| WISHLIST WEDNESDAY | #27 – Young Adult/Sci-Fi/Fantasy en meer!

| WISHLIST WEDNESDAY | #27 – Young Adult/Sci-Fi/Fantasy en meer!

Vol plezier ben ik weer bezig geweest met Wishlist Wednesday van deze week. Een aantal boeken voegde ik onlangs pas toe aan mijn eigen wishlist en eentje stond al maanden op de lijst. Ze lijken me stuk voor stuk echt geweldig allemaal. Ik ben benieuwd of er ook voor jou iets tussen zit of dat je er misschien al iets van gelezen hebt? Let me know. Veel kijk/leesplezier!

PLANETFALL van Emma Newman (#1 Planetfall)

Deze kwam ik tegen nadat ik toevallig net een andere serie van dezelfde auteur in mijn lijstje had gezet en ook dit boek sprak me meteen ontzettend aan, want: sci-fi. En sinds het lezen van Illuminae vorig jaar, ben ik langzaam mijn sci-fi collectie aan’t uitbreiden want ik vind het stiekem helemaal geweldig! Naast de samenvatting ben ik overigens ook helemaal weg van de cover, is hij niet gaaf?!

PlanetfallFrom the award-nominated author Emma Newman, comes a novel of how one secret withheld to protect humanity’s future might be its undoing…

Renata Ghali believed in Lee Suh-Mi’s vision of a world far beyond Earth, calling to humanity. A planet promising to reveal the truth about our place in the cosmos, untainted by overpopulation, pollution, and war. Ren believed in that vision enough to give up everything to follow Suh-Mi into the unknown.

More than twenty-two years have passed since Ren and the rest of the faithful braved the starry abyss and established a colony at the base of an enigmatic alien structure where Suh-Mi has since resided, alone. All that time, Ren has worked hard as the colony’s 3-D printer engineer, creating the tools necessary for human survival in an alien environment, and harboring a devastating secret.

Ren continues to perpetuate the lie forming the foundation of the colony for the good of her fellow colonists, despite the personal cost. Then a stranger appears, far too young to have been part of the first planetfall, a man who bears a remarkable resemblance to Suh-Mi.

The truth Ren has concealed since planetfall can no longer be hidden. And its revelation might tear the colony apart…

THE SPLIT WORLD serie van Emma Newton

Dit is van die andere serie waar ik het hierboven al over had, die ik onlangs toevoegde aan mijn wishlist. Een serie wat ik nog even niet goed kan indelen wat genre betreft want op goodreads wordt hij o.a. aangehaald in Fantasy, Faeries, Magic, Paranormal, Science fiction fantasy, Urban fantasy en Young adult. De samenvatting blijft ook nog vrij mysterieus dus het is iets wat je zelf moet gaan uitzoeken tijdens het lezen denk ik hihi. Mij lijkt het in ieder geval een super gave serie! 

Beautiful and nuanced as it is dangerous, the manners of Regency and Victorian England blend into a scintillating fusion of urban fantasy and court intrigue.

Between Mundanus, the world of humans, and Exilium, the world of the Fae, lies the Nether, a mirror-world where the social structure of 19th-century England is preserved by Fae-touched families who remain loyal to their ageless masters. Born into this world is Catherine Rhoeas-Papaver, who escapes it all to live a normal life in Mundanus, free from her parents and the strictures of Fae-touched society. But now she’s being dragged back to face an arranged marriage, along with all the high society trappings it entails.

Crossing paths with Cathy is Max, an Arbiter of the Split Worlds treaty with a dislocated soul who polices the boundaries between the worlds, keeping innocents safe from the Fae. After a spree of kidnappings and the murder of his fellow Arbiters, Max is forced to enlist Cathy’s help in unraveling a high-profile disappearance within the Nether. Getting involved in the machinations of the Fae, however, may prove fatal to all involved.

THE SHADOW PRINCE van Bree Despain (#1 Into the Dark)

Dit boek staat echt al maaaaanden op mijn wishlist, maar telkens komt het er niet van om ‘m te kopen. Tijdens het speurneuzen in mijn wishlist voor deze post kwam ik hem weer tegen en na het lezen van de samenvatting was ik weer verkocht. Een Young adult urban fantasy over goden en oorlog en twee tieners uit verschillende werelden die er middenin komen te zitten omdat ze verliefd worden op elkaar. Dit klinkt gewoon echt heel erg gaaf en ik wil ‘m lezen hihi! Daarnaast; kijk die geweldige cover!

Into the DarkHaden Lord, the disgraced prince of the Underrealm, has been sent to the mortal world to entice a girl into returning with him to the land of the dead. Posing as a student at Olympus Hills High; a haven for children of the rich and famous, Haden must single out the one girl rumored to be able to restore immortality to his race.

Daphne Raines has dreams much bigger than her tiny southern Utah town, so when her rock star dad suddenly reappears, offering her full tuition to Olympus Hills High’s prestigious music program, she sees an opportunity to catch the break she needs to make it as a singer. But upon moving into her estranged father’s mansion in California, and attending her glamorous new school, Daphne soon realizes she isn’t the only student in Olympus who doesn’t quite belong.

Haden and Daphne, destined for each other, know nothing of the true stakes their fated courtship entails. As war between the gods brews, the teenagers’ lives collide. But Daphne won’t be wooed easily and when it seems their prophesied link could happen, Haden realizes something he never intended: he’s fallen in love. Now to save themselves, Haden and Daphne must rewrite their destinies. But as their destinies change, so do the fates of both their worlds.

Het liefst kocht ik echt ALLES van bovenstaande boeken meteen, maar helaas; geen geldboom in de tuin haha. Deze maand kocht en kreeg ik so far al 15 boeken en zijn er nog een aantal onderweg, dus de boekjes in mijn wishlist moeten nog even geduldig wachten hihi. – Welk boek voegde jij het laatste toe aan je wishlist? 

 

1 Comment


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge