RECENSIE: The Problem with Forever van Jennifer L. Armentrout

the Problem with Forever Book Cover the Problem with Forever
Jennifer L. Armentrout
Young Adult, Contemporary, Romance
Mira INK
1 juni 2016
paperback
474

For some people, silence is a weapon. For Mallory “Mouse” Dodge, it’s a shield. Growing up, she learned that the best way to survive was to say nothing. And even though it’s been four years since her nightmare ended, she’s beginning to worry that the fear that holds her back will last a lifetime.

Now, after years of homeschooling with loving adoptive parents, Mallory must face a new milestone—spending her senior year at public high school. But of all the terrifying and exhilarating scenarios she’s imagined, there’s one she never dreamed of—that she’d run into Rider Stark, the friend and protector she hasn’t seen since childhood, on her very first day.

It doesn’t take long for Mallory to realize that the connection she shared with Rider never really faded. Yet the deeper their bond grows, the more it becomes apparent that she’s not the only one grappling with the lingering scars from the past. And as she watches Rider’s life spiral out of control, Mallory faces a choice between staying silent and speaking out—for the people she loves, the life she wants, and the truths that need to be heard.

The Problem with Forever.. Ik vind het heel erg om te zeggen, maar het lijkt wel alsof ik met elk nieuw Armentrout boek steeds meer het gevoel krijg van ‘meh’. Boeken zoals de LUX serie blijf ik gewoon echt geweldig vinden, 5+ sterren waard geweldig en behoort tot mijn favorieten. Maar de laatste keren had ik toch telkens geen echt bevredigend gevoel met het lezen van Armentrout’s boeken, wat mijn hart breekt. The problem with forever lag al sinds de release(mei/juni) op de kast en ik denk dat ik diep vanbinnen al bang was om teleurgesteld te worden of er misschien gewoon teveel van verwachtte omdat iedereen om me heen er zo enthousiast over is. Uiteindelijk ben ik begonnen met lezen en ik las het boek wel binnen een dag uit. Ondanks dat ik opmerkingen had aan het boek heb ik ook zeker weten positieve ervaringen over gehouden aan het lezen ervan. Hieronder lees je meer over mijn tegenstrijdige gevoelens rondom dit boek..19744330

We volgen het verhaal vanuit Mallory’s (a.k.a Mouse; Rider’s nickname voor haar) POV, die opgegroeid is in een pleeggezin samen met Rider, waarna ze jaren later d.m.v. een ongeluk uit elkaar getrokken worden. Nu vier jaar na het ongeluk en hun scheiding neemt Mallory de stap om haar laatste jaar high school niet via thuis studie te gaan doorbrengen zoals ze de afgelopen jaren gedaan heeft, maar om echt deel te nemen als leerling op een school. Door traumatische gebeurtenissen uit haar tijd met Rider in het pleeggezin met een agressieve pleegvader, praat Mallory bijna niet (alleen met de mensen die het kortst bij haar staan) dus dit gaat een hele opgave voor haar worden, contact maken met anderen. Actief deelnemen in de buitenwereld is iets wat Mallory nooit gedaan heeft.. En alsof dat nog niet zwaar genoeg is, loopt ze na ‘hem’ 4 jaar niet gezien te hebben tegen het lijf op haar nieuwe school. Beiden dachten ze elkaar nooit meer terug te vinden en door een simpele speling van het lot zitten ze opeens bij elkaar op dezelfde school.. Beiden vechten nog steeds tegen hun eigen demonen en ondanks dat hun band steeds dieper groeit, dieper als dat hij vroeger al was, worden ze tegelijkertijd op een patstelling gezet. Hun verleden en trauma’s waren zoveel mogelijk weggestopt, maar ze worden beide gedwongen dit weer onder ogen te komen en te beslissen of ze zichzelf eraan onderdoor laten gaan of dat ze gaan vechten voor een beter leven waarin ze niet achtervolgd worden door hun verleden..


19744330

Het was een hele leuke read, raakte me met momenten wel degelijk maar in het grote geheel waren die momenten toch wat te weinig aanwezig voor mij. Gezien de achtergrond van de personages en de struggles die bij beide nu jaren later nog aanwezig zijn verwachtte ik toch een emotioneel diepgaander verhaal. Het voelt voor mij nog erg oppervlakkig aan en meer als een high school experience boekje (oké de personages zitten nog op high school dus is het logisch dat je high school momenten mee beleeft. Maar het boek begint met problematiek en trauma dus je verwacht daar dan ook dieper op in te gaan). Ik snap dat niemand in het verleden wil blijven hangen en er gericht moet worden op de toekomst, maar het verleden is wel hetgeen wat je als persoon maakt en als je zo’n verleden hebt als deze personages(wat ook nog centraal blijven in het verhaal).. en dan nog steeds zoveel struggles hebt met je leven zoveel jaren later, had ik wel verwacht dat daar in de huidige tijd dus (waarin het boek geschreven wordt) diepgaander op in gegaan zou worden. Het voelde aan alsof de auteur niet verder durfde te graven, misschien niet genoeg achtergrondinformatie bezit over onderwerpen als dit? Bij een boek als Daan & Nadia van Esther Walraven is bv. zo duidelijk voelbaar dat de auteur echt onderzoek gedaan heeft naar ‘het omgaan van/met’ van hetgeen waar de personages mee geconfronteerd worden en dat was voor mij aan dat boek echt een Huge pluspunt. En ik had dat bij dit boek toch ook meer verwacht moet ik eerlijk bekennen.. De focus werd toch nog vaak gelegd op ‘high school drama’. Of dit nu bewust gedaan is of niet door de auteur, dat viel voor mij toch wel een beetje tegen. Ik kon me hierdoor niet 100% inleven. Sure, ik had zeker genoeg momenten met een hoop Feels maar dat was dan meer gebaseerd op het romantische aspect, niet op de problematiek van de personages wat voor mijn gevoel dus meer aandacht verdiende.
De ontwikkeling van de personages, het proberen ‘te overwinnen van’ hun verleden, dat is denk ik hetgeen wat ik echt mis, wat voor mij gewoon meer uitgebreid beschreven had mogen worden. Het boek is natuurlijk wel als een YA boek naar buiten gebracht, dus als ik dat in beschouwing neem kan ik deze, voor mij, oppervlakkigheid nog wel door de ogen zien. Bij een YA boek ga je misschien niet te diep in op een verhaal met een problematiek als dit; misbruik van kinderen, drugs en meer.. wat ik snap. Maar als ik gewoon kijk naar mijn leeservaring en verwachtingen voor dit boek, was het gewoon niet helemaal wat ik verwachtte vooraf.
685795

19744330

Ik heb bewust al een tijdje geen Armentrout boek meer gelezen, omdat ik sowieso niet uitgekeken wil raken op een auteur die ik vanaf het begin af aan zo geweldig vond! Maar voor mij ligt haar sterke schrijven in fantasy/paranormal en minder in YA/NA contemporary kom ik nu weer tot de conclusie na het lezen van dit boek. Sure, ik vond de NA boekjes bv. echt heel leuk en vermakelijk om te lezen maar diepgaande problemen en achtergronden ontwikkeld Armentrout voor mijn smaak niet goed genoeg. Als ik kijk naar LUX; ya paranormal/fantasy.. Da’s gewoon een WAANZINNIG GAVE serie, een van mijn favorieten! Maar ik heb gewoon het gevoel dat ze hier niet uit heeft gehaald wat ze in zicht heeft wat betreft haar schrijfniveau. Ik heb een beetje het idee dat ze na het schrijven van zoveel boeken niet veel nieuws meer kan brengen wat origineel en uniek blijft.. #Don’tShootMe!! Anyway, dat zijn dus mijn gevoelens rondom dit boek nu, wat me echt pijnigt om te moeten toegeven. Zeker omdat ik iedereen om me heen zo enthousiast erover hoor praten. Maar ja , ik weet het niet. Ik werd gewoon niet omver geblazen met dit boek jammer genoeg.
19744330

Conclusie: Het was voor mij terugkijkend op het geheel een snelle, leuke read. Een boekje waar je van kunt genieten als je er niet teveel van verwacht. Het bevat drama en romantiek en als je daarvan houdt zit je met dit boek goed. Een boek wat ik leuk vond om een keer gelezen te hebben, maar wat ik niet snel nog een keer zal herlezen. Binnen het contemporary genre is dit een boek wat het bij veel lezers denk ik wel heel goed zal doen. Er zaten ook enorm veel mooie momenten in waarvan ik heb genoten maar ik verwachtte er denk ik gewoon te veel van en daarom kreeg het boek van mij ‘maar’ 3 sterren. Een leuke read waarbij je gewoon jezelf moet laten gaan en moet laten meevoeren met het verhaal zonder er teveel van te verwachten en dan is het een boek waar je zeker van kunt genieten en je een leuke leeservaring bezorgd. Als ik buiten beschouwing laat dat het een Armentrout boek is, vind ik het een heel leuk boek. Maar voor een Armentrout boek had ik gewoon meer verwacht. Neemt niet weg dat ik het boek niet alsnog aan raad, want ik weet zeker dat het bij fans van contemporary en romance boeken in de smaak gaat vallen. Het bevat romantiek, drama en is erg emotioneel geschreven, speelt zich af in een high-school sfeertje.. Dus als je dat leuk vind, dan ga je dit boek ook zeker wel een leuk boek vinden!

~~Las jij het boek al dan hoor ik graag wat jij ervan vond?~~

Liefs Melissa
Be your own kind of Beautiful

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge