RECENSIE Rebel of the Sands – Alwyn Hamilton

Rebel of the Sands Book Cover Rebel of the Sands
#1 Rebel of the Sands
Alwyn Hamilton
Young adult, fantasy, Adventure
Faber & Faber
2016
paperback
358

She’s more gunpowder than girl—and the fate of the desert lies in her hands.

Mortals rule the desert nation of Miraji, but mystical beasts still roam the wild and barren wastes, and rumor has it that somewhere, djinni still practice their magic. But there's nothing mystical or magical about Dustwalk, the dead-end town that Amani can't wait to escape from.

Destined to wind up "wed or dead," Amani’s counting on her sharpshooting skills to get her out of Dustwalk. When she meets Jin, a mysterious and devastatingly handsome foreigner, in a shooting contest, she figures he’s the perfect escape route. But in all her years spent dreaming of leaving home, she never imagined she'd gallop away on a mythical horse, fleeing the murderous Sultan's army, with a fugitive who's wanted for treason. And she'd never have predicted she'd fall in love with him... or that he'd help her unlock the powerful truth of who she really is.

 

Het begin maken van een nieuwe recensie is altijd moeilijk voor me.
Want na het uitlezen van een boek, en zeker zo’n geweldig boek als dit, weet ik gewoon niet hoe ik al mijn emoties en gevoelens moet gaan omzetten in woorden..
alsof mijn hersens gewoon kortsluiting hebben, weet je wel haha.
Maar ik ga mijn best doen 😉

Ik kwam dit boek 2x tegen in de boekenwinkel. De eerste keer in handen gehad en het trok me gelijk(en die COVER!!!!! MY GOD), toch weer weggelegd want ja.. moet toch mijn ‘gat in de hand’ een beetje onder controle proberen te houden. Twee weken later stond ik weer in dezelfde boekenwinkel met hetzelfde boek in mijn handen en het liet me gewoon niet meer los. Dus de enige optie was kopen. Ben de dag erna gelijk erin begonnen. Stiekem hoopte ik dat het zo’n boek zou worden met een mooie wereldopbouw en nieuwe elementen. Het heeft me echt niet teleurgesteld en met een WOW gevoel achtergelaten!
let me tell you about my feels


Het verhaal begint met Amani. Ze woont in een dorp in de woestijn met het uitzicht op een vreselijke toekomst (huwen met haar oom bv.!) Haar moeder is dood, opgehangen en voor Amani zit er niks anders op dan vluchten. Ze heeft van jongs af aan leren schieten en ze gaat vermomd als jongen meedoen aan een schietwedstrijd. Ze is van plan om te winnen en met de geldprijs er zo snel mogelijk vandoor te gaan. Maar dan ontmoet ze een vreemdeling die haar wereld letterlijk op de kop zet en wat haar mogelijkheid is om weg te komen uit het dorp. Maar wat haar nog allemaal te wachten staat… Dat had ze nooit zien aankomen!! Amani is een intrigerend personage vanaf het eerste moment en ik vind haar ontwikkeling van begin tot eind echt zo gaaf. Ze is sterk, vastberaden en niet op haar mondje gevallen. Bepaalde karaktertrekken zaten er van begin af aan al in, maar door alles wat ze doorstaat groeit ze alleen maar nog meer als personage zijnde. Ik vind het geweldig om te zien hoe zij gaandeweg uitbloeit tot haar ware Ik. En als dat gebeurt: gewoon WAUW! Er gebeurt gewoon echt Te veel om echt in te gaan op het verhaal, de complotten en voortgang, dus dat MOET je gewoon echt zelf gaan LEZEN hihi.


And then all I could see was the sand and I forgot about everything. About fear. About bombs. About Jin. The desert reached out for us all with huge open arms. The churning mass that was chaos in the streets became order in the sand, welcoming us home.

 


De personages die langzamerhand allemaal geïntroduceerd worden als Amani haar reis en avonturen beleeft samen met de intens interessante vreemdeling(die naderhand de naam ‘Jin’ krijg), zijn stuk voor stuk amazing! Ik kreeg gewoon geen genoeg van ze! Je hecht je echt ontzettend snel aan deze personages.
Dus ben gewaarschuwd.. Dit boek gaat pijn doen..
5e27b48a82cead170f15a2d6e726cb06


De world-building is echt zo gaaf gedaan. Het was de eerste keer dat ik een boek las wat zich bv. compleet afspeelt in de woestijn, met Arabische elementen enz. En ik vond het echt ontzettend gaaf! Ondanks dat ik niet bekend was met zulk soort werelden als dit, kon ik het me gelijk visualiseren. Een wereld waarin alleen de sterkste overleven.. Wreed, intens en gevaarlijk. Naast de beschrijving van deze wereld zitten er ook magische elementen in het verhaal verwerkt. Zoals Hamilton dat geschreven heeft in het boek, vormt het echt een geweldig geheel in combinatie met het verhaal.ALLES KLOPT GEWOON <3 Ik kan echt blijven stuiteren van enthousiasme als ik terugdenk aan het boek. Het laat me dan ook gewoon nog echt niet los. Ik wil gewoon MEER, MEER, MEER!!


Een heerlijke mix van geweldige personages, amazing storyline wat niet voorspelbaar is, actie, vleugje romantiek, arabische elementen en een beetje magie. Daarnaast nog een geweldige schrijfstijl.. Wat wil je nog meer?! Precies..En dan ook nog zo’n plottwisten erin. Dit boek is echt geweldig! En nogmaals, over de schrijfstijl; Die is gewoon echt zo goed. Het leest ontzettend lekker en snel weg vanaf pagina 1 en tegelijkertijd wordt er gewoon een geweldig, diep verhaal opgebouwd. Het is spannend vanaf begin tot eind en er zitten behoorlijk wat shocking momenten in en ik heb meermaals met tranen in mijn ogen gezeten en geschreeuwd; ‘DIT KAN TOCH NIET?!’  ‘WAT GEBEURT ER NU?’ ‘IK WIL MEER!!’ Hartkloppingen krijg je ook nog gratis en voor niks erbij.. Dit is zo’n boek waarbij je stiekem al op de volgende bladzijde kijkt omdat je jezelf niet kunt inhouden, niet snel genoeg kunt lezen om te weten wat gaat gebeuren. Een echte page turner!
IK BEN FAN van dit boek en kan niet wachten op het vervolg.

Wacht niet langer en koop deze beauty hier:

Liefs, Melissa

 

 

13 Comments

  1. Ah men, stop met die goede, enthousiaste recensies van leuke boeken, mijn leeslijst groeit veel te hard! Haha. En nu FF serieus: klinkt weer goed 🙂 ook leuk en lekker enthousiast geschreven!

    1. dankje hihi! En als een boek goed is, is het goed en dan moet dat gezegd worden natuurlijk 😉 Ik kocht hem voor 9.99 en bij bookdepository bv. was hij €7 nog wat.. da’s geen geld toch? 😉

  2. Klinkt goed! Weet je toevallig of ie vertaald is in het NL ? Zo niet, was het moeilijk Engels? Want 7euro op bookdepo is echt een koopje 😉

    1. Op de een of andere manier stonden je reacties bij Spam!! Dus ik zag ze net pas, toen ik er toevallig tegenaan liep. Sorry dus voor de late reactie! Maar hij komt dus inderdaad in het NL ja haha. Ik vond het Engels overigens goed te doen! En die cover is echt prachtig, echt een mooie toevoeging aan elke boekenkast. Benieuwd wat jij ervan vind. 7euro via bookdepo is echt een koopje ja, betaalde er zelf €9,99 voor.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge