|Adinda’s Bookish World| De kattenboektag

|Adinda’s Bookish World| De kattenboektag

Naast een boekenliefhebber ben ik ook een enorme dierenliefhebber. Ik heb thuis zelf een kleine, spinnende viervoeter rondlopen en er bestaat voor mij niets beters dan een dag met hem en een boek op de bank door te brengen. Inclusief thee, pyjama en heel veel chocolade natuurlijk.

Omdat ik in mijn omgeving bekend sta als ‘het kattenvrouwtje’ en een boekenverslaafde moést ik gewoon een boekentag met katten maken. Dus trek je harige vriendje op schoot, sluit de hond op in het keukenkastje (grapje) en lees gezellig met me mee.

Disclaimer: ik ben niét verantwoordelijk voor het feit dat je na al deze kattenplaatjes direct naar het asiel wil om alle katten te adopteren.

In januari heb ik met een groepje meiden een read-a-long gedaan van het boek ‘The Diabolic’. Om heel eerlijk te zijn trok de beschrijving van het boek me absoluut niet en ik had heb waarschijnlijk héél lang in de kast laten staan als we hem niet samen hadden gelezen. Ik verwachtte er niet echt veel van, maar wáúw, wat was dit een geweldig boek! Ik ben absoluut geen snelle lezer, maar dit boek had ik binnen 4 dagen verslonden. Écht een aanrader dus, zelfs als de beschrijving je niet zo trekt.


A Court of Mist and Fury van Sarah J Maas… JEP, ik ben waarschijnlijk de enige persoon op aarde die dit boek nog niet gelezen heeft. Ik ben een groot fan van Sarah J Maas, maar ik kom niet door A Court of Mist and Fury heen… Hoe dat komt? Dat zal ik even in een spoiler neerzetten, voor degene die ACOTAR en ACOMAF niet gelezen hebben: IK HEB ZO’N GRUWELIJKE HEKEL AAN TAMLIN AAAKDHGSKDG. Ik kan gewoon niét over hem lezen zonder dat ik kotsneigingen krijg . Als je de spoiler wil lezen, moet je even op de geblurde tekst klikken. Maar goed, ik hoop dat ik hem dit jaar wél kan lezen. Melissa en Annabel (van ‘Het leven van een boekenworm’) organiseren in april 2017 een ‘A Court of Thorns and Roses’ read-along en daar ga ik dus zeker aan mee doen. Misschien is het voor mij juist wel goed om een stok achter de deur te hebben. Hopelijk kan ik dus over een paar maanden zeggen dat ik A Court of Mist and Fury wel gelezen heb en heb genoten van heel veel knappe fae-mannen.

Mijn favoriete, korte boek is ‘Liv and Roar’ van Veronica Rossi. Het is een prequel van de ‘Under the Never Sky’ trilogie en gaat, geloof het of niet, over de karakters Liv en Roar. Het boek is 68 pagina’s kort en is alleen als e-book verkrijgbaar. Het is geen must om hem te lezen, je mist niks als je het niet doet, maar het is wel ontzettend leuk. Roar was mijn meest favoriete karakter van de Under the Never Sky serie en dus heb ik echt genoten van dit boek(je). En als je Under the Never Sky ook nog niet gelezen heb, dan moet je dat absoluut doen!


Voor jullie eigen veiligheid ga ik mijn antwoord even in een spoiler zetten. Dus let op, dit is een waarschuwing voor iedereen die Empire of Storms nog niet gelezen heeft… SPOILERS AHEAD…. en als je het toch wil lezen moet je gewoon op de geblurde tekst klikken.
Wisten jullie al dat ik kapitein ben? Van het Manorian ship welteverstaan. ‘Manorian’ staat voor Dorian en Manon uit de Throne of Glass serie. En MIJN GOD wat ship ik die twee hárd. Hun romance begon eigenlijk pas echt in Empire of Storms, hoewel er aan het einde van Queen of Shadows wel een beetje naar gehint werd. Manon en Dorian zijn als water en vuur, maar oh wat passen die twee ontzettend goed bij elkaar. En dan hun scene in Empire of Storms… I rest my case! 


De eerste boeken die mij te binnen schieten zijn Vampire Academy en Bloodlines van Richelle Mead. Echt, als het aan de covers lag, had ik ze nóóit gekocht. Waarschijnlijk had zelfs een kind van 5 met betere covers aan kunnen komen…. en dat is niet positief. Geen idee waar ik het over heb? Lees en huiver… ze hebben op elke cover een gigantisch hoofd geplakt dat zogenaamd één van de karakters voor moest stellen, met daarvoor een hek dat het hek van de school moet voorstellen en in zwierige letters de naam van het boek. Bij weer een andere versie gaat het nog steeds om dezelfde hoofden, maar die hebben ze dit keer wat dragelijker gemaakt door er in grote, zilveren letters ”VA” doorheen te zetten. En dan de kleuren… Als ik zeg dat deel 5 van Vampire Academy een pisgele kleur heeft, hebben jullie dan genoeg gelezen? Vast wel.

Máár, we weten allemaal dat je een boek niet op zijn cover mag beoordelen, hoe moeilijk dat soms ook is. Net zoals de Sphynx, die ondanks zijn naakte lichaam een top karakter heeft, hebben de boeken van Richelle Mead ook een geweldig innerlijk. Ze zitten vol met vampiers, spanning, romantiek en plottwists die je niét ziet aankomen. Meer kan je als lezer niet willen.


Ik kan zo een heel aantal boeken opnoemen waarbij ik niet tevreden ben met het einde. Zo ben ik nog steeds getraumatiseerd door Allegiant van Veronica Roth en ook nog steeds boos om het einde van Mockingjay van Suzanne Collins. Maar toch wil ik het nu liever hebben over het einde van de ‘Shatter Me’ trilogie van Tahereh Mafi. Het was niet zo zeer een slecht einde, zeker niet, maar ze had er zo nog drie boeken achteraan kunnen schrijven. Er was nog zoveel waar ik over wou lezen, maar ik vrees dat Tahereh nooit meer een vervolg gaat schrijven. Grrr… ik heb een hekel aan zulke open eindes.

De ruimte! Als ik in het donker op straat loop lijk ik meestal net dronken, omdat ik het niet kan laten om naar de sterren te kijken (waardoor ik dus niet oplet waar ik loop). De ruimte heeft me sinds dat ik een klein meisje was al gefascineerd. Helaas kan ik geen astronaut worden, maar kan ik wel naar de ruimte toe door middel van een sci-fi boek. Ik kan dan helemaal voor me zien hoe ik op een ruimteschip tussen de miljoenen sterren en planeten door zweef. Mijn twee favoriete sci-fi boeken van 2016 zijn Illuminae en Zenith. Ik hoop er dit jaar nog veel meer te lezen, want van de ruimte ga ik nóóit genoeg krijgen.

Under the Martial Empire, defiance is met with death. Those who do not vow their blood and bodies to the Emperor risk the execution of their loved ones and the destruction of all they hold dear.

Misschien herkende je het al, maar voor mij is dit de ‘An Ember in the Ashes’ serie van Sabaa Tahir! De boeken van Sabaa zijn geïnspireerd op het oude Rome in het tijdperk van ‘ Juleo-Claudian’. Het zei mij eerst ook niets, maar toen ik het opzocht begon het lampje boven mijn hoofd opeens te branden. Het eerste boek speelt zich af in één van de grootste steden en in een militaire school genaamd ‘Blackcliff’. Sabaa zorgt er voor dat deze brute wereld stapje voor stapje aan je wordt voorgesteld en je alles precies voor je kan zien. In het tweede boek neemt ze je verder mee en breidt ze de wereld uit, waar ook nog meer fantasy bij komt kijken. De wereld in deze boeken is ontzettend goed beschreven en opgebouwd. Het is een hele wrede wereld, dat wel, maar er komen ook hele mooie dingen bij kijken.

She was fury, she was wrath, she was vengeance

Lysandra uit de Throne of Glass serie van Sarah J Maas. Want wauw, wat is zij gaaf zeg! Lysandra heeft haar hart op de juiste plaats zitten en is ook ontzettend moedig. Ze laat haar angst niet in de weg staan en doet álles om haar doel te bereiken. En Lysandra is niet het enige badass karakter in Throne of Glass, er zijn er nog veel meer. Maar toch heeft Lysandra een speciaal plaatsje in mijn hart.


Voor mij was mijn meest emotionele read óóit absoluut ‘Clockwork Princess’ van Cassandra Clare. Het was het laatste boek in de Infernal Devices trilogie, deze speelt zich af in de Shadowhunterwereld. Ik weet nog heel goed dat ik het boek rond een uurtje of 11 ‘s avonds uitlas en dat ik niét meer kon stoppen met huilen. En dan bedoel ik niet zachtjes huilen, maar heel hard en lelijk huilen (inclusief snot en rare zeehond geluiden). Aan het einde van dat boek gebeurde dingen die mijn tere hartje absoluut niét aan kon. Ik kan me ook niet herinneren dat ik daarna ooit nog zo hard heb moeten huilen om een boek.

Eigenlijk ben ik niet zo bekend in bloggerland, dus ik geef deze tag verder gewoon door aan alle kat-liefhebbende boekenbloggers die er in Nederland rondstruinen.

With love,
Adinda

1 Comment

  1. “Hopelijk kan ik dus over een paar maanden zeggen dat ik A Court of Mist and Fury wel gelezen heb en heb genoten van heel veel knappe fae-mannen” – Adinda..

    Hier is niks ‘hopelijk’ aan haha. jij gaat ACOMAF lezen, ACOMAF lezen jij gaat!!!! hihi

    En clockwork princess.. Mijn goddddddddd dat boek heeft mij vernietigd voor het leven haha.

    en je keus voor Lysandra vind ik zo gaaf! Lysandra is inderdaad ook Echt een geweldig personage <3 Ben zo benieuwd wat voor bad-ass acties ze nog gaat uithalen in het volgende boek en of ze dan ook daadwerkelijk met A. samenkomt! My shipper heart NEEDS it.
    melissasbookworld onlangs geplaatst…|Adinda’s Bookish World| De kattenboektagMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge