RECENSIE: Did I mention I love you van Estelle Maskame

Jenny kreeg dit boek mee van uitgeverij Moon toen ze laatst daar was en sluisde het boek daarna door naar mij, superlief <3
Ik ben al vrij snel erin begonnen en had hem binnen een dag uit! Een heerlijke, luchtige read. Precies wat ik op dat moment ook nodig had. Zo’n boek wat je gewoon even snel moet oppakken om een stukje te kunnen lezen zodra je er de tijd voor hebt.
Voor mij was dit wel een boek waar ik langzaam van ben gaan houden ipv dat ik er vanaf het begin af aan helemaal gek op was.
Hoe dat zo komt? Dat lees je in deze recensie 🙂 Enjoy!


When sixteen-year-old Eden Munro agrees to spend the summer with her estranged father in the beachfrontIMG_0328_Fotor city of Santa Monica, California, she has no idea what she’s letting herself in for. Eden’s parents are divorced and have gone their separate ways, and now her father has a brand new family. For Eden, this means she’s about to meet three new step-brothers. The eldest of the three is Tyler Bruce, a troubled teenager with a short temper and a huge ego. Complete polar opposites, Eden quickly finds herself thrust into a world full of new experiences as Tyler’s group of friends take her under their wing. But the one thing she just can’t understand is Tyler, and the more she presses to figure out the truth about him, the more she finds herself falling for the one person she shouldn’t – her step-brother.

Throw in Tyler’s clingy girlfriend and a guy who has his eyes set on Eden, and there’s secrets, lies and a whole lot of drama. But how can Eden keep her feelings under control? And can she ever work out the truth about Tyler?


storyline. Het verhaal zelf sprak me al gelijk aan. Eden en haar moeder zijn door haar vader 3 jaar terug verlaten en sindsdien hoorden ze niks meer van hem tot ze de uitnodiging kreeg om de zomer bij hem en zijn nieuwe gezin door te brengen. Eden besluit om dit dan te gaan doen.. Daar ontmoet ze haar nieuwe stiefmoeder en 3 stiefbroers. De oudste, Tyler, gedraagt zich als een enorme zak en ze laat haar mening dan ook rustig weten tegenover hem. Eden komt in contact met Tyler’s vriendengroep en gaat samen met hun naar feestjes, shoppen enz. Hierdoor komt Eden steeds meer in contact met Tyler en ondanks dat hij zich zo gedraagt blijkt de aantrekkingskracht tussen Eden en Tyler steeds heftiger te worden. We komen meer te weten over Tyler’s verleden en Waarom hij zo is en zo doet en dankzij Eden komt hij bij haar een beetje uit zijn schulp. Maar dan hebben we nog Tyler’s extreem jaloerse vriendin wat we tegenkomen, Eden die probeert om contact met andere jongens te leggen om maar afstand te houden van Tyler.. Wat natuurlijk niet lukt en voor de nodige spanningen zorgt, prrr.. En nog veel meer! Aantrekkingskracht sucks, nietwaar? hihi Poor Tyler en Eden.. De relatie tussen Eden en haar vader, als je al van een relatie kunt spreken, komt wat meer onder de aandacht, maar ook Eden’s nieuwe stiefmoeder en broers krijgen hun plekje in het boek, wat ik erg leuk vond!


“We shouldn’t be kissing on the floor of his bathroom
and his hands shouldn’t be on my body and I shouldn’t be enjoying it.”


personages. Hier loop ik jammer genoeg op sommige personages wel een beetje vast. Sommige personages zijn ronduit hatelijk, grr.. Maar ook de manier waarop de meesten neergezet worden. Het blijven tieners enz. en ik weet dat de meeste tieners niet ‘onschuldig’ zijn, maar de mensen in deze groep zijn echt alleen maar bezig met feesten en dan vooral heel veel drinken, seks en zelfs genoeg drugs. Dat vond ik gewoon een beetje Te dik aanwezig in het boek. Laten we het zo zeggen.. Als je Tienerdrama’s niet storend vind, ga je dit boek heeel leuk vinden! Drama genoeg hihi..
De vader van Eden vind ik nog steeds een ongelooflijke zak, ik kan het hem in ieder geval nog steeds niet vergeven dat hij zijn ex vrouw en kind in de steek heeft gelaten en dan ook in die 3 jaar geen contact heeft gezocht met zijn dochter..
Eden’s stiefmoeder en broers daarentegen vind ik dus wel echt een hele leuke toevoeging en deze personages had ik ook al snel in mijn hart gesloten! De meeste vrienden van Tyler vond ik dus zelf niet zo leuk, maar personages zoals Dean maken dan weer alles goed hihi.. en Tyler zelf; tja ik houd toch wel van badboys hoor dus ik ben toch gevallen voor hem ondanks dat hij zich echt heel stom gedraagt met momenten. In het begin zat ik echt regelmatig van: OmyGod hoe kan ik nu van hem gaan houden? Maar het is duidelijk dat Tyler een masker draagt en dit soort personages vind ik altijd gewoon heel erg interessant en daar zou ik het liefst laagje voor laagje vanaf pellen om hun ware ‘Ik’ naar boven te kunnen toveren. Die momenten dat hij zijn schild dan ook laat zakken… zucht.. Dan zit ik echt helemaal vast gesmolten aan het boek en ben ik ook echt niet bereikbaar haha. Ik leef voor zulke momenten in boeken <3 Eden’s personage vind ik ook heel leuk! Ze is echt heel erg herkenbaar en laat je dit alles meemaken alsof je zelf het hoofdpersonage bent. Je leeft van begin tot eind met haar mee.


“His walls are a mask. It’s all an act, a role he’s trying to play.
The crude comments and leching over Tiffani and the addictions: they’re fake. It’s all fake…
Sometimes his facade slips. And sometimes I’ve been there to see beneath it.
It’s the way his eyes sometimes soften, offering a true glimpse of what he’s about to anyone who is willing to look. And I don’t know why it hasn’t hit me until this moment. It is so, so obvious. Our irrelevant arguments and pathetic small talk and constant glares seem so…so inevitable, like we couldn’t stop, like we enjoyed the bickering. Somehow. We have sneered at one another since the day I arrived, fighting to try to find each other’s weaknesses. Mine is my insecurity.
Tyler’s is the truth. And beneath it all lies attraction.
Tyler is attracted to me, and I am attracted to Tyler.”


Zoals ik al aangaf, moest het boek echt groeien voor mij. Het duurde even voor ik me echt kon vastleggen aan het verhaal en de personages. De schrijfstijl is hetgeen wat er vooral voor gezorgd heeft dat dit gelukt is en dat ik steeds meer van het boek ben gaan houden. Het verhaal is origineel afkomstig van Wattpad en ik vind dat het echt heel goed geschreven wordt. ik lees normaal niet snel zelf iets op Wattpad, maar na het lezen van dit boek gaat het me wel heel erg kriebelen om Wattpad af te gaan struinen en kijken welke beauty’s daar nog meer schuilgaan hihi. Het einde van het boek en wetende wat Eden in boek 2 wil gaan doen, zorgde ervoor dat ik boek 2 gelijk heb besteld haha. Ik wacht momenteel nog tot hij binnenkomt, maar ik ben echt ontzettend nieuwsgierig nu! Boek 3 staat ook al in de pre-order, die komt in juli dit jaar uit. Ennnnn het eerste boek zal ook door Uitgeverij Moon vertaald gaan worden, hartstikke leuk! Ik denk dat dit echt een geweldige leuke toevoeging is voor het YA contemporary genre. De Nederlandse lezers zullen hiervan gaan smullen.
Kun je niet wachten tot het Nederlandse boek er is en wil je al in het Engels lezen?
Koop hem dan nu via Bol.com

Liefs, Melissa

 

4 Comments

  1. Ik wou dat ik je review gelezen had voor ik het boek kocht. Ik heb hem nog niet gelezen, maar dus wel in mijn bezit. Maar het moment dat je schreef “als je tienerdrama’s niet storend vind….” Dacht ik oh neen… waarom…. waarom… waarom….Hij zal dus nog een hele tijd op de ongelezen stapel blijven liggen denk ik. 🙂

    1. Author

      hihihihi SORRRRYYYYY (A) Maar goed, ja, er zitten wel de nodige tienerdrama’s in. Da’s gewoon niet te ontkennen haha. Maar het wordt wel steeds leuker en leuker vind ik! Na het einde bv. kon ik niet wachten om verder te gaan. Vanavond komt boek 2 binnen 🙂



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge