GASTBLOG: Jenny’s New York Bookhaul

Ik mocht, aangezien ik in een gezellige Whatsapp groep zit met Jenny en haar nu al goed heb leren kennen <3, al via whats-app meegenieten van haar avontuur in New York. Man, wat was ik stiekem toch wel een beetje jaloers hihi. Niet alleen vanwege de PRACHTIGE boekenwinkels die ze bezocht en de mooie buit die ze mee terugnam, maar ook vanwege de rest wat ze gezien en gedaan heeft in NY. Manlief en ik zijn al jaren bezig over dat we ook echt eens naar NY willen gaan, en zeker nu na het zien van Jenny’s foto’s en verslagen, kan ik echt niet meer wachten. Ik wil oooook hihihihi.. Ik heb echt genoten van haar foto’s en jullie mogen nu meegenieten van het boekgerelateerde gedeelte van haar trip in NY. En de foto’s spreken voor zich, het is zo freaking awesome allemaal! Dus, wil jij een beetje meegenieten van de Amerikaanse boekenwereld? Lees dan snel verder en geniet van Jenny’s verslag + foto’s.
enthousiasm


16 juni was het dan zover, mijn lang verwachte reis naar New York. Ik had met alle zorgvuldigheid mijn koffer extra licht ingepakt zodat ik lekker veel kon shoppen. En dat heb ik natuurlijk meteen gedaan zodra ik aankwam! Geen enkele Barnes & Noble was veilig voor me. Ik heb met name de eerste drie dagen flink ingeslagen want mijn vriendinnen houden niet zo van shoppen en die kwamen drie dagen na mij. Maar OH MIJN GOD wat zijn Barnes & Noble geweldige winkels. Het is echt boekenworm paradijs. In New York hebben ze allemaal meerdere verdiepingen maar het filiaal op Union Square slaat echt alles. Maar liefst 4 verdiepingen vol met boeken van ieder genre die je kan bedenken, met op de bovenste verdieping een podium en rijen met stoelen waar heel vaak boekevenementen worden gehouden. Dit is ook de plek waar ik ooit Richelle Mead heb ontmoet. Mijn favoriete deel van B&N: de YA afdeling! Want die is ook echt amazeballs. Ik vond er zelfs The Fiery Heart van Richelle Mead, waar ik al maaaaanden naar op zoek was maar die nergens meer was te krijgen. Mijn bankrekening is dolblij dat we hier in Nederland geen Barnes & Noble hebben, maar persoonlijk zou ik waarschijnlijk tranen van geluk huilen als hij hier zou komen. Ik heb er in New York in ieder geval met alle liefde wel wat uurtjes doorgebracht.Verder is een boekwinkel die je echt niet mag missen als je naar New York gaat: Strand. Dit is ook een flinke boekwinkel waar ze niet alleen nieuwe boeken verkopen maar ook 2ehands en zeldzame boeken die niet meer gedrukt worden, en dit alles voor minder geld dan in andere boekwinkels! Ik vond hier bijvoorbeeld de hardcover editie van Gameboard of the Gods van Richelle Mead die ook niet meer gedrukt wordt, voor maar $7,50. Ik had dit boek al tijden op mijn verlanglijst staan dus ik kon mijn geluk niet op voor deze prijs! Helaas was ons bezoekje aan Strand op één van onze laatste dagen dus ik moest me inhouden omdat mijn budget al aardig was geslonken, dus ik heb verder alleen nog een geweldig leuke tas gekocht.

De rest van mijn buit bestaat uit de eerste twee delen van de Anita Blake serie van Laurell K. Hamilton, die ik kocht in een comicstore en het boek A Hundred Hours of Night die ik gesigneerd vond in Shakespeare & Co. Ik vond dit boek super interessant klinken dus ik kon deze editie natuurlijk niet laten liggen. Sukkel die ik was kwam er daarna pas achter dat de schrijfster Nederlands is. Had hem dus ook gewoon in de originele Nederlandse versie kunnen kopen in Nederland. Maar dan zou er natuurlijk geen handtekening instaan dus ben er eigenlijk wel echt heel blij mee. Oh en ik kocht ook nog een heeeele leuke Marvel tas in de Disney Store. Kortom, ik ben een happy bookworm!Hieronder nog een lijstje van mijn complete bookhaul:

Sara Wolf – Love Me Never
Huntley Fitzpatrick – My Life Next Door
Huntley Fitzpatrick – What I Thought Was True
Eleanor Herman – Legacy of Kings
Jen Malone – Wanderlost
Anna Woltz – A Hundred Hours of Night
Tammara Webber – Breakable
Meredith Wild – Hardwired
Marina Anderson – Dining Club
Tiffany King – Misunderstandings
Tamara Mataya – Missed Connections
Jill Shalvis – Animal Magnetism
Sarah Elizabeth Phillips – The Great Escape
J.R. Ward – Bloodkiss
Larissa Ione – Bound by Night
Jeaniene Frost – Halfway to the Grave
Laurell K. Hamilton – Guilty Pleasures
Laurell K. Hamilton – The Laughing Corpse
Richelle Mead – The Fiery Heart
Richelle Mead – Gameboard of the Gods

Dus als je nog niet weet waar je volgende reisje naartoe moet, dan is dit artikel één grote reistip! *hint hint*

Liefs, Jenny

bc39776d-4d15-447d-8487-3d15fc9c172c_Fotor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge