COVER CRUSH: Mijn mooiste Paperbacks!

COVER CRUSH: Mijn mooiste Paperbacks!

Cover Crush ontstond tijdens een whats-app gesprek met een boekenvriendinnetje waarin we aan’t kwijlen waren over de cover van ‘Like a River Glorious van Rae Carson’ en toen ontpopte er gelijk een idee in mijn hoofd voor een nieuw artikel: een artikel over Boek Covers showen en daar wilde ik ook meteen wat mee doen! Ik ga deze hele post dus wijden aan covers waar ikzelf helemaal bij wegsmelt! Ook al zou je een boek niet om de cover moeten beoordelen; het oog wil nu eenmaal ook wat en voor veel lezers heeft een cover toch wel degelijk invloed als het aankomt op beslissen of je een boek wel/niet wil kopen.. Ik wordt altijd zo blij van mooie boek covers, jij ook?

Ik wil elke keer een ander ‘onderwerp’ aan bod laten komen. En vandaag ga ik nog even verder  met covers uit mijn eigen collectie. Vorige week zagen jullie de mooiste covers uit mijn hardback collectie en vandaag ga ik jullie de mooiste (in mijn ogen) paperback book covers laten zien die ik in bezit heb; enjoy! *klik op de foto om hem groter te zien, vooral aan te raden als je achter de pc zit ;)*
emc-2014-divider

4ce58487-d704-44dd-a9b0-c57962f9e21d_fotor the_witch_tears_cover_confidential-1

the Witch’s Kiss.. Deze kocht ik een tijd terug in een boekenwinkel. Ik werd meteen getrokken door deze cover. Ik houd van het mooie zwart/wit contrast maar ook de doorns die dan een hart vormen met de bloeddruppels eraan trekken gelijk mijn oog. Het ziet er mysterieus, duister en gevaarlijk uit en ik wil meteen meer weten over het verhaal binnenin! Als je naar de cover kijkt belooft het een spannend boek te worden, ik ben benieuwd! Las jij the Witch’s Kiss al?

the Witch’s Tears.. Dit is het vervolg op the Witch’s kiss en staat gepland om 2 februari 2017 in de winkels te liggen. Ik moet the Witch’s kiss nog lezen, maar ben ook geneigd om deze sequel al in de pre-order te zetten vanwege deze prachtige cover. Waar het eerste boek kleur miste, heeft het tweede boek wel meer kleur maar blijft nog steeds zo’n donker en gevaarlijke vibe uitstralen! LOVE it, prrr..
emc-2014-divideraed3aedd-84f9-486a-8928-c4ee706f50f5_fotor d6e7cac6-0aea-4b6e-90fa-eb42f81000c2_fotor

City of Bones.. In de Cover Crush post van vorige week kwamen de hardbacks van Cassandra al voorbij, waarbij ik al aangaf dat ik echt Elke editie van Clare’s boeken so far geweldig vind. Ik heb nu van de nieuwe uk paperback editions alleen City of bones pas, maar hoop de rest ook snel te kunnen kopen. Op deze paperback covers staan afbeeldingen afgebeeld met daarin tekeningen die te maken hebben met het verhaal, echt zo freaking AWESOME!! Elk boek heeft een andere kleur/afbeelding en tekeningen. Is om verliefd op te worden, ofniet dan? <3

November 9.. deze Simon & schuster edities van Colleen Hoover’s boeken heeft voor mij echt een streepje voor tov de andere editie die van november 9 naar buiten gebracht werd. Alles aan deze cover trekt me aan, het mooie lettertype en de achtergrond kleuren maar ook de afbeelding van de pot met de ketting en het hart eraan. Het maakt voor mij duidelijk dat het om een romantische read gaat en schept hoge verwachtingen. Die verwachtingen maakt dit boek ook echt waar. Dit is echt één van de mooiste boeken die ik ooit las. Ik ga hem binnenkort herlezen, want ik kreeg deze maand de Carve illustrated edition binnen.. Binnenkort zul je daar een recensie van gaan vinden.
emc-2014-divider23b5d82c-f0ce-4037-87a9-7ef9a80449cb_fotor 35c60a54-4c35-4b31-9a64-30cbcf40f80d_fotor

The raven cycle.. Raven king, boek 4, ontbreekt nog in de collectie. Ik heb ze nog niet gelezen dus ik kan niks zeggen over het eventuele matchen van de cover tov de inhoud, maar de covers zelf vind ik echt zo prachtig!! De foto doet de boeken geen recht aan eerlijk gezegd en moet je echt met eigen ogen bewonderen. Ik hoor echt enorm veel positieve dingen over deze serie, ben benieuwd wat ik er zelf van ga vinden.

Rebel of the sands.. Jaaaaa, ik was meteen verliefd op deze cover. Het blauw in combinatie met al het goud erin verwerkt is echt prachtig! Een cover waar je naar kunt blijven kijken. Het is mysterieus en laat ook al duidelijke Arabische elementen zien wat aansluit bij het verhaal. Ik vond het echt een geweldig boek en zit smachtend op het vervolg te wachten. Mijn recensie van dit boek vind je HIER.

A thousand Nights.. een retelling gebaseerd op Arabische en Aziatische mythes en folklore. Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek, las jij hem al? De cover komt jammer genoeg niet zo mooi over op de foto als in het echt. Net als Rebel in the sands bevat deze cover mooie gouden letters die echt eruit springen ten opzichte van de turquoise achtergrond. Ook deze cover bevat zo’n mysterieuze vibe en nodigt echt uit om te lezen!
emc-2014-divider0bea6b26-5439-4e7f-bed3-719a9a2b2954_fotor 49b37f03-78f5-4c71-8a72-3bf61685defa_fotor

Penryn and the end of days.. Waar moet ik beginnen?! Ik houd van Engelen boeken, geen geheim. Ik houd van mooie covers; ook geen geheim. Ik ben OBSESSED met Penryn and the end of days(lees mijn recensie van boek 1 HIERDe covers zijn echt prachtig met de afgebeelde vleugels en op elke cover worden de vleugels anders afgebeeld en als je de boeken gelezen hebt weet je dat het verhaal dus ook duidelijk verwerkt zit in de covers. De donkere achtergrond met de in het oog springende felle afbeelding die de vleugels laat zien; me LIKES A LOT. Ik kan een eeuwigheid praten over deze boeken, want ze behoren tot mijn favorieten. Het is een geniaal geschreven trilogie die ik echt koester en waar ik over zou kunnen blijven lezen. Het is duister,wreed,romantisch,spannend,grappig en life changing als het op YA engelen boeken aankomt. Zo las je een Engelen boek nog niet eerder.. Vergeet Daniël en Cam en Patch. Maak kennis met de Engelen zoals je ze in je nachtmerries tegen zou kunnen komen; wreed en allesvernietigend zoals je zou verwachten van een onsterfelijke Engel! En maak vooral kennis met Raffe en laat hem je nieuwe obsessie worden!

“My friends call me Wrath,” says Raffe.
“My enemies call me Please Have Mercy.

Trylle trilogie.. Ik ben VERLIEFD op deze covers. De kleuren zijn een genot voor je ogen. Hoewel niet alles op de covers te linken is aan het verhaal, zie ik wel een aantal elementen op de covers terugkomen die wel dingen uit het verhaal laten zien. Ik vind, ondanks dat ik normaal niet van personages op covers houd, alles echt een mooi geheel vormen. Hoewel ik vooral pas in boek 3 echt FAN werd, kan ik deze trilogie echt aanraden. Vooral omdat de vervolg trilogie, kanin chronicles, echt ontzettend gaaf is!!!! Trylle was voor mij soms erg frustrerend omdat het vaak lang duurde voordat je informatie kreeg over deze nieuwe wereld. Maar het is wel echt een originele setting en het bevat een leuke, wel bekende, story line met interessante personages en romantiek!
emc-2014-divider

053d2451-8dda-4eaf-90d3-069698e82c0e_fotor 21866a86-fc0c-4dc3-8f66-3326020996c8_fotor

Modern Faerie Tales.. the Iron trial van Holly Black en Clare was ik niet zo van onder de indruk, dus ik weet niet goed wat ik van een eigen geschreven boek van Holly kan verwachten, maar tja het gaat over Faeries en laat dat nu een zwak zijn voor deze lezer. En dan ook nog eens zulke gave covers tegenkomen.. Ik was verkocht haha. Las jij deze trilogie al? Ik hoor graag wat je ervan vond! Ook hier geld weer; de foto doet de covers geen recht aan en je zou ze eigenlijk met eigen ogen moeten kunnen zien hihi..

Wicked Lovely.. Deze serie van Melissa Marr kwam ik vorig jaar tegen via de site van Bookdepository en ik kocht boek 3 vlak erna met 50% korting in de bargain shop. Boek 1 en 2 volgden ook niet snel erna en nu moet ik boek 4 en 5 nog scoren. Dit waren boeken waarbij ik ook vrijwel alleen vanwege de cover op de KOOP knop heb geklikt hihi. Deze serie gaat ook over Faeries en het eerste boek was een enjoyable read. Niet spectaculair maar heeft me wel zeker geamuseerd 🙂 De serie schijnt alleen maar beter te worden, dus ik ben heel erg benieuwd naar de rest! Maar kijk die covers nu!!!! zijn ze niet prachtig?!
emc-2014-divider9fd37cf3-ef66-474d-808d-e5fe22cbd976_fotor 0772e31c-8d66-4cbe-ab22-2e6420fed8dc_fotor

The Fae Chronicles.. dominante FAE’s, sex, geweldige personages, humor, actie en plottwists waar je van achterover kiepert.. Deze serie bevat het allemaal. Alles wat ik geweldig vind aan een paranormal romance read, zit hierin verwerkt. Het wordt geen enkel moment saai en de auteur weet mij tot dusverre al 4 boeken lang obsessed en verslaafd te houden en me smachtend achter te laten, wachtend op boek 5. Er kwam ook al een eerste boek van een spin-off serie uit(A demon’s dark embrace) en nog een eerste boek van een serie wat zich ook in dezelfde wereld afspeelt(Playing with Monsters) wat even geniaal zijn als haar eerdere boeken. Het is zoals de covers al laten zien, duister en sexy.. Niet iedereen zal deze covers waarderen, maar voor mij zijn ze echt een streling voor het oog. Toen ik ze tegenkwam een jaar geleden zat ik echt te kwijlen achter mijn scherm en toen ik ze eindelijk in mijn handen mocht houden kon ik niet stoppen met staren en ook nu, maanden later, zit ik nog heel vaak te kijken naar deze beauties. Dit zijn ook boekjes wat ik heel vaak herlees <3

De wrekers serie.. In het Nederlands is net boek 2, Vlammenwerper, uitgekomen wat al net zo’n gave cover heeft als het eerste deel, Staalhart. De letters zijn glimmend en de cover zelf is een mooie mengeling van kleur en donker wat een gaaf contrast weergeeft. Het ziet er dreigend en duister uit en laat je denken dat het een action packed avontuur wordt. En de cover misleid je niet, want het verhaal is ook echt wat de cover belooft; action packed, duister en spannend! Staalhart (recensie vind je HIER) is zo’n supergaaf boek wat van mij dikke 5 sterren kreeg. Vlammenwerper ben ik momenteel in bezig, maar heb een beetje een dipje dus hoop snel weer verder te gaan! Brandon Sanderson weet in ieder geval hoe hij een goed boek moet schrijven zeg, allejezus <3
emc-2014-dividerbced146a-3fb2-4752-880f-f2a04fabedb1_fotor e93859f7-a5d9-44cb-8e26-0b5a8ae310d4_fotor

The Dead House.. Deze las ik nog niet, maar hij lijkt me wel ontzettend gaaf. De cover vind ik echt supergaaf. Dat vlammende hart met binnenin een boek, wat lijkt op een dagboek ofzo. Als je synopsis leest zie je ook dat een dagboek een groot onderdeel is vh verhaal. De achterkant van dit boek is net zo interessant als de voorkant, maar daar heb ik helaas geen foto van hihi. Het is een Young adult Horror boek wat vanbinnen anders opgemaakt is dan je gewend bent. Ipv alleen maar zwarte letters op papier lees je dit verhaal d.m.v. politie verslagen, dagboek verslagen enz. Dit doet me gelijk denken aan ILLUMINAE en dat boek was echt AWESOMENESS! Ik kan dus echt niet wachten om te zien hoe dit boek in elkaar steekt en hoe het horror gedeelte mij gaat bevallen! Houd mijn facebook pagina en Instagram goed in de gaten, want met dit boek gaat nog wat leuks gebeuren hihi 😉

Anna dressed in Blood.. Zo creepy als de cover zich voordoet, zo heerlijk creepy en gruwelijk is de binnenkant van dit boek ook. Het enge huis op de achtergrond en het personage, Anna, op de voorgrond in haar bebloede jurk! Mooie contrasten ook weer op deze cover en ik houd van die donkere achtergrond met die grijstinten en dan het felle rood van de jurk wat naar voren springt! Dit boek las ik pas uit en ik vond het een super read! Mijn recensie volgt snel!

the Darkest Minds.. Aan deze cover zie ik gelijk dat als het een hardback was geweest, het stiekem wel nog veel mooier zou zijn. Maar als paperback mag deze ook echt gezien worden. Deze kreeg ik ook erg lastig op de foto. Hetgeen wat ik zo bijzonder mooi vind aan deze cover  is de gloed die de cover bezit, wat je dus helaas slecht op de foto gezet krijgt. So trust me on this one when I say.. It’s reaaaallly pretty <3
emc-2014-divider361ff8ba-8856-4686-b987-cfa7d131cfb2_fotor aa6a0bd8-7720-44fc-9cfa-1c0c81b73d5f_fotor

Black Beauty.. Deze klassieker zit al sinds ik een klein meisje ben in mijn hart en geheugen gegrift. Zowel het boek als ook de film, tv serie als ook tekenfilms.. Alles wat er bestond keek en las ik. Er zijn ontzettend veel verschillende edities van Black Beauty, maar deze vond ik echt zo supergaaf, die heb ik dus echt puur vanwege de cover gekocht! Ook de penguin classic hardback vind ik awesome dus die zal ooit ook nog eens aangeschaft worden, maar deze zwart/witte versie is gewoon echt een plaatje, vind je niet?!

Half-Blood.. De cover legt voor mij totaal geen link naar het verhaal, maar het is wel echt een prachtige cover die gezien mag worden! Ik heb dus de witte editie, maar zo is er ook nog een editie met een zwarte achtergrond. Ik wil de rest van de serie alleen al aanschaffen vanwege deze covers hihi. De andere covers bevatten andere bloemen met andere kleuren en zijn ook stuk voor stuk een lust voor het oog.
emc-2014-dividerDat waren de voor mij mooiste paperbacks uit mijn eigen collectie.
Welke paperbacks zijn bij jou favoriet uit je eigen collectie?

untitled-11

3 Comments

    1. Author

      Omg jaaaa die is ook zo mooi, die hardback edition. Die hoop ik ook nog ooit te kunnen kopen <3 Deze paperback wat ik heb was niet zo duur, dus dan vind ik het niet erg om nog een duurdere versie erbij te kopen hihi.

  1. Ook hier zitten er inderdaad weer heel wat prachtige exemplaren tussen. Bij sommige covers zou je bijna vergeten dat het de inhoud is die telt. 🙂
    zwartraafje onlangs geplaatst…ValpartijenMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge