RECENSIE: Reign of Shadows van Sophie Jordan

Reign of Shadows Book Cover Reign of Shadows
#1 Reign of Shadows
Sophie Jordan
Young adult, Fantasy
Harper Teen
9 februari 2016
Hardcover
304

Seventeen years ago, an eclipse cloaked the kingdom of Relhok in perpetual darkness. In the chaos, an evil chancellor murdered the king and queen and seized their throne. Luna, Relhok’s lost princess, has been hiding in a tower ever since. Luna’s survival depends on the world believing she is dead.

But that doesn’t stop Luna from wanting more. When she meets Fowler, a mysterious archer braving the woods outside her tower, Luna is drawn to him despite the risk. When the tower is attacked, Luna and Fowler escape together. But this world of darkness is more treacherous than Luna ever realized.

With every threat stacked against them, Luna and Fowler find solace in each other. But with secrets still unspoken between them, falling in love might be their most dangerous journey yet.

Velen van jullie kennen Sophie Jordan vast al van haar Firelight trilogie die ook naar Nederlands vertaald is. Dit jaar kwam deze auteur uit met een nieuw boek; Reign of Shadows. Een YA fantasy re-telling gebaseerd op elementen uit het verhaal van Rapunzel. Dat trok al gelijk mijn interesse! Na het lezen van de synopsis wist ik meteen dat ik dit boek moest lezen. Het heeft alsnog een paar maanden op mijn kast gestaan en wat heb ik spijt dat ik dit boek niet eerder gelezen heb!! Een spannend verhaal vol met duisternis, romantiek en een killer van een Cliffhanger op het eind, WAUW! Een verdiende 4 sterren krijgt dit boek van mij. Een boek waarvan ik hoop dat het ook vertaald gaat worden, want het zal elke YA lezer die ook maar van een beetje fantasy en romantiek houdt een heerlijke leeservaring geven!

19744330

Toen ik dit boek maanden terug tegenkwam op Bol.com werd ik door de cover alleen al gelijk getrokken. Het ziet er mysterieus en fantasy-achtig uit en da’s iets wat dan al gelijk mijn interesse heeft! Na het lezen van de synopsis was ik gelijk Hooked en hoppa daar ging het boek mijn winkelmandje in hihi. Ik heb er gewoon echt onwijs van genoten! Ik vloog door elk hoofdstuk heen en had het boek binnen no-time uit. En dan die Cliffhanger ook op het eind, holy moly!!!! Ik vind het echt Vreselijk dat ik nog tot 2017 moet wachten, op het vervolg; Rise of fire.
19744330

Luna is de dochter van de oorspronkelijke koning en koningin van Relhok. Deze zijn 17 jaar geleden op brute wijze vermoord door Cullan, die zichzelf erna als koning kroonde. Sivo en Perla zijn met Luna gevlucht en wonen sindsdien in een toren, ver weg van de bewoonde wereld. Met de kroning van Cullan ging er een eclipse gepaard die ervoor zorgde dat de wereld sindsdien in duisternis is gehuld. Deze duisternis gaat weer gepaard met het bestaan van duistere wezens die allesbehalve vriendelijk zijn en op alles jagen met een hartslag. De wereld buiten de toren van Luna is dus gevaarlijk, op zijn zachtst gezegd. Luna is al haar hele leven door Sivo(voormalige warrior) getraind buiten de toren om te kunnen overleven, zodat ze voorbereid is op de wereld buiten de toren en het donkere bos wat eromheen ligt. Doordat Luna blind is, zijn haar andere zintuigen veel beter ontwikkeld en kan ze op sommige vlakken misschien nog wel beter functioneren dan anderen, maar haar blindheid brengt ook zeker zijn nadelen met zich mee. ‘Zoals het niet meteen in de gaten hebben wanneer er een naakte man voor je staat, whahahahaha’ EPICNESS. Ik vind Luna echt een heel leuk personages! Ze is, ondanks haar ‘handicap’, standvastig en weet wat ze wil. Ze komt op voor haarzelf en waar ze in gelooft. Ze is echt heel sterk op haar eigen manier! Ondanks dat ze van Perla o.a. het liefst zoveel mogelijk binnen moet blijven en absoluut niet alleen naar buiten mag, is het Luna niet vreemd om toch ‘s nachts stiekem naar buiten te glippen. En op één nacht ontmoet ze Fowler die met 2 reisgenoten bedreigd wordt door duistere wezens in het bos rondom de toren. En ondanks dat Luna beter moet weten en terug moet keren naar de toren, besluit ze toch om deze 3 vreemdelingen te helpen.
Fowler is een ‘jager’ met geheimen(net zoals Luna haar geheim heeft; het feit dat ze de verloren prinses is) als we hem leren kennen. Gevlucht uit Relhok en van jongs af aan opgegroeid in de wereld buiten de toren heeft hij een hele andere kijk op het leven dan Luna. Zijn instincten zijn echt ingesteld op overleven en egoïstisch zijn n.a.v. gebeurtenissen uit zijn verleden. Hij heeft iedereen verloren waar hij van hield en leeft op automatische piloot. Hij wil vluchten naar Alla, waarvan gesproken wordt als een plek waar het veilig is en er geen duisternis heerst. Als Luna hem redt in het bos samen met nog 2 anderen die met hem mee reisden, gaat hij mee naar de toren. Ondanks dat hij zichzelf afgesloten heeft, weet Luna hem toch te verrassen en hem weer stukjes terug te geven van hemzelf die hij dacht verloren te zijn. Ze wordt zijn licht in de duisternis.
19744330

één van Foweler’s mede-reizigers is gewond geraakt door een val die Sivo gezet heeft in het bos en heeft verzorging nodig. Perla neemt deze taak op zich en in de tussentijd maakt Luna kennis met Fowler hihi. Fowler (die het liefst zsm van zijn mede-reizigers af wil en er vandoor wil) die niet erg spraakzaam is, een intensiteit uitstraalt waar maar moeilijk hoogte van te krijgen is maar waar Luna wel meer van wil weten. Op Sivo en Perla na, is Fowler het eerste menselijke contact wat ze heeft in haar leven. En haar reactie op dit mannelijke exemplaar waar de intensiteit vanaf straalt, trekt haar enorm aan. Maar Fowler is afstandelijk en laat blijken alsof niets op de wereld hem interesseert. Dan komt er een moment waarop Luna en Fowler samen buiten op zoek zijn naar een plant om … te helpen genezen en als ze terugkomen blijkt de toren bezoek te hebben van een groep soldaten. Vanaf dan wordt Luna’s wereld helemaal overhoop gegooid, wordt ze gedwongen om Sivo en Perla achter te laten en samen met Fowler mee te reizen naar Alla, waar ze veilig zou zijn. Maar Luna komt achter duistere plannen van de koning waar zij zichzelf verantwoordelijk voor voelt en neemt hele andere keuzes dan die wat van haar verwacht werden.. Met vreselijke gevolgen.. #MyPoorFangirlHeartIsAsobbingMess

being scared19744330

De romance die opbouwend beschreven wordt is echt heel mooi. Het is niet die insta-love die je vaak tegenkomt, maar een laag brandend vuurtje wat uitmondt in een intense, stevige Vlam die je tot in het diepst van je hart weet te verwarmen. Vergis je niet, er is dan wel geen insta-love maar er is zeker een bepaalde aantrekkingskracht en intensiteit voelbaar tussen de personages vanaf het begin! Ik vond het heerlijk om de vooruitgang tussen deze twee personages te lezen. Van hun sassy dialogen, tot de momenten waarin ze niet spraken en alleen hun lichaamstaal gebruikten tot de momenten waarin hun gevoelens uitgesproken werden. Elke pagina rondom hun was een genot om te lezen en in de momenten dat ze niet samen waren smachtte je hart naar meer. En echt, de romantische momenten die erin zitten benemen je adem; prachtig geschreven, intens en sexy! Vooral de dynamiek tussen de personages wordt geweldig neergezet en daar houd ik van! Als het, door de manier van schrijven, de emoties zo goed voelbaar zijn en je zo hard weten te raken als lezer zijnde: I just LOVE IT!

19744330

De reden waarom ik het vier sterren gaf ipv 5 is vanwege ‘schoonheidsfoutjes’ in de world building. Op zich wordt het allemaal zo geschreven dat je je heel goed kunt voorstellen hoe elke scene eruitziet, maar je een beeld vormen van de hele wereld in ‘t algemeen is erg lastig. Zeker als je pas veel later in het boek bv. erachter komt dat er meer koninkrijken zijn waar je dan opeens uit het niets over krijgt te horen. Van mij had er bv. ook gerust een map voorin het boek mogen zitten met een beeld van de wereld wat zich rondom de toren bevind. Nu is het een beetje raden naar plekken van steden en koninkrijken en dat vond ik wel jammer. De world building had voor mij dus wel wat beter neergezet mogen worden. Desondanks dat, kun je je wel datgene wat Wel beschreven wordt heel goed voorstellen in gedachten doordat de schrijfstijl gewoon goed is en de scenes heel mooi beschreven worden. In principe wordt alles heel levendig beschreven, alleen ‘the bigger picture’ dus wat minder goed in mijn mening.19744330

Wat ik vooral ook erg prettig vond was de vooruitgang van schrijven van de auteur t.o.v. de Firelight boeken! Die vond ik leuk om te lezen, maar niet bijzonder. Maar voor mij zit er in dit boek echt enorme vooruitgang in t.o.v. haar eerdere boeken. Ze schrijft wat gedurfder.. Ja zo kan ik dat het beste omschrijven denk ik, gedurfder. In ieder geval, ik vind het echt heerlijk zoals ze schrijft in dit boek. Een fast-paced read van begin tot eind! Het boek is al niet zo heel dik, maar deze fijne schrijfstijl zorgt er al helemaal voor dat je er doorheen bent voor je het in de gaten hebt haha. Wachten tot 2017 op Rise of Fire is echt een regelrechte hel. Als je dit boek leest of gelezen hebt, snap je wat ik bedoel.. Na zo’n cliffhanger, damn!!
Dit boek is echt een hele leuke toevoeging aan je collectie! En had ik al gezegd dat ik de cover ook enorm gaaf vond?! Geloof het wel, maar ik zeg het gewoon nog een keer haha. De cover is mysterieus en fantasy-achtig, mooi groen met kleurtjes erin verwerkt en maakt zijn verwachtingen die je ervan krijgt waar. Mocht jij dit boek al gelezen hebben, hoor ik graag wat jij ervan vond!

Liefs Melissa
Be your own kind of Beautiful

6 Comments 1. Ik ben overtuigd Heb het boek gisteren besteld, want het klinkt echt zo goed. Ik vond eerlijk gezegd de Firelight-trilogie maar mwah, maar dit klinkt ge-wel-dig. Hopelijk krijg ik hem snel binnen van TBD, maar zal vast pas volgend jaar worden. Dan val ik er waarschijnlijk meteen op aan. Bedankt voor de tip!
  Joanydvv onlangs geplaatst…Mijn favoriete boeken van 2016My Profile

  1. Author

   Wat leuk om te horen! Ik ben heel erg benieuwd wat jij ervan gaat vinden en kijk al uit naar jouw recensie! Ik vond Firelight dus ook meer mwah.. Dus ik was wel erg verrast met dit boek 😀 Veel leesplezier!
   melissasbookworld onlangs geplaatst…WISHLIST WEDNESDAY: #21My ProfileLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge