|FLASHBACK friday| Mijn meest favoriete Reads van 2016!

|FLASHBACK friday| Mijn meest favoriete Reads van 2016!

Doordat ik veel selectiever ben geworden met welke boeken ik koop en lees is mijn lijstje van GEWELDIGE reads van 2016 echt heel lang geworden hihi. Het was echt heel lastig om knopen door te hakken en ik had heel veel boeken die ik eigenlijk wel wilde noemen hier maar alsnog toch weggelaten had omdat jullie anders blijven scrollen haha. Ik heb de ULTIEME TOPPERS van afgelopen jaar voor jullie op een rijtje gezet, maar naast de boeken wat hier aan bod gaan komen heb ik nog veel meer geweldige boeken gelezen. In totaal las ik 150 boeken in 2016 dus mijn keus beperken was gewoon heel lastig, wat je vast wel kunt begrijpen toch ;)? Maar verder met hetgeen waar je voor kwam; een ode aan mijn favorieten van het afgelopen jaar! Benieuwd? Lees gezellig mee! Be prepared: het is een Enorme lijst hihi..


als je dacht dat an Ember in the Ashes al Goed was, dan wacht maar tot je het vervolg leest! a Torch against the night is echt FENOMENAAL en behoort echt tot mijn top 5 van beste reads dit jaar en misschien wel ooit! De ontwikkelingen in dit boek zijn zo goed geschreven en er zitten plot twists in die je echt niet ziet aankomen, wauw!!
=> mijn recensie van a Torch against the Night vind je HIER terug

 

Dit jaar kwam dan het langverwachte vervolg op Queen of Shadows uit, het vijfde boek in de Throne of Glass serie. Samen met Annabel van Het leven van een Boekenworm organiseerde ik een Throne of Glass read-along waar we met een hele groep gezamenlijk alle boeken herlezen hebben en aansluitend Empire of Storms hebben gelezen. Wat een WAANZINNIG GOED boek was EoS zeg, mijn god. Een hele hoop antwoorden krijg je in dit boek, maar er komen ook weer nieuwe vragen bij en de anticipatie voor het volgende boek is Enorm! Nog geen recensie van de ToG boeken op de blog, maar die zullen er vast en zeker nog een keer gaan komen.

 

HA! daar issie dan, mijn nummer 1 Read van dit jaar.. Er is echt geen enkel ander boek wat voor mij zo prachtig was als a Court of Mist and Fury. Alles wat je dacht te weten na het lezen van a Court of Thorns and Roses wordt zonder pardon uit het raam gegooid. Je hele wereld wordt overhoop gegooid, net als Feyre, als je het verhaal leest waarin Feyre naar the Night Court gaat. Alle nieuwe personages in dit boek zijn echt geweldig en één van de beste personages wat ik ooit tegengekomen ben. En don’t let me get started on Rhysand! Dit boek is echt PER-FEC-TIE. Het lijkt Maas geeneens moeite te kosten om Elke keer maar weer een nog beter boek te schrijven dan de voorgaande boeken, ongelooflijk! Net als met de release van Empire of Storms, zullen Annabel en ik in het voorjaar van 2017 ook weer een readalong organiseren en dit keer om de release van a Court of Wings and Ruin te gaan vieren! Deze readalong zal ook weer gepaard gaan met heel veel gezelligheid, fangirlen en leuke win-acties! Er is al een evenementenpagina aangemaakt op Facebook, dus meld je vooral al gezellig aan als je ook wil meelezen! Zowel voor Engels- als Nederlandstalige lezers!
=> HIER vind je de Facebook evenementenpagina van de a Court of Thorns and Roses readalong terug
=> mijn recensie van a Court of Mist and Fury vind je HIER terug


Voor mij was dit de eerste kennismaking met Arabische elementen in een boek en Wauw wat vond ik het ge-wel-dig! Rebel of the Sands was een fast-paced, verslavende read van begin tot eind die mij een heerlijke leeservaring heeft gegeven! Ik zit al smachtend te wachten tot het vervolg op de deurmat valt over een paar maanden!
=> mijn recensie van Rebel of the Sands vind je HIER terug

ILLUMINAE & GEMINA zijn boeken die je echt zelf moet ervaren. Een meer unieke leeservaring als wat deze boeken je geven, kom je echt nergens anders tegen, trust me. Ze hebben me beide echt van mijn stoel GEBLAZEN! Wat een ge-wel-dige leeservaring.. Visueel gezien is alles zo prachtig in elkaar gezet, elke bladzijde is echt een genot voor het oog. Daarnaast zijn de verhaallijnen ontzettend gaaf, de setting is super, de personages zijn geweldig en de romantiek laat je smelten!

=> Lees mijn recensie van ILLUMINAE hier

 

 

 

Ik hoorde al zoveel dingen over Grisha en grotendeels positieve verhalen. Het klonk ook alsof het echt iets voor mij zou zijn. Een geweldige wereld met een complex verhaallijn.. Toch duurde het ontzettend lang eer ik aan dit boek begon. Wat heb ik daar spijt van zeg! Want Shadow and Bone was echt zo freaking awesome! En ik baal echt heel erg dat ik zolang gewacht heb om aan dit boek te beginnen! Boek 2 en 3 staan ook al klaar om gelezen te worden, dus dat gaat zeker in 2017 gebeuren. Shadow and Bone behoort tot mijn favorieten van 2016!

=> Lees mijn recensie van Shadow and Bone HIER

 

 

 

Een meer perfecter slotboek had ik me niet kunnen wensen voor deze trilogie! met the Beauty of Darkness sluit Pearson the Remnant Chronicles af. Met bijna 700 pagina’s vol geniaal schrijfwerk.. Ik ga alle personages zo enorm missen! Ik zou hier makkelijk nog 3 boeken van kunnen lezen, zo verslavend goed is deze trilogie! Een recensie van boek 2 en 3 heb ik nog niet, maar die van boek 1 wel dus mocht je nog niet bekend zijn met deze trilogie kan ik je zeker aanraden om mijn recensie van the kiss of deception even te lezen
=> deze recensie vind je HIER terug.

 

 


Firstlife is het eerste deel in een geweldige nieuwe YA serie van Showalter. Een uniek en origineel concept verwerkt in een prachtige setting! Een geweldige schrijfstijl met superleuke personages! Firstlife is een boek wat je bij blijft en wat je ook weer smachtend achterlaat, wachtend op het vervolg! Gelukkig hoeven we niet heeel lang meer te wachten.. Ik ben Zo Enthousiast voor de Nederlands lezende fans dat dit boek vertaald gaat worden. Eerste Leven is een boek wat je echt in de pre-order moet zetten, wat je meteen moet lezen zodra hij uitkomt. Dit is weer één van die pareltjes binnen het YA fantasy/dystopie genre!
=> mijn recensie van Firstlife vind je HIER terug

De Ten Tiny Breaths boeken waren mijn eerste kennismaking met New Adult. Ik kreeg de eerste drie boeken cadeau van een hele lieve vriendin van me en daar ben ik haar tot op de dag van vandaag nog zo ontzettend dankbaar voor. Want K.A. Tucker is één van mijn meest favoriete New Adult auteurs ooit. En ik heb best al wat New Adult gelezen ondertussen dus het is niet dat ik geen keus heb aan auteurs of vergelijkingsmateriaal haha. K.A. Tucker weet met Ten Tiny Breaths mijn hart en ziel te raken en deze boeken zijn mij echt heel dierbaar geworden. Het vierde boek van de serie kocht ik zelf z.s.m. bij en ondertussen heb ik ze al meermaals gelezen het afgelopen jaar. Elk boek is uniek en anders dan de andere boeken in de serie, zowel qua verhaal alsook de personages en de emoties die de auteur erin legt. Elk boek raakt je op een andere manier maar wel net zo hard en intens als het boek ervoor. Een serie die je echt niet mag missen als je van New Adult houdt. Van boek 0.5, 3 en 4 zijn nog geen recensies verschenen op de blog dus die houd je nog tegoed van me.
=> Lees mijn recensie van Ten Tiny Breaths HIER
=> Lees mijn recensie van One Tiny Lie HIER

Zoals mijn quotes uit mijn recensie al aangeven op het plaatje hierboven.. Dit is het beste eerste deel van een erotische roman serie die ik ooit gelezen heb! Dit boek liet me ademloos en met hartkloppingen achter na het uitlezen ervan. WAUW, wauw, wauw gewoon! => mijn recensie van First Touch vind je HIER terug

*dankt Leisa op de blote knietjes voor het schrijven van deze boeken. Voor het creeëren van Ethan, Cassie, Lissa en Liam* Deze boeken zitten echt bomvol (seksuele) spanning vanaf het eerste moment en de vonken spatten echt van de bladzijdes af! Je zit jezelf echt heeeel regelmatig toe te wapperen om je rode oortjes en wangetjes af te koelen. Ik was echt vanaf de eerste pagina, correctie; na de eerste drie zinnen, al verslaafd aan Bad Romeo en met elk boek wat erna kwam wist Leisa me nog meer in te pakken, waarvan ik dacht dat ze het niet nog beter kon doen. Maar dat kon ze dus wel! Dit is een auteur wat bij mij het eerst in me op komt wat nog vertaald zou moeten worden binnen het New Adult genre. Mijn hart huilt voor de Nederlandse New Adult lezers dat deze boeken vooralsnog alleen in het Engels te lezen zijn.. Voor de lezers die wel Engels lezen: heb je zin in een AMAZING READ? Vol met de meest intense emoties die je je maar kunt verzinnen, vol met de meest intense seksuele spanning die ik ooit ben tegengekomen in een boek en met een geweldige humoristische schrijfstijl? dan is de Starcrossed trilogie hetgeen wat je zoekt!!!!
=> Lees mijn recensie van Bad Romeo HIER
=> Lees mijn recensie van Broken Juliet HIER
(Lees deze alleen als je Bad Romeo al gelezen hebt i.v.m. spoilers)
=> Lees mijn recensie van Wicked Heart HIER


Ik heb Rebecca’s boeken ontdekt via book buddies van mij. New Adult boeken lees ik echt heel erg graag en ik heb binnen het genre ook duidelijke favorieten. Rebecca behoort tot één van de beste auteurs binnen het genre voor mij al vanaf het eerste boek dat ik las van haar. Vanaf de eerste pagina van Full Measures/onverminderd was ik verslaafd! Ik had de hele serie dan ook binnen een paar dagen uit. Ik kreeg er geen genoeg van. Elk boek is gewoon zo ontzettend mooi. Zo’n geweldige, intense, emotionele, hartverscheurende maar prachtige schrijfstijl waarmee Rebecca mij zo hard heeft geraakt. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe geweldig haar boeken zijn, dus mocht je ze nog niet in huis hebben: KOPEN, KOPEN, KOPEN!!! Ook mocht ik een Q&A afnemen met Rebecca, wat echt zo ontzettend gaaf was! Daar zal ik ook nog even een linkje van plaatsen:
=> lees HIER mijn hele Q&A met Rebecca Yarros

=> Lees mijn recensie van onverminderd/Full Measures HIER
=> Lees mijn recensie van onbereikbaar/Eyes turned skyward HIER

Colleen blijft me met elk boek maar steeds verbazen over het feit dat ze altijd iets unieks en emotioneels weet neer te zetten. En elk boek wat ik dit afgelopen jaar weer las van haar, wist me gewoon weer keihard te raken!! Van Maybe someday moet ik nog een recensie schrijven, dus die houd je nog van me te goed. Wel kwam Maybe Someday al voorbij in een Story Sound Saturday post, waarin je kunt genieten van mijn ervaringen met dit boek in combinatie met muziek!!

=> Lees mijn recensie van Ugly Love HIER
=> Lees mijn recensie van It ends with Us HIER
=> Lees de Story Sound Saturday van Maybe Someday HIER

 

Abbi Glines is een auteur wat ik binnen heel korte tijd in mijn hart gesloten heb. Het eerste boek wat ik van haar las was Until Friday Night, #1 uit the Field Party serie wat een combinatie is van YA/NA en ik was meteen verliefd op haar schrijfstijl! Hierna begon ik aan de Sea Breeze serie en WAUW, WAUW, WAUWERDEWAUW wat zijn die boeken prachtig, wat ik daar van gelezen heb! Tussendoor kwam #2 van Field Party nog uit, Under the Lights, en die was al net zo prachtig als het eerste boek in de serie. Abbi is een auto-buy auteur geworden waar ik echt Alles van wil hebben! Ben jij al bekend met haar boeken?! Ik heb nog niet veel recensies geschreven van haar, maar die gaan er wel zeker weten nog komen!

=> Lees mijn recensie van Until Friday Night HIER
=> Lees mijn recensie van Under the Lights HIER

Gonna Catch Pikachu is een kort verhaal wat mijn hart gestolen heeft! Vooraf denk je niet dat een kort verhaal zo goed in elkaar kan steken, maar Lily Frank bewijst dat het met de juiste kwaliteiten WEL kan! Deze geweldige read kreeg een welverdiende 5 sterren van mij. Een heerlijk romantisch en sexy verhaal waarin Pokémon Go een leuke rol speelt.

=> Lees mijn recensie van Gonna catch Pikachu HIER

Afbeeldingsresultaat voor gonna catch pikachu cover

 

 

 

 

 

Jeetje, Daan & Nadia.. Wat heeft dit boek mij hard geraakt. Ik citeer een stuk tekst uit mijn eigen recensie en dat zegt denk ik wel genoeg haha..

Daan heeft me erin gesleurd, verslaafd gemaakt en weer eens laten zien hoe belangrijk ook de kleine momenten in het leven zijn en je deze moet koesteren en Nadia heeft mij laten zien dat je jezelf stapje voor stapje weer terug kunt vinden hoe moeilijk het leven ook kan zijn. Een prachtig Young Adult boek voor zowel jonge als volwassen lezers met een serieus verhaal, maar o zo prachtig, ontroerend en tegelijkertijd toch met momenten luchtig geschreven zodat je het in een ruk uitleest en van elke pagina geniet. Een boek waarvan je het ook echt erg vind als je de laatste pagina omslaat omdat je meer wil. Een boek wat je bij blijft. Een Must-Read!! Dankjewel Esther voor het delen van Daan & Nadia’s verhaal. Je hebt me geraakt! Dit is echt een boek wat gedeeld moet worden onder de lezers, het verdiend alle aandacht en heeft zeer zeker alle complimenten dubbel en dwars verdiend die het krijgt. Las jij het al? Wat vond je er dan van? Las je het nog niet? NU doen hihi..

=> Lees mijn volledige recensie van Daan & Nadia HIER

Ik kreeg dit boek aangeboden van Nicole zelf en ik heb een zwak voor romantische verhalen in een Historische setting dus toen ik zag dat dit zo’n boek was, kon ik gewoon niet anders dan enthousiast wachten tot het boek verstuurd zou worden en ik kon gaan lezen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik had verwacht dat het een iets dikker boek zou zijn, dus ik was een beetje terughoudend begonnen aan dit boek van 276 pagina’s. Maar wat ben ik VERRAST geworden! Dit boek hield me helemaal gevangen vanaf de eerste pagina tot de laatste en ik kan echt niet anders dan applaudisseren voor de auteur. Ik ben gewoon echt onder de indruk en ik hoop dat dit boek dan ook meer aandacht gaat krijgen.

=> mijn recensie van Tussen lust, liefde en vriendschap vind je HIER terug

Boeken waar een recensie van is verschenen kun je lezen als je op de titel klikt..

oals ik in sommige posts al vaker aangegeven heb; ik kan niet goed omgaan met keuzes maken haha en lijstjes maken van maar 5 of 10 boeken. Bonuspunten voor jou dus als je alles gelezen hebt hihi.. Misschien (en vooral hopelijk) heb je nog wat nieuwe inspiratie op kunnen doen voor komend jaar.

=> Wat waren jouw beste reads van 2016?!

2 Comments

  1. Hihi, dat is iets dat we met elkaar gemeenschappelijk hebben hoor Melissa. Ik ben echt een ramp in het kiezen van favorieten. Gelukkig ben ik daarentegen wel heel goed in het omzeilen van die moeilijke keuzes. Daarom verschijnen er de komende weken gewoon super véél lijstjes op mijn blog. 🙂
    zwartraafje onlangs geplaatst…Gelezen in december 2016My Profile

    1. Author

      Hahaha ja dat hebben we inderdaad gemeen met elkaar. Elke keer weer als ik zo’n post of tagpost maak.. ik kan het gewoon niet; eentje kiezen.. en leuk, ik ben al benieuwd naar je lijstjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge