RECENSIE: Finding Sky van Joss Stirling

Finding Sky Book Cover Finding Sky
#1 Benedicts
Joss Stirling
Young Adult, Romance, Paranormal
Oxford University Press
2 juni 2011
paperback
314

When Sky catches a glimpse of Zed for the first time, lounging against his motorbike at school, she is drawn to him just like every other girl in Wickenridge. But Zed sees something special in her that the other girls don’t have. Zed tells her they are both Savants – people with special powers like telepathy and the ability to see into the future. Not only that, she is a Savant too, and his soulfinder – meant to be together.

When a soulfinder speaks telepathically to her partner, it’s like all the lights coming on in a building. You lit me up like Vegas. But for Sky it’s just not that easy – she’s a mystery to herself, haunted by nightmares from her past before she was adopted, and riddled with doubt and insecurity. Just when Sky is slowly coming round to the idea of being with Zed she is kidnapped by a family of criminal Savants. In a chilling twist, Sky and Zed’s relationship is put to the ultimate test and the fate of those she loves lie in Sky’s hands. Will Sky have the strength to embrace her power and be brave enough to control her own destiny, or will the dark demons of her past prevent her from realising her true potential?

Finding Sky, het eerste deel in de ‘Benedicts’ serie van Joss Stirling. Een boek waar ik al heel lang naar uitkeek en veel positieve dingen over hoorde en las. Kon dit boek mijn verwachtingen waarmaken? Je leest het in deze spoiler vrije recensie!

sky

emc-2014-divider

Story-line|
De story-line geeft me het gevoel van Whoa dit kan iets super gaafs worden!! Maar de uitwerking uiteindelijk zorgt ervoor dat ik er toch veel minder enthousiast op reageer dan ik van te voren had gehoopt. Zo wordt er naar mijn idee te weinig verteld over de Savants en wat het allemaal inhoudt(Ik heb graag veel informatie zodat ik een goed beeld kan vormen van alles. Zo miste ik dat bv. ook in de eerste twee boeken van de Trylle trilogie van Amanda Hocking, daar wordt ook te weinig informatie gegeven). De auteur had hier best wat meer pagina’s over mogen schrijven vind ik aangezien het iets nieuws is wat geïntroduceerd wordt waar je als lezer zijnde natuurlijk meteen nieuwsgierig naar bent. Toen ik 3/4e van het boek ver was, was voor mij wel duidelijk dat het waarschijnlijk niet boven de 3 sterren uit zou komen, maar ik bleef hoop houden.. Het bleef bij 3 sterren. Voor mijn gevoel heeft de auteur niet eruit gehaald wat erin zit, jammer genoeg.

Setting|
De setting vond ik erg mooi geschreven, zo tussen de bergen in. Ik houd van de natuur en vind het erg leuk om dan eens geen stad setting tegen te komen in een boek waar je dat wel eerder van zou verwachten dan wat je nu krijgt. Het wordt erg levendig geschreven en je kunt jezelf echt helemaal verliezen in deze heerlijke natuur setting.

“The peaks sat in judgement over the town, reminding us humans just how insignificant and temporary we were.”

emc-2014-dividerPersonages|
De Benedicts broers; daar ben ik toch wel al helemaal gek op geworden in dit eerste boek. Allemaal, stuk voor stuk! ook al waren ze maar bij-personages; de duidelijke verschillen qua karakter zijn nu al goed aanwezig en ik ben echt benieuwd naar hun verhalen in de volgende boeken.

Zed.. sigh.. Zed is op het eerste gezicht zo’n bad boy personage waar ik toch wel heel snel voor val in een boek. Hoewel hij soms erg opdringerig kan zijn wat ik dan wel een iets minder leuke kant van hem vond (al vond ik dit gedrag wel te verklaren gezien zijn achtergrond en wetenschap over ‘Soulfinder zijn met iemand’. Een Soulfinder vinden is speciaal en komt niet veel voor in hun wereld, dus ik snap dat hij Skye niet wil loslaten en duidelijk wil maken hoe belangrijk hun band is.) blijft hij nog steeds erg charismatisch en heeft hij een bepaalde aantrekkingskracht, prr..

Skye.. Skye is een intrigerend personage. Ze komt realistisch over. Ze kan best in zichzelf gekeerd en ingetogen zijn alsook onzeker en tegelijkertijd heeft ze ook een pittige en sterke kant die op de juiste momenten naar boven komen. Haar eerste reacties op Zed vind ik erg leuk hihi. Heel erg botsend, maar stiekem dan wel aangetrokken voelen omdat hij zo’n HOTTIE is. Het enige wat ik dan wel ongeloofwaardig vond was haar ommekeer van ‘Ik wil niks met je te maken hebben naar; I LOVE YOU’. Daar vertel ik hieronder meer over. Van mij had het boek langer mogen zijn of nog een tweede boek er achteraan mogen komen over dit koppel, zodat ik meer kon lezen over deze personages en ze misschien nog beter uit de verf zouden zijn gekomen.

“Victor patted my hand. ‘I like you, Sky. You’re a fighter.’
‘I am, aren’t I? Hear that, Zed? No more bambi comparisons.
I’m a Rottweiler -with a temper.’

‘A very small Rottweiler,’ said Zed, still not convinced.”

emc-2014-divider

Romance|
De ontwikkeling van de romance heb ik wel wat aanmerkingen op. Zed is helemaal hoteldebotel. Hij is natuurlijk opgegroeid wetende dat hij een Savant is en hoe speciaal het is als je je soulfinder tegenkomt. En Sky is er niet mee opgegroeid en heeft er dus ook niks mee als ze te horen krijgt van hem dat ze zijn soulfinder is. Ze reageert het grootste gedeelte van de tijd zo: Hij is HOT, maar ik wil NIKS met hem te maken hebben, Echt niks met hem te maken hebben. ‘Soulfinder of niet, ik kan me er niks bij voorstellen en wil er niks van weten’ Zo reageert ze dus telkens op hem. En INEENS is het: ‘I love you, too Zed’. Owkeeeeeee dan *krabt zich even bedenkelijk aan ‘t hoofd*. Of ik heb gewoon echt wat gemist tijdens het lezen waaruit bleek dat haar gevoelens wel geleidelijk aan veranderden, maar voor mij was het echt; waar komt dat ineens vandaan haha? Dat was dus nogal erg ongeloofwaardig neergezet vond ik. Heel jammer, want het zijn wel twee personages wat een mooi koppel maken samen!

“The last thing I wanted was to fall in love
because, deep down, I remembered that love hurt.”

emc-2014-divider

Conclusie|
Als ik al die super enthousiaste ratings zie op Goodreads en hetgeen wat ik al van bookbuddies heb gehoord over deze boeken, ga ik haast denken dat er iets mis is met mij omdat ik het Maar 3 sterren geef hihi. Maar 3 sterren betekent natuurlijk niet meteen iets negatiefs, alleen dat het een boek is wat mij niet wist te overdonderen..

Los van de aangegeven opmerkingen vond ik ook een aantal dingen heel leuk namelijk aan het boek; het concept was origineel en de story-line vond ik ook heel erg leuk ondanks de soms matige uitwerking! De personages zijn interessant, zowel hoofd als bij personages. Ik ben vooral erg benieuwd geworden nu naar de broers van Zed en wil dus zeker nog een keer verder lezen in deze serie om de andere broers beter te leren kennen. Er zit leuke humor in, wat ik altijd heel erg kan waarderen en je hoeft geen moeite te doen om in het verhaal te komen, want dankzij de schrijfstijl leest het gewoon heerlijk weg en vlieg je er doorheen!

Het was voor mij al met al een leuke, entertainende read met romantische momenten(waarbij je gewoon niet teveel diepgang moet verwachten van de romance in ‘t algemeen), een interessant concept en een fijne schrijfstijl waar ik meer van wil zien.


liefs-melissa-recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge