswell
A 1001 NIGHTS: The wrath and the dawn – Reneeh Ahdieh
THE SNOW QUEEN: Heart of ice – K.M. Shea
THE GOBLIN KING: Wintersong – S. Jae-Jones

winnaar

Ik vond het superleuk om deze post te schrijven. Hierdoor is wel mijn eigen wishlist nog eens gigantisch gegroeid want ik wil stiekem eigenlijk alles wel lezen haha. En dacht je dat ik al klaar was? Nee hoor!

Volgende week verschijnt er een re-tellings post waarin ik uitweid over mythologie re-tellings! Verhalen rondom Griekse mythology, Noorse mythologie en nog veel meer! Mocht je daarin geïnteresseerd zijn, dan zou ik zeker uitkijken naar die post, want ook daar heb ik een enorme lijst aan gave boeken voor je klaar staan!

Ik ben erg benieuwd: Wat heb jij al gelezen van re-tellings en heb je nog aanraders die ik misschien vergeten ben? Let me know! 

16 Comments

  1. Author

   Yes en ik helemaal blij dat ik al iemand blij heb kunnen maken met tips haha! Hoop dat je ze leuk gaat vinden!!

  1. Author

   aah dankje! en dat had ik wel verwacht ja haha. Doei centjes 😉 Er is nog veel meer te vinden, maar ik moest mezelf echt een halt toe roepen. De lijstjes zijn nu al mega lang geworden haha!

 1. Ik moet zeggen dat ik de meeste boeken en ook sprookjes niet ken, maar na dit te lezen ben ik toch wel erg benieuwd geworden

 2. Oops, dat is er eentje die van mijn inspiratielijst mag. Ongeveer een jaar geleden had ik er eentje gemaakt met allemaal hervertellingen van Beauty and the Beast (om het aftellen tot de film wat te verzachten) en toen leek het me een leuk idee om vervolgens aparte blogposts te maken met lijstjes hervertellingen per sprookje. Grappig dat we soms dezelfde ideetjes hebben – dat toont maar weer aan dat we vaak van dezelfde dingen houden. Ik vind deze trouwens erg leuk en er staan enkele Beauty-versies bij die ik nog niet had genoteerd dus die pen ik snel even neer op mijn Nog te lezen-lijst.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Foto-update #89My Profile

  1. Author

   Hahahaha lol!! #sorryNOTsorry *grijns*. Be prepared want volgende week is nog een post! Retellings met mythologie. Mijn tbr is ook vreselijk Lang geworden tijdens m’n onderzoek voor deze blogpost..

 3. Wat een leuke post! Ik ben nu al erg benieuwd naar je volgende post 🙂 Ik heb zeker wat nieuwe boeken aan mijn to be read pile toegevoegd. Ik wist niet dat er zoveel verschillende adaptations bestonden, haha 🙂

  1. Author

   dankje, leuk om te horen!! 😀 Ik wist dat re-tellings enorm populair zijn geworden het afgelopen jaar, maar dat er zoveel te vinden was verbaasde mij ook! En dan is er vast en zeker nog meer te vinden als wat ik in de post heb staan.

   ik leg momenteel de laatste hand aan de mythologie post, daar staan ook weer heel veel leuke boeken tussen. Boeken waarvan ik had gedacht dat de mythologie me niet zou trekken, maar ik alsnog toevoegde aan mijn wishlist haha.

 4. Dit artikel gaat me zoveel geld kosten ;). Ik heb Lost in a book gereserveerd staan bij de eci, daar moet ik maar eens achteraan gaan. Dat is nu denk ik al een maand geleden, wel betaald en niks gehad. :(. Wat wel grappig is, dat dit soort boeken je idee van sprookjes ook kan veranderen. Zelf had ik het nooit zo op Alice in Wonderland, tot Hearthless.
  Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Recensie: Cinder van Marissa MeyerMy Profile

  1. Author

   Lost in a book lijkt me ook geweldig ja! En een maand is inderdaad best lang, zeker als het ook al betaald is enz. En echt he, re-tellings kunnen je kijk op sprookjes enorm veranderen! Het is zo leuk om bepaalde elementen terug te zien komen van een sprookje maar dat de auteur er gewoon een hele eigen, geweldige twist aan geeft! Zo vind ik Reign of Shadows bv. geweldig van Sophie Jordan, welke elementen van Rapunzel heeft. Meisje wat in een toren leeft bv..


 5. The Sleeper and the Spindle is zo mooi. Mooie illustraties. Chris Riddell is echt <3 Ik heb verder geen specifieke interesse voor fairytale retellings. Sommige klinken interesant, andere niet. Ik heb wel hele goede dingen gehoord van The Hunted.
  Annemieke onlangs geplaatst…TTT # 87 – Top Fantasy Type Quick ReadsMy ProfileLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge