|GASTBLOG – Adinda’s Bookish World| Bookbabes in Utrecht!

Vandaag heb ik een superleuke GASTBLOG voor jullie, van Adinda! Adinda zal vanaf nu vaker op de blog te vinden zijn. Ze zal sowieso elke laatste dinsdag van de maand een tag post gaan plaatsen => alle posts zullen terug te vinden zijn onder haar eigen kopje in het MENU (Ga naar MENU-RECENSIES-GASTBLOG-ADINDAS BOOKISH WORLD) en naast TAG posts zal ze ook tussendoor random andere boekgerelateerde blog posts gaan plaatsen; van recensies tot meetings en meer.
Vandaag verteld ze over het Utrechtse avontuur wat ze afgelopen zondag beleefde samen met nog 8 andere boekenvriendinnetjes! Zelf moest ik helaas gestrand in Zuid-Limburg achterblijven omdat ik een flinke smak buiten gemaakt heb met als gevolg een licht gekneusd stuitje *wat meer pijn doet dan je denkt*. Adinda was zo lief om een superleuke samenvatting te schrijven van hun avontuur in Utrecht zodat ik, samen met jullie, via deze weg kan meegenieten! Enjoy!!

“There are no faster or firmer friendships than those formed between people who love the same books.” 

Iedereen met ouders en een Facebookaccount kent het wel; dat goedbedoelde advies om ‘nooit met mensen die je van het internet kent af te spreken’. Nu wil ik mijn ouders natuurlijk niet teleurstellen, maar afgelopen weekend heb ik dat advies toch volledig in de wind geslagen. En dat resulteerde in de gezelligste dag óóit.

Na weken van plannen en voorbereiden was het op zondag 15 januari eindelijk zover: we gingen met de bookbabes naar Utrecht. Wij zijn een groepje van dertien meiden die elkaar van de ‘Young Adult boeken en series’ Facebook kennen, maar vandaag waren we met zijn negenen.

Voor mij kon het avontuur na twee uur reizen eindelijk beginnen. Na even overrompeld te zijn door de grootte van Utrecht Centraal station, vond ik de eerste meiden gelukkig al snel. Ze stonden, als afgesproken, te wachten bij de Starbucks. Helaas zijn we er ook meteen achter gekomen dat groene koffie van de Starbucks absoluut niet te zuipen is, maar dat even ter zijde. Het duurde gelukkig niet lang voordat de hele groep compleet was en we op pad konden. Onze eerste stop was de Harry Potter Store op het station zelf:

(Foto: Marit Hilarius)

Wisten jullie dat het mogelijk is om te verdwalen in zo’n kleine winkel? Wij ook niet, maar het duurde even voordat we de uitgang weer gevonden hadden. Heel misschien kwam dat doordat we de grote pijl die naar de uitgang wees negeerden, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. We hebben vooral rondgekeken en niet veel gekocht. Ik zelf kocht een ‘chocokikker’ waar ook een plaatje van één van de karakters in zat. In mijn geval was dat Voldemort. Ik betwijfel of dat toeval is, há.

Luid kwebbelend vervolgden we onze weg naar het bruisende centrum van Utrecht. Ondanks dat we elkaar elke dag op WhatsApp spreken, hadden we elkaar een hele hoop te vertellen. Elkaar in het echt zien is zó anders dan via de telefoon. Je krijgt opeens een écht beeld bij iemand, van de manier waarop iemand loopt tot de manier waarop iemand spreekt. Iedereen met internetvrienden weet vast wel hoe bijzonder dat is.

Het verbaasd jullie vast niet dat onze volgende stop een boekenwinkel was, namelijk ‘Broese boekverkopers’. We werden door Freya direct naar de Young Adult afdeling gebracht, zij kwam namelijk vaker bij Broese en kon het met haar ogen dicht vinden. Ondanks ons ‘boeken-koop-verbod’ doken we direct op alle boeken af. We hebben ontzettend lang in de winkel doorgebracht, pratend over alle boeken die we al gelezen hadden en over de boeken die we absoluut nog moesten lezen. Het is zó leuk om met een groep boekenliefhebbers op stap te zijn!

Natuurlijk konden veel van ons het niet laten om een boek (of twee) te kopen. Niemand die ons tegenhield. Ik zelf ging de winkel uit met ‘Uprooted’ van Naomi Novik en ‘Walk on Earth a Stranger’ van Rae Carson.  En omdat we er nog steeds geen genoeg van hadden, gingen we ook nog even langs het meest schattige boekenwinkeltje ooit: de Utrechtse Kinderboekenwinkel. We pasten er met zijn negenen amper in, zo klein was het. We hebben daar voornamelijk staan kletsen en ik dénk dat de mevrouw achter de toonbank een beetje gek van ons werd, maar dat mocht de pret niet drukken. En natuurlijk was er wederom iemand die zich niet kon beheersen en een boek kocht.

Na al die boeken en veel lopen, was het dan eindelijk tijd voor het eten. We hebben eerst wat gedronken in een klein café waar eigenlijk helemaal geen plek voor ons was. Gelukkig werd er toch plaats voor ons gemaakt aan de bar. Na een halfuurtje gingen we door naar La Cubanita, waar gelukkig wél plaats voor ons was. We hebben twee uur lang heerlijk gegeten, hardop gelachen en gekletst over van alles en nog wat. De cocktails en carpaccio ’s vlogen je om de oren en ik weet zeker dat iedereen naderhand naar aioli stonk, maar dat was het dubbel en dwars waard. Want wat was het ontzettend gezellig!

Helaas komt aan al het goede ook weer een eind. Veel van ons hadden nog een lange reis voor de boeg en daarom moesten we na het eten direct door naar het station. Ik heb niet heel uitgebreid afscheid kunnen nemen van iedereen, want ik moest rennen om mijn trein te halen. Ik was doodop en viel op de terugreis bijna in slaap, maar dat is alleen maar een goed teken. We kunnen terugkijken op een hele geslaagde dag en ik kijk nu al uit naar alle meetings die er dit jaar nog komen gaan. Veel van ons zullen elkaar op het YALfest in ieder geval weer zien.

Het was een dag voor in de boeken (pun intended) en het is dan ook een eer dat ik hier een gastblog over mocht schrijven. Stiekem hoop ik wel dat Melissa de volgende keer zelf een post over onze meeting kan schrijven, want dat zal betekenen dat ik haar ook eindelijk ontmoet heb. Ik kan niet wachten om te zien wat 2017 ons gaat brengen.

With love,
Adinda

 

 

7 Comments

 1. Het was echt super gezellig! Ik was ook helemaal kapot toen ik eindelijk in de trein zat. Maar ik had deze dag voor geen goud willen missen. Ik denk dat deze meeting een mooi begin was voor nog vele andere meetings met elkaar!
  Annabel onlangs geplaatst…Reader problems tagMy Profile


 2. Wat een leuk verslag. Het klinkt alleszins als een heerlijke dag. Maar dat kan eigenlijk ook niet anders wanneer je met allemaal boekenliefhebbers samen bent en ook nog eens bij een aantal boekenwinkels kan gaan rondkijken. Vooral de Harry Potter winkel spreekt mij persoonlijk ontzettend aan. Jammer dat die wat ver voor me ligt.
  zwartraafje onlangs geplaatst…De weg naar de top – Nora RobertsMy Profile

  1. De HP boekwinkel stond er maar tot 26 januari. Ik heb er superveel foto’s gemaakt, de kleine versies staan hier . Toen ik er de laatste twee keer kwam, was de decoratie in de winkel steeds verder afgebroken, best jammer! Blijkbaar werden er ook dingen van de versiering verkocht. Maar de laatste week verkochten ze wel dingen met korting, dus heb alsnog iets gekocht (was best wel duur allemaal, en de boeken deden ze niet in de korting).
   セレネ onlangs geplaatst…デュッセルドルフの協会 / Kerk in Düsseldorf / Church in Düsseldorf:St. Mariä EmpfängnisMy Profile


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge