RECENSIE: Half Blood van Jennifer L. Armentrout

Half-Blood Book Cover Half-Blood
#1 Covenant
Jennifer L. Armentrout
Young Adult, Paranormal, Mythologie
Hodder
2014
paperback
307

The Hematoi descend from the unions of gods and mortals, and the children of two Hematoi - pure-bloods - have godlike powers. Children of Hematoi and mortals - well, not so much. Half-bloods only have two options: become trained Sentinels who hunt and kill daimons or become servants in the homes of the pures. Seventeen-year-old Alexandria would rather risk her life fighting than waste it scrubbing toilets, but she may end up slumming it anyway. There are several rules that students at the Covenant must follow. Alex has problems with them all, but especially rule #1: Relationships between pures and halfs are forbidden. Unfortunately, she's crushing hard on the totally hot pure-blood Aiden. But falling for Aiden isn't her biggest problem - staying alive long enough to graduate the Covenant and become a Sentinel is. If she fails in her duty, she faces a future worse than death or slavery: being turned into a daimon, and being hunted by Aiden. And that would kind of suck.

Vooral het eerste deel van het boek voelde voor mij echt aan alsof ik Vampire Academy aan’t lezen was in een ‘Armentrout-jasje’. Daarnaast (en ik denk dus juist omdat het zoveel leek op VA en ik daar zo mee obsessed ben en die storyline in mijn geheugen getatoeëerd zit) was het voor mij ontzettend voorspelbaar.. Hierdoor gaf ik het boek 3 sterren. Want ondanks de voorspelbaarheid en de copy-cat richting VA vloog ik wel door het boek heen en was het een leuke read, alleen niet verrassend. Maar door het einde van het boek en het feit dat ik al te horen kreeg dat de serie een hele andere kant opgaat dan VA, ben ik vastbesloten om door te gaan met de serie. Ik hoop ook echt heel erg dat ik het volgende boek minimaal 4 sterren kan gaan geven! Maar de start van de Covenant serie was voor mij jammer genoeg niet wat ik gewend was en/of verwacht had van Armentrout, waarvan ik nog niet eerder een boek minder dan 4 sterren gaf.. Een vat vol tegenstrijdigheden voor mij dus, dit boek. Maar ik ben ondertussen wel vrolijk door aan’t lezen in de serie want ik wil toch heel graag weten hoe het verder gaat hihi.
fairytale

Van alles wat ik tot nu toe las van Armentrout was dit dus toch wel een teleurstelling jammer genoeg. Als je nu zegt er zitten bepaalde overeenkomsten in dit boek met VA, oké.. Maar vooral bij de eerste helft van het boek voelt het alsof je Vampire Academy tot in detail aan’t lezen bent alleen met andere namen. Zelfs heel veel momenten zijn haast tot bijna dezelfde woordkeus aan toe hetzelfde geschreven. Het feit dat ze ipv vampiers nu over demonen schrijft maakt niet dat je VA kunt vergeten als je gewoon eenzelfde storyline volgt en eenzelfde opzet in personages hebt en hun relaties onderling en gebeurtenissen die heel veel op elkaar lijken.. Dus ik was wat dat betreft echt gigantisch teleurgesteld in Armentrout met dit boek. Ze is normaal heel origineel, maar slaat hier echt volkomen de plank mis. Doordat er geen originaliteit in zit, was het boek voor mij ook erg voorspelbaar. Er was geen enkel moment in het boek dat ik echt verrast was door iets wat er gebeurde. Veel dingen had ik zelfs al aan het begin van het boek door 🙁 Maar goed, genoeg gebitched over de vergelijking met Vampire academy en door met de rest van de recensie..

De tweede helft van het boek werd een stuk beter, ondanks dat het wel redelijk voorspelbaar bleef. Het verhaal ging nu wel eindelijk een andere richting uit en het boek laat je achter met nieuwsgierigheid naar wat nu komen gaat in het volgende boek.

Wat personages betreft.. Die vind ik erg leuk! Ja, ze doen me denken aan Rose en Dimitri uit VA(ik zou niet meer vergelijken..oops), maar zoals Armentrout ze neer zet, kan ik toch niet anders dan verslaafd raken aan ze. Aiden.. My god! Hij is so f*cking perfect; hij is de Dimitri van dit verhaal and don’t get me started on Dimitri because then I would never shut up;).. Maar echt; prrr… zo’n personage waarvan je gaat spinnen hihi.


“Then he leaned forward and rested his cheek against mine.
Hot tingles spread through me as his lips moved against my ear.
“You should tell me to stop.”

I didn’t say a word.”


En dan heb je ook nog Seth, holy mother ….!!! Ja, mannelijke personages kan Armentrout wel schrijven hehehe… Maar ook het vrouwelijke hoofdpersonage, Alexandra(alex) vond ik echt heel leuk. Ze heeft veel weg weer van rose dus uit VA; niet op haar mondje gevallen, roekeloos wat dan weer voor spannende situaties zorgt en tegelijkertijd zo moedig en zacht/lief vanbinnen. Het enige wat me een beetje stoort aan haar is dat ze een Iets te kort lontje heeft en echt om alles gelijk wil gaan vechten en dit herhaaldelijk blijft voorkomen en dat wordt dan een beetje van hetzelfde soms en voegde niet altijd wat toe aan het verhaal naar mijn idee. Maar voor de rest ben ik wel fan van haar en vooral door de tweede helft van het boek heel erg benieuwd wat er nu precies gaat gebeuren allemaal zodra Alex 18 wordt… 😉 Alex en Aiden voegen niet heel veel vernieuwende dingen toe aan het verhaal, het zijn personages waarvan je eigenlijk al snel doorhebt hoe ze in elkaar steken, hoe ze omgaan met situaties en waarvan je al veelal kunt voorspellen wat er met ze gaat gebeuren(Op zich ook geen probleem want met Armentrout’s schrijfstijl en humor zijn ze gewoon wel heel leuk en passen ze prima in het verhaal).. Seth daarentegen is zo’n heerlijk ongeleid projectiel waar ik geen genoeg van krijg. Nu nog aanwezig als bij-personage, maar ik kan niet wachten tot we veel en veel meer van hem te lezen krijgen!


“You’re such a stalker, Seth. How long were you standing there?”
“I am not a stalker, and I was standing there long enough to realize you have no self-control and you’re unstable. I kind of like that about you—mainly because I find it entertaining.”


“Don’t follow me! I mean it, Seth. I don’t care if you can throw me through the air. If you follow me, I’l jump off a freaking bridge and take you with me!”


De schrijfstijl is super fijn om te lezen, maar niet het beste wat ik van Armentrout al heb gezien. Zo vond ik Richelle Mead’s VA boek dus veel en veeeeel beter qua schrijfstijl. Maar dit blijft nog steeds een Armentrout boek en er zit genoeg van haar in wat me bleef aantrekken om verder te lezen. Ik wil gewoon echt weten nu hoe het verhaal verder gaat.. Er komen nog 4 boeken hierna en Armentrout kennende gaat ze het allemaal nog een stuk spannender maken in de vervolgdelen. Want series opbouwen qua spanning, verhaal en intensiteit kan Armentrout heel goed. Dus de nieuwsgierigheid naar boek 2, om te weten hoe alles verder gaat en omdat ik de personages toch heel leuk vond, zorgen ervoor dat ik boek 2,Pure, zeker wil gaan lezen.

slump 5Dit boek kan ik, ondanks dat ik het een vrij matige rating gaf, toch aanraden aan elke YA lezer die van fantasy houdt; demonen, mythologie.. Er zit, zeker als je VA nog niet gelezen hebt, een leuke storyline in met hele leuke personages! Genoeg actie, humor en zelfs hier en daar wat romantische stukken 😉 en dat allemaal verpakt in een Armentrout-strik. Dus ja, het is zeker een aanrader als je gek bent van YA en/of Armentrout. (alleen als je VA hebt gelezen zul je het niet allemaal even goed kunnen waarderen hihi maar ook dat is per persoon verschillend. De ene lezer kan dat beter van zich afzetten dan de ander, dus is gewoon heel persoonlijk en ik vond het gewoon heel jammer dat ik het boek zo ervaren heb maar helaas..kan niet altijd prijs zijn toch;) )

Hier moest ik trouwens toch echt keihard om lachen. Dat moet dus echt even vermelden worden, deze quote hihi.. Want dat roep ik zelf dus ook heel vaak en ik kom het nu gewoon tegen in dit boek van Jennifer L. Armentrout..


“Holy crap on a cracker”


Ik benieuwd om te horen wat jij ervan vond als je hem wel al gelezen hebt?

Liefs, Melissa

 

2 Comments

  1. Ik heb VA nooit gelezen, dus ik ben wel erg benieuwd naar deze. Maar eerst werk maken van obsidian. 🙂 Die ligt namelijk al heeeeel erg lang op me te wachten.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge