FANMADE FRIDAY |FanFiction| : Vampire Academy

FANMADE FRIDAY.. Dit is een item waarvan ik de inspiratie opgedaan heb na het zien van o.a. Fancast items op andere blogs bv. of door het lezen van Fanfiction waar ik razend enthousiast van werd. Ik ga in Fanmade Friday elke keer dingen delen wat door Fans gecreëerd zijn en dan natuurlijk ook boekgerelateerd maar soms ook film gerelateerd en waarvan ik vind dat ik ze moet delen met jullie zodat jullie samen kunnen genieten met mij van al het moois wat gecreëerd wordt over onze favoriete boeken en films. Favorite Fanfictions, fancasts, fan-art en veel meer gaat hier dus aan bod komen. Vorige week zagen jullie mijn eerste FANCAST artikel => Welke je HIER terug kunt vinden, dus is het deze keer tijd voor wat anders! Deze Fanmade Friday ga ik gebruiken om mijn favoriete FanFiction aan jullie te laten zien!

5
Ik weet niet meer Hoe ik precies bij deze FanFic terecht kwam, maar wel Wanneer en dat was nadat ik Vampire Academy voor de eerste keer las vorig jaar en erna meteen kwam ik aansluitend in een gigantische book hangover terecht.. Ik was helemaal obsessed met de wereld die Vampire Academy heet en ik wilde geen afscheid nemen. De hele tijd dacht ik aan deze boeken, verhalen en personages. En uiteindelijk kwam ik dus op fanfiction.net terecht en kwam ik deze specifieke fanfiction tegen. .En toen ik het eerste Hoofdstuk gelezen had, zat ik echt van: WAUW, JIJ BENT ECHT HEEL GOED! Misschien wel net zo goed als de auteur van deze boeken zelf! En dat is echt een groot compliment om te geven, om haar te vergelijken met Richelle Mead zelf. Maar ik zeg het je.. Deze geschreven fanfiction door Fanfic-gebruiker Gigi256 is echt WAANZINNIG GOED en moet echt door elke VA liefhebber gelezen worden!
blog-divider-2013Wat is FanFiction en waar kun je het vinden..|
(Bron: wikipedia) Fanfictie. Fanfictie (in het Engels fanfiction of fanfic) is een fictie-genre geschreven door fans van een film, boek, televisieserie of een ander type media. De schrijvers ‘lenen’ de personages om hun eigen verhalen mee te maken zonder winstoogmerk. Belangrijke redenen voor mensen om fanfictie te schrijven is het plezier van het schrijven, het uiting geven aan hun waardering voor een bepaalde serie, film, et cetera en de mogelijkheid die het voor hen schept om hun favoriete personages in situaties te brengen die ze, als het aan de officiële schrijvers/producenten ligt, waarschijnlijk anders nooit zullen meemaken. Fanfictie wordt ook vaak aangegrepen door fans om gaten in het originele werk, zoals onopgeloste situaties en onafgeronde verhaallijnen, alsnog tot een (weliswaar zelfbedacht) einde te brengen.Vooral cliffhangers zijn vaak stof voor fanfictie.

Verschillende WEBSITES waar je volop Fanfictie kunt vinden:
=> Fanfiction.net 
=> Fictionpress
=> Wattpad 
=> Tumblr
blog-divider-2013

Let me introduce you to..|
untitled-3

Gigi256 (=> gebruikersnaam op Fanfiction.net) Zij schrijft dus Fanfiction gebaseerd op de Vampire Academy serie van Richelle Mead. Zo is ze momenteel bezig om de gehele serie te schrijven vanuit Dimitri’s POV en dat is hetgeen waardoor ik verliefd werd op FanFiction, door HAAR schrijfwerk. Voorheen las ik nauwelijks tot geen fanfiction en nu nog steeds vrij weinig moet ik bekennen(maar dat is meer vanwege tijd gebrek want ik heb ook nog een MEGA GROTE tbr stapel staan hier haha), maar de fanfiction van Gigi256 is ééntje wat ik dus echt intens volg en waarbij ik elke keer smachtend zit te wachten totdat er een nieuw Hoofdstuk online komt. Momenteel is ze bezig met het schrijven van boek 4 vanuit Dimitri’s POV en het is echt zo AWESOME! Zeker voor degenen die weten wat er in boek vier gaande is rondom Dimitri.. die lezers weten dus welke mogelijkheden het geeft om dat boek vanuit Dimitri’s POV te lezen! En zoals ik dus al zei schrijft deze gebruiker zo ontzettend goed, dat het echt richelle mead zelf kon zijn geweest wat dit geschreven heeft en soms vind ik bepaalde stukken uit deze fanfic nog zelfs beter als dat het originele werk! Als deze fanfiction in boekvorm zou verschijnen, zou ik het METEEN kopen, zonder ook maar enige twijfel! Ik zou echt zoveel geld neertellen als dit in boekvorm zou uitkomen haha, want god wat ben ik obsessed ermee! Dimitri’s POV is echt f*cking AMAZINGGGGG! Ze heeft al verscheidene verhalen compleet, maar met een aantal is ze dus nog bezig. Hieronder kun je zien wat zij zoal schreef tot nu toe:
untitled-4
En zoals je kunt zien heeft ze ook nog meer plannen zoals een crossover tussen Hunger games en VA! Damn, dat lijkt me wel spannend ook al heb ik nog totaal geen idee wat ik me hierbij moet voorstellen hihi! Maar ook VA alternative universe ben ik heeeeel nieuwsgierig naar!! blog-divider-2013Leesfragment..|
Ik heb nu voor jullie het eerste Hoofdstuk van Vampire Academy vanuit Dimitri’s POV, geschreven door Gigi256. Gigi schrijft Dimitri PRECIES, maar dan ook precies zoals ik zelf ook denk dat hij zou denken en doen en dat is voor mij echt PER-FECT-IE dus wat deze FanFic schrijfster heeft weten neer te zetten! Ik ben heel erg benieuwd of jij na het lezen van onderstaande stukken ook nieuwsgierig bent geworden en meer wil! Na een hoofdstuk als deze wilde ik meteen meer! En meer heb ik gekregen. Elk volgende hoofdstuk is nog meer verslavend dan de voorgaande! Veel leesplezier met dit leesfragment!
1 2 3

blog-divider-2013Dusss.. heb jij nog lang geen genoeg van VA en met name van Dimitri? Dan is deze fanfiction hetgeen dat je zoekt! Er zijn ook nog andere verhalen van Gigi te vinden zoals een verhaal over het ‘Spiridon’ personage of verhalen waarbij meerdere pov’s gebruikt worden en nog een verhaal van Rose na de dood van een bepaald personage in boek 2.. Wat deze Gigi schreef heet fanfic, maar qua schrijfstijl vind ik dat ze qua niveau zeker meekomt op het niveau als waar Richelle Mead zelf ook mee schrijft. Als deze Gigi256 een boek zou uitbrengen zou ik echt in de rij staan om ‘m te kopen, want ik ben echt FAN!! Wil jij in ieder geval al de eerste drie boeken volledig lezen vanuit Dimitri’s POV? Dan kun je die via onderstaande link terugvinden:
=> klik HIER om door te gaan naar Gigi256’s fanfiction pagina! 

Ik ben heel erg nieuwsgierig om te horen wat jullie ervan vinden?! Vooral de Die-Hard Vampire Academy fans.. Wat vinden jullie van dit eerste Hoofdstuk en zou je meer gaan lezen hiervan? (wat ik natuurlijk ten zeerste AANRAAD hihi)
untitled-11

3 Comments


  1. Oh goodness! Thank you for all the kind words! I was looking for some information on the people who have translated my stories in the past and came across your blog post. I’m so grateful for people like you who have immersed themselves in the VA world via my stories. If I ever write a book of my own, I’ll make sure you know!
    Thank you again!

  2. Oh goodness! Thank you for all the kind words! I was looking for some information on the people who have translated my stories in the past and came across your blog post. I’m so grateful for people like you who have immersed themselves in the VA world via my stories. If I ever write a book of my own, I’ll make sure you know!
    Thank you again!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge