RECENSIE Isla and the happily ever after – Stephanie Perkins

 

Untitled 2.jpg


Love ignites in the City That Never Sleeps, but can it last?

Hopeless romantic Isla has had a crush on introspective cartoonist Josh since their first year at the School of America in Paris. And after a chance encounter in Manhattan over the summer, romance might be closer than Isla imagined. But as they begin their senior year back in France, Isla and Josh are forced to confront the challenges every young couple must face, including family drama, uncertainty about their college futures, and the very real possibility of being apart.

Featuring cameos from fan-favorites Anna, Étienne, Lola, and Cricket, this sweet and sexy story of true love—set against the stunning backdrops of New York City, Paris, and Barcelona—is a swoonworthy conclusion to Stephanie Perkins’s beloved series.


 

“I am hard on myself. But isn’t it better to be honest about these things before someone else can use them against you? Before someone else can break your heart? Isn’t it better to break it yourself?”


Het laatste boek uit deze geweldige serie, ik kan wel huilen dat het nu afgelopen is…fe64e9e2f16ced383c0cb69e5f71722d
Dit is zo’n boekenreeks waaraan ik eindeloos had kunnen doorlezen. Elk boek was op zijn eigen manier zo mooi! Het heeft een tijdje geduurd voor ik Isla kocht, nadat ik Anna & Lola uitgelezen had, maar ik ben weer niet teleurgesteld! Ik heb zeker mijn voorkeuren tussen de drie boeken, maar elk boek heeft iets unieks en moois wat het tot een geweldige read maakt. Dit boek was ook weer vol met Feels, herkenbaar en gooit je terug naar je eigen tienerjaren en laat je echt die gevoelens weer voelen zoals alleen tieners dat kunnen hebben. Ik heb genoten van elke bladzijde!Isla is net als Anna en Lola zo herkenbaar en echt gemaakt. Toch is ze op haar eigen manier ook weer compleet anders dan Anna en Lola waren en dat vind ik geweldig. Dat Perkins vanuit verschillende hoeken dit soort onderwerpen weet te benaderen en de personages ook echt verschillend weet neer te zetten met elk hun eigen verhaal. Wat ook goed is, anders zou je drie keer hetzelfde boek lezen. Dat is nu dus totaal niet het geval!
Isla heeft nog totaal geen idee wie ze is, wie ze wil zijn. Iets wat veel tieners, maar ook gerust nog oudere mensen, kunnen herkennen. Josh is op dat gebied weer het tegenovergestelde. Hij weet precies wat hij wil doen enz. 


“I’m…getting there. I’m beginning to think that maybe it’s okay to be a blank canvas. Maybe it’s okay that my future is unknown. And maybe,” I say with another smile, “it’s okay to be inspired by the people who do know their future.” “It goes both ways, you know.” I link his icicle fingers through mine. “What does?” “Artists are inspired by blank canvases.” My smile grows wider.”


Isla heeft al jaren een geheime crush op Josh en het is dan ook leuk om te lezen hoe awkward en herkenbaar sommige momenten zijn haha.Ik denk dat er genoeg mensen zijn die dat zelf ook hebben meegemaakt; een crush hebben op iemand maar geen toe

nadering durven te zoeken vanwege onzekerheid en angst.
Het boek is in grote lijnen wel voorspelbaar, maar dat maakt de ‘reis’ er niet minder leuk op. Ik heb echt zo erg genoten van dit boek, van begin tot eind. Het is ontzettend mooi ingevuld door Perkins. De manier hoe ze Isla en Josh korter bij elkaar brengt en wat voor effect dit dan heeft op de relatie met Isla en haar beste vriend Kurt… Onzekerheden wat op Isla’s pad komen waardoor ze zichzelf helemaal gek maakt. Ik herkende mezelf met sommige dingen wel heel goed in Isla, het gevoel hebben dat je iemand niet waard bent bv. En het is dan ook hartverscheurend om te zien wat ze dan voor een beslissingen maakt omdat haar eigen negatieve gedachtes zo met haar aan de haal gaan. Maar er zitten dan ook weer zoveel geweldige FANGIRL momenten in die weer alles goedmaken. Wat heb ik GENOTEN van Isla & Josh’s verhaal. Nu wil ik het boek van Anna en Lola ook weer gaan herlezen haha.
c6df35778f15d7e0ce80d9e5442afb13
Dit is zo’n boek, net als de voorgangers Anna en Lola, dat je elk moment op elke dag kunt oppakken en kunt gaan lezen. Het leest heerlijk weg, het is herkenbaar, het zit vol met FEELS en het laat je achter met het feit dat je alleen maar meer wil..
Ik kan wel aanraden om Anna and the french kiss & Lola and the boy next door eerst te lezen. In principe zijn de boeken los van elkaar te lezen, maar hier en daar worden er personages genoemd uit andere boeken en komen sommige personages terug bij elkaar in de boeken en als je ze op volgorde leest, weet je in ieder geval zeker dat je niks mist en dat je alles volledig snapt zoals de auteur het bedoeld heeft.

Dus weet je niet wat je volgende aanschaf moet zijn? Heb je zin in een FeelGood boek wat je op elk gewenst moment kunt oppakken, waar je in het verhaal gezogen wordt en je alleen maar hoeft te genieten.. Dan is dit boek, samen met Anna and the french kiss & Lola and the boy next door, echt een MUST HAVE.

Aankomende april ga ik naar het YALfest in Utrecht en Stephanie Perkins zal daar ook aanwezig zijn. Ik kan echt niet wachten om haar te ontmoeten! #Fangirling
Ik sluit deze recensie af met; ga deze boeken zsm lezen als je dat nog niet gedaan had hihi.
En koop het boek als je dat ook nog niet gedaan hebt, dat kan hier ;):

2a0d663ac03cb2642d746a5636733ea0
liefs melissa

 

 

 

4 Comments

  1. Ik moest echt huilen bij het einde, zo mooi! Ik vond het echt een enorm leuke serie om te lezen!

    1. Ja ik vond het ook echt prachtig! Ik vind het vreselijk dat er niks meer komt hierna.. Ik wil meer! Ik heb ook alle drie de boeken echt verslonden, heerlijk!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge