DIY: Happy Planner #1

In mijn ‘The Happy Planner’ post liet ik jullie al kennismaken met dit geweldige concept. Vandaag ga ik jullie het een en ander laten zien van wat ik er tot nu toe al mee gedaan heb, vertellen welke materialen ik gebruik en Hoe ik zo’n thema week maak. Zo heb ik o.a. al een zelfgemaakte Vampire Academy week en een Throne of Glass week gemaakt. Lees en kijk snel verder als je nieuwsgierig bent geworden 😉


Het ligt er per week aan wat je nodig hebt. Als ik een thema heb zoals Vampire academy of Throne of Glass wat ik zelf gemaakt heb, gebruik ik niet alle spullen die ik bv. gebruik als ik een printable thema afdruk die ik op pinterest gevonden heb. Maar ik heb voor de zekerheid gewoon altijd alles binnen handbereik klaarliggen. Daarnaast zijn er ook verschillende manieren om te printen. Zo kun je printables printen, knippen en zelf plakken. Maar je kunt ook de Happy Planner pagina in de printer leggen en direct vanaf de printer op de pagina printen! Maar dit is wel precisiewerk hihi.. Dat komt wel later nog een keer aan bod in een andere post. Voor nu doe ik het even op de printen,knippen,plakken-manier 😉


WATERCOLOR THEME


Wat heb je nodig?
– Happy Planner
– Washi tape/washi vellen
– printer + papier(zelf gebruik ik stickervellen om op te printen)
– knutselbenodigdheden zoals schaar, liniaal, lijm, fotosnijder
– stickers (wat je zelf leuk vind. Ik kocht er bij Action,Wibra en aliexpress)
– printables (ik vind ze meestal via pinterest) De watercolor printables heb ik van My planner Life. Deze zijn gratis te downloaden en gebruiken. Er staan ontzettend leuke printables tussen, dus ik zou zeker daar even een kijkje nemen.
– quote kaartjes (die kreeg ik van een lieve vriendin!)
– stempels + inkt
– schrijfbenodigdheden


Untitled 6Stap 1.
Je zoekt printables op die je mooi vind en die print je dan uit. Ik print op stickervellen zodat ik ze niet met lijm hoef te plakken. Maar je kunt het natuurlijk ook op gewoon print papier printen en dan knippen en met lijm plakken, wat je fijner vind.
Dus printen en alles uitsnijden/uitknippen.
Stap 2.
Uitsorteren en op de plek leggen. Voordat ik definitief ga plakken leg ik eerst alles op de plek neer waar ik vind dat het mooi uit ziet. Zoals je op de eindfoto zult zien, zie je dat ik dus tov de 3e foto nog geswitched heb, lekker besluiteloos dus hihi.
Stap 3. 
Hier heb ik nu geen foto van bij dit thema, maar het eerste wat ik plak zijn de washi tape lijnen. Die plak ik op de zwarte lijnen zodat je een scheiding creëert tussen de plaatjes/blokken.
Stap 4.
plakken,plakken,plakken! Nu kun je je gaan uitleven en alles een plekje gaan geven hihi.
Als ik alles geplakt heb, vrolijk ik het vaak nog op met stickers.
Stap 5.
invullen. Je planningen opschrijven, afspraken, etc.
31f671cb-fdf8-41e3-b14b-f6a4b8a36e12


Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en mijn uitleg ook duidelijk genoeg was. Ik heb nog nooit eerder een DIY post geschreven, dus het is echt even onwennig voor me hihi. Mocht je nog iets missen in mijn uitleg, dan hoor ik het graag. In het vervolg zal ik in ieder geval zorgen voor meer stap-voor-stap foto’s! Dan nu nog even een paar voorbeelden van weken die ik gemaakt heb en waar ik de volgende keer wat meer aandacht aan zal besteden:


UNICORN THEME
0081b81e-f01b-4876-a582-2fb6c91aaa3a


VAMPIRE ACADEMY BOOK THEME
5c4981a1-52e5-4b58-9ba2-a1ec7e1bce24


THRONE OF GLASS BOOK THEME
4515846d-f861-44e7-ad75-acc749e8c519


MINT GREEN/BLUE COLOR THEME
bfce666a-c5a1-4eea-bf4e-1e8629a3f6c9 (1)


Dit was de allereerste Happy Planner DIY. Ik hoop dat er nog veel mogen volgen en ik veel leuke inspiratie kan opdoen. Graag hoor ik wat je ervan vond en of er bepaalde thema’s e.d. zijn wat jij terug zou willen zien komen bv.

Liefs, Melissa en tot de volgende keer!?

6 Comments

    1. Author

     Oeh ja die is ook erg leuk!! Het is ook mogelijk om de bladzijdes eruit te halen en er direct op te printen. Online zijn filmpjes te vinden Hoe je dat kunt doen. Je bent al goed voorbereid hihi, dus kunt lekker aan de slag als hij binnen komt 😀 Have fun!!

 1. Ja, die unicorn printables herken ik. Die vond ik erg vrolijk. Zelf ben ik er niet zoveel mee vermits ik een ander soort dagboek heb. Daarom denk ik binnenkort eens een aantal andere stickers te maken die er wel in passen.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Aanwinsten juni 2016My Profile

  1. Author

   hihi ja die unicorn vond ik toch zo schattig, die moest ik gebruiken. mijn hele pinterest en pc staan vol met printables nu. Ik heb een nieuwe verslaving erbij, whoops 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge