NetGALLEY; een wereld met boeken die voor je opengaat

Dankzij Wendy van Raising My Book ben ik terecht gekomen op Netgalley.com Netgalley is een site voor auteurs en ‘professional readers’; lezers die boeken recenseren en aanraden online bijvoorbeeld met behulp van een blog zoals ikzelf doe, of mensen wat lezen voor een boekenwinkel, bibliotheek of andere community’s. Het is niet dat ik niet genoeg boeken heb liggen thuis om te lezen.. Maar als je dan op zo’n site als dit terecht komt waar honderden boeken uit je favoriete genres aangeboden worden, dan registreren mijn hersens geen logische beredeneringen meer hihi. Ik heb even rondgesnuffeld en kwam al snel tot de ontdekking dat ik dit gewoon niet aan me voorbij wilde laten gaan. Dus binnen 2 minuten stond ik als Melissa Pötgens met haar blog melissasbookworld, geregistreerd bij Netgalley. Zo snel ging het..
belle's first library trip in castle


LET THE GAMES BEGIN!


Favoriete uitgevers aangevinkt, favoriete genres aangevinkt, zodat je op je dashboard gelijk boeken van desbetreffende uitgevers en genres als eerste te zien krijgt. Heel efficient is de site dus ook nog eens ;). Veel makkelijker kunnen ze het niet maken voor ons hihi. En titels vinden om te lezen is geen probleem voor deze boekennerd… Profiel verder aangepast en gaan met die banaan! Op de foto hieronder kun je dus bijv. mijn dashboard zien. Dit is wat ik te zien krijg als ik inlog. Links zie je mijn favoriete genres staan met daaronder favoriete uitgevers en rechts in beeld komen dan boeken te staan die aangeraden worden binnen dit genre. Er zijn ook zoekfuncties en je kunt natuurlijk in elk gewenst genre kijken waar je wil. Maar het is wel heel prettig dat je favoriete genres kunt selecteren zodat die boeken gelijk op je dashboard te zien zijn.
dashboard

Er zitten boeken tussen die je direct kunt ‘downloaden’ maar heel veel is op aanvraag. Dat houdt dat je dus aangeeft dat je een bepaald boek wil lezen en de uitgever moet dan goedkeuren of je hier een digitaal bestand van gaat krijgen om te lezen.
Ik had 1 boek al op mijn SHELF staan die ik zo kon lezen, maar er stonden ook een hele hoop boeken die ik zou moeten aanvragen. Aangezien ik nog geen enkele review geschreven had op de site was ik bang dat ik veel afgewezen zou worden, zeker gezien het feit dat ik Nederlands schrijf op mijn blog (er zit wel een translate button op de site).. Ik heb een verwijzing naar mijn blog staan met een kleine intro en het aantal unieke bezoekers van de afgelopen maand zodat ze een beeld hebben van mijn blog en het bereik. Ik heb de eerste avond 5 boeken aangevraagd, waarvan ik al binnen een paar uur van 4 stuks goedkeuring kreeg! Stuiter Stuiter! Zo begon dus mijn avontuur op netgalley. Momenteel lees ik A Wizard’s forge op mijn telefoon, die ik verkregen heb via Netgalley. Mijn Shelf ziet er momenteel dus zo uit:
shelfEn wat ik ook echt heel gaaf vind is dat ik in de bevestigingsmails van de uitgevers lees dat veel van hun auteurs er altijd voor openstaan om interviews te geven e.d. En dat is iets waar ik echt heel graag gebruik van zou willen maken in de toekomst. Zeker met nieuwe auteurs die ik hopelijk ga ontdekken en helemaal verliefd op wordt.. Hoe gaaf is het dan als je daar een interview mee mag afnemen en dit op je blog kunt plaatsen? Precies!! Want er zitten dus ook auteurs tussen als Kiera Cass, Kiersten White, Nalini Singh, En nog veeeel meer.. Dus jaa; het aanbod is gewoon geweldig!!! Ook de voor mij nog onbekende auteurs trekken enorm aan. Eigenlijk is deze site niet goed voor mij. nope nope.. Maar ik kan nu al geen afstand meer doen 😉
827174


Het enige wat er van jou als lezer verwacht wordt is dat je een review plaatst op de site en het liefst natuurlijk ook gebruik maakt van je blog of andere mogelijkheden om de review te delen.
Dus ja, het moge duidelijk zijn dat ik op het eerste gezicht al een ontzettend goede indruk heb van Netgalley en zelfs op 2 dagen tijd al een lichte verslaving heb ontwikkeld voor deze site hihi.. Ik ga even de Voor en Nadelen op een rijtje zetten die ik tot nu toe kan beschrijven:

Voordelen:
– Een geweldig aanbod, zowel van bekende als onbekende auteurs, van veel verschillende genres. Voor ieder wat wils!
– Ik vind het een voordeel dat ik op deze manier ook Engelse reviews kan schrijven, die wat op netgalley geplaatst worden, en tegelijkertijd mijn blog toch een beetje meer aandacht kan geven onder de internationale Uitgevers. Ik zal deze boeken ook gewoon in het Nederlands recenseren en op mijn blogsite plaatsen. En de Engelse reviews zullen dan op netgalley verschijnen en Goodreads waarschijnlijk.
– Je komt in de mogelijkheid om contact te leggen met internationale auteurs waar ik dus ontzettend enthousiast over ben, want ik zie het zeker zitten om in de toekomst interviews op de blog te gaan plaatsen.
– Het is een makkelijke, fijne en legale manier om aan leuke boeken te komen die je digitaal kunt lezen.

Nadelen: 
– je gaat een chronisch slaapgebrek probleem ontwikkelen omdat je door Netgalley zoveel boeken wil gaan lezen terwijl er te weinig tijd op een dag is hihi.
– verder kan ik serieus geen nadelen bedenken haha!
– je bent binnen een dag verslaafd, dus leg jezelf strenge regels op: maximaal zoveel boeken aanvragen, maximaal zoveel aantal minuten op de site doorbrengen.. Want voor je het weet ben je 2uur verder en heb je veel te veel boeken aangevraagd.

Dus ik mag gerust zeggen dat ik trots ben om een netgalley member te zijn en ik hier vol enthousiasme mee aan de slag ga.
Dat ik de kans krijg om op een nieuwe manier de internationale boekenwereld te ontdekken is geweldig gewoon!
Ben jij al bekend met Netgalley? Zo ja, dan ben ik heel benieuwd naar het aantal boeken op je Shelf momenteel want ik wil horen dat ik niet de enige ben die een verslaving ontwikkeld heeft aan deze site hihi..
Zo niet en heb je er wel interesse in? Dan zou ik zeggen, wacht niet langer en ga direct door naar de site.
Binnen een paar minuten is je profiel aangemaakt en kun je aan de slag 😀
Mijn eerste netgalley recensie zal in ieder geval deze maand nog wel online komen, yay!

Liefs, Melissa
badge

6 Comments

  1. Author

   aaaah superleuk!! Wijst zich vanzelf snel genoeg. Veel leesplezier hihi!
   Ben benieuwd welke boeken er bij jou straks op de shelf staan

 1. I shall not make a netgalley account….. ik lees Nederlands….. ik lees Nederlands ik lees Nederlands…… Als ik deze mantra herhaal geloof ik er vanzelf in toch 😉

  Ik heb een tbr aan Nederlandse boeken dus ik kan echt geeeeeeeeeeeeeeeen Engelse freebees gebruiken!!!!!
  Kwante onlangs geplaatst…The Name a Blog Friend TagMy ProfileLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge