| COVER CRUSH | Naked Hardbacks

| COVER CRUSH | Naked Hardbacks

Vandaag duik ik weer mijn eigen collectie in voor de Cover Crush! Naast prachtige cover ontwerpen, kan ik een mooie ‘naked hardback’ ook heel erg waarderen. Ondertussen heb ik zelf ook best wat pareltjes in bezit en ik ga jullie vandaag een kijkje geven in mijn ‘naked hardback’ collectie! Veel kijk plezier.

Zoals velen misschien weten is het bij Engelstalige boeken niet vreemd dat er bij de hardbacks een sleeve omheen zit. Op de sleeve wordt de cover van het boek afgebeeld en als je die eraf haalt blijft een, zoals gezegd, ‘naked hardback’ over. Deze naked hardbacks zijn meestal éénkleurig (Zwart wordt het meest voor gebruikt) en op de rug vind je dan de titel/auteursnaam en uitgever terug in gekleurde, vaak glimmende, letters.

Naast deze ‘simpele’ naked hardbacks zijn er echter ook hardbacks die voorzien worden van een speciale opdruk. Zelf heb ik er een paar in mijn collectie die ik echt met jullie wil delen. Deze boeken zijn naast de prachtige cover ook zonder sleeve nog eens een lust voor het oog! Benieuwd welke naked hardbacks in mijn collectie het waard zijn om alleen al voor de prachtige cover aan te schaffen;) ? Kijk snel verder..

..|KLEURTJES|.. (Foto’s worden vergroot als je erop klikt)

Naast het ‘simpele’ zwart, worden er ook regelmatig andere kleuren gebruikt. Felrood, groen in verschillende tinten, blauw, ga zo maar door! Ook daar heb ik er wel een aantal van in de collectie:

..|OVERIG|..(FOTO’S WORDEN VERGROOT ALS JE EROP KLIKT)

Naast de éénkleurige hardbacks zitten er ook nog hardbacks tussen die speciale tekens erop hebben staan bv, wat gerelateerd zijn aan het verhaal, meer-kleurige covers, etc. Dit zijn voor mij de mooiste hardbacks in mijn collectie en die ga ik natuurlijk ook even showen:

Eerder verschenen in COVER CRUSH:
– Angels
– Dresses
– Crowns
– mooiste paperbacks uit eigen collectie
– mooiste hardbacks uit eigen collectie

– Welke naked hardbacks zijn volgens jou echte cover buys?

6 Comments

  1. Passenger maar ook Wayfarer zijn zo mooi onder the dustjacket. Alleen daar voor zou ik ze al willen kopen, haha. Ik heb zelf nu de uk editie van Caraval en die heeft ook een hele mooie opdruk.
    Annemieke onlangs geplaatst…Book Review – Labyrinth LostMy Profile

  2. Ik vind de naked hardcover van Alice in Wonderland & Alice in Spiegelland met illustraties van Floortje Rieder heel knap. Ook mijn hardcover van de Wolves of Mercy Falls-trilogie vind ik heel mooi. Oh en mijn kleine gedichtenbundel van Bart Moeyaert is misschien wel mijn favoriet. Die lijkt op het eerste zicht effen rood maar er zitten kleine glinsteringen in verwerkt (die ik jammer genoeg nooit kan vastleggen op foto)
    zwartraafje onlangs geplaatst…Foto-update #88My Profile

  3. Wauw, wat mooi zeg. Ik koop eigenlijk alleen maar paperbacks, maar nu ik dit zo zie wil ik ook hardcovers! Ik vind vooral die van Nevernight erg mooi!
    Do onlangs geplaatst…Mijn favoriete boeken uit 2016My Profile
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge