| TAG TIME TUESDAY | Nintendo & Books

| TAG TIME TUESDAY | Nintendo & Books

NES, SNES, N64, Nintendo Wii en nog veel meer consoles heeft Nintendo de afgelopen 30/40 jaar op de markt gebracht. Iedereen zal in ieder geval wel bekend zijn met één van deze geweldige consoles? Ik vond gamen in ieder geval al van jongs af aan superleuk en als ik de mogelijkheid had, dan zat ik ook verslaafd achter de tv Mario te spelen, Kirby en meer. Of wat dacht je van een portable console zoals de Game Boy? Ik heb mijn Game Boy nog steeds in huis. Kan er gewoon geen afstand van doen haha. Wie weet vind Milan het over een paar jaar ook wel heel leuk. Ik krijg het ook niet over mijn hart om mijn Pokémon Rood spel weg te doen, want wat had ik al gave pokémons verzameld in de jaren wat ik speelde.. Ja ik ben best wel een game nerd en jij?
– Onderstaand filmpje: Milan voor de eerste keer Mario spelen!

Ondertussen zijn we zoveel jaar later en is de Nintendo Wii de laatste uitvinding geweest en vast en zeker bij heel veel mensen in huis te vinden. Het is een leuke combinatie van gebruik maken van je controller als ook je eigen lichaam gebruiken. Bewegingen maken die de sensor dan opneemt. Een aantal maanden terug kwam Nintendo met een mini versie van de oorspronkelijke NES en die moesten we toch wel persé in huis halen. Tot onze verrassing blijkt Milan het ook al ontzettend leuk te vinden, ook al is het soms nog even lastig voor hem om de controller te gebruiken. Alle leuke spellen van vroeger staan al in het systeem inclusief opslag, zodat je niet telkens overnieuw hoeft te beginnen zoals dat vroeger wel gebeurde met de NES als je geen aparte opslag kaart had haha. Oké, bottom line: Ik ben GEK van Nintendo(net als manlief ook overigens! Die is 5.5 jaar ouder dan mij dus die speelde nog veel eerder), al vanaf dat ik een jong meisje was en natuurlijk vind ik het dan supergaaf om een tag in te vullen die boeken combineren met dit andere stukje nerd in mij! @Kwante, heel erg bedankt voor de TAG!

Er staan behoorlijk wat classics op mijn to-read lijstje, dus ik zal het inkorten tot 2x een top 3 haha. Te beginnen met een top 3 van boeken die ik nog niet in huis heb:
– Tess of the D’Urbervilles van Thomas Hardy
– Great Expectations van Charles Dickens
– A tale of two Cities van Charles Dickens 

Van de classics die ik al in huis heb, zijn dit de eerstvolgende drie die ik als eerste wil lezen:
– Black Beauty van Anna Sewell
Ik las deze als kind zijnde al, maar wil hem nu zeker nog een keer gaan lezen!
– Emma van Jane Austen
– Sense & Sensibility
Deze las ik ook jaren terug op de reader. Nu ik een prachtige hardcover editie in huis heb, moet die dus zeker weten herlezen worden!

  • the Heart of Betrayal van Mary E. Pearson
  • Clockwork Prince van Cassandra Clare
  • a Torch against the Night van Sabaa Tahir
  • a Court of Mist and Fury van Sarah J. Maas
  • Days of Blood and Starlight van Laini Taylor
  • Frostbite van Richelle Mead
  • Broken Juliet van Leisa Rayven

Zonder twijfels zijn dat voor mij zeker weten sequels die ik nog gaver vond dan het eerste boek. Wil niet zeggen dat ik het eerste boek niet goed vond, integendeel. Maar voor mij heeft de auteur gewoon een NOG beter boek weten te schrijven met het vervolg. En ik houd echt heel erg van series wat opbouwend geschreven zijn. Wat met elk volgend boek alleen maar beter en beter worden!

Jeetje, dat is een lastige. Het gros van wat ik lees is voornamelijk fantasy/paranormal boeken, waarin dus veel fictie verwerkt zit. Ik denk niet dat er echt een boek is geweest wat mijn visie/blik op de wereld Echt dramatisch heeft veranderd.

Maar ik kom in elk boek wel elementen tegen waarbij ik aan’t denken gezet wordt; karaktertrekken van personages en hun ontwikkelingen, gruwelijke wandaden die gepleegd worden in boeken zoals an Ember in the Ashes waarin mensen onderdrukt worden etc.. Je pikt denk ik uit elk boek wel Iets op, waarbij je even bewust of onbewust stilstaat bij hetgeen je leest.
Afbeeldingsresultaat voor susan ee quotesEen goed voorbeeld vind ik dan bv. de Penryn and the End of Days trilogie van Susan Ee. Een fictie wereld waarin Engelen mensen vermoorden en de wereld willen overnemen. Nu zal dat natuurlijk niet zo 1,2,3 hier gaan gebeuren haha; duidelijk fictie. Maar er zit zeker weten een boodschap in verborgen die wel betrekking heeft tot de realiteit; Dat een persoon onzelfzuchtig kan zijn en in staat is tot grote dingen als je vecht voor mensen waar je van houdt. Penryn vecht voor haar kleine zusje en weet zichzelf hiermee ontzettend moedig en sterk neer te zetten. Het verhaal laat zien hoe veerkrachtig de mensheid kan zijn als ze zichzelf samenpakken in een situatie die onherstelbaar lijkt te zijn. En zo zit er in heel veel boeken/series met fictie toch wel een boodschap of elementen in verwerkt wat je bij blijven.

Divergent trilogie. Ik heb boek 1 niet eens uitgelezen. Het lag me gewoon niet.

Als ik even terugkijk naar het begin van dit jaar, dan heb ik al heel veel leuks gelezen. Maar er is dan toch wel een serie wat eruit springt. The Kingmaker Chronicles van Amanda Bouchet. Ik kocht het eerste boek vorig jaar al en lag sindsdien op de kast. Boek twee kwam in januari binnen op de release date en toen ben ik begonnen met lezen. Ik was en ben VERSLAAFD! Wat een ge-wel-dige serie! Een uitgebreide recensie van boek 1 lees je HIER terug. Dit is echt een serie voor fans van Sarah J. Maas, magie, fantasy en Griekse mythologie!

Net als Kwante kies ik hier voor een dierlijk personage. Fleetfoot uit de Throne of Glass series. Maar ook net als haar ben ik mijn hartje verloren aan Abraxos! Deze bad-ass wat ervan houdt om aan bloemen te ruiken en wat stiekem vanbinnen een hart van goud heeft, ondanks dat hij perfect in staat is om iemands ingewanden eruit te trekken met zijn klauwen of tanden xD
throne of glass fan art fleetfoot - Google zoeken:  Manon & Abraxos from sjmaas‘s Throne of Glass (more like “Heir of Fire” actually)  Look, I did something not Chaolaena related (giving my heart a break). Next to come… Dorian!  ©th3-city-never-sleeps.tumblr.com:

Vroeger was ik enorm gek op graphic novels, maar het is alweer jaren geleden dat ik het echt intensief las. Tegenwoordig worden er ook regelmatig graphic novels uitgebracht van populaire boekenseries. Daar heb ik een paar van in huis en die heb ik echt met heel veel plezier gelezen. Nog niet alles is compleet, maar dat komt wel! Ik heb twee graphic novels van Vampire Academy, moet de derde nog kopen en ik ben ook heel gek op de Manga’s van the infernal devices!

Ook komt er nog een graphic novel aan van the mortal instrument reeks, supergaaf! Die van City of Bones staat dus al in mijn wishlist bij bol. Ik hoop dat hij snel komt!

Ik ben er heilig van overtuigd dat de Throne of Glass serie van Sarah J. Maas één van de reeksen is die over 50-100 jaar nog steeds gelezen wordt. Het is tijdloos en het is zo ontzettend goed van begin tot waar we nu zijn in de serie. Het bevat gewoon alle elementen die je zoekt in een goede fantasy reeks! Sarah mag zich met recht the Queen of Fantasy noemen op het moment vind ik. Elk boek wat ze schrijft wordt alleen maar beter en beter. Zoek je dus nog een geweldige fantasy serie? Zoek niet verder..

Een favoriet is niet moeilijk. Dat zijn er niet 1 maar 2: ILLUMINAE & GEMINA van Jay Kristoff en Amie Kaufman. Beide zijn heel anders van elkaar maar toch ook hetzelfde. Beiden zijn origineel, amazing en één van de beste reads die ik ooit heb gehad. Benieuwd waarom ik ze zo geweldig vind? Lees mijn RECENSIE VAN ILLUMINAE hier en dan weet je waarom dit mijn favorieten zijn!

Sinds het lezen van deze boeken, is sci-fi omhoog gekropen bij me en lees ik er steeds meer van. Dankzij mede-blogger Marcia van Oog op de Toekomst is mijn sci-fi lijstje enorm uitgebreid de laatste maanden haha. Series/boeken die momenteel heel hoog op mijn to-read lijst staan zijn:
– Empress of a Thousand Skies van Rhoda Belleza
– Across the Universe van Beth Ravis,
– Shadow Run van Adrianne Strickland
– Earth girl van Janet Edwards

Toevallig ben ik momenteel bezig met het schrijven van een post over het bezitten van meerdere edities van eenzelfde boek/serie. Mijn favoriete boeken met verschillende covers, koop ik dus heel graag Allemaal! Natuurlijk is dat een duur grapje, dus dat gebeurt meestal één voor één. Een aantal boeken heb ik al in meerdere edities in huis, maar nog lang niet alles. Hetgeen wat momenteel nog hoog op mijn lijstje staat om toe te voegen aan de collectie:

Dan kies ik voor Wintersong van S. Jae-Jones. Het is een Young adult retelling over the Goblin King. Ik las hem afgelopen zondag avond uit en WAUW, wat een ontzettend gaaf boek is dit zeg!

En ik was dus vooral heel erg gecharmeerd van the Goblin King zelf. Dit personage is echt enorm goed neergezet in het boek. Hij heeft zoveel ‘lagen’ persoonlijkheid die je allemaal wil plukken en ontrafelen. Hij is mysterieus, wreed, ondeugend en vol onheil. Maar ook is hij ontzettend zorgzaam als hij wil, liefdevol en een echt schatje – je wil hem zo hard knuffelen en niet meer loslaten met momenten. Hij is een pakketje vol met tegenstrijdigheden, maar het maakt niet uit welke karakter trek je tegenkomt in het boek.. Elk moment met hem erin is geweldig!

Hier zou ik even geen antwoord op weten, want een tijdje terug kochten we de NES mini waar 30 spellen op staan. O.a 3 Mario spellen, Kirby en Pac-Man, wat allemaal favoriet waren bij mij vroeger. Dus eigenlijk heb ik dan wel alle favoriete Nintendo spellen in huis hihi.

Ook ben ik erg benieuwd naar de antwoorden op deze vragen van Annabel – Het Leven van een Boekenworm. Veel plezier met invullen!

– Wat is jouw favoriete Nintendo spel?

2 Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge