Tag Time Tuesday: #NietGelezen Book Tag

Tag Time Tuesday: #NietGelezen Book Tag

nietgelezen-book-tagDeze Tag post gaat over mijn TBR: To Be Read. Boeken die ik dus nog niet heb gelezen. Ik werd door Kwante in Wonderland hiervoor ge-tagged waarvoor mijn dank want ik denk dat deze TAG post wel echt heel leuk is voor mij om in te vullen hihi. Ik Quote Kwante even hier uit haar eigen #NietGelezen Book tag post: “Deze week geef ik de tag door aan iemand wiens tbr echt enorme grootte aanneemt door haar shopaholic gedrag”. En hoe graag ik bv. mijn vriendinnetje Wenda altijd gek maak over haar shopaholic gedrag, kan ik niet ontkennen dat ik me er zelf ook schuldig aan maak als het dan bv. om boeken gaat. Ik heb een hekel aan shoppen, tenzij ik boeken mag kopen. Dan wordt ik echt helemaal enthousiast en koop ik het liefst ook ALLES haha. Hoeveel ongelezen boeken heb ik? Zou ik een book buying ban overwegen? En nog veel meer leuke vragen gaan hier beantwoord worden. Benieuwd naar mijn TBR vragen en antwoorden? Lees snel verder 😉
14546260933961Als ik kijk naar de fysieke boeken die in mijn kasten staan in de woonkamer; Dan staan er momenteel nog *kuch kuch* 229 ongelezen boeken te wachten op mij *zet een onschuldig gezichtje op* In my defense.. Mehh eigenlijk heb ik geen excuus hahaha. Ik koop gewoon ontzettend veel en ook al heb ik een hoog leestempo; er komen gewoon steeds meer boeken bij en dat krijg ik niet bijgehouden met lezen hihi. Daarnaast herlees ik ook heeeel veel dus dan blijven nieuwe boekjes soms wat langer liggen.
Verder heb ik ook nog een To-Read list op Goodreads waarbij ik boeken aantik die ik ook nog heel graag wil lezen, maar nog niet gekocht heb of compleet heb. De teller van die lijst staat momenteel op; 1513…. Tja, wat kan ik zeggen? Ik ben volledig verslaafd aan boeken kopen/lezen/herlezen hihi. Mijn lijstjes groeien bijna dagelijks, of ik het dan nu over wishlists heb of de To Read lists. Er is gewoon zoveel geschreven wat me zo gaaf lijkt en nog zoveel series waar ik van houd, waar nog nieuwe boeken van moeten komen..  #SorryNOTsorry 
14546260933962

Ik heb in totaal 473 boeken in de kasten staan waarvan ik er dus nog 229 niet gelezen heb. Dat houdt dan automatisch in dat ik er 244 wel al gelezen heb hihi. In totaal las ik er al veel meer, maar ik heb niet alles meer in boekvorm in huis. Zo las ik volgens Goodreads tot nu toe 291 boeken, maar ook daar is dus nog niet alles bijgewerkt van wat ik eigenlijk al jarenlang lees. Ik houd pas sinds begin 2015 actief bij op Goodreads wat ik gelezen heb en ik heb niet alles van ‘vroeger’ meer ingevuld, dus er mist wel een hoop in de telling. Naast Goodreads houd ik ook op de blog een lijst bij van gelezen boeken, deze vind je HIER.
14546260933963

4554_zps1ebdf110Als ik terugkijk naar eind maart, toen mijn eerste bookhaul post online kwam op de blog, en elke maand die daarop volgde t’m de laatste bookhaul (die van september) moet ik zeggen dat ik meer koop dan dat ik in 1 maand lees gemiddeld gezien. Gemiddeld kocht ik van maart t/m eind september 25 boeken per maand(en dan heb ik echt alleen fysieke boeken meegeteld, dus de e-books niet) en las ik er gemiddeld 12 per maand. Dus het is duidelijk dat ik hier niet omheen kan; ik koop meer dan dat ik lees hihi. Ik moet dan wel even vermelden dat ik iemand ben wat heel veel HER-leest en dit wordt niet meegeteld bij mijn Goodreads challenge dus de verhoudingen zijn eigenlijk iets beter als wat hierboven staat.
14546260933964

192862c319629bc01ee74a1f076a1384Net als vele andere lezers heb ik ook boeken hier staan waarvan ik denk dat ik ze misschien niet meer ga lezen of in ieder geval niet in de nabije toekomst. Eén keer in de zoveel maanden zoek ik echt selectief uit; boeken wat ik Echt zeker weten niet meer ga lezen en die geef ik weg. Maar ik heb dus ook een heleboel boeken die maar telkens naar onder geschoven worden op de tbr stapel omdat er zoveel nieuwe gave boeken bijkomen die ik net wat liever wil lezen hihi. Herkenbaar? Vast wel 😉
14546260933965

Oeh nou dat is dus een hele lastige voor mij. Het is ondertussen bij mij zelfs zo erg uit de hand gelopen met mijn TBR dat ik een ASAP TBR stapel aangemaakt heb; boeken die ik echt ZO SNEL MOGELIJK wil lezen en het liefst dus allemaal tegelijk lees omdat ik gewoon niet weet welke ik moet kiezen. Deze maand heb ik mijn TBR aangepast aan Halloween/Scary reads en liggen de volgende boeken op de TBR stapel:
875b3cf9-bff4-44d3-bbfd-69f710432901_fotorVanaf volgende maand ga ik weer verder met mijn gewone ASAP TBR en dan heb ik o.a. deze boeken nog klaar liggen die ik zo snel mogelijk wil lezen. Verder heb ik ook nog de Mistborn boeken van Brandon Sanderson op mijn ASAP TBR lijst staan en Queen of the Tearling van Erika Johansen. Ook kocht ik in London een aantal gave boeken die ik ook heel snel wil lezen zoals Witch Hunter van Virginia Boecker en a Darker shade of Magic van Victoria Schwab.
8f2bb257-f879-467d-94e1-3a7778fcfa2a_fotorOok liggen er nog een hoop boeken klaar om te HERlezen en dan het liefst ook nog voor het eind van dit jaar.. Echt hoor, ik maak het mezelf ook ZO MOEILIJK.. WAAROM?!
8030d70e-960d-492f-8f21-bb6946f411bc_fotor 14546260933966

Nee, nee en nog eens nee haha. Waarom?! Ik vind het heerlijk om genoeg keus te hebben als ik aan iets nieuws ga beginnen en ik moet er niet aan denken dat ik door zo’n stomme ban geen vervolg boeken zou kunnen kopen zoals Gemina wat deze maand uitkomt, of een nieuw Sarah J Maas boek of of.. You get the picture right? Dat zou ik mezelf gewoon echt NIET aan kunnen doen. Wel beloof ik mijn man elke maand rustig aan te doen of soms een maand niks te kopen.. Maar eerlijk gezegd is me dat dus nog geen enkele keer gelukt, OOPS! Ik lieg of overdrijf echt niet als ik zeg dat ik een verslaving heb van boeken kopen hahaha.. Hier schreef ik onlangs ook nog een CONFESSIONS artikel over:
=> CONFESSIONS: Ik ben VERSLAAFD aan boeken kopen!

Maar conclusie; een book buying ban is echt geen optie voor mij. Ik zou daar echt serieus dood ongelukkig van worden! Ik zie er zelf totaal het nut niet van in. Je zou dan ook gewoon kunnen zeggen; ik doe gewoon RUSTIG aan en koop alleen als er iets uitkomt wat ik ECHT, ECHT, ECHTTTT wil. Waarom jezelf meteen zo’n complete BAN opleggen :O.. Ik zou daar dus echt doodongelukkig van worden en dat overdrijf ik niet haha. Mensen die het wel doen en kunnen; prima! Maar het is niet mijn ‘ding’ hihi.

1454626093396

7

Oehhh ook dit is alweer zo’n lastige.. Ik heb al een tijdje een vast item op de Woensdag: WISHLIST WEDNESDAY. Hierin deel ik telkens 3 boeken(series) met mijn lezers/volgers die op mijn wishlists staan bij o.a. The Bookdepository en Bol.com .. Dus eigenlijk kan ik je beter verwijzen naar mijn WISHLIST WEDNESDAY pagina waar je alle artikelen terug kunt vinden. Elk boek(serie) wat je daar terug kunt vinden, zijn boeken die ik ontzettend graag aan mijn TBR wil toevoegen. Maar als ik dan echt een lijstje moet maken, dan zou ik op DIT moment kiezen voor: *klik op het plaatje om de synopsis te lezen*
   
1454626093396

8

Ik vond deze Tag echt enorm leuk om in te vullen en hoop dat diegenen wat ik ga Taggen er net zoveel plezier aan hebben. Ik ben erg benieuwd naar de antwoorden van:
– Annabel van Het Leven van een Boekenworm
– Liesbet van Zwartraafje
– Rowan van My Pink Fairytale
– Isabelle van Belle’s Book Adventures

Veel plezier met invullen dames!
liefs-melissa-ttt

10 Comments

 1. er gonst maar 1 vraag door mijn hoofd op dit moment: Hoe groot is jou woonkamer in hemelsnaam !! 😮
  die aantallen zijn immens !! jeminee…

  1. Author

   haha nou ik heb 3 ‘grote’ billy kasten en 1 smalle en daar passen mijn boekjes prima in en ik heb nog ruimte voor meer boekjes 😉

   In MIJN BOEKENKAST in het menu onder OVER MIJ, kun je foto’s vinden van mijn kasten. Ik heb een ‘hoekje’ gemaakt aan het raam in de woonkamer waar ik aan 1 kant 1 billy kast heb staan tegen een kort stukje muur wat aan de gang vast zit en dan heb ik onder ‘t raam een leesbankje staan en aan de andere kant (de lange muur van de woonkamer) staat nog een grote billy/smalle billy/grote billy.

 2. Jemig.. het lijkt wel een kleine bibliotheek.. en alles ook geordend!
  Wauw.. heeft je nooit iemand gevraagd om eens te mogen snuffelen door die boeken ???
  Je hebt mij wel een beetje nieuwsgierig gemaakt naar het “Paranormal Romance” genre..
  dat ken ik helemaal niet, maar klinkt wel heeeeel boeiend !
  Geef eens een goede titel, dan kan ik mij misschien eens een boek cadeau doen 🙂

  1. Author

   hihi dankje! Momenteel ziet het er iets minder geordend uit omdat ik op sommige planken in de problemen kom met ruimte haha. Ik zet graag mooie covers naar voren, want het oog wil ook wat. Maar merk dat ik dat steeds minder kan doen, oops. Veel van mijn boekenvriendinnetjes wonen jammer genoeg verspreid door het land, dus er is niet vaak iemand hier die gek is op lezen. Als er wel iemand is, wordt er zeker gesnuffeld ja. Andersom vind ik het ook heerlijk om bij anderen te snuffelen in de boekenkast hihi.

   Paranormal romance is echt GEWELDIG! Een heerlijke combinatie van een mysterieuze story-line, volwassen schrijfstijl met sexy stukjes hihi en geweldige paranormale elementen zoals Engelen, Vampiers, FAE’s enz. Welke ik je zou aanraden: the Guild Hunter serie van Nalini Singh waarvan Angel’s blood het eerste deel is. Lords of the underworld serie van Gena Showalter is ook erg leuk!

   1. Dank je wel ! ik ga ze gelijk noteren en eens neuzen in de boekenwinkel vanmiddag ! 🙂
    (krijg gelijk zin om te gaan lezen hahahahah)


 3. Dankjewel voor de tag Melissa. Sorry trouwens dat ik pas nu reageer maar ik heb weer een lichte Blogfeed-achterstand opgelopen. Dit lijkt me echt een tag voor mij – al ligt mijn ongelezen aantal boeken iets lager als dat van jou. Nu ja, vermits er vandaag een bestelling van Amazon binnenkwam is het totaal aantal weer een beetje gestegen. 🙂
  zwartraafje onlangs geplaatst…Blogger Vriendenboek #69My Profile
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge