RECENSIE: Seven Black Diamonds van Melissa Marr

RECENSIE: Seven Black Diamonds van Melissa Marr

Seven Black Diamonds Book Cover Seven Black Diamonds
#1 Seven Black Diamonds
Melissa Marr
Young Adult, Paranormal, Faeries, Fantasy
Harper Collins
1 maart 2016
hardcover
400

Lilywhite Abernathy is a criminal. Her father’s “unconventional” business has meant a life of tightly held secrets, concealed weaponry, and a strict code. But Lily’s crime isn’t being the daughter of a powerful mob boss. Her guilt lies in the other half of her DNA—the part that can coax ancient rumors from stones and summon fire with a thought. Lily is part fae, which is a crime in her world.

From the time before she was born, a war has been raging between humanity and fae. The Queen of Blood and Rage, ruler of both the Seelie and Unseelie courts, wants to avenge the tragic death of her heir—a death that was the fault of reckless humans.

Lily’s father has shielded her from the repercussions of her ancestry…until she is sent to the prestigious St. Columba’s school, straight into the arms of the Black Diamonds.

Mysterious, glamorous, and bound together in their mission but constantly at odds, Zephyr, Creed, Will, Roan, Violet, and Alkamy are a Sleeper cell of fae, planted in the human world to help destroy it from within. With covers as rock stars and celebrity children, the Black Diamonds carry out the queen’s war against humanity. And unbeknownst to Lilywhite, she’s been chosen to join them.

Now more than ever, Lily’s heritage puts her in peril, and even the romantic attention of the fae singer Creed Morrison isn’t enough to keep Lily from wanting to run back to the safer world of organized crime.

Seven Black Diamonds van Melissa Marr is een boek waar ik enorm naar uitkeek, want tja: FAE’s! Maar tegelijkertijd was ik huiverig omdat ik het andere boek wat ik van haar las, Wicked Lovely wel leuk vond, maar niet bijzonder. Hoewel ik zeker nog door wil lezen in de Wicked Lovely serie, zal dat wel nog even gaan duren denk ik. Seven Black Diamonds lag al maanden op mijn TBR stapel en nu besloot ik eindelijk eens eraan te beginnen. Stelde het boek mij teleur of wist het me toch te verrassen? Lees snel verder!19744330

Het boek heeft me dus echt verrast en ik gaf het 4 verdiende sterren! Er waren momenten waarop ik even het gevoel had dat het boek niet verder zou groeien en het allemaal wat veel was om in je op te nemen zo kort achter elkaar, maar het heeft me al met al positief verrast! Elke bladzijde naar het einde toe zorgt ervoor dat je nog intenser gehecht raakt aan de personages, het verhaal nog spannender wordt en je na het dichtslaan van het boek achterblijft met een gevoel van: Wat een heerlijke read was dit en waar blijft boek 2? Want ik wil Nu wel heel graag verder lezen! 19744330a723f36caf99aebae7a920da572b1401story-line
We volgen het verhaal vanuit meerdere POV’s. Lilywhite Abernathy is de dochter van DE grootste crimineel die bekend is. Ze is opgevoed met de Abernathy Commandments, leefregels die door haar familie zijn opgesteld, en het is duidelijk dat ze in een louche wereldje opgegroeid is. Ze loopt standaard met messen op zak om zichzelf te kunnen verdedigen indien nodig. Daarnaast is Lily ook nog eens een half-FAE, wat gezien wordt als een misdrijf in deze wereld. Al lang voordat Lily geboren was, heerste er een oorlog tussen de mensen en de FAE’s. The Queen of Blood and Rage, heerser van zowel de Seelie en Unseelie Courts, wil wraak vanwege de tragische dood van haar dochter, de erfgenaam.. Een ongeluk dat veroorzaakt was door mensen. Dus de koningin wil bloed zien..
Lily’s vader schermt haar af van de buitenwereld, maar wanneer ze naar de St. Columba’s school gaat, komt ze terecht in een wereld waar ze nog niet eerder mee in aanraking kwam. Zo komt ze in contact met nog 6 andere jongens/meiden en krijgt ze te horen dat zij net als hun, één van de leden van de Seven Black Diamonds is. De Seven Black Diamonds zijn half-FAE’s zoals Lily die opgegroeid zijn in de mensenwereld, magische krachten hebben en getraind zijn om dus van binnenuit chaos, paniek en dood te veroorzaken in naam van de FAE koningin(ongeacht welke gevolgen dit voor hun heeft zowel fysiek als mentaal). Lily besluit al snel dat ze absoluut niks te maken wil hebben met het doden van mensen ook al zijn haar mede leden het daar niet zo mee eens, op Creed na.. De beroemde zanger waar Lily al jarenlang een kleine crush op had. Maar Zepher is van mening dat Lily bij hem hoort, ondanks dat hij gevoelens voor iemand anders heeft, dus probeert hij Creed en Lily uit elkaar te houden en zich aan het plan te houden dat voor hun bestemd was.
19744330personages en POV´s
Lily;
geweldig personage wat haar ‘mannetje’ weet te staan! Ze heeft een achtergrond waarin ze heeft geleerd om zichzelf te verdedigen (tja, dat krijg je als je vader THE crime lord is..) en dat komt haar goed van pas tijdens haar ontdekkingen over de FAE wereld en haar erfgoed. Dit in combinatie met de commandments waar Lily zich aan houdt, zorgt voor een intrigerend personage wat gewoon goed neergezet wordt en een mooie balans vormt in het verhaal en samen met de andere personages, die elk hun eigen inbreng geven.
fe45bd8228097b03a8c341e5c2a4df19Zepher; ik vond zijn POV ook erg interessant om te lezen. Zijn ervaringen met het ‘leider’ zijn en het maken van moeilijke beslissingen. Hij is ontzettend loyaal naar de koningin toe, wat dus ervoor gaat zorgen dat hij midden in ‘the crossfire’ terecht komt. Hij heeft gevoelens voor iemand anders, maar is opgegroeid met het geloof dat hij en Lily samen over de Seven Black Diamonds horen te leiden. Een hoop struggles dus voor Zepher en je gaat echt enorm met hem meeleven! De ontwikkelingen rondom dit personage zorgen ervoor dat je vol verwachting uitkijkt naar boek 2, want ik zeg het je.. mijn arme hart is doodsbang voor wat er kan gaan gebeuren met dit personage..
f02a169a0e204a8dc485c46e91e91e57Creed; Ja Creed wil ik ook zeker even benoemd hebben. Hij is degene in de groep wat zichzelf klem zuipt (terwijl half FAE’s absoluut niet tegen alcohol kunnen) en gewoon zelfvernietigend bezig is. Totdat hij Lilywhite ontmoet.. Hij is in de mensenwereld een beroemde zanger en wordt door Lilywhite’s vader ingehuurd op haar verjaardag en daar springen de vonken Gelijk over. Daarna komen ze dus samen op de St. Columba school terecht en proberen ze te doen alsof er niks aan de hand is, maar ook nu kunnen ze hun aantrekkingskracht naar elkaar niet weerstaan. Creed is tot ‘leven’ gekomen na het ontmoeten van Lily en wil haar niet laten gaan.. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit personage erg leuk is om te leren kennen hihi
a67d54d8ee3c236e7a4fc4cbb90959c1En dan hebben we nog de rest van de Seven Black diamonds groep waar je stukje bij beetje meer over te weten komt, elk even interessant met hun eigen krachten. De koningin vond ik ook erg goed neergezet en ik ben heeeel erg benieuwd hoe zij zich gaat ontwikkelen in boek 2, want dit is geen personage wat genoegen neemt met rozengeur en manenschijn, happy endings en bla bla bla.. hihi 😉 De nog levende dochter van de koningin en haar zoon vind ik ook geweldig en had ik ook gelijk een aantrekkingskracht naar. Ook de andere bijpersonages vond ik heel goed neergezet!

We lezen alles dus vanuit verschillende POV’s wat ik echt een enorme toegevoegde waarde vind in dit verhaal, maar wel echt even wennen is want het is een sh*tload aan informatie die je moet verwerken. We krijgen POV’s te zien van sommige van de Seven Black Diamonds leden, zoals Zephyr die als hun leider bekend staat, en Lily natuurlijk ook.. En dan ook nog de POV van de nog levende dochter van de koningin die er ook zo haar eigen mening op na houdt wat betreft haar moeder’s zin op wraak. De seven Black Diamonds bestaat dus nu met Lily erbij, uit zeven leden zoals je wel kunt verwachten haha. Het zijn misschien veel personages, maar toch weet Melissa ze allemaal uniek te maken, origineel en een eigen verhaal te geven! De één kreeg meer aandacht dan de ander en ik hoop dat we van de personages wat nu nog niet veel voorkwamen, we in het volgende boek meer krijgen! Maar wat ik dan ook erg leuk vind is dat er momenteel nog zoveel ‘open’ is wat betreft storyline en personages dat de auteur nog alle kanten op kan en ons nog veel nieuwe dingen kan geven. Daar kijk ik dus echt enorm naar uit!19744330Elke bladzijde vond ik een genot om te lezen. De stukken in de mensenwereld maar ook in de FAE wereld. De ontwikkelingen van de personages en de story-line vind ik heel leuk en zorgde ervoor dat ik naar meer smacht. Het duurde in het begin even om goed in het verhaal te komen i.v.m het leren begrijpen van deze setting/story-line en het aanwezig zijn van meerdere personages direct vanaf het begin. Daar moet je echt even je aandacht bijhouden, zodat je alles een plekje kunt geven. Zodra je een beeld gevormd hebt van alles en iedereen en de banden onderling ook snapt en ziet ontwikkelen, is het een boek dat je gewoon niet meer weg kunt leggen! Er zit spanning in, actie, romantiek, Interessante personages en een geweldige schrijfstijl! Een mooie setting en achtergrondverhaal met Fae’s en hun magie waar je steeds meer over te weten komt. Een hele leuke read als je van deze elementen houdt in een boek!

  • De schrijfstijl is geweldig.. Het beschrijven van deze wereld, verhaal en personages is echt goed gedaan. Het is goed te visualiseren en trekt je meteen het verhaal in. Een geweldige combinatie van power en wreedheid die je bij Fae’s kunt verwachten, magie: aarde, water, vuur en lucht en sterke personages die van de pagina’s afspatten, stuk voor stuk! Een heerlijke combinatie om tegen te komen in een fantasy boek met FAE’s in de hoofdrol.f095d8eb2808b1ab1d7c43d813c034ad19744330

Er is gewoon enorm veel te vertellen over dit boek, dus sorry dat de recensie zolang geworden is haha. Het is gewoon een superleuk verhaal met geweldige personages!!! En ik wil het liefst alles heel veel aandacht geven, maar dat gaat niet haha. Het enige wat ik kan zeggen is dus dat als je ook maar even denkt: “hee, dat boek lijkt me wel wat..” Je het gewoon Echt moet kopen! Je gaat er geen spijt van krijgen!

Liefs Melissa
Be your own kind of Beautiful

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge