PERSONAL: MIJN BUCKET LIST

Iedereen kent het fenomeen ‘Bucket List’ wel en ik denk dat zo ongeveer iedereen ook wel een lijstje heeft met dingen wat hij/zij zo graag nog zou willen doen! Mijn lijstje zou oneindig lang zijn als ik Alles op zou schrijven, dus ik heb alleen dingen erop staan die ik ECHT ECHT ECHT wil doen! En dat zijn er nog steeds genoeg. Ik hoop maar dat ik er aan toe kom, maar aangezien er ook veel reizen tussen zit, betwijfel ik het of dit haalbaar is qua tijd En geld hihi..


BeFunky_sea-kayak-with-orcas.jpg-e1395440769168

Kayaking met orca’s, MIJN NUMMER 1 OP DE BUCKET LIST!

Al sinds ik me kan herinneren heb ik een speciale liefde voor deze dieren. Met de jaren is dit alleen maar nog meer gegroeid na het kijken van o.a. de Free Willy films toen ik jonger was en daarna het bevrijden van Keiko, die Willy speelt in de films. Maar vooral door zelf veel onderzoek gedaan te hebben naar deze prachtige dieren. Documentaires kijken,internet afstruinen, verslagen schrijven voor school. Ik vind het heerlijk om onderzoek te doen naar dingen waar mijn interesses liggen. En orca’s hebben3ddb09cc0dbc6fb55f288c84617198c3 echt een speciaal plekje in mijn hart. Waarom kan ik gewoon niet precies uitleggen, maar het zit heel diep en al van heel jongs af aan verankerd. Ik kan echt niet in woorden omschrijven wat ik voor een band voel met deze dieren, maar ik vind ze geweldig! Ze zijn prachtig om te zien en vooral de wetenschap dat het echte killers zijn en een van de slimste dieren ter wereld. Ze leven in families die meestal hun leven lang bij elkaar blijven! Ze ‘praten’ met elkaar en leren zich aan te passen in hun omgeving(hun jachttechnieken zijn echt zo waanzinnig slim en ook aangepast aan het milieu waar ze leven) De manier waarop ze leven met hun familie en hun jongen ‘opvoedden’.. Geweldig gewoon! En dan nog hun interactie met mensen, die is ongekend! Wilde orca’s zijn ontzettend nieuwsgierig naar mensen toe en hebben dan ook geen kwaad in de zin. En dat vind ik zo fascinerend. Dat zo’n killer, ÊÊn van de gevaarlijkste dieren in de oceanen, geen mensen aanvalt maar ze juist met nieuwsgierigheid behandelt en respect. Dat wil wat zeggen… Ik heb zulk respect voor deze dieren!! Een grote droom van mij, de GROOTSTE durf ik dan ook gerust te zeggen, is dan ook om ze in het wild te mogen zien en niet in een vissenkom in Seaworld of waar dan ook.. Dit is echt mijn nummer 1 op de bucket list. Naar Canada of noorwegen afreizen om dan met een kayak te water te gaan en tussen deze dieren door te peddelen en ze te zien zoals ze horen te zijn; vrij en ongeschonden in hun eigen omgeving!


Natuurlijk zitten er ook boekgerelateerde items op mijn Bucket List en dan met name het willen ontmoeten van een aantal auteurs en dan ook boeken persoonlijk laten signeren! De auteurs die een plek op deze lijst verdiend hebben zijn:
untitled-design-1
– Cassandra Clare
– Sarah J. Maas
– Jennifer L. Armentrout
– Lauren Kate
– Susan Ee
– Laini Taylor
– Nalini Singh
– Amelia Hutchins

 


REIZEN..


OVERIGE DINGEN DIE IK WIL DOEN..


Er zal vast nog genoeg bijkomen met de jaren, maar dit is voor NU mijn bucket list!
Benieuwd wanneer ik de eerstvolgende kan gaan afstrepen!
Heb jij een bucket list en wat zou dan je top 3 zijn? Let me know, X.

Liefs, Melissa

10 Comments

 1. Leuke post! Wat zeker nog op mijn bucketlist staat is een boek schrijven dat wordt uitgegeven en succesvol is. Een hele droom, ik weet het, maar ik hoop dat hij ooit werkelijkheid wordt ^^

  1. Author

   Dankje! en dromen is niks mis mee 😀 Ik zal een hoop van de bucket list waarschijnlijk ook nooit gedaan krijgen, maar wie weet… En een boek schrijven gaat je in de toekomst misschien vast nog lukken! Da’s een mooie droom om na te streven <3

  1. Author

   Dankje!! Ik dacht eerst ook van niet, maar ik begon eens alles op te schrijven en er bleek gewoon een hele hoop te zijn wat ik nog graag wilde doen hihi

 2. Zelf heb ik ook een grote fascinatie voor orca’s. Bij mij is die gek genoeg gestart toen ik ze zag in SeaWorld. Ik zag ze rondzwemmen in dat kleine bassin en vond het zo ongelofelijk sneu en zielig. Toen ben ik gaan researchen en heb ik ook documentaires gezien. Ik zou ook zo graag orca’s in het wild willen zien, waar ze thuishoren! Het zijn zulke slimme en ongelofelijk mooie beesten. Het is niet te geloven dat ze die gevangen hebben genomen.
  Yolande onlangs geplaatst…Taalkronkels #8My Profile

 3. Super leuk!
  Ik heb vorig jaar twee onderdelen van mijn “bucket list” voltooid: naar New York gaan en mijn manuscript naar uitgever opsturen. Beide geslaagd 😉
  Ik zou ooit graag een roadtrip door de Verenigde Staten willen maken en een cruise over de caribbean. Maar vooral nieuwe boeken schrijven en er echt een reeks van maken 😀Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge