| TAG TIME TUESDAY | Mijn meest geliefde en meest gehate heldinnen

| TAG TIME TUESDAY | Mijn meest geliefde en meest gehate heldinnen

Ik werd door Joany van Nerdymommy.nl gevraagd om deze Tag in te vullen ♡. Ik las hem bij haar en vond hem echt geweldig, dus toen ik zag dat ze mij de tag doorgaf, stond ik haast te jumpen haha. Ik heb deze tag met heel veel plezier ingevuld.

Heldinnen die mij tegen alle verwachtingen in toch wisten te raken, heldinnen die mij koud laten of van een klif zou willen duwen. Heldinnen waarmee ik bevriend zou willen zijn en veel meer komt aan bod in deze leuke TAG. Veel leesplezier!

#1. Met welke heldin zou je wel van plaats willen ruilen?

Dat is een lastige. Want elke heldin komt in zoveel dodelijke situaties terecht dus wie zou daar nu in terecht willen komen haha? Maar als ik dan toch moet kiezen, dan kies ik Feyre. Want ehh; RHYSAND? Do I need to say more? haha. Maar ik zou ook heel graag in the Night Court willen horen en vrienden zijn met Rhys’s Inner circle. #GOALS!!

#2. Aan welke heldin heb je zo’n haat dat je haar het liefst van een klif zou willen duwen in de hoop dat haar val wordt ‘gebroken’ door puntige rotsen?

Het enige wat me als eerste invalt is Clary Fray. Maar dan niet Clary uit het boek, maar de Clary uit de tv serie Shadowhunters. Ik vind Kat als Clary zo vreselijk irritant!! Ik kijk de serie dus ook niet meer en dat voor iemand wat echt HUGE fan van de shadowhunter boeken is. Just.. nope: BYE!
Afbeeldingsresultaat voor falling off a cliff gif

#3. Welke heldin laat je volledig koud?

Nyx uit Cruel Beauty. Ze was vreselijk haatdragend naar haar familie toe. Door de manier waarop Nyx grootgebracht is, het ‘lot’ wat haar door de strot geduwd werd door haar vader. Dat zorgt ervoor dat je verbitterd wordt en dan ook zo gaat denken richting de mensen die het dichtst bij je staan. Maar zelfs dan vind ik nog dat Nyx’s Haatgevoelens en verbitterdheid te ver gaan. De focus lag me iets teveel hierop waardoor haar andere karakter trekken te weinig aandacht kregen en ze nu overkwam als een ongelooflijke zeur. Nee, ik had dus echt helemaal niks met dit personage.

#4. Een heldin die je tegen je verwachtingen in toch leuk vond?

Luna uit Reign of Shadows. Ik verwachte dat ze een zwak personage zou zijn, wat ‘bang’ in haar torentje zou zitten afwachten om gered te worden maar wat zat ik fout! Luna wist me na elke pagina steeds meer te overtuigen over hoe sterk en gaaf ze eigenlijk is als personage! Grotendeels door haar sterkte karakter was dit boek voor mij een geweldige read! Ik ben zo blij dat ik Luna heb leren kennen!
Afbeeldingsresultaat voor pleasantly surprised by someone gif

…En eentje waarvan je verwachtte haar leuk te vinden, maar het tegendeel waar bleek te zijn?

Sonya uit Burning Glass. Dit boek leek me zo gaaf vooraf en heeft me jammer genoeg teleurgesteld en het hoofdpersonage was hier een grote reden van. Het boek had zo’n geweldige start en Sonya leek een geweldig interessant personage waarvan ik dacht dat ze me van m’n stoel zou weten te blazen. Haar verandering van karakter was veel te plots voor mij, er zat geen ontwikkeling in. Van het een op het andere moment was ze een compleet ander persoon en dat kwam erg ongeloofwaardig over.
Afbeeldingsresultaat voor being disappointed gif

#5. Vrouwelijke sidekick die interessanter was dan de heldin?

Eerlijk gezegd weet ik zo 1,2,3 geen personage te noemen wat ik dan echt interessanter vond dan de heldin. Dus ik kies ervoor om een vrouwelijke sidekick te noemen die ik gewoon onwijs gaaf vond en even in de spotlight wil zetten: Zuzane uit Daughter of Smoke and Bone.

Zij is de beste vriendin van Karou en wordt op een gegeven moment meegesleurd in Karou’s wereld vol Engelen en ‘monsters’ en staat moedig aan Karou’s zijde. Ze is grappig, ‘feisty’ en moedig en ze past wat dat betreft dan ook echt bij Karou. Niemand die eraan twijfelt over het Waarom zij beste vriendinnen zijn. Zuzana is een personage waar ik onwijs van heb genoten en waar ik gerust veel meer over had willen lezen!

#6. Een heldin waarmee je bevriend zou willen zijn?

Lia uit the Remnant Chronicles. Zij is zo ‘ECHT’. Zo’n personage wat alle mensen om zich heen weet aan te trekken, waar je naartoe zou gaan als je problemen hebt. Een personage wat je aan je zij wil hebben als dingen de foute kant op gaan. Dit is een personage wat je als vriendin wil hebben, yep! Ze is een vechter en een doorzetter maar tegelijkertijd liefdevol naar anderen toe. Zij zou een geweldige vriendin aan mijn zij zijn.

#7. Welke heldin moet onderhand eens een keuze maken tussen de mannen in haar love-triangle?

Hier moest ik even goed nadenken, wat dan eigenlijk positief is. Want dat betekent dat ik steeds minder love-triangles tegenkom in boeken, yay! Uiteindelijk wist ik hier geen concreet antwoord te geven, al kwam ik het wel afgelopen jaar tegen in één van mijn favoriete boeken!
Afbeeldingsresultaat voor choose a side GIFIk had het gevoel van ‘kies nu!’ naar het einde toe van an Ember in the Ashes en tijdens het eerste gedeelte van a Torch against the Night met Keenan/Laia/Elias. Ik was en ben een echte Laia/Elias shipper, maar Keenan kwam roet in het eten gooien, grr. Voor mijn gevoel was dit totaal overbodig en had Laia gewoon meteen met 100% duidelijkheid voor Elias moeten kiezen! Deze love-triangle vond ik dus eigenlijk wel jammer, want deze boeken zijn zo ontzettend gaaf dat dit love-triangle gedoe niet nodig was geweest in het verhaal. Ook geld dit dan voor Hannah/Elias/Laia. Zelfde verhaal haha..

#8. Een ‘bad-girl’ heldin…

Dan kies ik voor ‘Cat’ uit the Kingmaker Chronicles, mijn meest recent gevonden favoriete heldin! Cat geeft een zelfde soort vibe af als Aelin uit de Throne of Glass reeks. Cat is een personage wat zeker ook haar minder sterke karakter eigenschappen heeft(ze kan ontzettend koppig zijn en is vaker naïef wat haar wel heel realistisch maakt als personage), maar tegelijkertijd is ze bad-ass, Sterk; zowel fysiek in combinatie met haar gaven als mentaal, ze kan heerlijk sassy zijn, ze is moedig en onbaatzuchtig; ze heeft echt Alles over voor haar vrienden en laat dit meermaals zien.

#9. Een ‘good girl’ Heldin…

Voor mij is dat Tessa Gray uit the Infernal Devices. Ze is zo’n personage wat eigenlijk letterlijk geen vlieg kwaad wil doen en in iedereen het beste ziet. Maar als het erop aankomt, staat ze haar ‘mannetje’ en dat vind ik echt zo geweldig aan haar! Ze komt over als een good girl; lief en zorgzaam maar tegelijkertijd weet ze zichzelf onbewust dus als een echte heldin neer te zetten!

#10. Je heldinnen top 3 (eigenlijk ‘je favoriete heldin’ maar ik kan niet kiezen)…

Ik heb het geprobeerd, maar ik kon mijn lijstje zelfs niet inkorten tot 3 stuks haha dus ik heb er een top 8 van gemaakt, niet op volgorde..
Penryn uit Penryn and the End of Days
Feyre & Aelin uit a Court of Thorns and Roses & Throne of Glass
Synthia uit the fae chronicles
‘Cat’ uit the Kingmaker Chronicles
Syn uit kanin chronicles
Elena uit Guild Hunter
Lia uit the Remnant Chronicles
Laia uit an Ember in the Ashes

Ik vond dit echt een hele leuke tag om in te vullen. Om weer even stil te staan bij alle geweldige en minder leuke vrouwelijke personages die ik ondertussen tegengekomen ben. Bij sommige vragen moest ik echt heel hard en diep nadenken en zelfs mijn recensie archief even tevoorschijn halen, maar ik heb overal lekker uitgebreid antwoord op kunnen geven. Nogmaals bedankt voor de tag, Joany! Superleuk!

Ik geef deze TAG weer door aan:

Emmy van Zon en Maan.net
– Annabel van Het Leven van een Boekenworm
Kayleygh van kayleygh.nl
Lisa van Rose and Books
Anja van Follow me move
Julia van Juuls boekwinkeltje

Succes met invullen dames, ik ben benieuwd welke heldinnen (of helden) bij jullie genoemd gaan worden!

3 Comments

  1. Ik moet zeggen dat seizoen 2 van Shadowhunters een stuk overtuigender acteerwerk bevat.

    1. Author

      Ik ben begonnen aan de eerste aflevering maar op de helft gestopt. Het doet me gewoon echt niks.. Zo jammer 🙁 Met de film had ik dat dus helemaal niet, die vond ik heel leuk! Maar de tv serie doet me gewoon niks 🙁


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge