|OVER-HYPED BOOKS & AUTHORS|

Onlangs kwamen er twee posts online waarin ik boeken liet zien waarvan ik vond dat ze underrated zijn en meer aandacht verdienden. Vandaag heb ik een nieuwe soortgelijke post; boeken die voor mij over-hyped zijn. Ik ben steeds selectiever geworden met het uitkiezen van boeken, waardoor ik steeds meer goede boeken lees en steeds minder boeken tegenkom die me niet zo liggen. Toch zijn er ook zeker boeken/series waarbij ik zoiets heb van: ik snap de Hype niet helemaal, want er zijn voor mij zoveel andere boeken/series die Zoveel beter zijn. Dus besloot ik om mezelf eens even los te laten gaan en jullie kennis te laten maken met mijn keus aan boeken waarvan ik vind dat ze overrated zijn en waarvan ik ze niet Hype-waardig vind..

TWILIGHT..|
Afbeeldingsresultaat voor edward cullen dimitri belikov
Heb je Vampire Academy al gelezen? Toen ik VA eenmaal gelezen had, kon Twilight me gestolen worden hahahaha. Maar even serieus: Als ik Twilight lees, wat ik overigens altijd geweldig vond (ik was nog een naïef en groen bloempje binnen de ya wereld toen ik twilight las, want het was één van mijn eerste YA series. Ondertussen Afbeeldingsresultaat voor Team vampire academyis twilight voor mij een trilogie vol met clichés.) en dan Vampire Academy lees denk ik; what the hell went wrong? Waarom is twilight zo’n mega HYPE geworden en VA niet? Waar twilight’s films hits werden, werd de VA film een flop terwijl ik echt niet kan zeggen dat de Twilight films beter waren, zeker wat acteer kwaliteiten betreft niet. Waar Twilight nu jaren later nog steeds enorm veel aandacht krijgt, krijgt VA die dus niet genoeg, bij lange na niet, in mijn ogen dan he;). Dus ja, Twilight is voor mij een van de eerste keuzes geweest om aan te halen in deze post haha! Ik heb Twilight niet meer aangeraakt sinds ik kennis gemaakt heb met Vampire Academy, desondanks vind ik Twilight niet vreselijk ofzo. Ik heb altijd genoten van de boeken, toen ik nog niet ‘beter wist’, maar ik vind wel dat de boeken overrated zijn. Het zit vol clichés en binnen het ya genre wat de focus legt op vampieren zijn er gewoon vele betere boeken geschreven! Wat denk jij? En glinsterende vampieren; Are you kidding me?

 

TOUCHING JULIETTE..|
En ik vind *dont shoot me* Touching Juliette ook één van de meest erge overrated series die ik tegenkwam binnen het YA genre. Ik gaf het eerste boek een waanzinnig goede rating maar erna viel het me steeds meer tegen. Het laatste boek had echt een k*t open einde(excuse my language), misschien wel de ergste ooit en zelfs nu bijna 1,5 jaar later irriteer ik me er nog kapot aan. En nog maar niet te beginnen over het feit dat het wel heeeeeeel erg na-aap van Xmen is? Don’t get me wrong, ik ben echt gek van the X-men en vind het ook gaaf als zulke dingen in boeken verwerkt zitten, maar dit was gewoon echt copy-cat. Meerdere mensen/personages met dezelfde krachten als wat je ook in de comics/films van the X-men voorbij hebt zien komen, wat het laatste 1,5e boek van deze serie echt heel onorgineel maakt. Met het eerste boek zet Mafi iets geweldigs en unieks neer door de bijzondere schrijfstijl maar na het schrijven van boek #1.5  weet ze er niet echt meer wat bijzonders van te maken behalve dat Kenji en Warner het een beetje goed weten te maken haha. Dat zijn dan wel weer twee supergave personages. Maar hetgeen wat mij wist vast te houden in boek 1, raakt Mafi in 2, 2.5 en 3 toch wel compleet kwijt. En als ik dan kijk naar de enorme Hype rondom deze boeken, denk ik ook weer: Meh, er is ZOVEEL beters te vinden dan dit? Whyyyyy krijgt het zoveel aandacht? Ze waren leuk om een keer gelezen te hebben, maar dit is voor mij echt een trilogie wat ipv beter alleen maar slechter wordt naar het eind toe en dat vind ik zo ontzettend jammer. Deze boeken verdienen de hype dus ook niet vind ik, #SorryNOTsorry..

Eleanor & Park
Ik hoorde zoveel goeds over E&P voordat ik hem zelf las en ik keek er vol verwachting naar uit. Ik las hem tijdens mijn vakantie op Mallorca in ’15 en voor een éénmalige read was hij leuk, maar dat was het dan ook. Ik heb het boek zelfs weggedaan dus dat wil ook wat zeggen, want ik doe normaal echt niet snel afstand van mijn boeken haha.. Nee, Eleanor & Park wist mij geen lovey-dovey Feels te geven waarvan ik bij vele andere lezers wel zag dat ze deze hadden tijdens het lezen van dit boek.

FINDING SKY van Joss Stirling
Misschien mag ik nog niet te vroeg oordelen want ik las alleen het eerste boek pas! Maar die gaf ik dus een matige 3 sterren rating en overal om me heen zie ik dat het boek makkelijk 4/5 sterren krijgt. Hoe dan? vraag ik mezelf af haha. Voor mij miste er toch echt nog het e.e.a in dit boek en ik vraag me af waar de hype vandaan komt. Misschien omdat het vooral veel NL fans zijn wat ik erover hoor? En zij in verhouding misschien minder YA lezen omdat ik vooral Engels lees en een ruimer aanbod heb om uit te kiezen? Maar jeetje, er zijn voor mijn gevoel echt zoooooveel series die beter beginnen als wat Finding Sky voor mij deed. Er zaten ook zeker leuke dingen in het boek en ik vond de broers erg leuk en daar wil ik meer over lezen dus ik ben wel nog van plan door te gaan met boek 2. Maar ik persoonlijk snap de HYPE en de 5 sterren ratings die ik zie niet zo goed. #sorryNotsorry
=> lees mijn recensie van finding Sky HIER terug

BLOODLINES serie van Richelle Mead
Nope, sorry Richelle maar ik voelde de magie niet? Vampire Academy is één van mijn meest favoriete YA series ooit, maar Bloodlines heb ik tijdens boek 3 weggelegd om nooit meer uit te lezen. Waarom? Waar VA voor mij vol zat met plots, geweldige personages en een spannende story-line, sloeg Bloodlines bij mij compleet de plank mis. Ik vond Sydney en Adrian als Hoofdpersonages niet interessant. Voor mij waren ze als bij personages in Vampire Academy 1000x leuker! Het was voorspelbaar en naarmate ik verder kwam in de serie werd het me een beetje too much allemaal met welke kant het verhaal op ging. Nee, bloodlines is dus echt een afknapper voor mij jammer genoeg en ik ben blij dat ik ze als e-book gelezen heb en niet in boekvorm kocht.

EASY/MAKKELIJK van Tammara Webber
Voor velen vast geen geheim dat ik van new adult houd. Ik las al behoorlijk wat boeken binnen dit genre het afgelopen jaar en Easy was één van de latere boeken die ik las. Ik hoorde er heel veel goeds over, net als met Finding sky van Joss Stirling, en was echt ontzettend nieuwsgierig naar Easy. Maar Easy bleef ook een te ‘easy’ read voor mij en stelde me toch wel behoorlijk teleur jammer genoeg. Het komt gewoon bij lange na niet in de buurt van mijn eerder gelezen NA boeken. Dit is één van de weinige NA boeken die ik so far las, wat me teleurgesteld heeft..
=> lees mijn recensie van easy HIER terug

OVERRATED AUTHORS..|

Naast een overrated boek/serie heb ik ook wel een auteur waarbij mijn meningen erg uiteenlopen over de boeken die ik van ze las. Een auteur wat vrijwel standaard Altijd opgehemeld wordt met Elk nieuw boek wat uitgebracht wordt. Ik heb auteurs wat bij mij gewoon echt NIKS fout kunnen doen. Waar ik tot nu toe Elk boek he-le-maal geweldig van vond, zoals de boeken van Colleen Hoover onder andere. En voor velen is de auteur wat ik hieronder ga benoemen wat Colleen Hoover voor mij is: perfectie en een auto-buy auteur en zullen me wel willen kielhalen denk ik haha. Maar helaas wist deze auteur mij gewoon niet met Elk boek te winnen. Betekent absoluut niet dat ik het niks vind wat deze auteur schrijft, want haar schrijfstijl is ge-wel-dig maar dat ik niet alles inhoudelijk geweldig vond wat ik las so far. Maar eerlijk: er zijn gewoon weinig auteurs die mij op een constante of zelfs groeiende lijn blijven verbazen met nieuwe boeken. Auteurs als Sarah J. Maas en een Colleen Hoover blijven mij met elk nieuw boek gewoon weer telkens verrassen, maar er zijn ook auteurs die me vaak met een serie compleet verliefd laten worden en me dan naderhand met iets anders toch wel weer teleurstellen. Ik ben erg benieuwd of jij ook zulke auteurs in je collectie hebt staan?

JENNIFER ARMENTROUT..
Nu denk je vast: HUH, waarom zegt ze nu Jennifer L. Armentrout? Is ze gek geworden?! Terwijl ze zelf ook zo,zo,zooo compleet gek is van LUX! True, LUX is ge-ni-aal en blijft één van mijn favorieten en betrek ik hier dus ook totaal niet bij. Maar de laatste tijd zet ik steeds meer vraagtekens bij boeken van mevrouw Armentrout..

Zo vraag ik me steeds vaker af hoe het kan dat ELK Armentrout boek vol overgave en zo goed ontvangen wordt bij de lezers? Zelf reageer  ik na het lezen van LUX dus echt heeeeel erg wisselvallig op haar andere boeken. Zo vond ik boek 1 en 2 van the dark elements geweldig maar viel 3 me enorm tegen (en ik heb echt een hekel aan series wat met een ‘slecht’ boek afgerond worden brr). Zo vond ik de Covenant serie tot waar ik gebleven was (ergens in boek 3) wel een leuke read, maar niet bijzonder want het was een grote na-aap van vampire academy. Zo vond ik the problem with forever ook niet bijzonder, terwijl zoveel mensen er lyrisch over zijn(maar in het kader van dit emotionele boek ben ik dus auteurs als Colleen Hoover gewend en K.A. Tucker en Leisa Rayven en dan komt Armentrout met een soortgelijk boek niet in de buurt voor mij).

En zo vind ik Armentrout’s new adult boeken dus echt heerlijke reads, maar voor mij behoren ze dan ook weer echt niet tot de toppers binnen het new adult genre! Ik heb vaak het gevoel dat ze geen vernieuwing meer weet te brengen. Waar een Rebecca Yarros, K.A. Tucker en een Leisa Rayven dat dus WEL doen, faalt Armentrout hier toch wel behoorlijk vind ik. En toch zie ik Armentrout’s naam altijd bij de new adult aanraders voorbij komen en dan denk ik waarom? Armentrout weet zich voor mij niet te distantiëren van anderen binnen dit genre, maar is meer een ‘meeloper’: Het is altijd erg cliché.. Sure, het zijn heerlijke reads want haar schrijfstijl is gewoon heerlijk, dat hoor je me ook niet tegenspreken, maar met je schrijfstijl alleen kom je er bij mij niet altijd meer mevrouw Armentrout, zeker niet binnen het NA genre omdat ik daar nu eenmaal een zwak voor heb en al veel hele goede auteurs in heb ontdekt. Nu heb ik haar Torn serie bv. nog hoog op de wishlist staan want daar hoor ik dus enorm veel goeds over. Dat is een combinatie van adult romance en paranormale elementen/Fae’s dus daar wil ik nog heel graag mijn mening over vellen omdat het me erg aanspreekt! En ik hoop zo erg dat deze boeken mijn verwachtingen waar gaan maken, want eerlijk.. Sinds LUX heeft Armentrout mij niet meer zo van mijn stoel weten te blazen als wat ze met die boeken wist te doen. Alles wat ik na LUX las was toch wel echt een stuk minder voor mij jammer genoeg. En ik wil het natuurlijk niet negatief afsluiten, want het komt erop neer: Ik vind Armentrout’s boeken echt enorm leuk om te lezen. Het geeft me elke keer weer een heerlijke leeservaring maar bij een aantal boeken heb ik dat knagende gevoel van ‘het is het Net niet’, ze weet het dan niet origineel genoeg te maken. Betekent niet dat ik het geen heerlijke read vond, maar hierdoor wordt ze voor mij wel een auteur die misschien met sommige boeken die ze geschreven heeft over-hyped wordt?

Zo heeft Richelle Mead mij ook wel een beetje teleurgesteld. Met Vampire Academy heeft ze me zo ontzettend verslaafd gemaakt! Dus natuurlijk kon ik niet wachten om door te gaan met haar boeken. Bloodlines viel me dus enorm tegen en ook was ik begonnen aan the Glittering Court afgelopen jaar, die ik nog steeds niet uitgelezen heb. Ook dit boek wist me op dat moment niet te bekoren zoals ik had verwacht. Misschien als ik hem een keer overnieuw lees ik er een andere mening over heb. Ik heb wel nog een aantal series op mijn wishlist staan van Mead waar ik nog heel nieuwsgierig naar ben. Maar net als bij Armentrout heb ik het idee dat ik hun BESTE werk als eerste gelezen heb en de rest gewoon niet meer eraan kan tippen haha. Dat de auteurs zelf de lat te hoog gelegd hebben om mij nog tevreden te houden na zo’n geweldige serie die ze al eerder geschreven hebben. Wat een logica van mij he? hahahaha..

Zijn er auteurs die jou eerst helemaal omver wisten te blazen en je naderhand ook teleurgesteld hebben met een ander boek?

Welke boeken(series) zijn volgens jou overrated?

Ik ben verder ook erg nieuwsgierig welke boekenseries over-hyped zijn volgens de volgende bloggers:
the Spine Breakers
het Leven van een Boekenworm

En heb je de posts gemist waarin ik mijn UNDERrated boeken laat zien?
=> lees HIER mijn UNDERRATED Young Adult Books post terug.
=> lees HIER mijn UNDERRATED new adult, paranormal romance, adult romance post terug.

6 Comments

 1. Ik heb niks met de boeken van Armentrout… Ik blijf het proberen maar nee.
  Twilight is natuurlijk vooral een hype geworden omdat het na HP zo’n beetje de opening naar Young Adult was. Maar goed? Nee.
  Touching Julliette was het voor mij ook niet, maar E&P vond ik zelf weer prachtig.
  Emmy onlangs geplaatst…The Art of FrozenMy Profile

  1. Author

   hihi ja het is ook niet dat ik de boeken vreselijk vond, maar ze zijn de hype niet waard vind ik zelf. ik vond bv kenji en warner geweldig en het eerste boek ook qua schrijfstijl. maar het zwakte gewoon heel erg af erna voor mij, cliché en vooral heel erg copycat van Xmen, dat kon ik maar moeilijk loslaten en dan ook nog zo’n einde!! damn.. maar het is niet dat ik ze echt vreselijk vond, ik heb gewoon genoten van de read, maar ik zou ze niet nog eens gaan herlezen

 2. Ik vind de covers van Touching Juliette prachtig, maar eerlijk is eerlijk … ik ben meer fan van de verpakking dan van de inhoud. Niet dat ik de boeken slecht vind, ik heb ze immers met plezier gelezen maar ik kan niet beweren dat het één van mijn favoriete series is. De Alchemisten-reeks van Richelle Mead kon me ook niet overtuigen. Na twee delen heb ik het dan ook voor bekeken gehouden. Bij Jennifer L.Armentrout ben ik ook nog niet helemaal mee. Tot nu toe mijn ervaring met de boeken van haar die ik las tussen ‘Bwa ja, dat is wel ok’ tot ‘Hmm, not exactly my cup of tea’.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Dit beleefde ik in 2016My Profile


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge