BOEKENLEGGERS: Mijn collectie en Tips om te sparen!

Op facebook zie ik regelmatig de vraag voorbij komen:
Waar halen jullie altijd je boekenleggers vandaan?

Ik zelf ben enorm gek, rustig gezegd verslaafd, aan boekenleggers.. Van alle soorten materiaal en maten en ik doe dan ook goed mijn best om mijn collectie regelmatig uit te kunnen breiden. Ik heb boekenleggers die duurder zijn, maar ook boekenleggers die ik gekregen heb of geruild of goedkoop op de kop heb weten te tikken. Boekenleggers met veel betekenis of boekenleggers die gewoon ‘leuk’ zijn om te hebben. Ik vind het ook heerlijk om voor de kast te staan en te neuzen tussen mijn collectie.. en dan zoekend naar een boekenlegger die ik bij mijn nieuwe boek wil gaan gebruiken. Dit zijn voor mij van die kleine geluks-momentjes waar ik echt van kan genieten hihi. Β  Deze post wilde ik al een langere tijd maken en posten, maar het kwam er telkens niet van. Eindelijk heb ik hem af kunnen maken. Ik ga mijn huidige collectie in deze post delen met jullie, samen met mijn ervaringen en tips met betrekking tot het creΓ«ren van een gevarieerde boekenlegger collectie!

Op de foto hieronder zie je mijn speciaal ingerichte boekenlegger plank. Naast deze plank heb ik ook nog meerdere soorten boekenleggers verspreid over de rest van de kasten. Deze heb ik dan bij de boeken zelf staan als Decoratie zeg maar..

IMG_0034_Fotor


Ik ga beginnen met de voor mij pareltjes binnen mijn collectie. En dat zijn de boekenleggers die ik gekocht heb, matchend aan mijn favoriete boeken. Er staan hier nog veel meer op de wishlist; zo MOET ik o.a. ook echt nog matchende leggers hebben voor de boeken van Sarah J. Maas, maar dat komt t.z.t. wel hihi. Deze onderstaande boekenleggers gebruik ik ook niet, maar heb ik puur als decoratie op de kast, om van het uitzicht ervan te kunnen genieten hihi.
Op onderstaande foto zien jullie:
– mijn leren Cassandra Clare boekenlegger met Quote uit The Infernal Devices
– Magnetische boekenleggers van The Infernal Devices
– staafje met mini boekjes van The Infernal Devices
– Magnetische boekenleggers van Katy en Daemon uit de LUX serie
– leren boekenleggers met het molnja en promise mark erop

IMG_0042_Fotor


Boekenleggers die ik van lieve vriendinnetjes gekregen heb. Hier ben ik erg zuinig op <3

IMG_0036_FotorIMG_0037_Fotor


Boekenleggers van The Bookdepository. De collectie van 2015 heb ik compleet, yay! En dit jaar hebben ze iets nieuws: Doodle bookmarks. Die kun je zelf inkleuren. 8 stuks in totaal hebben ze hiervan, waarvan ik er nu 5 heb. Ik vind ze echt helemaal geweldig! Binnenkort maar snel aan de slag gaan met kleuren..

IMG_0039_Fotor


Magnetische boekenleggers. Deze vind ik zelf erg prettig in gebruik voor als ik een boek mee de deur uit neem in mijn tas. De boekenlegger blijft dan lekker stevig in het boek zitten en valt er niet uit, ideaal!

IMG_0035_Fotor


Boekenleggers afkomstig uit boekenwinkels of van uitgevers. Gedeelte hiervan is verkregen door te ruilen met anderen of wat ik kreeg van anderen in pakketjes.

IMG_0038_Fotor


Boekenleggers die ik zelf geprint heb of in elkaar gezet met bewerkingsprogramma’s.

IMG_0040_Fotor


boekenleggers met andere formaten en/of materialen. Deze kocht ik voornamelijk via Aliexpress o.a. Sommigen zijn zelf gemaakt en sommigen zijn gekocht in boekenwinkels.

IMG_0041_Fotor


Ondertussen heb ik ook al veel uit mijn eigen collectie weggegeven. Boekenleggers wat ik kocht of bv. zelf maakte. Ik vind het erg leuk om anderen daar ook een plezier mee te doen! Zo zullen er hier op de blog ook nog wel regelmatig boekenlegger pakketjes weggegeven gaan worden πŸ™‚

En ik hoop in de nabije toekomst ook zelf nog een keer boekenleggers te kunnen laten drukken die ik dan in pakketjes kan weggeven, met mijn blog erop vermeld enz. πŸ™‚


TIPS & ERVARINGEN VAN MEZELF

 • meedoen met Kwante in Wonderland’s Bookkarma Acties die meermaals per jaar plaatsvinden! Hierbij is het de bedoeling om lootjes te trekken en om dan voor diegene waar jij het lootje van trekt een leuk boekenlegger pakketje samen te stellen. Ik kan echt aanraden om je hiervoor aan te melden, het is zo ontzettend leuk om hieraan mee te doen! Een leuk pakketje samenstellen om iemand anders blij te maken en zelf krijg je dan ook een leuk pakketje terug.Β Houd haar blog en facebookpagina in de gaten voor de volgende actie.
 • maak gebruik van Social Media.. Facebook,instagram,twitter. Plaats oproepjes om je eventuele dubbele boekenleggers te ruilen met anderen.
 • Bij de meeste boekenwinkels liggen ook altijd wel een aantal boekenleggers die je gratis mag meenemen. Anders kun je hier ook naar vragen, vaak hebben ze ze ook achter de balie liggen. En naast de gratis boekenleggers, hebben veel boekenwinkels ook boekenleggers die je kunt kopen. Zo kocht ik daar bv. mijn roze uiltje wat je op een van de foto’s hierboven ziet, 3D boekenleggers, magnetische boekenleggers.. Echt van alles kom je tegen.
 • Winkels als een Hema bv. zeker niet vergeten over te slaan bij je zoektocht. Ze hebben magnetische boekenleggers maar ook hele leuke sticky bookmarks bv. Deze zijn ook super in gebruik, een echte aanrader!
 • Aliexpress. één van mijn favorieten hihi. De leukste boekenleggers kun je hier vinden voor bijna geen geld en gratis verzending! Levering ben ik tot nu toe ook hartstikke tevreden over. Je krijgt er vanalles; magnetische boekenleggers, sticky bookmarks, staafjes met bedeltjes en nog veel meer. Betalen kan via iDeal, dus makkelijker kan het je niet gemaakt worden, toch? πŸ˜‰ Maar ik waarschuw je.. Omdat het zo goedkoop is, kan dit heel makkelijk een verslaving gaan worden hihi..
 • nog een favoriet van mij: ETSY. Hier worden producten verkocht die handgemaakt zijn en dus meestal vrij uniek en speciaal zijn. Hier kocht ik dus o.a. mijn speciale boekenleggers: de magnetische boekenleggers van TID en LUX, de quote boekenlegger van cassandra clare en de mini boekjes van TID. Maar er is nog zoveel Meer te vinden op etsy, je kijkt je de ogen uit! Bij Etsy zit je wel met verzendkosten, maar over het algemeen valt dit nog wel mee. En de prijzen zijn natuurlijk wel hoger dan bij een Aliexpress bv, wat begrijpelijk is omdat dit meestal op aanvraag gemaakt wordt door de verkoper. Maar wil je dus iets speciaals? Dan kan ik dus echt aanraden om Etsy een bezoekje te brengen!
 • Google is your best friend! Via Google kun je vaak op de meest leuke webshops ook hele leuke, speciale boekenleggers vinden. Zo vond ik via Google mijn 2 leren vampire academy boekenleggers bij een Amerikaanse webshop. OkΓ©, ze kostten wel wat.. Maar dat ik er graag voor over. Dit zijn van die boekenleggers waar ik heel zuinig op ben en echt van kan genieten als ik ze op de kast zie. Maar via Google is dus ook echt zoveel te vinden. Zo zag ik er al mooie, speciale Harry Potter boekenleggers bv. en nog veel meer..
 • Friends are the best thing in Life. hihihihi.. Spoor je vrienden aan om, als ze op vakantie gaan of weet ik wat, te neuzen voor je. De meeste mensen shoppen altijd wel even als ze op vakantie zijn. Mochten ze toevallig tegen iets leuks aanlopen, dan kun je vragen of ze je dat mee willen nemen bv. Zo heb ik al van een paar lieve vriendinnetjes boekenleggers gekregen die ze van vakantie meegenomen hebben uit London bv. of Turkije.. Dat zijn boekenleggers die ik dus zelf nooit zo 1,2,3 zou tegenkomen, dus daar ben ik extra blij mee! En zelf neus ik natuurlijk ook altijd rond voor boekenleggers als ik op reis ben! Zo kocht ik ook op Mallorca vorig jaar 2 ontzettend leuke boekenleggers! en het neemt ook nog geen plaats in beslag in je koffer, dus perfect!

Er zullen vast nog veel meer manieren zijn om aan leuke boekenleggers te komen! Als je er nog meer weet, let me know πŸ˜‰ Dit zijn mijn ervaringen ermee in ieder geval tot nu toe. Ik hoop dat je de post leuk vond en inspiratie hebt kunnen opdoen.

Liefs, Melissa

13 Comments

  1. Author

   Thanks en tegelijk vermeld ik je!! De bookkarma actie is gewoon geweldig leuk om te doen ❀ volgende keer doe ik ook zeker weer mee!

 1. Wat een collectie zeg! En spot ik daar enkele bookmarks van Arrow? πŸ˜‰ Ik heb zelf een bescheiden verzameling maar nu ik zie hoe mooi jij ze uitstalt overweeg ik het zo ook aan te pakken wanneer er nieuwe boekenkasten bijkomen πŸ™‚

  1. Author

   Dan te bedenken dat ik ook alweer veel weggaf het afgelopen jaar! Maar ik vind het inderdaad ook erg leuk om ze op de kast tentoon te stellen ipv alles in 1 bakje gooien en klaar hihi.. Is ieder voor zich natuurlijk, maar ik wordt er gewoon blij van πŸ˜€
   En die van Arrow, jaaa!! <3 Die kreeg ik van een vriendin, had ze gemaakt voor me. superlief!
   melissasbookworld onlangs geplaatst…BOEKENLEGGERS: Mijn collectie en Tips om te sparen!My Profile

 2. Heerlijk zo veel boekenleggers. πŸ˜‰ Ik vind het ook heel leuk om die te verzamelen. Alleen voor de boekenleggers zou ik wel eens bij book depository willen bestellen, maar dan moet ik aan de paypal en daar heb ik (nog) geen zin in.
  Annemieke onlangs geplaatst…Happy 1 Year A Dance with BooksMy Profile

  1. Author

   Ja, ik kijk elke keer weer uit naar een nieuwe boekenlegger als ik bij the bookdepository bestel! Ik vind PayPal zelf echt ideaal. werkt ongeveer hetzelfde als iDeal ook bv. Maar voor Engelse boeken is TBD gewoon hartstikke fijn qua prijs enz. Meestal goedkoper dan bol en gratis verzenden en dan nog een leuke boekenlegger. Maar ik wissel het veel af tussen de twee bedrijven, ligt er aan hoe het net uitkomt op dat moment.

 3. Wauw! Deze moet ik echt bewaren. De volgende keer dat iemand vindt dat ik veel boekenleggers heb laat ik hen gewoon deze blogpost zien. Ik heb er wel enkele hoor en sommige van hen vind ik super mooi. Mijn favoriete exemplaar is er één die ik van een vriendin cadeau kreeg. Ook heb ik er al een heel deel zelfgemaakt. Zowel voor mezelf als om te verkopen of cadeau te doen. Met Kwante’s actie heb ik nog niet meegedaan, maar al wel met die van Boekenfans. Jammer genoeg heb ik de laatste editie gemist omdat ik amper de tijd vind om mijn facebook-boekenpagina’s te bezoeken.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Van DIY naar LHDEPDMy Profile

  1. Author

   haha jaaa ik heb.. *momelt iets over een boekenlegger verzamel verslaving*… #SorryNotSorry hihi. En het is altijd speciaal als je van vrienden e.d. zoiets cadeau krijgt ja, daar ben ik ook extra zuinig op πŸ™‚ Kan je ook zeker weten aanraden, mocht je het toevallig nog eens tegenkomen op facebook, om met Kwante’s actie mee te doen. Is altijd superleuk ook <3

 4. Wat heb jij een hoop mooie boekenleggers! Die lederen met de quote van The Infernal Devices is toch wel mijn favoriet. Echt een hele mooi! <3
  Je hebt echt super leuke boekenleggers, dat moet zeker wel gezegd worden!

  1. Author

   Dankjewel hihi πŸ˜€ De leren boekenlegger van TID blijft ook mijn favoriet! Hij is totaal onpraktisch om te gebruiken, want hij is veel te dik. Maar ik kocht hem eigenlijk gewoon als deco voor op de kast, omdat ik meteen verliefd erop werd toen ik hem zag op etsy πŸ˜€ Ik kan er echt blij van worden om weer nieuwe speciale boekenleggers te ontvangen, hoop nog genoeg aan de collectie te mogen toevoegen hihi πŸ˜‰Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge