COVER CRUSH INTRODUCTE: Mijn mooiste Hardbacks!

COVER CRUSH INTRODUCTE: Mijn mooiste Hardbacks!

Ik was laatst met Willemijn van the Spine Breakers via whats-app aan’t kwijlen over de geweldige covers van Walk on Earth a Stranger en Like a River glorious van Rae Carson (waarvan ik boek 1 zelf in de collectie heb) en toen ontpopte er gelijk een idee in mijn hoofd voor een nieuw artikel: een artikel over Boek Covers showen en daar wilde ik gelijk wat mee doen! Ik ga deze hele post dus wijden aan covers waar ikzelf helemaal bij wegsmelt! Ik wordt zo vrolijk van mooie boek covers, jij ook?
hearts_3_insight_designsIn deze post kun je heerlijk weg kwijlen bij al het moois dat ik al tegenkwam en nog niet heb, maar wat ik alleen al vanwege de cover wil kopen hihi! Er zijn geloof ik wel meerdere bloggers wat hier regelmatig een artikel over schrijven; over mooie boek covers. Maar ik wilde toch ook graag mijn eigen stem laten horen over dit onderwerp. Ik kan er zo onwijs van genieten als er een mooi boek binnenkomt bv. Of als ik een mooie cover tegenkom tijdens het neuzen online en je gewoon instant verliefd wordt op dat boek alleen al vanwege de cover hihi.. Herkenbaar? In ieder geval; Zo ontstond Cover Crush: uit het niets in een app gesprek met Willemijn toen we aan’t kwijlen waren over de mooie cover van de Rae Carson boeken hihi. Ik wil elke keer een ander ‘onderwerp’ aan bod laten komen. En vandaag trap ik als eerste af met covers uit mijn eigen collectie. Ik ga jullie de mooiste (in mijn ogen) hardback book covers laten zien die ik in bezit heb, enjoy! *klik op de foto om hem groter te zien, vooral aan te raden als je achter de pc zit ;)*

emc-2014-divider

untitled-9 untitled-4
Walk on Earth a Stranger is toch wel echt één van de mooiste hardbacks in mijn bezit. De gouden letters vangen zo mooi licht en dan de mooie gekleurde achtergrond van de lucht erbij en de manier waarop het personage afgebeeld is en deel uitmaakt van het hele plaatje; gewoon prachtig.. Ik houd ervan dat het grotendeels een donkere cover is, waardoor de letters nog meer in het oog springen. Het is ook een cover die ontzettend goed past bij het verhaal. Echt een genot voor het oog, of niet dan?!

De starbound trilogie boeken van Amie Kaufman & Meagan Spooner zijn ook stuk voor stuk pareltjes van boeken, die zich ook uitstekend lenen om foto’s van te maken doordat ze elk met zulke prachtige kleuren vormgegeven zijn! Ik las het eerste boek, These broken stars, al en vond het een erg leuk boek! Elk volgend boek gaat weer over andere personages, waar ik erg nieuwsgierig naar ben geworden! Mijn recensie van het eerste boek kun je HIER terugvinden!
blog-divider1
untitled-101 4cf1a526-fb08-4ee6-978e-037173ac4e02_fotor

Ondanks dat Burning Glass mijn verwachtingen niet waar maakten qua inhoud, kan ik niets anders dan liefde hebben voor de cover! Door de extreem donkere achtergrond springt het onderwerp op de foto echt geweldig naar voren! Het springt meteen in het oog. Alleen al voor de cover wil ik het boek in de collectie houden ondanks dat het maar een magere rating kreeg van mij na het lezen. Mijn recensie vind je HIER. Uiteindelijk zal ik wel afscheid gaan doen van dit boek, want ik begin plaats gebrek te krijgen in de kasten dus boeken wat ik niet zo leuk vond zullen dan moeten gaan schuiven 😉

Dan komen we aan bij één van mijn favoriete trilogieën, the Remnant Chronicles van Mary E. Pearson. Tijdens de ontmoeting met Mary hebben we het nog uitgebreid gehad over de genialiteit achter het cover ontwerp van elk boek. Hoe elke cover het verhaal heel mooi afbeeldt en tegelijkertijd ook mysterieus blijft en ook over hoe het de veranderingen van het hoofdpersonage laat zien en de manier waarop dit heel subtiel in beeld is gebracht. De prachtige vormgeving van de titel vind ik geweldig en ook het gebruik van kleuren contrast (op de foto is het iets extremer dan in het echt, omdat ik wat met het contrast heb gespeeld in de nabewerking van de foto). Ook de ruggen van de boeken zijn echt PRACHTIG, met die mooie vormgeving zoals ook op de cover te zien is bij de titel. En de feels die je krijgt bij de covers van deze boeken, maken je verwachtingen ook echt waar. De inhoud is mysterieus, soms duister met veel spanning en actie en een vleug romantiek. Daarnaast is het eerste boek één grote MINDF*CK zoals ik nog niet eerder meemaakte hihi.. De recensie van boek 1 vind je HIER.
blog-divider1

8a407479-9dd3-4928-b4e1-ecbd7b163b5c_fotor cb6efdc0-3e08-4a57-a636-a0799432f0bd_fotor

Passenger.. Toen ik de cover zag vorig jaar was ik meteen verkocht! Ik las nog niks van deze auteur maar was wel heel erg nieuwsgierig omdat heel veel mensen lyrisch zijn over the Darkest Mind trilogie. Dus bestelde ik passenger in de pre-order en ik heb me toch een potje staan kwijlen en knuffelen toen hij binnenkwam. Want naast die GEWELDIGE cover zat er ook nog eens een naked hardback onder die je de adem beneemt. Het prachtige babyblauw met de zilveren titel op de rug en de boom op de voorkant. Echt, een groot applaus voor de ontwerper van deze coveromslag en de omslag voor de naked hardback. Met recht ook één van de mooiste boeken in mijn bezit!

Dan komen we bij de Snow like Ice trilogie van Sara Raasch. Echt, ik voel me zo intens gelukkig dat ik zulke prachtige boeken in bezit heb maar hierdoor ben ik bang dat ik in herhaling ga vallen. Want, kijk nu naar die covers.. Daar kun je toch niet anders dan verliefd op worden?! En ook in het geval van deze boeken geld dat er zoveel meer onder het oppervlak zit, net als bij Passenger, want onder de sleeve zit ook een prachtige naked hardback verstopt die het kwijlen waard is! De covers zijn in dit geval gebaseerd op de setting in de boeken en sluiten tegelijkertijd ook aan bij het verhaal van elk boek. Echt onwijs knap samengesteld allemaal en mijn grootste complimenten aan de ontwerper! Van het eerste boek is HIER een recensie te vinden. Boek 2 en 3 hoop ik snel uit te lezen!
blog-divider1

c0beef03-fede-4429-8538-4ad68336d215_fotor f4e7c663-9144-4c34-824f-58cb73de0755_fotor
Van Cassandra Clare‘s boeken vind ik eigenlijk ELKE editie tot nu toe die uitgekomen is wel super mooi. Ik heb zelf alle boeken in de eerste Amerikaanse edities hardbacks, maar ik wil ook graag de nieuwe Amerikaanse paperback edities erbij, waarop mooie afbeeldingen van de personages op de ruggen staan afgebeeld. Maar ook de nieuwe UK paperback edities vind ik onwijs mooi. Daarbij staat op elk boek een afbeelding met gedetailleerde tekeningen erin wat te maken hebben met het verhaal in dat desbetreffende deel uit de TMI serie. Zoals op de foto te zien is heb ik daar City of Bones al van in die editie. Maar met zoveel verschillende edities en zulke lange series zal het nog even duren eer ik ze allemaal compleet heb hihi, maar ooooit heb ik ze allemaal <3 Maar de eerste Amerikaanse edities blijven toch mijn favoriet en speciaal.. Die prachtige glans verwerkt in de covers, prrrr… Welke edities vind jij het mooist van de TMI/TID boeken?
blog-divider1dcb78110-478f-4f33-99c2-8bfbb2c37282_fotorSarah’s boeken, met name de Throne of Glass serie, zijn ook echt één van de mooiste covers in mijn bezit (Volgens mij heb ik dit al 6x gezegd ofzo hahahaha) En dan met name de Amerikaanse hardbacks. Ik vind de UK covers ook heel mooi met de witte achtergrond(dat zijn dus de paperbacks, die je in de volgende post zal zien), maar de Amerikaanse hardbacks spreken me toch net wat meer aan. Zo heb je de veranderende achtergrond kleur wat veel beter opvalt maar ook het feit dat deze boeken zo lekker donker/duister zijn spreekt me meer aan. Het Celaena personage vind ik heel erg mooi getekend en ook het feit dat ze getekend is i.p.v. een real life model gebruiken, vind ik echt een enorm pluspunt! De verschillende poses die elk boek heeft sluiten ook weer enorm goed aan bij de veranderingen die het personage doormaakt in elk boek. Er is zo goed nagedacht over de cover ontwerpen, LOVE it <3 Ik kan uren blijven doorpraten over deze prachtige covers. O, vertelde ik ook al over hoe GAAF de ruggen uit zien?! Met bovenaan nog een afbeelding van celaena, me LIKES! *Melissa, over en uit.*
blog-divider1

2f2c51ef-554a-4059-b8a9-b57ff07443b3_fotor 76da3a28-74ff-44f4-b88a-c82f59955da6_fotor

Firstlife.. Dit was ook weer zo’n geval van ‘Ik hoef het verhaal niet te weten, ik KOOP HEM want KIJK DIE COVER!!!!!’ Naast de cover vond ik de inhoud ook erg gaaf en origineel bedacht! Ik kijk erg uit naar het vervolg. Een recensie van dit boek vind je HIER. Het cover ontwerp sluit ook bij dit boek erg mooi aan bij het verhaal. Het is een cover waar ik echt naar kan blijven kijken. Geen verdere uitleg nodig toch? 😉

Magonia.. Deze kocht ik een keer in een opwelling nadat ik hem bij meerdere booktubers voorbij zag komen. De cover trok me gelijk en het verhaal ook! Er zit een prachtige glans over de cover heen verwerkt dat als je het boek beweegt en het licht er van verschillende kanten overheen valt, je ziet dat de afbeelding van de veer bv. echt ontzettend mooi oplicht en echt van de cover af spat. Ook de achtergrond is interessant. Lekker duister en mysterieus, me LIKES! Ik heb het boek nog niet gelezen, jij wel? Wat vond je ervan?
blog-divider11c6a921b-2158-44a7-90bd-2c1c7c14189b_fotor 0885bcab-a0f3-4f3b-80c1-02d8b6bb1a2e_fotor
Daughter of Smoke and Bone
.. Het zijn niet Dé mooiste covers in mijn bezit maar ik vind ze wel echt het showen waard(ik grijp elk excuus aan om deze boeken aandacht te geven hihi). Deze ‘EYE CATCHING’ (see what I did there? *wink*) covers zien er zo intrigerend uit. Voor mij sluiten deze covers wel niet heel goed aan bij de inhoud, maar het blijven wel prachtige covers, nietwaar? Tja en wat de inhoud betreft.. Ik kan hier echt 100en A4tjes over vol pennen, maar de conclusie is; het zijn echt één van de beste boeken die ik ooit las. Zo origineel en levendig geschreven en de schrijfstijl is ook echt uniek en ‘unlike anything’ dat ik al eerder las. Deze boeken hebben mij zo hard geraakt en ik kan echt niet onder woorden brengen hoe GAAF deze trilogie is. Laini Taylor is gewoon GENIAAL! Needless to say dat ik dus ALLES van deze auteur wil lezen! Zo komt er ook in 2017 een nieuw boek uit van haar ‘strange the dreamer’ die al op mijn wishlist staat!! Vond je boek 1 al goed? Houd je maar vast, want boek 2 en 3 zijn nog ZOVEEL BETER?! Ken je ze nog niet? Ga research doen, koop ze en lees ze ASAP! Dit zijn boeken waarvan je achteraf denkt; HAD IK ZE MAAR EERDER GEVONDEN! Life changing..

Sin eater’s Daughter.. Ook dit zijn weer van die covers waar je naar blijft kijken. Het zijn covers wat je meteen aan’t denken zetten en wat je ontzettend nieuwsgierig maken naar het verhaal. Een meisje wat ‘gevangen’ zit in een fles? Ik wil meer weten! En dan die prachtige kleuren allemaal, het is echt een lust voor het oog! De samenvatting klinkt echt heel erg goed en van wat ik er tot nu toe van hoorde, moeten de boeken echt geweldig zijn! Ik kreeg deze 2 prachtige hardcovers voor mijn verjaardag, waar ik Kwante echt zo dankbaar voor ben. Las jij ze al? Wat vond je ervan?
blog-divider1

d4f54702-2420-41e1-b113-f5c3818e28fe_fotorA shadow bright and burning.. Jaaaa, dit is toch ook echt een Plaatje van een cover zeg met die brandende roos op de voorkant. Ook hier heeft de inhoud van het boek een duidelijke aanwezigheid op de cover. Misschien niet zichtbaar voor mensen die het boek nog niet gelezen hebben, maar als je het wel al las weet je meteen wat het allemaal laat zien. Duidelijk is, zowel aan de cover als de titel, dat het gaat om vuur.. Meer ga ik ook niet verklappen, daar moet je zelf maar achter komen als je het leest 😉 Ik vond het een erg leuk boek om te lezen! Mijn recensie zal binnenkort verschijnen.

Riders.. Al van jongs af aan heb ik een zwak voor paarden. Die liefde is er noooooit uitgegaan en ik vind het ook altijd heerlijk om boeken te lezen over deze dieren of ook al als ze een kleine bij rol hebben in een verhaal. Als ik films kijk op tv en er komen paarden in beeld, is dat ook het eerste waar ik naar kijk. OUTLANDER; Jamie Frasier? Nee, Melissa zag als eerste die prachtige FRIES waar hij op reed hihi. Of de prachtige zwarte hengst waar Antonio Banderas op reed in de Zorro films <3 Kwijllll..  Oké enough said. Ik vind dit vurige paard echt zo ontzettend gaaf!!!! Het verhaal zelf spreekt me ook enorm aan. Iemand die dit boek al las en wat vond je ervan?

Star touched Queen.. Ook weer zo’n heerlijk duistere en mysterieuze cover die me gelijk trekt! Ondanks de vele donkere stukken in de cover zitten er ook felle kleuren in verwerkt, wat gelijk je aandacht trekt. Ik houd van het spelen met donker/felle kleuren/licht in covers, jij ook? Ook dit is weer zo’n cover waarbij het lichtinval grote invloed heeft op HOE je de cover ziet. Het maakt je ook gelijk nieuwsgierig naar het verhaal zelf en ik ben erg benieuwd in hoeverre het verhaal echt afgebeeld wordt in het cover ontwerp dus ik moet hem maar heel snel gaan lezen om er achter te komen!
blog-divider1Ik ga voor nu even stoppen met deze post. Ik kan eerlijk waar zo ongeveer alle hardcovers op de foto zetten die ik in mijn kasten heb staan. Op de één of andere manier hebben hardcovers toch vaker een mooiere cover dan de paperbacks naar mijn idee. In de volgende COVER CRUSH post ga ik jullie mijn mooiste paperback covers laten zien en dat stapeltje is al beduidend kleiner als die wat ik nu voor deze hardback post had gemaakt hihi. Maar toch zitten er ook zeker weten prachtige covers tussen mijn paperbacks! Benieuwd? Houd de blog goed in de gaten..

Wat vond jij van deze eerste COVER CRUSH post? Zie je hem graag terugkeren als een vast artikel? Ik heb in ieder geval enorm veel research gedaan naar covers online en er staat echt al heel veel klaar om aan jullie geshowd te worden! Covers met CROWNS, APPLES, HEARTS, DOORS, WEAPONS.. en nog veel meer. Feedback is dus graag gewenst 🙂 Tot de volgende keer?!
untitled-11

 

 

 

 

 

 

 

 

9 Comments

  1. Author

   Ja klopt, de Engelse covers zijn toch in de meeste gevallen (niet altijd, kijk maar naar ‘het rampzalige verhaal van jou en mij’) een heel stuk mooier. En dan heb je nog Duitse covers, die zijn vaak nog een stuk mooier dan de Engelse haha.. Ik ga je smurfje wel opsteuken over een paar jaar dat ze je Engels moet gaan aansmeren hihi

 1. Ik vind de hardcovers ook altijd zo mooi. Maar helaas beperkt het budget bij mij zich tot paperbacks. Gelukkig zijn die vaak ook heel mooi.
  Emmy onlangs geplaatst…Verdermeer – Tahereh MafiMy Profile

  1. Author

   Jaa klopt, ik maak ook vaker nog de keus om toch paperback te nemen zodat ik meer kan kopen haha. Soms heb je geluk dat de hardbacks wel heel leuk geprijsd zijn 😀 Daar is bookdepo dan weer heel fijn voor, voor het kopen van hardbacks. Dat scheelt echt euro’s. En ik pre-order regelmatig, dan is het boek vaak ook nog euro’s goedkoper dan later als de release is geweest. En er zijn inderdaad ook genoeg mooie paperbacks <3 Die post komt volgende week online, daar zitten er inderdaad ook nog wel genoeg mooie tussen 🙂

 2. Zo’n mooie prachtexemplaren. Ik zou het echt moeilijk vinden om er één favoriet uit te kiezen. Covers zijn echt een leuk onderwerp om mee aan de slag te gaan hé. Een tijdje terug ben ik ze beginnen verzamelen en het oorspronkelijke plan was om wekelijks een post aan covers te wijden rond een specifiek thema. Na enkele weken heb ik dat veranderd in een maandelijkse post vermits er gewoon héél wat zoekwerk bij komt kijken en ik ze vervolgens dan ook nog eens allemaal in collage’s wil verwerken. Momenteel staat er weer eentje klaar op de planning dus ik kan alvast het volgende lijstje beginnen afwerken. 🙂
  zwartraafje onlangs geplaatst…Blogger Vriendenboek #69My Profile


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge