RECENSIE One Tiny Lie – K.A. Tucker

Untitled 37

Livie has always been the stable one of the two Cleary sisters, handling her parents’ tragic death and Kacey’s self-destructive phase with strength and maturity. But underneath that exterior is a little girl hanging onto the last words her father ever spoke to her. “Make me proud,” he had said. She promised she would…and she’s done her best over the past seven years with every choice, with every word, with every action.

Livie walks into Princeton with a solid plan, and she’s dead set on delivering on it: Rock her classes, set herself up for medical school, and meet a good, respectable guy that she’s going to someday marry. What isn’t part of her plan are Jell-O shots, a lovable, party animal roommate she can’t say ‘no’ to, and Ashton, the gorgeous captain of the men’s rowing team. Definitely him. He’s an arrogant ass who makes Livie’s usually non-existent temper flare and everything she doesn’t want in a guy. Worse, he’s best friends and roommates with Connor, who happens to fits Livie’s criteria perfectly. So why does she keep thinking about Ashton?

As Livie finds herself facing mediocre grades, career aspirations she no longer thinks she can handle, and feelings for Ashton that she shouldn’t have, she’s forced to let go of her last promise to her father and, with it, the only identity that she knows.


“I don’t have all the pieces to fix this beautiful, trapped, broken man, but I do have one piece and it’s mine to give… For how ever long he wants it. Me. Completely.”


 

Voor mij begon dit boek al gelijk ontzettend goed!
De hele college setting vond ik gewoon erg leuk, de personages waren gelijk heel leuk en ook heel anders dan die uit het eerste boek. En de humor die in dit boek vanaf het begin al duidelijk meer aanwezig was dan in het eerste boek, paste ook perfect erbij. Het voelde alsof de auteur met dit boek ook wat meer ‘los ging’.

In dit boek volgen we het verhaal van Livie na de gebeurtenissen uit Ten tiny breaths, waarin haar oudere zus Kacey het hoofdpersonage was..
Livie heeft contact gehad met een psycholoog, dezelfde die Kacey (haar oudere zus) geholpen heeft. Deze goede man besluit dat Livie al veel te lang alleen maar denkt, denkt, denkt en alleen maar het ‘juiste’ wil doen om haar vader Trots te maken. Deze psycholoog adviseert haar uitdrukkelijk om eens even los te gaan en jong te zijn. (even terzijde, ik vind deze psy Geweldig. Zijn methodes zijn zo ‘apart’ maar dat maakt hem echt zo grappig en leuk. Ja, ik kon deze beste man zeker waarderen!).
Ze heeft tot nu toe alles zo strak in de hand gehad, haar toekomstdroom voor ogen, dat ze maar heel moeilijk kan loslaten, maar op aandringen doet ze dit dan toch voor 1 avond. Zodoende eindigt ze samen met Kacey op een feestje waarbij er o.a Jello-shots (een HOOP) en een speicifieke hele, HELE leuke jongen op haar pad terecht komt. Een hele leuke, arrogante jongen die Livie het bloed onder haar nagels vandaan haalt, maar haar tegelijkertijd in vuur en vlam zet 😉 (hallo Hormonen!!)

De volgende ochtend wordt ze wakker met vage herinneringen van de avond ervoor, een tattoo op haar rug die er de dag ervoor Echt nog niet zat en loopt ze Letterlijk Ashton tegen het lijf, de HELE leuke, maar arrogante jongen van het feestje die haar doodleuk verteld dat hij het liefst alles van de avond ervoor wil vergeten.
Toen ik deze hele ‘dronken worden, s ochtends wakker worden met een tattoo en een HOTTIE in je kamer vinden’scene gelezen had, was ik al Verkocht.
De manier waarop dit allemaal geschreven wordt is zo leuk, hilarisch en verslavend.
Ik wist al gelijk dat ik dit boek Heel erg leuk zou gaan vinden.
En ik ben echt NIET teleurgesteld.

776761._SX540_

Ashton is duidelijk niet het type jongen waar Livie zichzelf mee ziet eindigen in haar ‘perfecte’ toekomst droom en hij verbergt een geheim. Reden genoeg dus om afstand te houden!
Maar er zijn die geweldige emotioneel geladen momente, de kleine aanrakingen hier en daar wat ervoor zorgen dat je gewoon zo verliefd wordt op Ashton.

Dan ontmoet Livie Connor, de beste vriend en kamergenoot van Ashton. Connor belichaamt precies hetgeen wat Livie voor ogen heeft en waar ze voor zou moeten kiezen, maar waarom krijgt ze Ashton dan maar niet uit haar hoofd?

Normaal heb ik liever geen love triangles in boeken, omdat ze vaak zo oppervlakkig neergezet worden. Maar het verhaal in dit boek is gewoon zo vlot geschreven en je wordt emotioneel ook helemaal in het verhaal gezogen. Het laat je gewoon niet meer los!
Het is heel intens en in dit geval is het love triangle gedeelte een sterk dragend aspect van het verhaal; Livie wil haar toekomstdromen niet laten vallen, kan moeilijk loslaten en wordt dan constant geconfronteerd met Ashton, de jongen wat absoluut niet goed voor haar is waardoor ze een poging met Connor waagt. Voor mij maakt dit het boek een stuk emotioneler en intenser. Want door deze drie personages aan elkaar te linken en de situaties die daardoor ontstaan; daardoor wordt Livie geconfronteerd met haar ‘problemen’ en om deze uiteindelijk te proberen aan te pakken met behulp van die geweldige psycholoog 😉 (ik kan deze geniale man niet genoeg noemen haha.. trust me, als je het leest weet je wat ik bedoel)

7026ad6a14ae654ad25934938ea64f6c

Naar mate het verhaal vordert, wordt alles alleen maar heftiger en intenser en emotioneler.
Er komen geheimen naar boven en dat gooit alles overhoop.
Het schrijfwerk van de auteur in dit boek is echt heel goed gedaan vind ik.
Het laat je echt voelen alsof je het personage zelf bent en alles voelt en ervaart.
één grote emotionele rollercoaster die maar niet eindigt!!

Ik zat regelmatig te trillen van spanning op het puntje van mijn stoel, ademloos te lezen, met tranen in mijn ogen en een brok in mijn keel, te genieten en gewoon keihard te vallen voor dit verhaal en deze personages.. Zucht..
​Dit boek liet me dus ook ademloos achter nadat ik het dichtsloeg.
En ik zat echt van: wat NU? in godsnaam, wat moet ik NU?

d467d5d96c05347839d59809afae9f35


Toen viel me in dat ik boek 3, Four seconds to lose, ook had dus ben ik die gaan lezen 😉
Die heeft me uit het gat getrokken waarin ik gevallen was na het eindigen van One Tiny Lie.
Recensie daarvan volgt ook binnenkort!

Maar CONCLUSIE van deze recensie:
dit boek is een boek wat ik echt als een Must read aan zou raden voor mensen die een New adult boek willen lezen! De boeken uit deze serie zijn los te lezen, maar wel veel mooier als je ze in volgorde leest ivm het terugkeren van personages uit andere boeken.

22c0a0a054b1eb90d64cc2b79bfd88e3

koop dit geweldige boek nu hier:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge