|DIARY| 2016 auteur Meet & Greets!

Ik kwam bij Do van Thunderstruck Books haar blogpost tegen van Auteurs die zij al heeft mogen ontmoeten en zij gaf me de inspiratie om ook een soortgelijke post te schrijven waarin ik jullie mijn lijstje van auteurs die ik al heb mogen ontmoeten laat zien. Voordat ik mijn blog gestart ben, las ik natuurlijk ook al heel veel en had ik een lijstje van auteurs die ik ooit graag zou willen ontmoeten maar toen was ik nog minder actief in de book community dus miste ik alle gave events eigenlijk. Sinds ik blog, ben ik toch wel meer op de hoogte van bepaalde meet & greets met auteurs en/of events en probeer ik ook echt actief het land in te gaan als er iets leuks te doen is ergens! (voor zover dat mogelijk is want vaak zijn de events best uit de buurt en om telkens van Zuid Limburg af te moeten reizen is pittig als je thuis ook nog een gezin hebt wat je achterlaat, dus ik moet wel echt keuzes maken naar wat ik wel ga en wat ik oversla) Natuurlijk wordt mijn lijstje van auteurs die ik wil ontmoeten alleen maar langer omdat ik telkens maar gave nieuwe boeken blijf ontdekken hihi dus of ik ooit mijn hele lijstje kan afvinken? Het leek me in ieder geval leuk om met jullie mijn mooiste auteurs-momenten te delen en ook voor mezelf is het heerlijk om weer alle foto’s terug te zien en terug te denken aan al die gave momenten die ik al heb mogen meemaken! Kijk je gezellig mee?

post-divider
Van eigen bodem..|
In de afgelopen maanden ben ik af en toe naar een aantal evenementen geweest verspreid in het land, waar ik al een aantal NL auteurs heb mogen ontmoeten! Ik heb nog lang niet van iedereen iets gelezen, maar dat maakt een ontmoeting niet minder leuk! Ook staan er nog auteurs op mijn lijstje die ik nog niet ontmoet heb, maar wat ik wel graag nog zou willen ontmoeten..

Tijdens het YA Summer event bij boekhandel van Piere in Eindhoven trof ik Jen Minkman, eigenaresse van Dutch Venture Publishing. Deze ontmoeting was ‘long overdue’ zullen we maar zeggen haha! Ik werd door Jen gevraagd om bij het streetteam van DVP te komen wat o.a. inhoudt dat ik boeken mag recenseren voor de uitgever, supergaaf! Het was heel erg leuk om Jen te leren kennen en ondertussen heb ik haar al een paar keer mogen zien, zoals afgelopen oktober nog in Zoetermeer tijdens een YA Halloween event wat super leuk was!
=> Lees HIER mijn verslag over het YA summer event!

 

Het Halloween event in Zoetermeer van eind oktober was een super gezellige middag waar veel auteurs van eigen bodem aanwezig waren zoals Chinouk Thijssen (waar ik Hij is van Mij van kocht en die ze me gesigneerd heeft, superlief. Als het goed is, is er ook een foto van Chinouk en mij samen gemaakt maar die heb ik zelf niet in bezit. Dus chinouk, mocht je dit lezen en jij hebt ‘m wel dan zie ik ‘m graag tegemoet komen hihi. Dan kan ik die nog mooi toevoegen in deze post), Jen Minkman, Marijke F. Jansen(waar ik stiekem speciaal voor ging om de gedrukte versie van Gonna catch Pikachu in handen te krijgen hihi), Patricia Verlinde, Deborah Elisabeth, Hilda Spruit en Mizt aan de Maas.

 

 

 

Esther Walraven mocht ik ontmoeten tijdens het YA Summer event in Eindhoven, waar ik haar boek Daan & Nadia kocht, die ze me meteen gesigneerd heeft. Wat is Esther een super leuk mens en ik hoop haar nog vaker tegen te mogen komen alsook nog meer boeken van haar te mogen gaan lezen in de toekomst. Daan & Nadia is een prachtig, hartverscheurend boek wat mij geraakt heeft!
=> Lees mijn recensie van Daan & Nadia HIER

 

 

 

En tijdens het YA summer event mocht ik dan ook eindelijk Vanessa Gerrits ontmoeten! Ik kocht zo’n 1.5 jaar geleden denk ik? haar boeken Tweedehands Vleugels en Zilveren vleugels via haar, die ik toen gesigneerd thuisgestuurd kreeg. Dit waren mijn Allereerste gesigneerde boeken en dat blijft toch echt wel iets speciaals! Tijdens het YA summer event was de boekpresentatie van Tweedehands Vleugels, wat via DVP in vernieuwde uitgave uitgekomen is. Ik heb de boeken nog niet allemaal uitgelezen, maar hoop daar snel weer mee verder te kunnen gaan! Vanessa, wat was het leuk om je in real-life gesproken te hebben en ik hoop dat we ons nog vaker gaan zien in de toekomst!

 

 

 

Marijke F. Jansen/Lily Frank, ontmoette ik dus tijdens het YA halloween event in Zoetermeer waar zij me de boekvorm van Gonna catch pikachu heeft overhandigd waar Kwante en ik met een quote op staan, hoe GAAF gewoon! Maar dit korte verhaal verdient ook echt ALLE LOF die het so far al gekregen heeft, want het is echt ge-wel-dig. Ik ben echt helemaal verliefd geworden op Marijke’s schrijfstijl en kan niet wachten totdat ik meer van haar verhalen kan gaan lezen. Daarnaast is Marijke echt een super tof mens waar je onwijs mee kunt lachen en lol mee kunt hebben en ik hoop haar nog vaker te mogen tegenkomen in de toekomst!!!  => Lees mijn recensie van Gonna catch Pikachu HIER

 

 

Ook mocht ik tijdens het YA summer event Miranda Hillers nog ontmoeten, een auteur wat ondertussen bekend staat om haar New Adult boeken waar ik iedereen alleen maar heeeel enthousiast over hoor praten! En als een echte New Adult-junkie die ik ben, zijn dit dus Echt boeken wat ik ASAP moet hebben en lezen hihi. Miranda was zo lief om meerdere kaartjes en boekenleggers te signeren die ik dan weer heb mogen verspreiden in mijn pakketjes die ik verstuurd heb de afgelopen maanden! Miranda, de volgende keer als we ons zien gaat er op zijn minst 1 boek van jou mee naar huis hihi. Ik kan niet wachten <3 Las jij al iets van de Bling serie of DEX?

 

 

Buitenlandse auteurs..|
Als ik nu terugkijk naar welke auteurs ik dus al allemaal heb mogen ontmoeten, van zowel binnenland alsook buitenland, mag ik toch in mijn handjes klappen en mezelf een gelukkig mens noemen. Tuurlijk, ik heb nog een hele lijst aan auteurs die ik zowel nog graag wil ontmoeten alsook auteurs die ik graag nog een tweede keer zou willen zien hihi. *ja ik ben inhalig wat dat betreft, #SorryNOTsorry ;)*

Ransom Riggs is de eerste internationale auteur die ik mocht ontmoeten. Clavis organiseerde een Ransom Riggs event waar andere uitgevers zich een voorbeeld aan mogen nemen. Wat was deze avond ge-wel-dig georganiseerd! Er vond een uitgebreid interview plaats met Ransom Riggs alsook een uitgebreide signeersessie tot 2x toe zodat hij voor alle fans genoeg tijd had om alles te signeren en foto’s te maken. Daarnaast was er van alles georganiseerd wat je nog ernaast kon doen. Je kon je haren laten doen en laten opmaken, er was een foto booth waar je leuke foto’s kon maken en nog veel meer! En dan heb ik het nog niet over het feit dat zijn vrouw, Tahereh Mafi, natuurlijk ook daar was waar je dus in intieme kring mee kon praten!! Deze Ransom Riggs avond was geweldig en dat is grotendeels ook vanwege de super goede organisatie die Clavis heeft laten zien! Ook al was ik doodziek door mijn zwangerschap op dat moment, ik ben enorm blij dat ik alsnog gegaan ben en dit heb mogen meemaken. Events als deze zul je niet snel meer tegenkomen.

Zoals ik hierboven al aan gaf was Tahereh Mafi ook aanwezig tijdens het event van haar man. Er werd vooraf al verteld dat zij geen signeer tafel kreeg omdat het event ter ere van Ransom was, wat helemaal begrijpelijk is. Maar ze was toch zo lief om ieders boek te signeren en uitgebreid met je te praten. Ze mengde zich gewoon tussen de mensen en je kon met haar gaan praten wanneer je wilde, dat was zo ontzettend tof!!! En ze is ook echt een superleuke vrouw, wat hebben we leuk met haar gepraat! Dat vergeet je niet meer, zulke avonden als deze 🙂

 

 

Mijn ontmoeting met Mary E. Pearson is toch wel de meest bijzondere wat ik gehad heb en wat ook het meest speciaal is voor mij. Mary was met haar man afgelopen zomer op vakantie in Amsterdam. Aangezien haar boeken nog niet vertaald zijn is de kans gewoon zo klein dat ze via een uitgever een keer naar NL komt. Dus ik trok de stoute schoenen aan en stuurde via Instagram een berichtje naar haar of ze niet toevallig 5minuten tijd had om tussen de sight-seeing door af te spreken. Het boeide me niet HOE, maar ik zou naar Amsterdam gaan hoor vanuit Zuid Limburg en heel Amsterdam afstruinen om haar op te zoeken, zodat ik haar ook niet tot last zou zijn. al waren het maar 5minuten, dan was ik al een dolgelukkig mens geweest! Maar Mary stelde voor om naar haar hotel te komen ‘s morgensvroeg en koffie te komen drinken! whutttt? ja echt, I’m not kidding you! Ipv een snelle signeersessie van 5minuten in de straten van Amsterdam heb ik 1,5uur met haar en nog 2 meiden gekletst over van Alles en nog wat. Over haar boeken, cover ontwerpen, onze favoriete personages maar ook over privé dingen. Ze vertelde over haar familie, haar ervaringen als auteurs en het beloop van haar carriere door de jaren heen. En Mary is zo’n open, enthousiast en warm mens! Je wil haar het liefst knuffelen en niet meer loslaten haha. Ik ben nog steeds flabbergasted dat ze die tijd opofferde tijdens haar vakantie om met haar fans tijd door te kunnen brengen. Zelf was ze er verbaasd over dat ze fans had in NL, waarop we haar heeeeeeel snel duidelijk hebben gemaakt dat ze die zeker weten heeft! En ze zei dat ze dus graag nog een keer terug komt (ze was ook helemaal verliefd op Amsterdam en had er veel inspiratie opgedaan voor een eventueel volgende serie, hoe gaaf!) zodat ze ook de rest van haar fans in NL kan ontmoeten. Dus mocht ze nog een keer terugkomen, dan gaan we ervoor zorgen dat er een plaats en dag is dat er tijd en plek genoeg is voor iedereen die wil komen om haar te ontmoeten.
=> Mijn volledige verslag over mijn ontmoeting met Mary lees je HIER terug

Begin oktober ben ik naar de Meet & Greet met Julie Kagawa geweest en ik moet zeggen dat het me toen opviel hoe verwend ik was geworden met mijn eerdere events en auteursontmoetingen haha. We moesten in een rij staan, mogen 2 woordjes zeggen en krijgen t boek gesigneerd en een foto en dat was het. Dat was heel anders als mijn Mary E. Pearson ontmoeting bv. Zoals ik zeg; ik ben te verwend geweest hahahaha. Desondanks dat het snel voorbij was, vond ik het onwijs gaaf om haar te mogen ontmoeten en haar die handtekeningen te zien zetten in mijn boeken <3 Julie was oprecht aardig en enthousiast en zo lief!! Ze is erg begaan met de fans en nam voor iedereen de tijd.

 

 

 

Jenny Han was één van de auteurs die ik mocht ontmoeten tijdens het Hapjes en Sapjes evenement wat een onwijs leuke middag was! Ook mocht ik daar boekenvriendinnetje Willemijn van the Spine Breakers voor het eerst in reallife zien wat ik heel tof vond en wat we zeker nog gezellig gaan herhalen.  We waren een beetje zenuwachtig om contact te zoeken met Jenny (het was heel informeel, de auteurs liepen rond en je mocht ze aanspreken enz. was echt suuupergaaf! nogmaals complimenten voor de organisatie hoor!) en toen mengde Jenny zichzelf al in ons gesprek haha, superleuk! Zenuwen waren dus nergens voor nodig. Ze signeerde onze boekjes en we hebben leuk gepraat met d’r! Topdag! Ook hebben we nog met Laure Eve gepraat die ook aanwezig was (geen foto)
=> Lees hier mijn verslag over Hapjes & Sapjes!

En dan zijn we aanbeland bij de meet & greet met Sarah J. Maas herself op 6 oktober. Speciaal afgereisd naar London om Sarah te mogen ontmoeten. Wat een magische avond was het! Voorafgaand aan de signeersessie was er een uitgebreide Q&A met Sarah wat echt ge-wel-dig was. Sarah is zo’n leuk mens en ze is ontzettend grappig en komt heel echt en aardig over. Met trillende knietjes loop je dan naderhand dat podium op en kom je steeds dichterbij en zie je haar dan echt van kortbij met eigen ogen en kun je nog steeds niet geloven dat je voor haar staat.. Dat ze naar je kijkt, dat ze naar je luistert en met je praat! Jammer genoeg mochten er geen poseer foto’s gemaakt worden, maar deze momenten neemt al niemand meer van me af!!!! Ik hoop haar zeker weten nog een keer te mogen ontmoeten, zodat we hopelijk wel een foto kunnen maken als herinnering maar dat ik dit al heb mogen meemaken was ge-wel-dig <3

 

 

Deze auteurs wil ik nog HEEL GRAAG ontmoeten..|
Ik hoop zowel Sarah als Mary nog heeeeel graag opnieuw te ontmoeten in de toekomst, maar ook heb ik nog een lijst van auteurs die ik nog niet eerder ontmoet heb en waar ik echt stuiterend op zit te wachten. De kans dat velen van hen naar NL komen is echt ontzettend klein jammer genoeg, maar ik blijf hoop houden! Of dat ze dan in ieder geval kortbij zijn, zoals in London bv. waar je dan naar af zou kunnen reizen. Hoe dan ook.. Ik hoop deze auteurs echt nog in levende lijven te mogen ontmoeten om ze te vertellen hoe dankbaar ik ze ben voor wat ze gecreëerd hebben <3

 

YALfest2017..|
Yalfest 2016 moest ik aan m’n neus voorbij laten gaan omdat ik op dat moment ziek op de bank lag :(. Toen ik de line-up van yalfest 2017 voorbij zag komen werd ik al heel enthousiast want ik vind het echt supergave line-up van auteurs! En laatst werd dan ook nog bekend gemaakt dat niemand minder dan Gena Showalter komt en dat was voor mij wel hetgeen wat de doorslag gaf, dus kochten Kwante en ik kaartjes voor YALfest2017!!!! Ik ken Gena niet van de Alice in Zombieland boeken zoals velen van jullie waarschijnlijk wel, want ik moet ze zelfs nog lezen hihi.. Maar ik ken haar dus van de Lord of the Underworlds serie, dat waren de eerste boeken die ik van deze auteur las. En erna volgde nog Firstlife wat begin 2017 ook in het Nederlands zal verschijnen zoals je al mijn 2017; wat mag ik verwachten|Nederlandstalige boeken| – post kon zien. Haar Alice in Zombieland boeken staan ook nog op m’n lijstje om gelezen te worden, maar met LOTU en Firstlife zorgde Gena er al voor dat ze er een FAN bij had met mij. Wat een ge-wel-dige boeken, stuk voor stuk en ik kan niet wachten totdat ik haar mag gaan ontmoeten.. Dit is zoo GAAF!!! Ook kijk ik ontzettend uit naar Victor Dixen. Hem zou ik eigenlijk afgelopen augustus hebben ontmoet tijdens een Meet & Greet toen hij in het land was, maar ook deze moest ik op het laatste moment overslaan jammer genoeg 🙁 Dus dat ik hem alsnog mag gaan ontmoeten op YALfest vind ik echt heel gaaf! Victor is zo begaan met zijn fans en zo enthousiast en blij als je iets schrijft over zijn boeken! Zo deelde hij mijn recensie op zijn website, facebook en Instagram en reageerde hij ook overal bij mij. Hoe GAAF is dat dan?! Precies!! Deze auteur verdiend met zijn geweldige boek Phobos (=> Recensie lees je HIER) en de manier waarop hij omgaat met zijn fans mijn toewijding. Maar met die twee auteurs houdt het niet op, nee.. Er is nog een hele lijst aan auteurs wat gaan komen en ook al las ik nog niet van iedereen alles kijk ik er wel enorm naar uit om aan hun boeken te beginnen en om hun te mogen ontmoeten! Zo kijk ik vooral nog ontzettend uit naar Lesley Livingston, haar boeken staan echt al heeeel lang op mijn to-read list en ik ben zo benieuwd ernaar!! En Veronica Rossi lijkt me ook een geweldig mens om te mogen ontmoeten! Maar ook voor Megan Shepherd sta ik al te springen! De volledige line-up van auteurs wat bekend gemaakt zijn geworden is op dit moment:

untitled-2

=> Naar welke auteur(s) kijk jij het meest uit om te mogen ontmoeten Als je naar YALfest2017 gaat?!

post-divider

Ik heb dus al een aantal auteurs ontmoet waar ik echt zoooo blij mee ben! Vooral de ontmoeting met Mary E. Pearson is iets wat ik altijd zal koesteren, dat was zo ontzettend speciaal! Ik ben ook nu al benieuwd welke auteurs er volgend jaar rond deze tijd in een post mogen gaan verschijnen. Welke auteurs ik dan in 2017 heb mogen ontmoeten. Ik heb in 2016 dus echt zoveel gave auteurs mogen ontmoeten, ik ben er een beetje stil van als ik nu terugkijk naar mijn ‘lijstje’. Zowel hele gave auteurs uit het buitenland maar ook van eigen bodem, I’m one lucky fangirl! Dit zijn toch echt van die speciale momenten en herinneringen die je je als boeken nerd voor altijd zult herinneren en zult koesteren, niet? Ik wel in ieder geval hihi.. Het is zo magisch om de maker van jouw favoriete boeken te mogen ontmoeten!

=> Welke auteurs mocht jij al ontmoeten? Welk moment hiervan was het meest speciaal voor jou?

 

4 Comments

  1. Wauw, wat heb jij al veel auteurs ontmoet. Ik ben benieuwd op hoeveel ik ga uitkomen wanneer ik ze opsom … De eerste auteur die ik ontmoette was mijn leerkracht in het lager onderwijs (Bruno Boen), vervolgens heb ik ook Herman Brusselmans, An Janssens, Holly Black, Cassandra Clare, Julie Kagawa, Krystal Sutherland en Marieke Nijkamp mogen ontmoeten. Vanessa zag ik onlangs voor het eerst in het echt op de Boekenbeurs én mijn nicht Kaat de Kock is ook een schrijfster. Haar tweede YA-boek verschijnt in juni 2017 (als ik me niet vergis). Uiteraard heb ik haar al meerdere keren ontmoet. 🙂
    zwartraafje onlangs geplaatst…Het beste uit Delicious. – Delicious.My Profile

  2. Wow, wat veel auteurs heb je ontmoet in één jaar! Ik ben daar eerlijk gezegd niet zo heel erg mee bezig, maar ik heb dit jaar Estelle Maskame, Krystal Sutherland en An Janssens op de boekenbeurs ontmoet. Dit was ook voor het eerst in mijn leven dat ik boeken liet signeren haha dus dat zegt misschien genoeg XD
    Ik hoop wel ooit Michael Grant te ontmoeten, maar verder heb ik niet zoveel wensen qua schrijvers ontmoeten. Meestal heb ik aan hun boeken genoeg!
    Marcia onlangs geplaatst…Deze Engelstalige Sci-Fi titels verschijnen in 2017!My Profile


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge