RECENSIE The Shadow Queen – C.J. Redwine

Untitled 3


Lorelai Diederich, crown princess and fugitive at large, has one mission: kill the wicked queen who took both the Ravenspire throne and the life of her father. To do that, Lorelai needs to use the one weapon she and Queen Irina have in common—magic. She’ll have to be stronger, faster, and more powerful than Irina, the most dangerous sorceress Ravenspire has ever seen.

In the neighboring kingdom of Eldr, when Prince Kol’s father and older brother are killed by an invading army of magic-wielding ogres, the second-born prince is suddenly given the responsibility of saving his kingdom. To do that, Kol needs magic—and the only way to get it is to make a deal with the queen of Ravenspire, promise to become her personal huntsman…and bring her Lorelai’s heart.

But Lorelai is nothing like Kol expected—beautiful, fierce, and unstoppable—and despite dark magic, Lorelai is drawn in by the passionate and troubled king. Fighting to stay one step ahead of the dragon huntsman—who she likes far more than she should—Lorelai does everything in her power to ruin the wicked queen. But Irina isn’t going down without a fight, and her final move may cost the princess the one thing she still has left to lose.


Ik heb echt heel lang en hard zitten denken over Hoe ik deze recensie moest schrijven.
Ik wil het boek namelijk niet te weinig credit geven, want het was gewoon echt een super read! Maar toch kwam het voor mij niet boven de 3.5 sterren uit.
Ik kocht dit boek als pre-order, want toen ik deze gave cover zag en een retelling van sneeuwwitje als synopsis las, was ik verkocht. Retelling’s van sprookjes vind ik onwijs gaaf dus deze moest wel gelezen worden!


“Her skin was as white as snow, her lips as red as blood, and her long hair as black as ebony.”


De twist die de auteur geeft aan dit ‘sneeuwwitje verhaal’ vind ik gewoon echt heel goed gedaan! Lorelai ziet haar vader sterven aan de hand van de evil queen en vlucht met haar broertje en Gabril, die haar vaders rechterhand was. Hierna zijn we zoveel jaar verder en zien we hoe Lorelai opgegroeid is tot een zelfstandige jonge vrouw die haar zinnen gezet heeft op wraak voor wat de evil queen haar land en mensen allemaal aangedaan heeft en om haar koninkrijk terug te winnen. De evil queen heeft het land vergiftigd en de mensen leven in armoede en komen om van de honger. Lorelai gaat plannen maken samen met Gabril en haar broerje, Leo, om haar plek als rechtmatige koningin op te kunnen eisen.
De evil queen denkt dat Lorelai omgekomen is al die jaren geleden en komt er dan achter dat dit niet zo is. Dus zij gaat haar hunter inzetten om Lorelai op te sporen en haar hart terug te brengen.


“Gabril’s voice was strong and sure. “I believe in you, and I’ve fought for you, because in a world full of people who crumble before an evil too terrifying to comprehend, you put up your fists and fight.”


Naast Lorelai krijgen we ook het verhaal te zien van ‘the hunter’, zijn POV. De manier waarop Redwine the hunter in dit verhaal neerzet vind ik echt zo goed gedaan!!! Het is niet zoals het origineel in het sprookje is, maar de hunter wordt hier nu echt neergezet als een echt persoon, met zijn eigen struggles en redenen over Waarom hij dit gaat doen voor de queen. Er wordt een heel verhaal om hem heen gebouwd wat dan met dat van Lorelai verwikkeld raakt. Ik vond hem als personage ontzettend interessant.

Verder krijgen we nog stukjes te zien vanuit de Queen’s POV en da’s ook heel leuk an sich, maar de auteur zet haar op deze manier veel te veel neer als een persoon waar je compassie voor zou kunnen ontwikkelen en dat vind ik dus bij dit personage totaal niet de bedoeling. Dus dat vond ik wel erg jammer en onnodig.

Ik zat al vanaf het begin gekluisterd aan mijn stoel, verslaafd en werd helemaal in deze wereld opgezogen. Ik vloog echt er doorheen! De opbouw van de wereld, personages en storyline werd heel goed gedaan vond ik. Er zaten momenten in dat mijn hart zo hard gebroken werd!! En dat al vrij vroeg in het boek, waardoor ik echt zoiets had van; Wat gaat de rest van het boek dan wel niet teweeg brengen? Dit kan ik niet aan!!! Er zitten super leuke dialogen in geschreven tussen de personages en de dynamiek onderling was ook geweldig! Verder vond ik het bestaan van Sascha ook echt een hele leuke toevoeging aan het verhaal! Wie sascha precies is ga ik niet verklappen, dat moet je zelf maar uitvinden als je gaat lezen 😉

En toen ik eenmaal over de helft van het boek was, richting 3/4e van het boek ging met lezen, begon er een beetje een herhaling te komen van bepaalde dingen. Geen vernieuwing meer voor mijn gevoel. Nog meer richting het eind, voelde het aan alsof de auteur het maar achter de rug wilde hebben en werd het naar mijn idee wat meer oppervlakkiger geschreven allemaal. Zoals dit boek begon, had ik zulke hoge verwachtingen gekregen voor de rest van het boek en richting het eind werd ik dus wel teleurgesteld, wat ik echt heel jammer vond. Dus het werd uiteindelijk zo’n boek van; veel potentie, zeker  zoals het verhaal begon, maar de auteur kon het niet echt waarmaken om de verwachtingen waar te maken. Dus ik voel me nog steeds heel erg tegenstrijdig momenteel over dit boek haha.
208bb357ee663f295f3d3fb05b2a06d9

Nu is een boek lezen voor iedereen anders en zo zie ik ook bij dit boek op goodreads bv. ratings van 1 ster tot 5 sterren. Het ligt aan de mood van jezelf op dat moment; hoe je een boek ervaart, wat en hoe je dingen precies in je opneemt. Het ligt eraan wat je graag leest in een boek; de wereldopbouw, personages, storyline etc.. En iedereen ervaart dat anders, iedereen zoekt wat anders in een boek. Dus ondanks dat ik door het laatste stuk van het boek teleurgesteld werd, wil dat niet zeggen dat dit boek voor iemand anders geen geweldige read kan zijn! Want zoals ik al zei, ik vond het vanaf begin af aan echt een geweldige retelling en bepaalde elementen die erin gebruikt werden, vond ik echt supergaaf! Het was overall voor mij dus gewoon een leuke read. Niet geweldig, maar wel leuk! Een vervolg zou ik wel zeker nog willen lezen 🙂
liefs melissa

Koop deze beauty hier:

 

1 Comment


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge