|WAT, WAAR, HOE| gratis legale Engelstalige e-books!

|WAT, WAAR, HOE| gratis legale Engelstalige e-books!

“GRATIS legale e-books” denk je? HOE DAN? WAAR DAN?
Sommigen waren er misschien al bekend mee: gratis ebooks op Amazon. Maar vaak zijn het dan de enkele ebooks wat je tegenkomt. Wist je ook dat er een aanbod is van 30.000+ ebooks? En dat je al die boeken heel makkelijk bij elkaar terug kunt vinden? Van YA tot fantasy en new adult/contemporary, je vind er echt van alles! Vooral lezers die van new adult/adult romance houden, kunnen hier uren snuffelen! Maar je vind er dus ook regelmatig hele gave young adult boeken wat dan meestal Fantasy boeken zijn. En dat alles heb je zo binnengehaald met een klik op één knop

KINDLE reader OF KINDLE app..|
Heb je nu geen kindle e-reader? geen angst. Want kindle heeft namelijk een super handige en makkelijk te gebruiken app die op zowel Android als iOs te installeren en gebruiken is! En heb je een reader van Kindle, dan ben je waarschijnlijk sowieso al bekend met het kopen van boeken op Amazon haha.

HET LEUKE AAN DIT SPECIFIEKE AANBOD VAN AMAZON IS..|
– Het zijn meestal eerste delen van series of vaak zelfs complete series wat je kunt downloaden waardoor je echt een berg aan keus hebt!Auteurs doen dit in samenwerking met Amazon om hun boek onder de aandacht te brengen bv. Zo zitten er vaak ook bekende auteurs tussen, dus goed je oogjes open houden.
– Maar het is ook de perfecte manier om nieuwe auteurs te ontdekken binnen je favoriete genres omdat je het boek nu gratis kunt uitproberen en als je het goed vind ben je geneigd om de serie of andere boeken van deze auteurs alsnog in boekvorm te gaan aanschaffen! Dus het is voor zowel auteur als lezer een win-win situatie.

HOW TO..|
Stap voor stap ga ik je laten zien hoe je in het bezit komt van heel veel nieuwe pareltjes!

Stap 1. Account aanmaken
Mocht je nog geen Amazon account hebben dan is de eerste stap dus een account aanmaken.
Dus je gaat naar Amazon.nl en rechtsboven ga je naar aanmelden en eronder staat ‘nieuwe klant’

Stap 2. Je kindle reader of kindle app synchroniseren met je Amazon Account
Dat kun je in je account doen via de website. Waarom synchroniseren? Zodat je met de ‘One Buy-Button’ het desbetreffende e-book in één keer automatisch doorgestuurd krijgt naar je kindle reader of je kindle app op de telefoon/tablet. Veel makkelijker kan het dus niet gemaakt worden, ideaal. Het enige gevaarlijke hieraan is: je reader en/of app staat binnen de kortste keren BOMVOL met ebooks haha.

Je gaat dus rechtsboven naar het account knopje en dan klik je door naar Content en apparaten beheren en daar kun je dan je kindle reader of je kindle app van de telefoon aanmelden, zodat je ebooks straks in één keer naar je kindle apps worden gestuurd. Je moet nu alle aanwijzingen stap voor stap volgen wat Amazon aangeeft.

En LET OP! als je namelijk via een app op je telefoon wil gaan lezen moet je elke keer met je telefoonnummer inloggen op de Amazon site en niet met je e- mailadres.

 

 

Stap 3 Inloggen en boeken zoeken
Dan gaan we nu verder met het inloggen en het zoeken van de boeken. Je gaat weer naar amazon.nl en dan ga je rechtsboven naar Aanmelden en dan krijg je het inlog scherm te zien. Zoals ik bij stap 2 al aangaf: als je op je telefoon via de kindle app gaat lezen, dien je bij deze stap dus in te loggen met je telefoonnummer omdat op deze manier alles gelinkt is met je telefoon en de ebooks dus daar dan automatisch naartoe gestuurd gaan worden.

Om terecht te komen bij het aanbod Gratis E-books ga je boven links naar ‘Winkelen per Afdeling’, waarna je de eerste optie neemt: Kindle Boeken en dan als laatste klik je rechts de optie ‘Engelse E-books’ zoals je op de twee foto’s hierboven kunt zien.
En dan is het enige wat je nog hoeft te doen, boeken zoeken wat je leuk vind en dan:

Stap 4 boeken ‘kopen’ en openen op de reader/app
Als je telefoon en/of reader goed aangesloten is met je Amazon account is het aankopen van een boek echt heel easy.
Het enige wat je hoeft te doen is de ‘One Click’ button te gebruiken en daarna nogmaals een keer bevestigen naar welk apparaat het boek gestuurd moet worden en dan ben je klaar! Dan kun je je reader en/of app openen en wordt je aankoop automatisch in je bibliotheek toegevoegd.

Start nu je reader of app op de telefoon op en dan zul je zien, als je internet/Wi-Fi verbinding goed is, dat je nieuwe boeken toegevoegd worden aan je bibliotheek en dan is het alleen nog maar een kwestie van: LEZEN <3!

Ik ben erg benieuwd om te horen of jij vaker bij Amazon gratis e-books downloadt en of je daar dus al pareltjes tussen hebt gevonden? Ik kijk er maar 1x per maand op denk ik? Want als ik er te vaak kijk, ben ik verloren haha. Ik heb elke keer als ik kijk binnen een half uur makkelijk 10 boeken wat ik wil toevegen, zoveel gave boeken kom ik tegen. Verslavend is het dus haha.. Succes en veel plezier!

7 Comments

 1. Ik heb zelf geen Kindle maar een Kobo-reader. Dankzij Bookbub krijg ik dagelijks een mailtje met een overzicht van ebook-aanbiedingen die voor mij persoonlijk interessant kunnen zijn en daar zit vrijwel dagelijks een gratis exemplaar tussen.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Foto-update #86My Profile

  1. Author

   Bookbub, ga ik ook eens naar neuzen! Heb zelf ook een kobo-reader, maar als ik dus boeken van Amazon download dan gebruik ik de kindle reader app op mijn telefoon 🙂 En zelf krijg ik ook nog mails van InstaFreebie, da’s ook een platform waarbij je gratis e-books aangeboden krijgt. Daar komt binnenkort ook nog een post van online. Daarbij kun je zowel mobi. als ook epub. bestanden krijgen van elk boek dus dat is ideaal.

 2. Goed artikel Melis! Ik download zelf vaak ook e-books op deze manier, maar uiteindelijk lees ik ze eigenlijk nooit, haha. Ah well, als ik ooit leesvoer nodig heb, heb ik in ieder geval de keuze uit mijn goedgevulde Kindle-collectie 😛
  Lisa onlangs geplaatst…Boekenbuit decemberMy Profile

  1. Author

   haha ja ik lees ze ook minder snel als de boeken uit m’n kast. Wel fijn voor tussendoor op de telefoon te lezen als ik ergens ben en geen boek bij me heb. Zo ben ik ook enorm fan van Instafreebie, ook een platform waar je gratis ebooks aangeboden krijgt. Heb nu toch al een paar gave boeken gelezen via deze weg die ik anders niet tegengekomen was. Gevaar is dus inderdaad dat je kindle collectie binnen de kortste keren over-vol is haha

   1. De e-books alleen al hebben is toch al een mega-geweldig gevoel! Stel je toch eens voor,dat er ooit,ooit…een dag komt,dat je geen papieren boeken meer op je TBR list hebt staan (yeah right!) Maar goed,dan heb je toch maar alvast een mooie collectie aan e-books

    Just owning them,or getting new ones, makes me soooooo happy

    1. Author

     yes yes yes! precies dit haha 😀 Als ik mijn kindle app open wordt ik zo vrolijk! Er is altijd wel iets leuks te kiezen om aan te beginnen! Het komt wel eens voor dat ik ergens ben waar ik moet wachten en ik geen fysiek boek bij me heb en dan is het zo fijn als ik dan via de telefoon nog steeds kan lezen. En so far, heb ik echt al hele leuke boeken gelezen via de gratis aangeboden amazon boeken 😀


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge