RECENSIE: Frigid van Jennifer L. Armentrout

Frigid Book Cover Frigid
#1 Frigid
Jennifer L. Armentrout
New Adult, Contemporary
Spencer Hill Contemporary
15 juni 2013
paperback
260

For twenty-one-year-old Sydney, being in love with Kyler isn't anything new. They'd been best friends ever since he pushed her down on the playground and she made him eat a mud pie. Somewhere over the years, she fell for him and fell hard. The big problem with that? Kyler puts the 'man' in man-whore. He's never stayed with a girl longer than a few nights, and with it being their last year in college, Syd doesn't want to risk their friendship by declaring her love.

Kyler has always put Syd on a pedestal that was too high for him to reach. To him, she's perfect and she's everything. But the feelings he has for her, he's always hidden away or focused on any other female. After all, Kyler will always be the poor boy from the wrong side of tracks, and Syd will always be the one girl he can never have.

But when they're stranded together at a posh ski resort due to a massive Nor'easter, there's nothing stopping their red-hot feelings for each other from coming to the surface. Can their friendship survive the attraction? Better yet, can they survive at all? Because as the snow falls, someone is stalking them, and this ski trip may be a life-changer in more ways than one.

Dit is het soort boek waarin je jezelf volledig verliest vanaf de eerste pagina. Zo’n boek wat de meest intense emoties in je naar boven haalt en wat je na het uitlezen van het boek met een tevreden, heel tevreden gevoel achterlaat. Een boek wat voor mij echt zijn 4.5 sterren dubbel en dwars waard is! Ben je een liefhebber van contemporary boeken, romantiek, leuke storyline en waanzinnig leuke sexy scenes? Dan is dit echt HET boek wat je moet lezen! Gegarandeerd dat je ervan zult smullen 😀 WARNING: als je dit boek op mijn aanraden leest en een overload aan Feels ervaart, waaronder UGLY CRYING, hartverscheurende momenten, een sh*tload aan fangirl FEELS; Ik houd me niet aansprakelijk hihihi.. Lezen is op Eigen risico 😉 ENJOY!
drowning in feelings


First of all, ik vind het geweldig dat we het verhaal vanuit beide POV’s te lezen krijgen. Dit geeft voor mij altijd een veel completer beeld weer van het hele verhaal en geeft het meer diepgang. Zeker gezien het feit dat de storyline in dit boek eentje is wat best wel onder het mom ‘cliché’ valt. Maar door Armentrout’s geweldige schrijfstijl en geweldige personages kan dat cliché je geen enkele seconde ook maar iets interesseren. Sydney en Kyler zijn al best friends sinds ze kleuters waren en op een bepaald punt in hun puberteit werd voor beiden duidelijk dat de vriendschaps gevoelens over zijn gegaan naar romantische gevoelens, maar beiden houden ze dit geheim voor elkaar omdat ze bang zijn om elkaar kwijt te raken. Kyler gaat ermee om dmv rond slapen met zo ongeveer alles wat lost en vast zit en Sydney sluit zichzelf een beetje af van jongens na haar eerste relatie met Nate. En als ze aandacht krijgt van jongens staat Kyler er meteen tussen om zich defensief op te stellen hihi. Maar ondertussen wordt Sydney telkens geconfronteerd met Kyler’s gedrag en de meiden om hem heen. Misschien is het ‘t lot, misschien ook niet maar Kyler en Sydney eindigen in een vakantiehuis samen doordat hun vrienden door noodweer niet kunnen reizen. En vanaf dan is het echt BAM…. seksuele spanning waar je U tegen zegt. En echt, als er iets is wat Armentrout goed kan, dan is het wel het opbouwen van seksuele spanningen tussen personages. My goodness *wappert zichzelf theatraal toe* Maar naast het ontdekken van elkaars aantrekkingskracht en gevoelens voor elkaar, gebeuren er dingen rondom het huis die geen toeval meer zijn. Ze worden in de gaten gehouden van buitenaf en bepaalde dingen die gebeuren, worden gedaan om Sydney en Kyler bang te maken. Als lezer zijnde wordt je zelf ook haast bang ervan en beleef je dit zooo intens mee. En dit krijgt allemaal nog een behoorlijk heftig staartje, maar meer ga ik niet zeggen 😉 Hoe dat afloopt allemaal moet je dus zelf maar lezen hihi.


“Yeah, she had me. I was all hers.
In reality, even though I’d been with everyone else, I’d always been Syd’s.”


De personages zijn echt heel goed neergezet. Door dit soort personages dus stoort het mij ook totaal niet dat het een vrij standaard verhaal is; beste vrienden worden verliefd op elkaar maar willen niet toegeven omdat ze bang zijn hun vriendschap te verliezen. Door personages als Sydney en Kyler en de schrijfstijl van mevrouw Armentrout, wil je alleen maar MEER MEER MEER. Je kunt niet anders dan beide personages aanmoedigen om EINDELIJK iets aan hun gevoelens te doen, zichzelf te uiten en ervoor te gaan.. En dit brengt zoveel geweldige, maar ook verdrietige momenten met zich mee. Het is one hell of a ride voor Sydney en Kyler, dat kan ik je wel zeggen!
Je leeft echt helemaal met ze mee, van begin tot eind! En ook de bijpersonages vond ik geweldig en ik ben na dit boek gelijk aan Scorched begonnen, het verhaal van Tanner en Andrea en my god dat was ook alweer zo geweldig!!!


Untitled 1


Zoals ik dus al eerder aangaf is de schrijfstijl heerlijk. Maar ik ben ook niet anders gewend van Armentrout. Alles wat ik tot nu toe van haar las, en dat zijn 12 boeken so far, vond ik GEWELDIG. Haar schrijfstijl pakt me gewoon meteen. Ze schrijft .. gedurfd wil ik niet zeggen, maar ze schrijft gewoon wat pittiger in haar schrijfstijl en de wijze waarop haar personages naar voren komen. Er zitten altijd personages met pit in en dat vind ik echt genieten want dat zorgt voor geweldige dialogen! Er zit altijd iets van humor in, genoeg romance en de nodige ‘hot and steamy’ momenten en prrr daar ga je gewoon van spinnen zo heerlijk als dat die bladzijdes weglezen hihi.


“And even though quick hookups were all I’d ever been capable of, I would’ve given her more if she had wanted that.

I would’ve given her everything if she had asked.

It would probably never be enough, and I knew I couldn’t undo everything I had done in the past. I couldn’t go back and change the fact that I’d been with all those girls, that Syd had seen me take home one girl after another, but damn, if she had asked, I would’ve told her that my feelings for her ran deep.”


conclusie: Een must-read binnen het new adult contemporary genre. Het zit boordevol met Feels, Armentrout’s schrijfstijl(en dat moet je gewoon echt gelezen hebben,trust me), geweldige personages en laat je ademloos achter en zorgt ervoor dat je gewoon alleen maar MEER wil. Gelukkig is er dus nog een tweede boek waarvan ik net zo genoten heb als van dit eerste boek en waar ook binnenkort een recensie van online zal komen. Ik kan gewoon niet anders dan dit boek aanraden aan iedereen! So far heeft Armentrout mij in ieder geval ook nog niet teleurgesteld, zowel met haar YA boeken als de NA boeken, en ik vraag me af of dat überhaupt echt kan gebeuren met haar boeken hihi.. She’s AMAZING. Iemand die personages als Kyler, Daemon(LUX), Roth(The Dark elements) o.a. can creëren kan in mijn ogen niks fout doen hihi.
Mocht je enthousiast geworden zijn en dit boek willen kopen? Twijfel niet langer en ga direct door naar Bol 🙂

Liefs Melissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge