BOOK BLOGGER GOALS 2017

BOOK BLOGGER GOALS 2017

Elke (boeken)blogger is uniek en zo ook de inhoud dus van zijn/haar blog. Elke lezer is uniek en wat de één leuk vind, kan de ander niet leuk vinden. Elke lezer zoekt naar andere dingen in een recensie, alsook andere blog posts.  Er zijn bloggers die tag posts niet zo leuk vinden en deze dus vrijwel nooit of helemaal nooit posten. En dan heb je mij, die tag posts wekelijks post omdat ik ze zo leuk vind om te doen! (overigens worden ze ook echt goed bekeken dus mijn lezers vinden ze ook leuk in ieder geval). Het komt er op neer: Er is voor elke lezer wat wils in bloggers-land.. Zo ging ik dus nadenken voor mezelf en kwamen er een aantal vragen in me op met betrekking tot mijn eigen gevoelens naar m’n blog toe;

– Wat maakt mij als blogger nu uniek als ik mijn eigen blog kritisch bekijk?
– Straal ik in mijn blog uit wat ik wil uitstralen of niet?

Net als dat ik persoonlijke goals voor mezelf maakte om in 2017 waar te willen maken, kwamen er dus ook book-blogger-goals in me op; goals die ik graag nog wil bereiken dit jaar of in ieder geval in de (nabije) toekomst. Misschien is het niet zozeer om te ‘verbeteren’ maar gewoon voor mijn eigen gevoel; wat ik persoonlijk nog wil bereiken en doen met mijn blog. Niet elke lezer zal dit artikel misschien interessant vinden, maar het leek mij leuk om met jullie te delen waar ik zoal achter de schermen dus nog mee bezig ben, naast het schrijven van mijn posts. Ook ben ik altijd druk bezig om mezelf te bekritiseren. Te kijken naar mijn eigen blog met een serieus oog om mezelf te beoordelen; zijn er dingen die ik wil verbeteren? Wat zou ik nog graag willen toevoegen aan de blog, wat mis ik nog? Ik probeer constant in ‘beweging te blijven’ en nieuwe dingen te creëren alsook de al bestaande items te ‘verbeteren, vernieuwing te geven’. Soms gaat dat snel, soms gaat het op een slakkentempo omdat ik vaak last heb van dipjes. Ook dit jaar zullen er vast weer dipjes komen, maar ondanks die dipjes blijf ik telkens wel heel enthousiast bezig met de blog zowel actief alsook passief (de momenten dat ik geen energie heb om te bloggen, maar wel in mijn hoofd ermee bezig ben). 2017 ben ik in ieder geval weer vol energie en enthousiasme begonnen met bloggen en ik hoop mijn GOALS lijstje van dit jaar ook te mogen voltooien!

– Hoeveel kun je nu doen met een blog denk je?
– Hoeveel diversiteit valt er te creëren?
– Je schrijft recensies en tag posts en andere memes en klaar toch?

Zelf probeer ik toch telkens weer nieuwe items te verzinnen, om mijn lezers diversiteit te bieden en ook om mezelf diversiteit te bieden. 5 recensies per week online gooien past niet bij mij. Ik ben naast lezen en recenseren namelijk ook onwijs graag bezig met het fangirl aspect in de boekenwereld. Ik vind het heerlijk om tag posts in te vullen waarbij ik allemaal boekige vragen of dilemma’s voorgeschoteld krijg. Ik vind het leuk om wekelijks bezig te zijn met mijn wishlists en om dit te delen met jullie maar ook vind ik het leuk om middels mijn 1000 vragen aan jezelf jullie een meer persoonlijk kijkje te geven in mijn wereld, wie Melissa nu is.. Het komt er bij mij op neer: Ik wil gewoon trouw aan mezelf blijven en ik ben een enthousiaste fangirl in hart en nieren. Als ik eenmaal begin met typen, kan ik niet meer stoppen (wat je overigens vast al opgevallen is als je mijn blog regelmatig leest haha). Ik schrijf rustig een recensie van 2000+ woorden, waar anderen zweren bij recensies dat ze niet meer dan 800 woorden (bijvoorbeeld) willen gebruiken.. Ik zeg: er is geen goed of fout. Want er zijn namelijk zoveel verschillende lezers die allemaal iets anders zoeken in de manier van recensies schrijven en in de manier van bloggen, dat er voor elke lezer wel een blog is die bij hem/haar past. Zo zijn er blogs die ik nooit bezoek maar ook blogs die ik wekelijks helemaal napluis omdat ik de blogposts van die desbetreffende bloggers hartstikke leuk vind! Zelf lees ik bijna geen recensies bv. bij anderen, maar kijk ik dus juist naar de niet-recensie posts, maar zo zullen er ook lezers zijn die wel graag afgaan op recensies en niks hebben met de niet-recensie posts. Er is geen goed/fout in bloggersland en als blogger zijnde moet je doen wat je gevoel je ingeeft. Ik startte mijn blog voor mezelf, om mijn fangirl feels te kunnen uiten maar ook om het te kunnen delen met anderen. De interactie met mijn lezers vind ik zo ontzettend leuk en ik hoop dat jullie weten dat ik het echt heel erg waardeer! Love you guys!

Mijn eerste GOAL is dan ook om volgende maand een ENQUÊTE online te gooien, zodat ik mijn lezers leer kennen. Ik hoop dat ik veel feedback ga krijgen, zodat ik een inzicht krijg in de mensen die mijn blog graag lezen en Wat ze dan precies wel of juist niet lezen als ze komen kijken. Dat en nog veel meer zal er dus in de enquête komen te staan.. Ik ga mezelf niet veranderen nav die enquete, absoluut niet. Maar misschien zijn er wel ideetjes waar ik wat mee kan doen wat me zelf heel leuk lijken maar die ik nog niet eerder tegengekomen was en waar een lezer nog naar uitkijkt. Met zulke dingen zal ik dus zeker wat gaan doen. De kern van mijn blog, de persoonlijkheid die mijn blog uitstraalt zal blijven, daar zal ik dus ook nooit aan gaan komen. Ik ga mezelf en mijn blog niet veranderen voor anderen. Lezers wat mijn manier van schrijven niks vinden, zullen dan vast wel een blog tegenkomen die beter bij ze past. Mijn doel met bloggen is om mijn liefde voor boeken te delen met anderen, in contact te komen met anderen en een mogelijkheid om gewoon mijn fangirl los te kunnen laten op het world wide web haha.

 • AUTEURS INTERVIEWEN. Sinds een paar maanden heb ik een artikel ‘Meet the Author Monday’ waarin ik je kennis laten maken met een desbetreffende auteur en aansluitend een Q&A met de auteur plaats. Dus auteurs interviewen is ook net als de Quotes een terugkerende Goal. Het is echt een eer voor me als auteurs instemmen met een Q&A, want auteurs hebben ook een mega druk leven en dat ze dan toch de tijd nemen om je überhaupt al te antwoorden en dan ook nog in te stemmen met een Q&A: echt supergaaf!! Het is dus zeker een artikel waar ik mee wil blijven doorgaan. Ik wil de komende tijd de focus gaan leggen op binnenlandse auteurs, maar ik blijf ook zeker weten proberen om buitenlandse auteurs aan bod te laten komen. Zo mocht ik één van mijn HELDEN al interviewen: Rebecca Yarros, waarvan ik nog steeds flabbergasted ben. Ze schrijft vrijwel non-stop en heeft een gezin met 6 kinderen!! en dan toch de tijd nemen om mijn vragen te beantwoorden? Als ik al niet ongelooflijk fan was van deze auteur, dan was dat wel de druppel die de emmer deed overlopen haha. Zo mocht ik ook al Esther Walraven interviewen en Chantal Straver. Ook zijn er nog twee internationale auteurs die hebben toegestemd, waar ik de vragen al naar gestuurd heb en waarvan ik nu wacht tot ze teruggestuurd worden. Beiden zijn ook weer auteurs uit mijn top 10 dus ik vind het echt TE GEK dat ik dit mag doen.

QUOTE AANLEVEREN. Welke blogger wil dit nu niet? Een quote uit een recensie geschreven door jou, die op/in een boek komt te staan! Ik heb al de eer gehad om op de beperkte print te staan van ‘Gonna catch pikachu’ van Lily Frank wat dus heel trots staat te pronken in mijn kast! Ook werd een quote van mij gebruikt in de voorjaarsfolder van Uitgeverij Q waarin een quote uit mijn recensie van Phobos is gebruikt, supergaaf! Dus het blijft denk ik wel een jaarlijks terugkerende goal: quote aanleveren. Dit is toch wel de kers op de taart vind ik, dat je recensie opgemerkt wordt en goed genoeg bevonden wordt om te vermelden.

 • UITGENODIGD WORDEN VOOR BRAINSTORMS BIJ UITGEVERS. Vorig jaar zocht uitgeverij Moon mensen om te brainstormen en werd ik uitgekozen! Jammer genoeg was ik op de dag zelf doodziek door m’n zwangerschap en kon ik niet gaan.Die dag is een vriendin in mijn plaats gegaan, Jenny, die er nog een leuk verslagje over schreef => deze lees je HIER. Ik hoop echt keihard dat ik deze brainstorm bij Moon alsnog een keer mag gaan doen. Ook werd ik uitgenodigd voor de brainstorm rondom het Sarah J. Maas event wat in maart 2017 zal plaatsvinden. Maar ook deze moest ik aan m’n neus voorbij laten gaan omdat ik die dag naar het ziekenhuis moest met Luciën. Dus tot nu toe heb ik elke keer dikke vette pech gehad als het aankomt op brainstorms/uitjes.. Laten we hopen dat 2017 me beter gezind gaat zijn wat dat betreft haha. Ik zit altijd bomvol ideetjes en ben super enthousiast dus het lijkt me superleuk om dan te mogen meedenken met de uitgevers.

Mijn 1 jarige blog jubileum vieren met een NIEUWE BLOG LOOK. Ik heb contact gehad met een Illustrator waarvan ik he-le-maal gek ben. Ze tekent zo gaaf en het past gewoon echt goed bij me. Ik wil dus heel graag door haar een nieuwe header laten maken. Ik heb al contact gehad met via mail, maar het moet nog allemaal uitgewerkt worden. Na de drukke feestdagen moet ik heel even de beurs weer op adem laten komen hihi.. Maar die nieuwe header gaat er dus zeker weten komen dit jaar, ergens rond mijn 1 jarig blog jubileum in Maart!!

 • meer aanwezig zijn bij EVENTS. Ik woon in Zuid-Limburg, geen geheim en het is voor mij dus elke keer afwegen naar Welk event ik ga. Het afgelopen jaar moest ik meerdere events ook afzeggen omdat ik vaker ziek was, maar ook heb ik een paar superleuke events wel nog bezocht en mocht ik al veel auteurs ontmoeten!! Dit jaar staat o.a. sowieso al YALFEST2017 op de planning. De Line-up van de auteurs is zo ontzettend gaaf, ik kon het niet laten om een ticket te kopen. Ook lijkt het me leuk om gewoon eens real life contact te hebben met mensen van uitgevers. Je hebt meestal alleen contact via mail, soms facebook enz. en het is toch leuk om gewoon eens in real life met elkaar te praten! Dus dat is wel één van mijn goede voornemens voor dit jaar; meer events bezoeken. Voor zover dat het mogelijk is dan haha.. Meestal komt er al gauw een lange treinreis bij kijken en events wat dan later op de dag zijn vallen vaak af omdat ik dan Te laat nog ‘s avonds terug naar huis moet. Maar hetgeen wat wel mogelijk is, ga ik niet overslaan dus misschien zie ik je dit jaar nog wel ergens?

fb473166-d0f2-41a4-9d8e-97c96b06dcd1_fotorCOMPLETE reading CHALLENGES. Ik heb meerdere reading challenges voor 2017 opgezet en ik ben van plan ze allemaal compleet te maken. Dat wordt nog een hele opgave haha. Gelukkig kan ik veel ook combineren! Zo heb ik mijn Goodreads reading challenge voor dit jaar op 150 boeken gezet. Daarnaast heb ik nog meerdere persoonlijke reading challenges gemaakt die ik hoop te voltooien.

=> hier vind je mijn Goodreads reading challenge 2017 terug
=> hier vind je mijn Persoonlijke reading challenges 2017 terug

 

 • meer INTERACTIE MET ANDERE BLOGGERS. Naast bloggen vind ik het ook superleuk om blogs van anderen te bekijken en te lezen. Zo heb ik een vast lijstje met bloggers die ik standaard volg. Maar reageren doe ik de laatste tijd Te weinig. Vaak gewoon vanwege het gebrek aan energie maar dat mag gewoon geen excuus zijn vind ik. Dus dit jaar ga ik gewoon echt actief proberen te zijn en naast het lezen ook gewoon even een leuke reactie achterlaten bij mede-bloggers. Als je een leuk artikel leest is het minste wat je kunt doen toch even laten weten wat je ervan vond, niet? Dus bloggers beware: ik ga jullie volspammen 😉

Zoals je ziet heb ik dus genoeg GOALS waar ik me mee wil bezig houden dit jaar, genoeg waar ik aan wil werken en voor de rest blijf ik gewoon lekker mijn ding doen zoals ik dat so far al deed en blijf ik jullie hopelijk verblijden met nieuwe posts!
=> Heb jij goals voor jezelf gesteld dit jaar?

17 Comments

 1. Ik mocht dit artikel natuurlijk stiekem al lezen, maar mooie doelen lijkt me zo! Gaat helemaal goed komen dat weet ik zeker!
  Annabel onlangs geplaatst…Must reads voor 2017My Profile

 2. Echt hele mooie goals voor 2017. Ik herken er ook veel dingen in die ik dit jaar ook hoop te bereiken. Vooral wat vaker reacties achterlaten bij andere bloggers en wat vaker aanwezig zijn op events staan hoog op mijn doelen-wishlist.
  Joanydvv onlangs geplaatst…The sun is also a star door Nicola YoonMy Profile

 3. Wat een mooie doelen voor 2017. Ik weet zeker dat het helemaal goed gaat komen met alles wat je je hebt voorgenomen! Zelf hoop ik dit jaar meer bij anderen te gaan reageren en mijn eigen stem nog meer door te laten komen op mijn blog. Ik ben zo’n blogger die niet veel meer heeft met tags, maar dat is helemaal prima. Op een gegeven moment vond ik het gewoon teveel worden en beleefde ik geen plezier meer in het invullen. Nu vul ik slechts af en toe een tag in en dat voelt voor mij veel beter.
  Emmy onlangs geplaatst…Mijn leesuitdaging voor 2017My Profile

  1. Author

   Jaa snap ik, Je blog natuurlijk ook al langer dan mij bv. En ik heb ook een tijd gehad dat ik geen tag Posts plaatste omdat t me teveel was. Zolang ik het leuk blijf vinden zal ik het blijven doen en anders stop ik er ook mee. Moet idd geen ‘moetje’ worden. Mij lijkt het idd ook leuk als de bloggers onder elkaar meer contact hebben en meer bij elkaar reageren, ik wil daar idd ook meer bewust mee bezig zijn. Vergeet het nu te vaak nog, terwijl ik dan wel Posts lees, dus waarom niet reageren? Haha

 4. Ik ben zoooooooooooooo benieuwd naar je nieuwe layout!

  En daarnaast heb ik me ook voorgenomen om meer bij andere blogger te reageren! Is toch nog een tikkeltje leuker bloggen als mensen ook echt op je artikelen reageren!
  Kwante onlangs geplaatst…Winnaar Boeken Adventskalender 2016My Profile

 5. Ik heb eigenlijk totaal geen blogdoelen. Ik blog niet voor de statistieken, voor de recensie-exemplaren of het krijgen van zoveel mogelijk reacties: ik blog voor mijn plezier. Bloggen is voor mij een hobby en daarom koppel ik hier bewust geen doelen aan. Zolang het een creatieve uitlaatklep is waar ik mijn eigen leeservaringen met de wereld kan delen ben ik tevreden!

  Ik zie veel bloggers zeggen dat ze vaker naar evenementen willen gaan, maar die zijn voor mij vanuit België vaak veel te ver weg. En aangezien ik zo iemand ben die niet perse auteurs wil ontmoeten, is het dan meestal niet de moeite om er zo lang voor te reizen 😉 En reageren op andere blogs doe ik eigenlijk behoorlijk veel, dus ook daar hoef ik geen doel aan te koppelen ^^

  Desalniettemin ben ik ontzettend benieuwd naar je nieuwe lay-out en alle nieuwe ideetjes die je in je blog gaat verwerken!
  Marcia onlangs geplaatst…Raging Star: een teleurstellend einde voor de Dust Lands trilogieMy Profile

  1. Author

   Ik houd mijn statistieken wel bij, want ik vind het toch interessant om te zien of er groei in zit of juist niet. Maar ook om te zien welke blogposts vaker bekeken worden dan andere posts bv.

   En vaker naar evenementen gaan is voor mij ook vaak niet te doen vanuit ZuidLimburg. Er zijn nu wel al een paar keer evenementen korterbij geweest, dus dat was wel heel fijn.

   Ik blog ook ten eerste voor mijn plezier en zal dat ook blijven doen, maar vind het wel leuk om mezelf doelen te geven en uit te blijven dagen om vernieuwing te brengen in m’n blog enz.
   melissasbookworld onlangs geplaatst…|CONFESSIONS| Ik kan niet overweg met open en onbevredigende eindes..My Profile

 6. Mooi dat je jezelf zo blijft uitdagen Melissa. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dat zelf niet echt doe. Net als Marcia en Annemieke draait het bij mij hoofdzakelijk om het plezier en de ontspanning die het bloggen me kan bieden. Als ik mezelf doelstellingen voor ga houden dan ga ik mezelf nodeloos stress bezorgen en ik pieker nu al genoeg over zo’n beetje alles en nog wat. Neem nu dat leuke jaarlijkse Jetpack-overzicht dat ik daarstraks vermeld heb op Facebook. Ik vind het echt leuk om dat één keer op het jaar te zien omdat het een duidelijk en globaal overzicht geeft. Na jouw tip ben ik toch nog maar eens naar Google Analytics gaan kijken maar ik kreeg er binnen de kortste keren een punthoofd van en vroeg me af waar ik in hemelsnaam mee bezig was.

  Ik ben ervan overtuigd dat mijn blog nog kan groeien wanneer ik tijd investeer in Google Analytics en een SEO plugin maar ik merk ook dat ik niet de fut heb om hier zowel tijd als energie in te investeren. Die tijd spendeer ik zoveel liever aan bloggen en communiceren met mede-bloggers dus ik denk dat dat ook is wat ik in 2017 zal doen. Boeken lezen, over allerlei boekgerelateerde zaken bloggen én bij andere boekbloggers langsgaan om samen met hen ons gemeenschappelijke favoriete onderwerp te bespreken.
  zwartraafje onlangs geplaatst…2016 in lijstjes: OntdekkingenMy Profile

 7. Leuke en goede doelen! Ik vind dat jij je als blogger onderscheid omdat ik altijd erg kan merken dat je veel energie in je blogposts stopt: ze zijn altijd van hoge kwaliteit en het is nooit ‘even snel geschreven’. Dus dat vind ik leuk aan jouw blog! 🙂 Succes met je doelen dit jaar, hopelijk ga je ze halen!

 8. Super leuke doelen! Ikzelf probeer ook altijd naar events te gaan, maar omdat ik in België woon is dat niet altijd gemakkelijk. Zo’n events zijn echt de leukste dingen aan boekbloggen. (En verslagjes schrijven nog leuker omdat je dan alles nog eens herbeleefd!)
  En als het om schrijven van posts gaat: gewoon jezelf zijn. Dat lezen mensen en schrijf jij het liefst!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge