RECENSIE Burning Glass – Kathryn Purdie

Ik gaf dit boek 2.5 ster. Ik voel me ontzettend tegenstrijdig omtrent dit boek. Er zitten een paar awesome geschreven stukken in en het concept is ontzettend Gaaf! De schrijfstijl vond ik heel prettig, maar op de een of andere manier stelde het boek me toch teleur. Wat ik echt heel jammer vind, want ik was zo enthousiast om dit boek te lezen! Ik weet ook niet of ik het vervolg hiervan nog zou kopen of niet. Aan de ene kant ben ik iemand, die gewoon wil weten hoe alles af zou lopen, ook al ben ik dus niet kapot van dit boek. En ook geloof ik erin dat sommige auteurs beter worden naar mate een serie vordert.. Dus ik weet het niet, wat ik ga doen. Twijfels, twijfels..Sonya was born with the rare gift to feel what those around her feel—both physically and emotionally—a gift she’s kept hidden from the empire for seventeen long years. After a reckless mistake wipes out all the other girls with similar abilities, Sonya is hauled off to the palace and forced to serve the emperor as his sovereign Auraseer.

Tasked with sensing the intentions of would-be assassins, Sonya is under constant pressure to protect the emperor. But Sonya’s power is untamed and reckless, and she can’t always decipher when other people’s impulses end and her own begin. In a palace full of warring emotions and looming darkness, Sonya fears that the biggest danger to the empire may be herself.

As she struggles to wrangle her abilities, Sonya seeks refuge in her tenuous alliances with the charming-yet-volatile Emperor Valko and his idealistic younger brother, Anton, the crown prince. But when threats of revolution pit the two brothers against each other, Sonya must choose which brother to trust—and which to betray.Het las ontzettend snel weg voor zo’n best dik boek, maar ik denk dat ik me vooral stoorde omdat er bepaalde elementen in zitten die zo ‘standaard’ zijn tegenwoordig in YA. Ik lees wel vaker YA boeken waarin veel dezelfde elementen naar voren komen, maar bij dit boek stoorde het me gewoon 🙁 Er was een moment in het boek waarin ik dacht van Oké volgens mij is de schrijfster nu echt aan’t ‘mind fucken’ met me en daar was ik heel enthousiast over, want zulk soort boeken zijn gewoon altijd Geweldig. Maar dat bleek dus niet zo te zijn. Het bleek dus echt hetgeen te zijn wat ik ook las en meer niet.. Waardoor het dus weer gelijk een hoop punten verloor in mijn ogen.

Het boek had een ontzettende heftige, intense en geweldige start waardoor ik echt zoiets had van; Wow, als dit al zo begint… Dan moet het wel echt een knaller van een boek worden. Maar zoals het begon, zo ging het dus niet verder. De manier waarop het hoofdpersonage, Sonya, in het begin alles ervaart is de rest van het boek opeens ver te zoeken. In het begin van het boek is Sonya dus deze Auraseer wat nog totaal niet overweg kan met het verwerken van de gevoelens van de mensen om haar heen wat dus tot levensgevaarlijke situaties leidt omdat ze dus niet ermee om kan gaan. Zodra ze opeens bij de keizer is, waarbij ze ook vaker in grote groepen mensen moet verschijnen bv., kan ze opeens wel zonder al te veel pijn en moeite doen wat ze moet doen. Dat snapte ik niet goed en vond ik gewoon raar. Het is dus alsof ze gewoon van het ene op het andere moment verandert in een sterk personage, wat ze daarvoor nog niet zo was. Niet heel geloofwaardig..
dfb8a8da69d0892f3f066dda5c388448.jpg

Er ontstaat een soort love triangle tussen haar, de keizer Valko en zijn broer Anton (hij is degene wat Sonya naar de Keizer moest brengen en het was natuurlijk zo’n soort insta-love. Er waren duidelijk interesses van beide kanten, bla bla.. En Anton sluit zich COMPLEET AF van haar zodra ze in het paleis arriveren.. Heel erg standaard en voorspelbaar. Het bracht met momenten wel zeker hele leuke spanning met zich mee, maar ik had op een gegeven moment ook echt zoiets van ‘Zucht, get over it..’ De Keizer weet haar mooi in te palmen, haar laten geloven dat ze één en dezelfde zijn en ze stelt zich dan ook open voor hem. Maar de keizer heeft een ontzettende mean streak en ondanks dat hij helemaal gek is van Sonya, is ook zij niet 100% veilig voor hem. Ik houd van dominante mannelijke personages, maar Valko is gewoon ‘ugh’.. Nope, not it. Een slap aftreksel. Anton laat dus weer merken dat hij het niks vind dat ze zo close is met Valko, maar kenbaar maken dat hij Sonya wil, doet hij dan weer niet en zo gaat het heen en weer tussen momenten met Valko en met Anton en daartussenin zit dan een storyline verwerkt.

De vordering van de storyline zelf vind ik dus ook niet zo spannend. Er is een groep ‘rebellen’ die Valko van de troon wil stoten en de mensen hun eigen regering wil geven ipv één keizer die voor het volk beslist. Er zat geen goed uitgewerkt verhaal achter. Je weet wel waarom ze het doen, het verleden komt een beetje naar boven, maar er zit geen diepgang in voor mijn gevoel. Het is dus een behoorlijk oppervlakkige storyline vind ik. Met vrij standaard personages waar weinig diepgang in zit. Er is geen echt duidelijk en spannend plot aanwezig. Ondanks dat las het wel snel weg, vond ik de schrijfstijl heel prettig en zaten er wel momenten in waar ik wel echt even van kon genieten. Maar overall kon dit boek jammer genoeg de verwachtingen niet waar maken voor mij. Het was voor mij dus echt zo’n boek waarvan ik gehoopt had dat het me van mijn stoel zou blazen, maar wat me echt ontzettend tegenviel 🙁
tried to care

Er zijn daarentegen ook ontzettend veel positieve reacties al te vinden over dit boek, dus het blijkt weer hoe verschillend lezers een boek lezen. Wat ik dus niet zo goed vind, kan een ander geweldig vinden.
Toch benieuwd geworden naar dit boek met die prachtige cover?
Kopen kan hier:


Liefs, Melissa

2 Comments

  1. Wat jammer! De cover en flaptekst zijn zo veelbelovend…. Ik vind dat ook altijd zo vervelend als een personage opeens overgenomen lijkt te zijn door een alien. Deze hoeft dus niet op mijn lijstje 😉
    Kwante onlangs geplaatst…Sakura Blossom – Lotte van den NoortMy Profile


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge