RECENSIE Ten Tiny Breaths – K.A. Tucker

Untitled 34

Kacey Cleary’s whole life imploded four years ago in a drunk-driving accident. Now she’s working hard to bury the pieces left behind—all but one. Her little sister, Livie. Kacey can swallow the constant disapproval from her born-again aunt Darla over her self-destructive lifestyle; she can stop herself from going kick-boxer crazy on Uncle Raymond when he loses the girls’ college funds at a blackjack table. She just needs to keep it together until Livie is no longer a minor, and then they can get the hell out of Grand Rapids, Michigan.

But when Uncle Raymond slides into bed next to Livie one night, Kacey decides it’s time to run. Armed with two bus tickets and dreams of living near the coast, Kacey and Livie start their new lives in a Miami apartment complex, complete with a grumpy landlord, a pervert upstairs, and a neighbor with a stage name perfectly matched to her chosen “profession.” But Kacey’s not worried. She can handle all of them. What she can’t handle is Trent Emerson in apartment 1D.

Kacey doesn’t want to feel. She doesn’t. It’s safer that way. For everyone. But sexy Trent finds a way into her numb heart, reigniting her ability to love again. She starts to believe that maybe she can leave the past where it belongs and start over. Maybe she’s not beyond repair.

But Kacey isn’t the only one who’s broken. Seemingly perfect Trent has an unforgiveable past of his own; one that, when discovered, will shatter Kacey’s newly constructed life and send her back into suffocating darkness.


“I’ll make you whole again, Kacey. I promise you, I will.”

Ik kreeg de eerste drie boeken van deze serie van een vriendin thuisgestuurd.
Het zouden mijn eerste New Adult boeken worden die ik mocht toevoegen aan mijn collectie.
Na het lezen van de synopsis en de Hele enthousiaste aanmoedigingen van mijn vriendin kon ik niet wachten om te beginnen. Ik ben 30 december gestart met het eerste boek en 1 januari heb ik hem ook uitgelezen. Het was Verslavend. Zo’n heerlijke read, waarin je jezelf meteen verliest en je gewoon niet kunt stoppen met lezen. Zo’n soort boek is Ten Tiny Breaths.

Wat mij erg aansprak was het feit dat in dit boek, net als de meeste New Adult boeken geloof ik, het hoofdpersonage (in dit geval Kacey) een trauma heeft meegemaakt.
Er zit in ieder geval een serieuze rode draad in het verhaal, iets heftigs.
Het was erg ingrijpend om te lezen, het voelde zo ‘echt’ aan en je leeft dan zo erg mee met het personage. Je wilt gewoon dat ze haar ‘schaduwen’ achter zich kan laten en gelukkig wordt.

We maken dus kennis met Kacey. Een ‘damaged’ maar wel heel sterk persoon(aan de oppervlakte). Ze heeft de nodige dingen meegemaakt in haar verleden, maar blijft toch vechten.
In dit geval voor onderdak en het opstarten van een eigen leven samen met haar zusje Livie.
Er komt genoeg achtergrondinformatie naar boven, 
​waardoor je ook beter begrijpt waarom Kacey is zoals ze is en waarom ze dingen doet zoals ze doet. Ondanks haar sterke voorkomen naar de buitenwereld toe, is ze vanbinnen dus behoorlijk gebroken.

940a7fbe8be6674a6aaedf072649710e

En dan ontmoet ze Trent…
De knappe, mysterieuze jongen met die mooie blauwe ogen die bij haar in het gebouw woont. 
Ondanks de onwijs sterke aantrekkingskracht die ze hebben vanaf het eerste moment, is Kacey vastbesloten om haar muren niet te laten afbrokkelen omdat ze bang is. Maar hoe vaker ze in contact komt met Trent, die duidelijk interesse heeft in haar, hoe moeilijker het wordt om hem te weerstaan en al gauw raakt ze aan hem verslaafd. Dit vond ik heerlijk om te lezen, je voelt de spanning opbouwen en zit op het puntje van je stoel ongeduldig te zijn..
En dat vind ik dan ook weer een pluspunt aan New adult boeken; dat er ook daadwerkelijk Echt wat gedaan wordt met die (seksuele) spanning tussen personages. Niet overdreven, maar gewoon net genoeg 😉 
Al snel val je samen met Kacey ‘head over heels in Love’.

Naast de hoofdpersonages, zijn ook de bijpersonages zeker het noemen waard.
Livie, Storm & Mia waren een geweldige toevoeging aan het verhaal en ik heb echt van ze genoten.
Ze krijgen hun eigen momenten, wat ik altijd kan waarderen in een boek; dat er ook aandacht wordt besteed aan de bijpersonages. Dat maakt het allemaal gewoon een stuk interessanter en meer Echt.

Je vecht samen met Kacey mee tegen haar demonen uit het verleden,
Je wordt verliefd op Trent, zo’n jongen waar je gewoon geen genoeg van krijgt.
Je hart wordt gebroken en verscheurd en het is allemaal ontzettend intens.

Kan Kacey het gevecht tegen haar verleden overwinnen en gered worden? 

Al met al, vond ik het gewoon echt een Super leuke read. Het was mijn eerste New Adult boek en het heeft me niet teleurgesteld. Voorspelbaar hier en daar? Ja.. Maar ondanks dat, blijft het gewoon een heerlijke read. Als een boek je op emotioneel vlak zo raakt dat je alles zo intens meebeleeft kun je bepaalde voorspelbaarheden over het hoofd zien, vind ik.. 

Dus ik kan dit boek echt aanraden voor New adult lezers, maar ook voor de lezers die nog niet bekend zijn met New adult en bv.. graag de overstap maken van YA naar NA. Of iemand die gewoon op zoek is naar een leuke read, ongeacht welke voorkeur ze hebben voor een bepaald genre (met in gedachten houdend dat het wel wat meer seksueel getint is hier en daar).  
Het is romantisch, humoristisch, leuke storyline, interessante personages, bevat sexy scenes en een heerlijke spanning die je op het randje van je stoel houdt.. 

De rest van de serie heb ik ondertussen ook al gelezen en de volgende boeken worden alleen maar beter en beter! Recensies volgen snel..

download

koop dit prachtige boek nu hier:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge