| CONFESSIONS | #HelpIkHebEenVerslaving TAG 2.0

Begin maart ’16 werd ik getagd om de #HelpIkHebEenVerslaving tag in te vullen en ook plaatste ik al eerder een Boekenlegger post waarin ik tips & tricks deel waarmee je een gevarieerde boekenlegger collectie kunt creëren en mijn eigen collectie liet zien. In de tussentijd zijn mijn eigen verzamelingen van boekenleggers, funko pops en notitieboekjes alweer flink gegroeid sinds maart en het leek me leuk om een vervolg post te schrijven, een update over hoe het er nu voor staat met mijn verslavingen!

Dit zal vast geen verrassende nummer 1 zijn haha. Boeken kopen. Het is zonder gekheid een echte verslaving van me haha. Zo kon je in een post over pre-orders ook al lezen over mijn verslaving wat betreft het pre-orderen van boeken. Maar boeken kopen in het algemeen is gewoon heerlijk verslavend, vind je ook niet? Op het moment dat ik dit schrijf zijn er bv. nog 8 boeken onderweg vanuit bookdepository en een stuk of 5 via bol. Whooops. Maar sommige boeken kun je gewoon niet weerstaan! Ik niet in ieder geval 😉

Ook het kopen van meerde edities van eenzelfde boek is een verslaving van me. Ofja een verslaving. Beter gezegd een guilty pleasure hihi. En dit doe ik overigens ook alleen met boeken wat Echt Echt Echt favoriet zijn van me en waarvan ik beide edities gewoon ontzettend mooi vind. En laat the Mortal Instruments van Cassandra Clare zelfs al 3 edities hebben die ik in bezit wil krijgen. Ik heb zo nog een extra kast nodig voor mijn extra edities haha. Naast Clare’s boeken (die ik nog aan’t sparen ben) heb ik nog extra edities van daughtet of smoke and bone en van de throne of glass serie van Sarah J. Maas  => Heb jij meeredere edities van eenzelfde boek/serie?

Naast het kopen van boeken zijn boekenleggers ook echt iets waar ik m’n hart aan verloren ben. Ik wordt zo ontzettend blij van leuke/mooie boekenleggers. Herken je dit gedrag in jezelf? Ik weet niet waar het gedrag vandaan komt, maar het is in ieder geval aanwezig haha. Zo vind ik boekenleggers wat matchen aan mijn favoriete boeken supergaaf. Maar het liefst spaar ik gewoon zo divers mogelijk. Ik heb van zelfgemaakte boekenleggers tot magnetische boekenleggers tot 3D boekenleggers en meer.

Ik vind het leuk dat er zoveel diversiteit te vinden is. Boekenleggers van verschillende materialen en groottes i.p.v. alleen maar de ‘standaard’ leggers die je gratis bij een boek krijgt (ook hier zitten hele gave tussen hoor, kijk maar eens naar de boekenleggers van uitgeverij Moon die uitkwamen met De Helse Creaties!). Of boekenleggers die ik kreeg van vriendinnen. Elke keer als ik een uitstapje maak en een boekenwinkel vind, ga ik niet weg zonder boekenlegger haha. => Heb jij speciale boekenleggers of maakt het je niet uit wat er tussen je boek zit? 😉

Nu moet ik zeggen dat zeker 85% van mijn collectie niet gebruikt wordt als boekenlegger, maar ter ‘decoratie’ op de kast staat/ligt. Sommige leggers zijn gewoon onpraktisch, zoals bv. mijn leren boekenlegger van the infernal devices (Te dik!). Die kocht ik dan ook echt alleen om ‘mooi te wezen’ op de kast hihi. Ook boekenleggers die ik kreeg van vrienden en wat soms zelfs zelfgemaakt zijn, gebruik ik meestal niet omdat ik te bang ben dat er iets mee gebeurt haha. Die krijgen een mooi plekje op de kast omdat ze emotionele waarde voor me hebben.

=> koop jij boekenleggers ter decoratie of gebruik je ze ook echt allemaal? 

Ik ben een actieve thee/koffie leut en ik houd van diversiteit in mijn mokken collectie. Maar ook net als bij mijn boekenleggers, heb ik mokken die ik alleen puur ter decoratie op de kast heb staan. Zo kreeg ik bv. mokken van vriendinnetjes die handgeschreven zijn waar ik niet uit drink of kocht ik bij de Disney shop in London een hele mooie maar dure mok. Die heb ik op de kasten staan, waar ik ze fijn altijd kan bekijken. En op deze manier weet ik zeker dat er niks mee gebeurt hihi.

=> Heb jij een favoriete mok?

Begin je met één, kun je niet meer stoppen. Hetzelfde als wat ik vaak hoor met tattoos.. Als je eenmaal begint, kun je niet meer stoppen met nieuwe bijzetten. Dat ervaar ik dus ook met FUNKO poppen. Ik begon ooit met een green arrow funko pop en ondertussen telt mijn collectie alweer 33 funko poppen en 4 mini popjes.

Ik heb ze grotendeels bovenop de kasten staan maar begin daar ook aardig plaatsgebrek te krijgen. Het wordt tijd voor een groter huis haha! Mijn collectie bestaat uit: Phoebe (F.R.I.E.N.D.S.), Monica (F.R.I.E.N.D.S.), Rachel (F.R.I.E.N.D.S.), Joey (F.R.I.E.N.D.S.), Ross (F.R.I.E.N.D.S.), Chandler (F.R.I.E.N.D.S.), Thor, Odin, Loki, Heimdall, Superman, Superwoman, Batman, the Joker, the Flash, Felicity, green Arrow, Speedy, Iron Man, Captain America, Jon Snow, Danaerys, Bb-8, Star-lord, Groot, Rocket, Captain Jack Sparrow, Lumiere, Ariël, Maximus (Tangled), Simba, Dumbo.

WISHLIST => Deze staan o.a. nog op mijn wishlist: Belle, the Beast, Mrs. Potts and Chip, Chucky, Harley Quinn, Black Widow, Aguilar (Assassin’s Creed), Severus Snape, Ron, Hermione, Evil Queen, Niffler, Dr. Strange, Hogwarts Express, Davy Jones, Cinderella, de Inside out poppetjes, Voldemort, Ghost, Cogsworth en zo kan ik nog wel even door blijven gaan haha.

=> Heb jij Funko pops? En welke zou je nog heel graag willen toevoegen aan je collectie?

De volgende verslaving is vast ook herkenbaar voor velen. Notitieboekjes. Ik heb er ondertussen zoveel dat ik me afvraag of ik ze ooit allemaal gevuld krijg haha. Meestal koop ik ze vooral omdat ik ze gewoon zo leuk en mooi vind en ook krijg ik regelmatig van lieve vriendinnetjes! En in de tussentijd gebruik ik dan meestal mijn digitale kladblok om notities op te slaan, logisch he? haha. Een paar notitieboekjes gebruik ik voor de blog. Zo heb ik een notitieboek waarin ik een voorraad heb staan met onderwerpen voor mijn vaste artikels zoals de Tag time Tuesday, Story Sound Saturday, etc. En ook schrijf ik er mijn inspiratie artikelen in op, die ik later nog wil uitwerken.

Dit is nog lang niet alles wat op de foto’s te zien is, maar dan heb je een idee 😉 En ik deel mijn verslaving voor notitieboekjes ook graag met anderen. Als ik pakketjes maak, kun je er vanuit gaan dat er minimaal 1 notitieboekje in het pakketje zit haha. => maak jij gebruik van notitieboekjes? Waar koop jij ze het liefst?

Zoals je ziet heb ik dus echt geen gebrek aan verslavingen haha. En het afgelopen jaar (eigenlijk al sinds maart; toen de eerste verslaving post online kwam) is de collectie van alles ook nog eens enorm gegroeid. Oops. Zo erg zelfs dat er komende maand een nieuwe boekenkast bij komt omdat ik een serieus ruimtegebrek heb momenteel.

Ik ben ook erg benieuwd naar de verslavingen van de volgende bloggers. Dames, veel schrijf en ‘confess’ plezier!
het Leven van een Boekenworm
Zwartraafje
Kwante in Wonderland
My pink Fairytale
– Adinda’s bookish World
the Spine Breakers
Nerdymommynl

=> Waar ben jij absoluut verslaafd aan? Wat spaar je graag?

7 Comments

 1. Wat een gave boekenlegger van The Infernal Devices! ❤ Die wil ik ook graag hebben!

 2. Gelukkig heb je mij niet getagd, want ik spaar naast boeken volgens mij dus echt helemaal niets XD ik heb geen funkodolls, geen boekenleggers, geen merchandising.. ik ben echt de saaiste blogger die er is ^^ maar ik vind het wel heel leuk om over andere mensen hun verzamelingen te lezen! Je mokken zijn echt tof 🙂
  Marcia onlangs geplaatst…Dark Matter: Science Fiction voor beginnersMy Profile

 3. Oops, ik denk dat mijn invulling er vrijwel exact hetzelfde zal uitzien. Funko Dolls, bladwijzers (leuk dat je die met het uiltje hebt én dat het je gelukt is om je verzameling van The Book Depository te vervolledigen) , notitieboekjes, mijn berenbeker-verzameling, … oh, theezakjes staan er bij jou niet bij. Toch nog een klein verschil ontdekt. 🙂
  zwartraafje onlangs geplaatst…2016 in lijstjes: de tegenvallersMy Profile

  1. Author

   theezakjes? je maakt me heeeel nieuwsgierig!!! Ik kijk al uit naar jouw editie van HelpIkHebEenVerslaving :D! En je uiltje heb ik zeker weten bewaard ja, die heeft een mooi plekje op mijn boekenlegger plank waar ik meer persoonlijkere boekenleggers bewaar, zodat er niks aan komt 🙂 Vind ‘m zo leuk!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge