(BOOK) STRUGGLE SUNDAY: Het wachten op een release date..

3d7e2bf310b9a03b958b0c213e97e63aN.a.v. een discussie post die Wendy zelf al eerder schreef, kwamen we op het idee (omdat we het gewoon ook ontzettend leuk vinden om samen te werken, zoals te zien is aan onze Story Sound Saturday posts) om ook op zondag een vast artikel te gaan schrijven samen. En hoe meer ideeën er naar boven kwamen wat betreft de uitwerking, hoe enthousiaster we werden. We willen er een interactieve post van maken, waarin we hopen dat jullie lezers gezellig met ons mee gaan ‘praten’ over de onderwerpen die we elke week aankaarten. Zowel boek als niet boek gerelateerde onderwerpen zullen dit zijn. We zetten een stelling neer, schrijven onze eigen mening erover op en vragen om jullie mening in de reacties, waarop we gezellig verder kunnen kletsen met z’n allen. Je gaat zelf ook wel meer nadenken over bepaalde onderwerpen zodat je ook weer tot nieuwe ontdekkingen en inzichten komt. Daarnaast leek ons het interactieve gedeelte gewoon ook echt fun. Op deze manier contact te leggen met andere lezers en lekker praten over boeken en meer.. We zijn benieuwd wat jullie ervan gaan vinden! Liefs Wendy & Melissa
19744330
Het onderwerp van vandaag ::

HET WACHTEN OP EEN RELEASE DATE…

WENDY’S POST VIND JE HIER

19744330

Toevallig heb ik het afgelopen week nog ondervonden hoe dit ook alweer voelt ja.. En dit gevoel kan ik missen als kiespijn. Aangezien het gevoel dus op dit moment nog heel erg aanwezig is als ik dit schrijf, zal dat ook zeker mijn ‘schrijven’ beïnvloeden in deze struggle post haha. Dat ‘soul crushing’ – smachtende gevoel dat je iets, in dit geval een nieuw boek, NODIG hebt is een gevoel wat ook vast wel elke lezer zal kunnen herkennen. En met NODIG hebben bedoel ik dus echt nodig hebben in de zin van; ik kan niet leven zonder..

Ik las afgelopen week a Torch against the Night uit, het vervolg op an Ember in the Ashes (Recensie vind je HIER) Na het uitlezen van dit boek kwam ik echt in een groot gat terecht. Dit boek was zo ontzettend gaaf, nog wel beter dan het eerste boek vind ik zelf. Er zat zoveel spanning, angst, intensiteit, FEELS en geweldig schrijfwerk in dat je na het dichtslaan van het boek gewoon echt niet kunt wachten op het vervolg.. Toen ik ook nog eens hoorde van een vriendin dat het volgende boek pas gepland staat voor 2018 stortte mijn wereld in. Een jaar wachten is normaal al een regelrechte hel, maar zelfs nog 2 jaar wachten?! Toevallig was ik vorige week ook begonnen met het schrijven van een artikel waarin ik een opsomming maak van auteurs waar ik zo graag een nieuw boek van wil. Deze zal ook snel verschijnen op de blog! Back on topic; wachten op een nieuwe release.. Een regelrechte STRUGGLE dus voor mij! Voor jou ook?19744330

Verschillende fases die je doormaakt tijdens het wachten op een vervolg!
Dit kwam ik op internet tegen en voelt zo herkenbaar aan, die moest ik delen hihi
© Huffington Post

1. You complete the latest book. After a weekend holed up in your bedroom, you’ve finally finished. It’s bittersweet. You’re reluctant to set the book down, and re-read the final sentence several times before doing so.

drowning_in_feels_by_sequoiadendron-d56mykx

2. You bond with other fans. You immediately call all of your friends who have been pestering you to get through the latest book. You can’t BELIEVE the protagonist would do such a thing!

3. Withdrawal sets in. To get your fix, you search for author interviews, fan forums, any source that could possibly bestow you with further info about the series. For a while, it works. But it’s not enough.

4. The emptiness begins to overwhelm you. How are you supposed to fill this gaping void?! You look everywhere for anything with a remote connection to the series, including Amazon’s wonky “Customers Who Bought This Item Also Bought” recommendations, and, okay, maybe also some fan fiction.

5. You start to recover. You’ve hit rock bottom, and yet life continues. You’ve begun to kick the habit of spending all of your free time tracking down weird fan esoterica. It’s arguable that you’re on your way to normalcy. You even went outside!

6. An excerpt of the next book is released! This is wonderful news! You stop whatever you’re doing and read the excerpt immediately. And then promptly continue to freak out all over again.

7. A release date is set, and time slows down. Wait. What. The release date is pegged to next year? Only 262974.5 minutes to go! You begin to think of other benchmarks and activities to look forward to in the meantime; at least there are two three-day weekends and a wedding to tide you over. Right? Right?!

8. You begin to strategize. You begin to plot out the quickest way to get your hands on a copy when it does finally come out. Do you pre-order on Amazon? Do you camp out in front of your local bookstore? Do you pester the author incessantly to send you a copy in advance because you are literally his or her biggest fan of all time? All of the above? Decisions, decisions.

9. At long last, the book has arrived! Read slowly. Repeat steps one through eight.

Ervaar jij dit ook zo na het lezen van een geweldig boek? Eerst helemaal hysterisch zijn samen met andere fangirls omdat het zo geweldig was! En dan kom je langzaam tot de ontdekking dat je het boek binnen 1/2 dagen uit had en nu dus een jaar moet wachten op het vervolg.. Een freaking jaar!!!!! En erna de analyse die je uitvoert omtrent het nieuwe boek; Theorieën uitwerken over de story-line, personage ontwikkeling, je SHIPS, enz…

19744330Wel of geen spoilers lezen?..
een andere struggle gerelateerd aan het wachten op een nieuwe release
Vaak komen er al voor de release date spoilers vrij. Dit was nu bv. ook het geval met Empire of Storms van Sarah J. Maas. Op tumblr stonden er linkjes met foto’s uit het boek met hele scenes enz. Normaal HAAT ik spoilers.. Maar EoS is zo’n boek waarover ik mezelf al maaaaaanden gek maak. Ik had zoveel vragen na het uitlezen van Queen of Shadows en ik was echt panisch ervan ondertussen. Oké, de release is 6 september dus kun je zeggen: ach het is nog maar een weekje toch?!(ik schrijf dit een kleine week voor de release date) EH, YOU’RE WRONG!!!! Het is NOG EEN HELE F*CKING week. Weet je hoelang 7 dagen zijn als je ergens zo erg naar uitkijkt!? Elke dag voelt aan als een jaar.. Dus toen ik de linkjes van tumblr kreeg van een vriendin MOEST ik gewoon lezen, ik MOESTTTT gewoon antwoorden hebben want het wachten brak me. En nu achteraf, heb ik ook helemaal geen spijt. Gewoon 0,0. Ik heb EINDELIJK op heel veel vragen antwoord gekregen, thank god! ‘It takes the edge off a little’ haha. En door het lezen van deze spoilers krijg ik het idee dat dit boek nog heftiger wordt dan A Court of Mist and Fury van Sarah, aaaah!!!! Ik kijk zooo erg uit naar het herlezen van bepaalde scenes die ik nu al las en ik ben tegelijkertijd doodsbang voor een hele hoop wat gaat gebeuren. En als ik al zie wat deze spoilers met me deden.. En dat ik dan nog het hele boek moet lezen van 704 pagina’s gevuld met zulke dingen.. OMG. Je kunt me opvegen denk ik na het uitlezen van dit boek..
Hoe denk jij over spoilers? Ik ben normaal echt TEGEN, echt compleet TEGEN. Maar met dit boek kon ik gewoon niet anders dan lezen, het was zo’n diepe,intense NEED die ik niet kon weerstaan. Elk beetje dat ik nu al kreeg heb ik in me opgezogen en zit ik de hele dag aan te denken om het wachten een beetje draaglijker te maken tot 6 september.. Heb jij dat ook al eens ervaren met een boek, dat je zo NEEDY was voor een boek dat je al spoilers ging lezen? Of is er gewoon iets mis met mij omdat ik dit nu gedaan heb? haha19744330

Wachten met lezen tot een serie compleet is..
Je hebt natuurlijk altijd nog de optie om te wachten totdat een serie compleet is. In dat geval kun je een binge-read doen als het laatste boek uit komt en hoef je gewoon Niet te wachten op een boek en kun je lekker doorlezen. Oké, dit bespaart je wel enorm veel pijn, frustratie en ongeduld omdat je dan gewoon nog niet weet wat je mist. Maar seriously; waar haal je het geduld vandaan om series te laten liggen totdat ze compleet zijn? Als je geluk hebt, bij een trilogie, wacht je 3 jaar!!! soms zelfs nog langer en laten we dan maar niet beginnen over de series met 3+ boeken. Ik snap de discipline niet hoor van sommige mensen die dat dus wel kunnen haha. Dus de optie is er om het zo aan te pakken, maar voor mij is die in ieder geval niet weggelegd haha ;).

Veel mensen vinden het ook juist prettig om een serie niet te binge-readen maar anderen boeken tussendoor te lezen. Voor lezers wat dat prettig vinden, geeft dat wel een mooie afleiding tijdens het wachten op een nieuw boek uit een serie of een nieuw boek van een bepaalde auteur waar je naar uitkijkt. Maar ik ben gewoon veel te ongeduldig en ik wil een boek waar ik naar uitkijk gewoon ASAP hebben, klaar hihi. En boeken waar ik zo enorm naar uitkijk dat ik er haast een moord voor zou doen (oke just kidding, maar je snapt me..) krijgen ook echt voorrang op Alles zodra ze binnenkomen. Ramen en deuren gaan op slot, rolluiken omlaag en ik verstop me op de bank met mijn boek totdat hij uit is. Ik binge-read series gewoon het liefst en herlees ook ontzettend graag. Dus voor de release van een nieuw boek, stort ik mezelf altijd weer terug in de eerdere boeken die al uitkwamen. Maar ik kan ook echt obsessen over een release van een compleet nieuwe serie of een standalone, vaak worden er al kleine sneak peaks vrijgegeven online, waarmee ze je al lekker maken. Dat zorgt er dan weer voor dat ik ze pre-order en dat ik smachtend op de release date zit te wachten op het boek hihi..

Meer over mijn Obsessie met pre-orders lees je HIER.19744330

Het enige wat bij mij een beetje helpt is gewoon zorgen dat ik altijd een ander goed boek bij de hand heb om te lezen, zo leid ik mezelf af haha. Vaak denk ik dan weer een tijdje niet aan een release van een boek waarop ik zit te wachten (omdat ik totally OBSESSED ben met een ander boek wat ik dan lees en waar ik hetzelfde mee ga ervaren haha) omdat mijn focus dan ergens anders ligt. Maar uiteindelijk eindigt het altijd hetzelfde; BOOKHANGOVER.. En dus maandenlang depressief wachten in je burrito deken tot de release van het volgende boek is.
e1d6351774f9aba82768b7bc7f8a92da
Heb jij moeite met het wachten op een nieuw boek of weet je jezelf genoeg af te leiden en heb je er niet zo’n problemen mee? Ik zie je reactie graag tegemoet!!

Liefs Melissa
Be your own kind of Beautiful…

5 Comments  1. Als ik m’n boek uit heb wil ik altijd METEEN het volgende deel, daarna gaat het wel prima over het algemeen. En dan als het boek bijna uitkomt… Aaaaaaaaaah!
    Vind het altijd wel lekker als ik een serie laat ontdek zodat ik inderdaad meerdere boeken achter elkaar kan lezen 😀Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge