#YoungAdult TAG

Ik werd door Evelien van BookLovers getagd voor deze
en wat was hij leuk om te maken :D! Allemaal vragen omtrent het Young Adult Genre!


1. Wat is je favoriete personage uit een young adult boek?

Ik haat deze vraag haha. Echt waar.. PLEASE DON’T MAKE ME CHOOSE!!!! 807066.gif
Zo zette ik al in een andere TAG post mijn top 5 female characters neer, omdat me ook gevraagd werd voor 1 favoriet en ik kan gewoon echt niet kiezen. Dus ik heb ervoor gekozen om ook hier een top 5 te gebruiken!


Als eerste de vrouwen:
– Elena uit de Guild Hunter serie van Nalini Singh
– Celaena/Aelin uit de Throne of Glass serie van Sarah J. Maas
– Syn uit The Fae Chronicles van Amelia Hutchins
– Penryn uit Penryn and the End of Days van Susan Ee
– Karou uit Daughter of Smoke and Bone van Laini Taylor
En dan nu de mannen:
– Tamlin uit A Court of Thorns and Roses van Sarah J. Maas
– Will Herondale uit The Infernal Devices van Cassandra Clare
– Daemon Black uit de LUX serie van Jennifer L. Armentrout
– Dimitri Belikov uit de Vampire Academy serie van Richelle Mead
– RAFFE uit de Penryn and the End of Days trilogy van Susan Ee


2. Welk young adult boek is naar jouw mening het beste verfilmd?

6dbb0121d5810c30dc94e355c85a55d3.gif
Iene Miene Mutte… Dan ga ik voor The Hunger Games. Ondanks dat je wel de gedachtegang van Katniss niet zo op het scherm ziet zoals het in het boek geschreven staat, wat logisch is omdat het gewoon veel uitgebreider is, vond ik dat ze het boek echt goed verfilmd hadden. De sfeer wat je in het boek voelt en de angst/sensatie wat je beleeft, beleef je met de film ook! De casting van de film is gewoon heel goed. Goed acteerwerk bij dit zulk films is zo ontzettend belangrijk en ik ben dan ook echt fan van deze acteurs/actrices.

 

 


3. Hoeveel delen zou jouw ideale young adult-serie tellen?

Oeh lastige vraag hoor.. Ik heb series gelezen van 6 boeken die AMAZING waren, maar ook series van 6 boeken die bagger waren en echt flink afzwakte vanaf boek 4 ofzo. Maar zo lees ik ook trilogieën die niks zijn. Ik denk dat het dus heel erg afhankelijk is van het verhaal, wat er mogelijk is met een verhaal en wat de auteur dus met de mogelijkheden doet. De manier van schrijven van een auteur is heel belangrijk. Auteurs zoals Sarah J. Maas kunnen met gemak een serie van 6 boeken schrijven en het met elk volgende boek nog beter weten te maken bv. Net als Cassandra Clare dat ook kan, vind ik. Dus ik ga hier geen specifiek antwoord op geven, omdat het echt afhankelijk is van de situatie van een boek/verhaal. Zo heb ik ook genoeg trilogieën gelezen die het dus echt verdiend hadden om een 4e boek of meer te krijgen. Want eerlijk is eerlijk. Als je een serie van 3 boeken hebt wat gewoon van begin tot eind zooo ontzettend goed is, wil je gewoon niet dat het ophoudt. Dat zijn series waar ik zeker 6 boeken van zou kunnen lezen, gewoon al om geen afscheid te hoeven nemen van de personages..


4. Wat is je favoriete young adult boek van Nederlandse bodem?
623455
Dan ga ik voor de Carry Slee boeken. Deze las ik zo graag toen ik jonger was en zijn me altijd bijgebleven. Boeken waarin altijd serieuze zaken aan de orde komen en wat altijd een impact op me achterlieten. 


y5. Welk young adult boek wordt naar jouw mening onder gewaardeerd?
Ik zou graag willen dat ANGELFALL en de twee vervolgdelen nog wat meer bekendheid zouden krijgen. De Penryn and the end of days trilogy van Susan Ee is met recht een van mijn meest favo series ooit geworden. Wat een geweldige duistere wereld zet deze auteur hier neer, personages waar je gewoon echt zo verliefd op wordt omdat ze zo goed in elkaar gezet zijn, de meest hilarische dialogen, romance, actie, spanning.. Gewoon een rollercoaster aan emoties. Een Page turner vanaf de eerste pagina tot en met de laatste pagina van boek 3.


 6. In welke fictieve wereld (uit een young adult boek) zou jij wel een dagje willen doorbrengen?

e2402df3d7e003c11fe5f259ab863904
Dan ga ik toch voor de magische wereld van Harry Potter. Een bezoekje aan Diagon Alley, HOGWARTS en ga zo maar door.. Hier zou ik mezelf echt helemaal kunnen verliezen.

 

 

 


2307b4fc8b803fd1c34d65740e1d0b8f7. Welk young adult personage heb je het meeste hekel aan?
Dorothea Omber. Echt waar, als ik iemand tot in mijn diepste ziel haat, dan is het deze vrouw wel. Ik weet niet wat het is, maar alles aan haar zorgt er voor dat het gaat kriebelen bij me en dat ik echt moordneigingen krijg die ik zo graag tot uiting zou willen brengen ware het niet dat het niet mogelijk is om een fictional character met je eigen handen om te leggen hahahaha.


8. Waar koop je meestal je young adult boeken?
Soms in een winkel, maar helaas hebben de boekenwinkels in de omgeving bijna geen Engelse YA en Nederlandse boeken koop ik gewoon niet veel meer. Hierdoor wordt ik al snel verplicht om online te kopen. Sowieso scheelt het vaak ontzettend in de prijs wat betreft Engelse boeken. Ik koop via Bol.com of via Bookdepository! 


9. Welk onderwerp zie je het liefste terug in young adult boeken?
6db1155cc18ab3340266f26c8fc3aef4
(Paranormal) Fantasy; Engelen, vampiers, weerwolven, Faeries/FAE en ook Aliens ben ik sinds een tijdje helemaal FAN van hihi;)
Dankzij mevr. Armentrout 😉 
Daarnaast hoort er voor mij ook altijd een romance in een boek voor te komen, dus ook romantiek ga ik hier ‘aankruisen’ hihi Het liefst dus een combi van Fantasy/romance maar ook de gewone romantische boekjes zoals Anna and the French Kiss worden heeeeel erg gewaardeerd. 


9221af8a5cf1970e365691d67391acbe10. Van welk young adult boek moeten ze volgens jou echt een film maken?

ANGELFALL!!!! zeker weten. Een wereld met Engelen die alles willen vernietigen? Count me in! Al moeten de Engelen dan natuurlijk ook precies zo neergezet worden als ik ze voor ogen heb he 😉 hehe En mijn God: RAFFE op bioscoopscherm? Als dat ooit zou gebeuren, worden alle films die erna komen voor me verpest.. hihi Want niks kan tippen aan RAFFE. Maar naast het feit dat ik ontzettend gek ben van Engelen verhalen en deze trilogie echt een kunstwerk apart is mede door de wrede en duistere sfeer in de boeken, ben ik ook echt helemaal gek van de personages in deze boeken. Zowel de hoofd als bij personages! De meest geweldige dialogen en quotes, humor en romance… Wat wil je nog meer. En een meisje wat laat zien hoe sterk iemand kan zijn als ze aan je familie komen. Hoever mensen kunnen gaan om iemand te redden waar ze van houden. Dat wordt zo mooi neergezet in de boeken. Ik denk echt dat dit een knaller van een film zou worden als ze dit GOED, met de nadruk op GOED, zouden verfilmen!! Ik zou in ieder geval kamperen voor de deuren van de bios om het eerste kaartje te kunnen bemachtigen.


Dit was dan mijn YOUNG ADULT TAG en bij deze TAG ik :
Het Leven van een Boekenworm 
Pluizenbol
Succes en veel plezier met deze TAG.

Liefs, Melissa

 

3 Comments

  1. Wat een leuke tag! Ik kende deze eerlijk gezegd nog helemaal niet. Als ik zo naar jouw tag kijk, moet ik wat meer YA-boeken gaan lezen, want ik ken vrijwel geen een van deze boeken en series. Terwijl ik het zo’n fijn genre vind!
    Yolande onlangs geplaatst…Boekrecensie – De 9 dagen van Rabbit HayesMy Profile

    1. Author

      dankje 🙂 Voel je vrij om de TAG zelf ook te doen 😀 Ik lees wel voornamelijk Engels, dus dan is de keus natuurlijk ook heel erg groot in YA. Mijn ToRead lijst op Goodreads telt momenteel nog 1200 nog wat boeken hahaha. Wat lees je graag binnen het genre? Dan kan ik misschien wat aanraden


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge